miercuri, 9 ianuarie 2013


Tania Tiţa
Omul care cunoaste Adevarul va fi intotdeauna un om temut de ceilalti. Pe omul care-si cunoaste Adevarul nu-l poti manipula. Nu-l poti influenta sa faca ceva ce nu simte sa faca. Fii un Om care-si cunoaste Adevarul si vei fi un Om Liber.
 
Niciodata sa nu renuntati la adevarul inimilor voastre doar pentru ca cineva nu va intelege. Din contra, atunci este momentul sa va deschideti si mai mult sa va cunoasteti cu adevarat, sa stiti ce salasluieste in voi si sa mergeti inainte cu incredere. Nimic din tot ceea ce faceti nu este in zadar. Lumea are nevoie de iubirea si de blandetea voastra, iar momentan lumea din exteriorul vostru inca traieste in teama si in violenta.

Pentru ca acest lucru sa se schimbe in afara voastra, este necesar ca voi sa il traiti profund in adancul inimilor voastre. Sa traiti mesajul iubirii si sa il dati mai departe, chiar si atunci cand ceilalti dau in voi, cand nu va inteleg, cand va blameaza.

Intelegeti ca nu e niciodata vorba despre voi, nu e nimic personal la mijloc. Ceilalalti va ranesc pentru ei sunt raniti. Insa, acestia au nevoie de iubirea voastra. Au nevoie sa ii strangeti la piept si sa ii mangaiati, sa vedeti cine sunt ei cu adevarat.

Sa le fiti un sprijin prin care ei sa se elibereze de suferintele ce le macina sufletul. Nu lasati adevarul lumii sa devina adevarul vostru, ci intotdeauna sa fie invers: adevarul vostru sa devina adevarul lumii. Si aveti intotdeauna in vedere ca adevarul vostru sa fie Adevarul Pacii si Adevarul Iubirii.

 
"Am auzit odata o legenda care spunea ca noi ne nastem in aceasta viata ca niste diamante perfect pure, fara nicio zgarietura si fara niciun defect. Pe masura ce trecem prin diferite incercari si greutati specifice vietii, stralucirea noastra interioara devine din ce in ce mai palida, fiind ascunsa sub un strat de noroi.
Cand devenim adulti, noi ascundem acest strat de noroi sub un nou strat stralucitor de oja. Ne afisam astfel in fata lumii exterioare sub aceasta aparenta fals-stralucitoare si ne intrebam de ce nimeni in jurul nostru nu pare impresionat de ea. In timp, multi oameni ajung sa creada ca acest strat protector reprezinta insasi esenta lor. Drept urmare, ei isi modeleaza intreaga identitate personala dupa chipul si asemanarea lui.
Daca suntem norocosi, viata ne ofera un dar, un "apel de trezire". Uneori, din varii motive, noi putem strapunge stratul exterior al invelisului dur pe care ni l-am creat in jurul nostru, apoi si celelalte straturi de noroi, si putem surprinde un crampei din adevarata noastra stralucire interioara.
Daca suntem insa si mai norocosi, noi ne putem petrece tot restul vietii intr-o calatorie de intoarcere acasa, in acest tinut al frumusetii si libertatii absolute. Descoperim astfel ca am fost si vom ramane de-a pururi una cu acest diamant interior de o perfectiune absoluta."

Brandon Bays