sâmbătă, 27 decembrie 2014

Oameni

Omul cu privirea de liniștire și de toamnă trecută care îmblânzește și ale cărui îmbrățișări sunt adăpost de tot ce-i rău în lume, grija arătată prin gesturi mici și mari de zeci de ani, prezența geamănă a unui suflet plăpând care pâlpâie suav, timid, roșcatul unic al unei vulpițe care și-a găsit un stăpân, ochii castan de căprioară care privește cu jind la mamă, pistruii copilărești care s-au așternut fără voia ei pe chipul răvășit, gingășia unui suflet speriat, mâinile care mi-au șters lacrimile și brațele care m-au sprijinit când am fost beteagă, umărul ei lângă al meu și tăcerea orașului, glasul care-mi face glasul să tremure, râsul molipsitor, ținerea de mâini în vremuri curate, cel al cărui zâmbet îl transformă într-un cer senin, părul mătăsos între degetele mele, mărturisiri nesfârșite, unire, unire, unire..
Ăștia-s oamenii. Din mine. Îi port cu mine până-n cer. Și-s eterni. Pentru că frumusețea lor se trage de la adevăr. Iar adevărul este etern.
https://calatorinhar.wordpress.com/

Razboi

ghost_river_by_pepperin-d7v9d4f
N-am fost niciodata o razboinica. Nu..N-am avut arme, nici scuturi prea multe, n-am avut curaj si nici o cauza pentru care sa ma avant, sa lupt. Acum am. Am si arme si scut.  Le-am primit. Si am primit porunca de la Rege sa lupt. In armata Lui. Deci, nu-s nici singura. Si e o lupta glorioasa. Uneori pare pierduta, alteori pare ca e o lupta cu mori de vant, dar..daca e ceva pentru care sa merite,acesta este Regele.  Cel mai paradoxal lucru este ca..acesta este singurul razboi in care invingi pierzand. Trebuie sa pierzi, ca sa poti castiga.  Sa-ti pierzi sinele, sa-ti pierzi identitatea, sa-ti pierzi orice sentiment de apartenenta la lumea aceasta,sa-ti pierzi viata, sa te pierzi. Intri in razboi stiind ca aici pierzi. Dar, castigi pentru ca Regele spune “S-a ispravit”.  El a invins dusmanul lumii acesteia. L-a rapus tot printr-o pierdere. Din dragoste. Dragostea invinge pierzand..Contraintuitiv. Acesta este cuvantul potrivit. “Ah, Hristoase, Tu care te rogi pentru cei care te rastignesc si ii rastignesti pe cei care te iubesc.” Acesta sa fie un dumnezeu creat de om? Sa fie oare capabila mintea imperfecta a omului sa creeze un astfel de personaj? Pregateste-te sa pierzi, ca sa-L castigi. Sa castigi viata vesnica gratis.  “Voi toti cei insetati, veniti  la ape, chiar si cel ce n-are bani! Veniti si cumparati bucate, veniti si cumparati vin si lapte fara bani si fara plata!”.
“Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui. Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului. Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea, şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul. Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.” Efeseni 6:10-17

https://calatorinhar.wordpress.com