marți, 17 februarie 2015

Cel mai important pentru o femeie e încrederea că pentru ea și bărbatul ei există mâine. Încrederea este cel mai bun lucru pe care îl poate oferi un bărbat

10565094_989179891098325_7860548465081053984_n 
 
Sunt bărbați care oferă fără să ceară nimic. Sunt bărbați care cer fără să lase ceva în urmă. Sunt bărbați creatori și bărbați demoni. Sunt bărbați cu trecut și fără viitor sau invers. Bărbați diferiți, pe cât de diferite sunt femeile din viața lor. Însă atunci când lucrurile trec dincolo de aprecierea unei femei, când pasiunea se transformă în dragoste iar gesturile în fapte, un bărbat se știe responsabil să aducă în viața celei de alături un răspuns. Uneori răspunsul e tăcere, alteori reproșuri sau promisiuni de-o zi. Însă cel mai frumos răspuns e încrederea.
Ceea ce se întâmplă între o femeie și un bărbat este frumos. Relații, gânduri la ea, promisiuni, atingeri, lumânări și cine romantice, certuri cu miros de împăcare, dragoste, atingeri. Când toate astea devin parte firească din viața lor comună, femeia tinde să vrea mai mult și bărbatul să ofere mai mult. Și sub acest mult nu se ascunde o motivație materială și nici un moft personal. Mai multă implicare, mai multă atitudine, mai mult viitor. Cel din urmă e cel mai important argument al fericirii unei femei. Este cel mai important pentru o femeie să știe că poate conta pe omul ei, oricând și în orice împrejurare.
O femeie vrea stabilitate. Și siguranță. Și nu e vorba de stabilitate că el va acționa așa sau altfel. La un bărbat deja trebuie să fie simțul responsabilității și al faptelor corecte. O femeie vrea încrederea de după ceva timp împreună, când inconștient sau imaginar își vede viața alături de acel bărbat. Îl vede în casa lor jucându-se cu copiii sau reparând un scaund, îl vede puternic alături când ea are probleme, îl vede seducător și tandru în orice moment. Și când un bărbat acuză că o femeie vrea doar casă și mașină, nu are dreptate: o femeie vrea un bărbat care pe viitor să poată construi și avea. Unele femei vor vrea aici și acum de la bărbatul lor, dar asta e despre altceva. Contează că bărbatul la rândul lui, atunci când se va gândi la femeia de alături ca la soția lui și mama copiilor lui și fericirea lui, să știe că acea soție va dori stabilitate și acea mamă va dori siguranța unui viitor pentru copii. Da, lucrurile frumoase se construiesc împreună și nu e firesc de dus responsabilitatea masculină la extreme, dar chiar și de construiești împreună o femeie va căuta încrederea că anume el este acel bărbat cu care poți construi.
Așa că fiecare bărbat trebuie să se asigure că pe lângă sărut și cuvinte dulci mai poate oferi ceva. Poate oferi stabilitate, siguranță, încredere unei femei. Și dragoste multă. Va cere în schimb aceeași iubire, susținere și devotament. Iar dacă ambii vor înțelege cât de importante sunt aceste lucruri, greutățile și certurile nu vor fi decât modalități să întărească dragostea dintre ei. Viitorul este la fel de important ca și prezentul pentru o femeie, iar după o perioadă cel mai important.
Așa că da, cel mai important pentru o femeie e încrederea că pentru ea și bărbatul ei există mâine. Încrederea este cel mai bun lucru pe care îl poate oferi un bărbat. 

 http://devorbacutine.eu

Fiecare dintre noi are câte un om care nu știe cât de mult ai nevoie de el în acest moment

10801676_764901306933721_5825944162033466049_n 
 
Nu poți să cumperi dragoste. Nici să o vinzi oamenilor pe care i-ai vrea alături. Uneori dorești, alteori ești dorit și mereu cauți reciprocitate. Oamenii însă vin și se duc, emoțiile rămân și într-o zi te trezești că simți ceva peste puterile tale pentru un om care nu-ți mai este alături. Atunci fiecare poză are un sens aparte. Ca și fiecare amintire. El nu știe, tu simți prea mult și lucrurile se opresc în timp. Dincolo de geam lumea își trăiește viața ei, până și el parcă e fericit. Tu nu ceri nimic, nu reproșezi, nu te revolți. Pur și simplu ai vrea ca totul să fie altfel. Tu să nu fii lângă cineva pentru care nu simți nimic. El să nu îmbrățișeze alt om. Tu să nu miroși alt parfum. El să nu sărute altă femeie.
Unele lucruri sunt pentru că pur și simplu așa sunt. De unii oameni ți-e dor pentru că pur și simplu nu îi ai alături. Pentru unele momente ai opri timpul în loc pentru că pur și simplu ți-au schimbat viața. Nu e complicat să explici de ce, e mult mai complicat să îți spui ție de ce nu este așa, ci altfel. De ce omul pentru care ai da orice nu e lângă tine. De ce amintirile care te macină nu îți fac frumos un prezent. De ce ai vrea să spui atât de multe și totuși taci. De ce nu îți răspunde. De ce e rece. De ce e totul diferit.
Răspunsul e simplu. Pentru că așa trebuie să fie. Așa și nu altfel. În timp, când vei uni punctele, vei înțelege că asta a fost cea mai bună alegere și că lecțiile de viață tot sunt bune la ceva. Că oamenii vin și se duc. Că unele emoții trebuie să rămână. Că putere găsești pentru orice, principalul e să găsești și omul care să o merite. Și slăbiciunea ta să o merite. În timp, lași detaliile și te ții de ceea ce merge și ceea ce este. Devii mai tare, mai rezistent în fața schimbărilor, mai fericit poate.
Și totuși, fiecare dintre noi are câte un om care nu știe cât de mult ai nevoie de el în acest moment. 

 http://devorbacutine.eu

Dacă nu știi ce să simți față de un om, închide ochii și imaginează-ți că el nu este. Niciunde. Nicicum. Niciodată

relatiere
Oamenii pe care i-am iubit odată mai mult decât pe noi înșine și care erau viața noastră au devenit un trecut. Femeile cărora le promiteam iubire veșnică au rămas o promisiune deșartă. Bărbații pe care unele femei îi numeau creatori și îngeri au plecat departe. Să fie îngerii altora. Lucrurile care le consideram cele mai de preț, cele trăite alături de cineva, au uitat să devină fapte și momente plăcute din viață. Au devenit amintiri. Atingerile odată simțite, nopțile odată fierbinți, gândurile odată rebele au dispărut.
Și poate că unii oameni de asta sunt în viața noastră. Să-și spună lecția și să plece. Și poate că pe alții de asta îi considerăm importanți. Că au venit la timpul potrivit și au lăsat prea mult din ei lângă noi. Însă dragostea, ura, plăcerile și neînțelegerile legate de oameni, trăite cu alți oameni, se unesc nu în regrete și nici în amintiri frumoase. Ci în noi. În felul nostru de a fi alături de cineva. Sau fără el. Cu toată dragostea lui. Sau fără dragoste. Cu miile de emoții ce se nasc știind aproape. Sau fără nimic. Relații, prietenii, momente unice, chiar și același sex de o noapte, toate își păstrează intensitatea după ce a rămas din urmă. Dacă a fost acel om important sau nu. Dacă te-ai simțit bine alături de el sau nu. Dacă te-a schimbat sau nu. Dacă te mai schimbă sau nu.
Dacă nu știi ce să simți față de un om, închide ochii și imaginează-ți că el nu este. Nu este în viața ta, în lumea ta, în inima ta. Nu sunt momentele în care râdeți împreună zgomotos. Sau momentele de liniște. Sau nopțile fierbinți trăite împreună. Nu sunt plimbările de-o seară. Sau certurile de-o oră. Sau nebuniile făcute în doi. Nu sunt enervările la culme sau clipele de tăcere. Nu sunt călătoriile în doi. Săruturile sau palmele oferite la furie. Nu sunt cuvintele dulci sau amare. Îmbrățișările calde sau indiferente. Ochii atât de cunoscuți sau atât de reci. Nu este el, omul fără de care nu ai putea nici o secundă sau cel lângă care timpul e o veșnicie. Tristă. Nu este susținerea lui, grija lui, încrederea lui sau nepăsarea. Nu este el. Pur și simplu nu este.
Dacă nu știi ce să simți față de un om, închide ochii și imaginează-ți că el nu este. Niciunde. Nicicum. Niciodată. Ce vei simți atunci? 

 http://devorbacutine.eu




Intrebarea nr.1 - Intr-o lume in care oamenii isi expun povestile personale si conjuncturile sociale in care se afla, cum faci sa nu cazi in capcana comparatiei reperelor exterioare (ex. fara copil, fara casa proprietate pers. - la 35 ani etc.) desi in interior realizarile sunt mari, dar nepalpabile, nemateriale. Multumesc!

Raspuns: A privi in exterior si a ne compara cu ceilalti este cea mai mare capcana in care putem cadea, atata timp cat nu ne-am gasit pe noi insine in interior si nu am facut pace cu viata noastra. Este necesar sa constientizam ca fiecare dintre noi avem drumul nostru si propriile etape si lectii de parcurs. Nu toti trebuie sa traim acelasi lucru sau in acelasi fel. Cred ca este insa necesar sa te uiti atent in interiorul tau si sa te intrebi de ce conteaza atat de mult ce fac sau cum traiesc ceilalti? Fii sincera si observa daca cumva aprecierea si siguranta ta interioara sunt dependente de ceea ce cred ceilalti despre tine. Stai cu tine in liniste si gaseste-ti adevarul interior si traieste-l, chiar daca la exterior arata diferit de al celorlalti. Important este sa fii tu linistita si impacata cu tine si cu viata ta. Pentru ca de aici, totul se aseaza natural. De multe ori insa, vocile celorlalti despre cum ar trebui sa arate viata noastra rasuna mai tare decat propria noastra voce interioara. Da-ti voie sa faci shift-ul, pentru ca vocea ta interioara sa fie cea pe care o auzi cu claritate si respecta ceea ce auzi. Nu ai standarde de indeplinit, nu ai retete de urmat. Tot ce ai de facut este sa-ti ramai sincera inimii tale. Ceea ce este cel mai important nu este ce cred ceilalti ca este mai bine pentru tine, ci ceea ce descoperi tu in sinceritatea si in linistea inimii tale ca este mai bine pentru tine. Acest lucru nu inseamna sa nu asculti si parerile celorlalti (pentru ca daca le asculti cu inima deschisa si cu recunostinta, s-ar putea sa gasesti ascunse in ele multiple seminte de intelepciune), ci sa le asculti dar sa ai propriul tau discernamant si sa fii impacata cu ceea ce exista acum in viata ta. Totodata, bucura-te cu sinceritate pentru realizarile tuturor, dar nu fa din realizarile lor o cauza a indoielii tale cu privire la viata ta. Accepta momentul in care te aflii, accepta pe deplin cum arata viata ta in acest moment, accepta totul si imbratiseaza totul. Nu-i nimic altfel decat ar fi trebuit sa fie. De fiecare data cand te surprinzi ca privesti in afara si incepi sa te compari cu ceilalti, aminteste-ti sa revii inauntrul tau si sa petreci ceva timp in liniste cu tine insati. Observa ce se petrece in interiorul tau, ce puncte sensibile au fost atinse. Si lucreaza cu tine pana in momentul in care se asterne din nou linistea si pacea in interiorul tau. Gaseste acel loc in inima ta unde simti ca totul este exact asa cum ar trebui sa fie si reintoarce-te acolo de fiecare data. Aminteste-ti, totodata, ca pe calea ta nu poti intarzia niciodata… 

 http://taniatita.info