luni, 5 noiembrie 2012

Asezata pe scaunul de flori ancestrale Privesc la luminozitatea peisajului magnific. Sunt atinsa de perfectiunea astralului. De dimpezimea, claritatea jocurilor de culori , de curgerea si frumusetea care se afla acolo. Curgerea luminii imi infloreste sufletul. Stau pe scaunul de flori, presarat cu basme si versuri ancestrale. Cant in tacerea inimii, zambesc prin ale lor fiinte, Culeg si ma reculeg, de splendoarea care cuprinde Universul. Beatitudinea si pacea lumii astrale, Nu se poate defini in cuvinte. Lumina in care pasesti, timpul care se scurge asemeni corzilor de vioara, pasii zborului in eternitatea in care sezi si cuprinzi, Clipe ale existentei astrale, Cuprinse in jocul si sunetele clinchetelor cristaline de iubire pura si bucurie. Acolo, pe scaunul de floi ancestrale, m-am revazut pe mine, asa cum sunt, in oglinda reflectarii Totului in toate. Acolo, mi-am vazut atat Lumina, cat si intunericul, Acolo, esti in fata cu tine insuti. Privesti miile de secvente ale existentei tale, Ganduri, atitudini, stari, iubiri, despartiri, intalniri, Fericire, tristete..toate pe scaunul de flori ancestrale le-am retrait. Cuprinsa si imbratisata, cu atat de multa mangaiere si delicatete, Incat, ma intrebam: cata daruire la aceste spirite, Si cum fiece clipa, ne calauzesc, in invizibilitatea si profunzimea lor, Devotate si pline de incantare. Nu pot a defini, acea imbratisare a astralului, Nu gasesc cuvintele. Pot a scrie: traiti in inima voastra, face-ti-va timp sa atingeti in voi, clinchetul care redeschide poarta, Unde te vei aseza pe scaunul de flori ancestrale, Si vei explora cele mai inaltatoare, trairi, imagini. Vei pasi in lumea astralului si te vei redescoperi, Asa cum esti, cu toate, cu tot ceea ce Divinul a creat in tine, Pe care le-ai explorat si pe care inca nu. Vei multumi si vei lacrima de fericirea paradisiaca A spatiului si timpului, dincolo de Cer. In adancul inimii Creatorului. Paseste, bucura-te, increde-te, abandoneaza-te Si traieste in tine insuti, Cea mai frumoasa intalnire cu tine. Sezand pe scaunul de flori ancestrale. Acolo esti asteptat si ghidat, Mai departe, vei scrie singur, Poate ne vei relata, A ta sedere si cum a fost.

Deepak Chopra Calea magului. Despre libertatea spirituală

Deepak Chopra ne propune o provocare uimitoare, aceea de a păşi pe calea magului, o călătorie în imaginaţie, în speranţă, în creativitate. Este povocarea de a ne transforma în persoane libere şi iubitoare, de a ne preschimba calităţile inferioare, precum frica, ignoranţa, ruşinea, în cele mai preţioase sentimente care există: iubire şi împlinire. Avem nevoie de calea magului pentru a ne ridica din lucrurile comune şi din banalitate către un mod mai profund de înţelegere a vieţii. A începe să trăieşti înseamnă să-ţi cucereşti dreptul de a spune orice doreşti, de a fi ceea ce vrei să fii şi de a face ceea ce vrei să faci. Cele 20 de lecţii spirituale din această carte ne ajută să depăşim percepţia realităţii imediate şi să ne deschidem mintea la transformările care pot apărea în viaţa noastră. Cu toţii vrem să fim mai iubitori şi mai creativi, vrem să descoperim natura spirituală şi totuşi eşuăm deseori. Scopul învăţăturilor acestei cărţi este acela de a ne afla călăuza interioară, vocea înţelepciunii noastre adormite. Urmând calea magului, vom putea descoperi acele aptitudini care să ne ajute să ne clădim viaţa mult dorită. Deepak Chopra a scris 25 de cărţi, traduse în 35 de limbi. Este, de asemenea, autorul a mai mult de 100 de casete video şi audio; printre acestea se numără cinci programe foarte bine primite de publicul de televiziune. În 1999, dr. Deepak Chopra a fost selectat de revista Time în topul celor 100 de modele şi eroi ai secolului, fiind descris drept poetul-profet al medicinii alternative. Este preşedinte şi fondator al The Chopra Center for Well Being, din La Jolla, California.
Michael J. Gelb - Descoperă-ţi geniul Cartea Descoperă-ţi geniul a fost concepută pentru a vă ajuta să vă identificaţi atât potenţialul pentru excelenţă, cât şi un model demn de urmat. Cartea este o combinaţie între un caiet de exerciţii, un ghid şi o biografie istorică a zece oameni extraordinari. De la Platon pâna la Columb, Shakespeare, Einstein şi Ghandi, fiecare capitol subliniază realizările acestor genii, analizând metodele şi motivaţiile lor. Michael J. Gelb este un inovator de renume în domeniul gândirii creative şi al dezvoltării liderilor. Din 1978, ţine seminarii în toată lumea pentru marile companii BP, IBM, KPMG şi DuPont. Dale Carnegie spunea că există patru căi, şi numai patru, prin care putem avea contact cu lumea. Suntem evaluaţi şi clasificaţi în funcţie de ceea ce facem, cum arătăm, ce anume spunem şi cum o spunem. Colecţia Cărţi Cheie a fost concepută tocmai pentru a vă ajuta să parcurgeţi aceste patru căi, dezvăluind secretele de succes ale celor mai avizaţi autori în materie. Un ghid esenţial pentru cei care doresc să îşi atingă scopurile propuse şi să aibă o viaţă fericită şi echilibrată.
"Toata lumea stie ca trupul omenesc este o versiune in miniatura a Universului - ochii si urechile sunt soarele si luna, respiratia este aerul, sangele este ploaia." (Lisa See - Floare-de-Zapada si evantaiul secret) "Floare-de-Zapada si evantaiul secret" este povestea a doua femei extraordinare care au supravietuit intr-o vreme a regulilor stricte si a traditiilor stravechi. Cu ochiul unui istoric si talentul unui povestitor, Lisa See a scris un roman cu adevarat uimitor, plin de culoare si de sensibilitate, presarat cu detalii fascinante. "Lisa See a scris cea mai buna carte a ei de pana acum... dureros de frumoasa, o minune a imaginatiei despre o lume reala si secrete care au supravietuit pana aproape de zilele noastre." - Ami Tan, autoarea romanului "The Joy Luck Club" "Numai cei mai buni romancieri pot face tot ceea ce a reusit Lisa See: sa dea viata nu numai unor personaje, ci unei intregi culturi si unei sensibilitati atat de uimitor de diferite de a noastra... cuceritoare si absolut convingatoare." - Arthur Golden , autorul romanului "Memoriile unei gheise"