sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Ca femeie timida pot sa spun ca scoala si gradinita nu mi-au sters acesta trasatura. Cred ca e un mit ca devii mai putin timid in colectivitate. Ceea ce ne face să devenim mai putin timizi este faptul ca incepem sa cunoastem acea colectivitate, sa ne identifice cu ea, plus increderea ca ceea ce faci si spui are valoare. Uneori o ascundem adanc in noi, de teama de a nu fi respinsi.
Timiditatea isi are frumusetea, puritatea, fragilitatea si misterul ei. Inca port acest mister in mine si nu imi este teama sa-l manifest. Recunosc de multe ori mi-a fost greu a accepta, insa mi-am dat seama ca facand parte din mine insami, mi-a fost mai usor sa ma depasesc, sa ma reconectez la cine sunt, dincolo de a fi timida, fragila, neincrezatoare. Toate acestea m-au construit, mi-au redat in mine acceptarea de a fi insami, de a renaste, de a crede in idealurile interioare.  
Nu-mi este teama a face ordine în mine, de fiecare data cand este nevoie; este un proces de curatare, de elevare a fiintei si de maturizare interioara.

Cred ca dincolo de ceea ce manifestam in colectivitate, la un loc de munca, in familie, in relatii, in tot ceea ce este viata insasi, acolo, in tine, in fiecare femeie, barbat, este aceasta timiditate a puritatii de copil.
Poate ai ascuns-o adanc in tine, sa nu ii mai dai voie sa iasa la iveala. Insa, femeie minunata, barbat minunat,
nu uita ca tot ceea ce Divinul ti-a daruit sunt pasi stelari catre intalnirea cu tine.

Nu mai amana! lasa ceea ce ai inchis sa se deschida, sa curga si sa reinvie in Tine.
Primeste tot ceea ce inca nu ai acceptat in tine cu bratele deschise, imbratiseaza-te si inchina-te trupului tau.
Atinge in tine binecuvantarea de a fi femeie sau barbat, bucura-te, inalta cantari de slava si bucurie pentru ce esti Aici si Acum.
Accepta-ti trecutul, accepta-ti caderile, tristetile si tot ceea ce ai constientizat pana acum. Incepe un drum al luminii tale interioare, al crezului inimii tale, dincolo de ceea ce scriu altii, ce fac altii, ce spera altii.
Crezul tau in acest Univers este unic. Unicitatea ta are valori, pe care doar Dumnezeu le stie. El le-a sadit in tine, in mine, in noi toti. Doar ne asteapta sa iertam, sa alegem sa fim mai buni, mai increzatori in ceea ce suntem.
Respira si traieste in tine. Continua-ti calatoria atemporala si imbratiseaza stelele, apusul, rasaritul, tot ceea ce Dumnezeu a creat.
Nu uita sa iubesti Tot ceea ce Universul iti daruieste. Uneori nu este usor, este nevoie de o slefuire interioara, de o intelegere profunda si datatoare de viata.
Viata ta este o sarbatoare. Sarbatoreste Divinul din tine, din ceilalti!
Fii si crede in Tine, calator Iubitor de Frumos, Adevar si Lumina Paradisiaca!
Ramai cu bine si un drum presarat de autenticitatea inimii tale.
nseamna sa-ti descoperi Spiritul si sa-l lasi sa te calauzeasca prin viata. - See more at: http://taniatita.info/2013/07/01/autenticitatea-trairea-din-spatiul-sacru-al-iubirii/#sthash.AW9k9Qum.dpuf


nseamna sa-ti descoperi Spiritul si sa-l lasi sa te calauzeasca prin viata. - See more at: http://taniatita.info/2013/07/01/autenticitatea-trairea-din-spatiul-sacru-al-iubirii/#sthash.AW9k9Qum.dpuf




Puterea Extraordinară a subconştientului tău de Joseph Murphy

Fiţi mereu expresia Iubirii, a Luminii, a Adevărului şi a Frumuseţii lui Dumnezeu; vă veţi afla atunci printre cei mai fericiţi oameni din lume.

 Hotărârea fermă şi credinţa de nezdruncinat în puterea lui Dumnezeu pot produce rezultate minunate.

 Dacă sunteţi receptiv la anumite sugestii, atunci se poate spune că le puneţi la dispoziţie întreaga voastră fiinţă. Amintiţi-vă faptul că aveţi mereu posibilitatea de a alege. Alegeţi viaţa! Alegeţi sănătatea! Alegeţi dragostea!

Nu există nici timp, nici spaţiu atunci când doreşti să ajuţi pe cineva, deoarece inteligenţa nesfârşită este prezentă în totalitate şi simultan în orice colţ al Universului.

Rămâneţi fideli idealurilor voastre şi valorilor spirituale înalte, nu uitaţi că sunteţi aici pentru a progresa şi a vă apropia de Dumnezeu. Nimeni nu trebuie să vă deturneze de la acest scop.

Pentru a vă redobândi tinereţea, învăţaţi să conştientizaţi puterea curativă şi miraculoasă care sălăşluieşte în subconştient şi care vă pătrunde în mod permanent. Simţiţi cum această energie profund benefică vă inspiră, va elevează şi vă revitalizează.
 
Pentru o înţelegere cât mai corectă a fenomenelor ce se petrec în mintea noastră, vom asemăna mintea cu o grădină. Dumneavoastră sunteţi grădinarul care plantează în tot cursul zilei diferite seminţe (gândurile întreţinute în subconştientul propriu). Ceea ce acum semănaţi în subconştient veţi recolta ca efecte mai târziu, în corpul şi destinul dumneavoastră.

Dacă vă veţi focaliza dorinţele doar asupra banilor, spunând: "Unicul meu scop în viaţă îl reprezintă banii, nimic altceva nu este mai important pentru mine", fără îndoială că-i veţi obţine, veţi face avere, dar veţi uita cel mai important lucru: sunteţi aici pentru a învăţa să duceţi o viaţă echilibrată şi să vă afirmaţi în mod armonios pe toate planurile.

 Nici terapiile intensive şi nici exerciţiile fizice exagerate nu sunt cele care vă menţin tineri, ci propria voastră atitudine mentală.

 Rugăciunea dumneavoastră trebuie mai întâi acceptată de către mentalul conştient sub forma unei imagini, pentru ca subconştientul să o poată urma şi să manifeste rezultatul dorit.

 Dacă nutriţi gânduri de sănătate, vitalitate şi perfecţiune, acestea se transmit mentalului subconştient universal.

Vindecarea cu ajutorul rugăciunii este rezultatul conlucrării armonioase, sincronizate şi inteligente dintre mentalul conştient şi subconştient.

 Orice obstacol în calea afirmării voastre îşi are rădăcinile în minte. Împăcaţi-vă cu voi înşivă şi chiar cu cei mai norocoşi decât voi; astfel veţi reuşi să eliminaţi treptat toate obstacolele.

 Subconştientul are întotdeauna drept scop săvârşirea binelui.
 Când există un conflict între imaginaţie şi voinţă, întotdeauna învinge imaginaţia.
Secretul constă în a realiza un acord între imaginea din minte şi dorinţa din inimă.
Cultivaţi cu grijă doar ideea de abundenţă şi urmăriţi să nu daţi atenţie lipsurilor.
Subconştientul nu are propria sa voinţă, vă acceptă în întregime sugestiile şi imaginile mentale.
 Legea vieţii este o lege a credinţei şi se manifestă în mod discret şi constant în întreaga natură.
Sentimentul de prosperitate atrage, prin rezonanţă, prosperitatea. Nu uitaţi niciodată acest lucru.
Subconştientul este sursa idealurilor voastre, a aspiraţiilor către înalt şi a impulsurilor altruiste.
 Efortul exagerat, constrângerea mentală, demonstrează anxietate şi neîncredere în forţele subconştientului.
 Urmăriţi să nu negaţi ceea ce aţi afirmat cu puţin timp înainte, pentru a nu neutraliza rezultatul final aşteptat.
 Mentalul conştient reprezintă aparatul foto, iar subconştientul - filmul pe care impregnaţi diferitele dorinţe, imagini, idei.
 A ierta înseamnă a dărui. Dăruiţi iubire şi bucurie celorlalţi, până nu va mai rămâne nici un strop de durere în inima voastră.
 Acolo unde există credinţă, apare viaţă; acolo unde există viaţă, se manifestă armonia; şi tot ce este armonios e plin de sănătate.
 Depuneţi în subconştient gânduri de succes, prosperitate, abundenţă. Mai devreme sau mai târziu, aceste efecte vor deveni vizibile.
 Înainte de a adormi, oferiţi anumite sugestii pozitive, armoniose, subconştientului, convingându-vă astfel de puterea sa miraculoasă.

Întotdeauna intelectul inventează piedici şi obstacole foarte puternice care influenţează activitatea constructivă a subconştientului.
 Dacă vă orientaţi permanent către ceea ce este frumos, bun şi sublim, vă veţi menţine în formă, sfidând calendarul şi trecerea timpului.
 Procesul de vindecare prin rugăciune reprezintă o proiecţie conştientă a gândurilor (deci a energiilor mentale) pozitive asupra bolnavului.
 Nu Dumnezeu este vinovat de depresiunile voastre sau haosul care domneşte în întreaga lume, ci gândurile distructive în care oamenii se complac.
 Invidia, gelozia şi critica sunt tot atâtea piedici care trebuie eliminate. Urmăriţi să vă bucuraţi de fericirea şi prosperitatea celor din jurul vostru.
 Supravegheaţi-vă gândurile. Orice idee acceptată este trimisă de la creier spre plexul solar - numit şi "creierul abdominal" - şi se va manifesta ca atare.
 Consideraţi banii ca fiind asemănători cu fluxul şi refluxul mării, mereu ritmic şi constant. Căci atunci când marea se retrage, sunteţi siguri că ea va urca din nou.
E bine să înţelegeţi că Biblia nu vorbeşte despre credinţă ca fiind un ritual, un ceremonial, o formulă sau o instituţie. Biblia se referă la credinţa adevărată, din sufletul omului.
Nu vă pierdeţi niciodată încrederea în posibilităţile de care dispune subconştientul. Fiţi mereu relaxaţi şi nu vă forţaţi succesul, deoarece subconştientul nu acceptă să fie constrâns.
 Doriţi tuturor fiinţelor să se bucure de abundenţă, să ducă o viaţă fără lipsuri şi plină de fericire. Chiar în momentul când simţiţi că vă irită succesul cuiva, începeţi să vă rugaţi pentru fericirea şi prosperitatea persoanei respective.
 Repetaţi cuvântul "Prosperitate", calmi şi concentraţi, timp de cel puţin 5 minute în fiecare zi, într-o stare de relaxare profundă sau de meditaţie. Aveţi încredere, subconştientul va materializa această sugestie, astfel încât să vă îndeplinească dorinţa.
Când cineva înţelege cât de mare este forţa creatoare a propriului său mental, încetează să-şi mai facă sânge rău, deoarece el devine conştient că numai gândurile negre şi sentimentele sale îi pot influenţa destinul. Nimic din ceea ce se petrece în exterior nu-l poate tulbura.
 Dacă, urcându-vă într-un taxi, spuneţi şoferului o mulţime de adrese, nu veţi reuşi decât să-l zăpăciţi şi probabil vă va refuza să vă ducă undeva. La fel se întâmplă şi atunci când doriţi să angrenaţi forţele subconştientului. Trebuie să aveţi clar în minte scopul final şi să fiţi foarte hotărâţi.

 Orice om este fericit în anumite momente ale existenţei sale: când se naşte un copil, când se căsătoreşte sau reuşeşte la facultate etc. Putem face o listă interminabilă de evenimente, care ne fac fericiţi. Dar acestea nu sunt decât bucurii trecătoare care vin din exterior şi nu au nici o legătură cu adevărata bucurie interioară.

 Cu toţii am avut cel puţin un abces dentar în trecut. Desigur că acum nu ne mai doare, pentru că l-am tratat atunci. Ne amintim de el, dar nu mai suferim. Acesta este secretul iertării: să vă amintiţi de necazuri, dar să nu mai suferiţi din cauza lor şi să nu purtaţi veşnice resentimente celor care le-au provocat. Dacă nu reuşiţi să treceţi această probă, înseamnă să vă păcăliţi singuri şi că nu aveţi încă puterea să iertaţi.

 În fiecare moment aveţi posibilitatea de a vă crea o sănătate perfectă, succesul şi fericirea prin intermediul gândurilor pe care le întreţineţi, a ideilor pe care le aprobaţi, a scenelor pe care le repetaţi în culisele secrete ale minţii. Acest maiestos edificiu, pe care-l construiţi permanent, reprezintă tocmai personalitatea dumneavoastră, identitatea manifestată în planul exterior, povestea vieţii dumneavoastră pe acest pământ.

 Căutaţi să deveniţi propriul vostru chirurg mental. Suferinţele şi necazurile pot fi îndepărtate la fel cum sunt tăiate dintr-un pom crengile moarte.

 Iubirea alungă întotdeauna teama.
 Subconştientul este sediul emoţiilor, arhiva amintirilor voastre.
 Gândurile noastre sunt active şi ele constituie seminţele din templu.
 Putem folosi autosugestia pentru a învinge orice teamă sau obicei rău.
 Pentru a se vindeca, omul trebuie să-şi schimbe în primul rând mentalitatea.
 Înţelepciuna infinită mă conduce şi mă ghidează, orice aş face în această lume.
 Amintiţi-vă mereu că nu lucrul de care vă temeţi vă agresează, ci chiar gândurile voastre.
 Obişnuiţi-vă să aşteptaţi mereu ceva mai bun, căci subconştientul va răspunde fidel acestui gând întreţinut.
 Boala reprezintă o stare anormală şi indică faptul că acţionaţi împotriva legilor firii şi că gândiţi negativ.
 Ceea ce un om gândeşte, simte şi crede, aceea este starea spiritului său, a corpului său şi a mediului în care se află.
 Rugăciunea semnifică o interacţiune armonioasă între mentalul conştient şi cel inconştient, dirijîndu-le acţiunea către un scop bine determinat.
 Amintiţi-vă că, aşa cum apa ia forma tubului prin care curge, principiul vital curge prin dumneavoastră luând forma gândurilor pe care le nutriţi.
 O imagine mentală clară valorează cât mii de cuvinte. Subconştientul va manifesta orice imagine pe care o întreţineţi cu perseverenţă şi încredere.
 În realitate, tratamentul la distanţă nu se deosebeşte cu nimic de cazul când bolnavul se află în apropiere, căci spiritul universal este omniprezent.
 Perseveraţi, perseveraţi mereu, până cînd soarele va răsări din nou şi umbrele aducătoare de necazuri şi suferinţe vor dispare cu desăvârşire din viaţa voastră.
 Tot ceea ce vi se întâmplă, evenimentele, condiţionările şi chiar acţiunile pe care le întreprindeţi sunt reacţii ale subconştientului la gândurile cultivate cu perseverenţă în minte.
 Frica normală face parte din instinctul de conservare. Frica patologică este, în schimb, foarte periculoasă şi reprezintă rezultatul gândurilor negre, a oboselii şi a imaginaţiei necontrolate.
 Atât timp cât conştientul (Micul Eu) este plin de neîncredere, de griji, de anxietate, emoţiile negative născute în subconştient (Marele Eu) copleşesc fiinţa cu sentimente de panică şi disperare.
 "De ce te temi, de aceea nu scapi", spune o veche zicală populară înţeleaptă. Rezultă cât de important este să vă orientaţi mintea către adevărurile fundamentale ale vieţii şi către lumina dragostei Divine.
 Există multe metode ce pot conduce la vindecări miraculoase. Concluzia care se impune este că există un mental comun tuturor fiinţelor şi acela este subconştientul, iar cauza unică a vindecărilor o reprezintă credinţa.
Imaginaţi mereu un deznodământ fericit, soluţionarea problemei cu care vă confruntaţi, trăiţi pe deplin şi cu anticipaţie bucuria reuşitei, căci orice vă imaginaţi sau simţiţi va fi acceptat şi realizat de către subconştient.

 Sugestiile altora nu au absolut nici o putere prin ele însele, ci doar dacă dumneavoastră le primiţi şi sunteţi dispuşi să le acordaţi vreo importanţă. Ele au nevoie de consimţământul dumneavoastră, au nevoie să fie întreţinute.


Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde

Acesta este unul dintre marile secrete ale vieţii - să-ţi vindeci sufletul prin intermediul simţurilor şi simţurile prin intermediul sufletului.

Să-ţi proiectezi sufletul într-o formă graţioasă şi să-l laşi acolo să zăbovească o clipă, să auzi propriile păreri intelectuale care se întorc înapoi la tine cu ecou şi îmbogăţite cu toată muzica pasiunii şi a tinereţii, să transformi un temperament într-altul, ca şi cum ar fi un fluid subtil sau un parfum ciudat, astea erau adevărate bucurii - poate cea mai încântătoare bucurie care ne-a mai rămas într-o epocă atât de limitată şi banală ca a noastră, o epocă exclusiv carnală prin plăcerile ei şi excesiv de banală prin scopurile propuse.

Frumuseţea adevărată ia sfârşit acolo unde începe expresia intelectualizată. 

Frumuseţea simplă e cea care îţi umple ochii de lacrimi.

Valoarea unei idei nu are nimic de-a face cu sinceritatea celui care o exprimă.

Ador plăcerile simple. Sunt ultimul refugiu pentru firile complexe.

Uneori oamenii spun că Frumuseţea e doar superficială. Dar cel puţin nu e atâta de superficială precum Gândirea. 

Adevărata frumuseţe sfârşeşte acolo unde apare expresivitatea intelectuală. În sine, intelectul este o manieră de exagerare şi distruge armonia oricărui chip.

 Partea rea a unei poveşti romantice este că te lasă cu totul lipsit de romantism.

 Ţie îţi place toată lumea; ceea ce e totuna cu a spune că toţi oamenii te lasă indiferent.

 Frumuseţea este o formă a geniului, dar este superioară geniului pentru că nu cere să fie explicată.

 A fi bun înseamnă a fi în armonie cu tine însuţi. Disonanţa înseamnă a fi forţat să fii în armonie cu alţii.

 Scopul vieţii e dezvoltarea sinelui.

 Scopul artei este de a dezvălui arta şi de a-l ascunde pe artist.

 Ar trebui să absorbi culorile vieţii, dar nu ar trebui să-ţi aminteşti detalii. Detaliile sunt întotdeauna vulgare.

 Să observi logica neclintită şi ciudată a pasiunii şi viaţa emoţională colorată a intelectului, să vezi unde se întâlnesc ele, unde se separă, în ce punct se află la unison şi în ce punct se află în dizarmonie.

The Ganges in Varanasi


Art career

Raja Ravi Varma received widespread acclaim after he won an award for an exhibition of his paintings at Vienna in 1873. Raja Ravi Varma's paintings were also sent to the World's Columbian Exposition held in Chicago in 1893 and he was awarded two gold medals.[4] He travelled throughout India in search of subjects. He often modelled Hindu Goddesses on South Indian women, whom he considered beautiful. Ravi Varma is particularly noted for his paintings depicting episodes from the story of Dushyanta and Shakuntala, and Nala and Damayanti, from the Mahabharata. Ravi Varma's representation of mythological characters has become a part of the Indian imagination of the epics. He is often criticised for being too showy and sentimental in his style. However his work remains very popular in India. His many fabulous paintings are available at Laxmi Vilas Palace of Vadodara.
The Maharashtrian Lady
"Galaxy of Musicians", Indian women dressed in regional attire playing a variety of musical instruments popular in different parts of the country.

The demi-god vulture Jatayu is struck down by the demon Ravana, as Jatayu attempted to intercede in the demon's kidnapping of Sita.
Damayanti sending a message to Nala via a swan


Vibratia Nasterii 9

1. Caracter - Personalitate
Numarul 9, ultimul in scara numerologica de baza, ne vorbeste despre profunzimea, materialitatea spiritului, care, ajuns la o etapa decisiva in evolutia sa, a inteles ca cea mai importanta realizare este ideea ca numai dragostea deschide portile spre o noua dimensiune spirituala.

Persoanele aflate sub semnul acestei Vibratii sunt deosebit de senzitive, perceptive si clarvazatoare. Intuiesc ceea ce se va intampla, patrund usor in forul interior al celorlalti. Intuitia si capacitatea spirituala le mentin in contact cu esenta naturii cosmice, dandu-le in fiecare moment, inspiratia necesara.

Putini oameni sunt mai nobili, mai plini de abnegatie, caritabili si altruisti decat Numarul 9. Raspunde, ca nimeni altul, ajutorului cerut de ceilalti. Niciodata nu ramane indiferent la durerea si mizeria umana.

Inteligenti, activi, cu o imaginatie rodnica, sunt oameni plini de idei, inteleg repede si reusesc sa gaseasca solutia acolo unde altii au esuat, transformand esecul intr-un succes. Caracteristic le este faptul ca sunt observatori abili, poseda o gandire clara, ascutita si penetranta, careia nu-i scapa nici un amanunt. Sunt constienti atat de propriile probleme, cat si de ceea ce se petrece in jurul lor. Datorita finei lor intuitii, inteleg pana la cele mai subtile forme, comportamentul uman.

Profunde si vehemente, persoanele acestei Vibratii au deseori un simt al dramaticului foarte dezvoltat; obisnuiesc sa corde intamplarilor si persoanelor dimensiuni marete, atat in sens pozitiv, cat si negativ, deseori manifesta nu doar un scazut simt al realitatii, ci si o puternica tendinta de exagerare, pe care insa nu si-o recunosc.

Fiind Numarul dragostei universale, un 9 evoluat, situat la inaltimea misiunii spirituale care i-a fost incredintata, poate conduce institutii sau activitati de natura altruista, destinate celor mai nefericite fiinte umane. Curajosi si onesti, totdeauna vor fi cei mai buni paladini si binefacatori, aparand dorintele si telurile celor care, din diverse motive, nu o pot face; ajung sa se identifice complet cu problemele celorlalti.

Ajutorul dat de un Numar 9 semenilor sai, nu poate fi egalat de nici o alta Vibratie. Inspira, inalta si innobileaza, dar mai ales incearca sa daruiasca ceva din intelepciunea si dragostea lor persoanelor cu care intra in contact, pentru ca cea mai mare dorinta este sa faca lumea mai buna si mai fericita. Un Numar 9 se va considera realizat numai fiind de ajutor celorlalti. Intuitivi, inteleg ca astfel isi vor imbogati sufletul, iar evolutia lor spirituala va parcurge noi trepte.

Nativii acestei Vibratii au un comportament demn si placut. Sunt persoane incantatoare si care produc o impresie foarte buna, castiga simpatia si increderea celorlalti. Deseori insa sunt fiinte ciudate si extravagante, cu un cod de viata si un comportament propriu si personal, care depasesc normele si obiceiurilor impuse de societate; greu ii pot intelege pe cei mai putin emotivi si intelectuali.

Extrem de independenti si orgoliosi, nu vor accepta servilismul, constrangerile sau oprelistile de nici un fel; au nevoie de libertate absoluta in gandire si actiune. O atmosfera inchisa si limitata ii face sa se framante ajungand la nevroza; dar intr-o ambianta deschisa, par sa infloreasca, sa se simta liberi, sa se poata misca dupa dorinta inimii; sunt lucruri vitale pentru ei, fiindca in singuratate si libertate sufletul lor se reimprospateaza. De aceea iubesc calatoriile, indeosebi in locuri exotice si necunoscute.

Desi in societate par veseli, comunicativi si deschisi, in cea mai mare parte nativii acestei Vibratii sunt fiinte solitare, iar legaturile lor cuc eilalti sunt superficiale si de scurta durata. Pastreaza permanent o rezerva, o distanta sau independenta care nu lasa loc intimitatilor. Au un caracter enigmatic; desi simt profund ceea ce afecteaza viata semenilor sai, niciodata nu se vor darui complet. E ca si cum sufletul s-ar retrage tot mai mult in locuri pe care nimeni nu le poate atinge.

Persoanele nascute sub semnul Numarului 9 iubesc corectitudinea, ordinea, si lupta pentru ca dreptatea sa primeze sub toate aspectele. Cinstea si onestitatea sunt indiscutabile; idealisti, dispun de o sinceritate si franchete care uneori le poate dauna. Curajos, aventurier si revolutionar, intotdeauna consecvent principiilor sale si onest lui insusi, un Numar 9 nu se teme sa mearga impotriva conventiilor sociale, indraznind sa ia anumite atitudini, oricat de compromise ar fi ele.

Latura negativa a acestei Vibratii pune in evidenta absenta trasaturilor de esenta umanitara, sau superficialitatea lor. Isi risipesc viata in capriciu, acordand prea mare importanta propriei persoane sau modului in care ceilalti se poarta cu ei. Foarte usor devin colerici si nu suporta nici un fel de contradictie sau parere opusa. Deosebit de agresivi, mandr si aroganti, nu iarta greselile altora, amplificand defectele.

2. Profesie - posibilitati economice

Gandirea treaza, capacitatea de observatie, eficienta si usurinta cu care un Numar 9 rezolva problemele sau recurge la solutii si alternative noi care sa inlature obstacolele intalnite in cariera profesionala, ii vor oferi posibilitatea de a cunoaste succesul in orice tip de activitate pe care o desfasoara.

Cele mai importante succese le vor obtine in domeniul ajutorului social si umanitar. Intelegerea, dezinteresul si nobletea ii determina sa-i apere si sa-i ajute pe cei care trec prin perioade de saracie si tristete. Nimic nu-i imresioneaza mai mult decat nefericirea si mizeria celorlalti. Vor fi excelenti medici, psihiatri, psihologi si pediatri; asistenti, infirmieri, misionari sau cercetatori stiintifici.

Manifestarile artistice ii intereseaza in mod deosebit si pot straluci ca actori, muzicieni, pictori, desenatori, dansatori.

Calitatile lor oratorice pot revolutiona lumea, cand sunt folosite in ajutorarea altor persoane. Devin remarcabili predicatori, conferentiari in teologie sau politica, daca vor lupta pentru o cauza nobila si altruista, pentru progresul spiritual al omului.

Inteligenta ascutita, lucida si limpede, unita cu imaginatia fertila, le prilejuiesc consacrarea in cariera literara ca scriitori, dramaturgi, scenaristi, ziaristi, corespondenti sau publicisti. Usurinta cu care stabilesc un dialog cu ceilalti, caracterul lor grav, studios si profund ii transforma in adevarati teologi, filosofi si profesori in invatamantul mediu sau universitar.

In domeniul juridic pot imbratisa cariera de avocat sau judecator, aparand cauza dreapta sau persoana fizica ce nu poate acoperi costul unei asistente legale.

Nu exista constrangere care sa determine un Numar 9 sa actioneze contrar principiilor si convingerilor sale, fiind recunoscuti pentru onestitatea si simpatia cu care isi atrag de partea lor oamenii. Usurinta exprimarii si a convingerii, entuziasmul, simpatia, le inlesneste stabilirea contactelor cu oamenii, astfel incat pot straluci ca directori de hotel, sanatorii si locuri de recreere, ca organizatori de calatorii si excursii, in special pentru copii si batrani, ca amfitrioni ai marilor evenimente artistice sau sociale, in sfarsit ca promotori ai activitatilor care sa-i puna in contact cu publicul, sa le anime spiritul competitiv sau sa le permita o ampla manifestare a talentului lor.

Dragostea pentru libertate, natura si spatii deschise ii va determina sa lucreze ca pastori, padurari si fermieri, navigatori, aviatori sau exploratori. Sunt sfatuiti sa evite profesiile care i-ar obliga sa lucreze in spatii inchise. Vor lancezi, iar claustrofobia le va anula competenta.

Ca patroni sunt onesti, binevoitori si corecti, dar cer calitate si daruire in munca. Totusi nu le sta in obicei sa-i comande pe altii; mai repede prefera sa fie constienti de datoria lor si sa si-o indeplineasca fara nici o constrangere din afara. Trebuie insa sa-si impiedice subalternii sa abuzeze de indulgenta lui.

Desi persoanele nascute sub semnul acestei Vibratii castiga cu destula usurinta banii, e putin probabil sa ajunga posesorii unei averi insemnate, exceptand cazul in care ar primi sprijinul altor numere mai avide dupa bani.

3. Dragoste - afinitati

Sunt sentimentali, emotivi si tandri, dar intr-un fel ce le este propriu; cu alte cuvinte, desi stiu sa seduca cu adevarat, nu isi exteriorizeaza sentimentele. Pentru ca sunt demni si rezervati, manifestarile publice ii fac sa roseasca. Idealisti, romantici si visatori, se indragostesc de multe ori pana intalnesc dragostea adevarata si definitiva, careia i se dedica in intregime.

Cele mai bune relatii sunt cu un alt Numar 9 sau cu un Numar 7. Cautarea perfectiunii interioare ii caracterizeaza pe amandoi. Manifesta aceleasi nevoi de cunoastere, sensibilitate, aptitudini clarvazatoare si telepatice; sunt la fel de gravi, profunzi si ciudati. Un 9 este mult mai vioi si optimist decat un 7; dar uneori il poate coplesi si intimida cu izbucnirile lui.

Numarul 4 va fi un bun partener prin linistea si echilibrul sau, oprind excesele Numarului 9. Ii va aduce senzatia de stabilitate, canalizandu-i eforturile spre un scop precis. Daca un 4 isi va manifesta setea de dreptate, 9 va aduce bucuria si emotia sa.

Numerele 2 si 9 se atrag ori de cate ori ambele persoane sunt sentimentale, emotive si romantice, cu un fond sufletesc nobil, dar va fi destul de greu sa fie fericiti impreuna, pentru ca sensibilitatea exacerbata a Numarului 2 se va vedea deseori lezata de franchetea sau agresivitatea lui 9.

Numarul 3 se aseamana unui 9 prin vitalitatea, optimismul si entuziasmul sau; pot fi fericiti impreuna, daca vor reusi sa aduca putina ordine, metoda si disciplina in planurile si existentele lor, pentru ca Numarul 9 obisnuieste sa fie inconsecvent in propunerile lui, iar Numarul 3 se dovedeste prea frivol si volubil, ca sa-si stabileasca scopuri serioase.

Profunda umanitate, intelegerea si dorinta de a acorda ajutor uneste Numerele 6 si 9. Pentru ca generozitatea unui 6 este fara margini si se va concretiza intai la nivelul caminului, nu va accepta ca 9 sa se consacre unor proiecte care sa-l indeparteze de familia sa. In consecinta, situatia poate crea probleme Numarului 9, emancipat si independent; in schimb ar putea sa gaseasca echilibru si toleranta la partenerul lui, dar, atentie, si Numarul 6 este la fel de susceptibil ca si 2.

Pasiunea care o pun in tot ceea ce fac, daruirea in realizarea scopurilor propuse (desi diferite ca latura) unesc un Numar 9 si un Numar 8. Ambele apartin aceluiasi intreg, onesti si corecti; dar, in timp ce un 8 este ambitios, practic si lupta pentru bunastarea materiala, neingaduind unui 9 sa risipeasca ceea ce el a strans, Numarul 9 nu-i va putea intelege materialismul si aparenta avaritie.

Numerele incompatibile cu 9, sunt 1 si 5. 1 este prea egoist si egocentric, si vorba muscatoare a ambilor va dauna relatiilor lor. Numarul 9 nu-i va purta ranchiuna, dar nici nu va uita. Un 1 obisnuieste sa fie agresiv si meschin daca se vede criticat. Desi amandoi isi respecta inteligenta, talentul si sagacitatea, o casatorie intre ei va fi zbuciumata si nefericita, daca avem in vedere apropierea dintre laturile lor negative.

O situatie identica apare in relatia cu un 5, pentru ca amandoi sunt irascibili si destul de agresivi. Fara indoiala, se vor simti atrasi pentru ca apreciaza mai presus de orice libertatea si dreptul de a trai dupa bunul plac, dar le va fi foarte greu sa se inteleaga pe deplin, pentru ca in fond sunt naturi diferite.

4. Altele
Planeta:                       Marte, Jupiter
Piatra:                         Diamantul
Metalul:                       Fierul
Semnul zodiacal:          Berbec, Sagetator
Ziua favorabila:            Marti
Culorile:                      Rosu
Numere norocoase:      9, 4, 7

Personalitati:               Albert Einstein, Shirley MacLaine, Nicolaus Copernic, Mahatma Gandhi, Garibaldi, Jean Jacques Rousseau, Antoine de Saint-Exupery, Walt Disney, Toulouse Lautrec, Carl Gustav Jung, Velasquez, Virginia Woolf, Johannes Brahms, Maica Tereza

All things pass except 
the love and presence of God. 
To know this inside your heart 
is eternal life, freedom and joy.  ~ Mooji