marți, 21 octombrie 2014



Ce este Ego-ul?

Ego-ul, karma, “eu”-l sunt acelasi lucru. Reducerea sau eliminarea acestuia inseamna intr-un fel revenirea la starea de dinainte de aparitia acestuia. Dar in realitatea e ca si cum am compara starea de detasare si disponibilitate spre joc a unui bunic cu aceleasi caracteristici la un copil. Poate ca energia acestor calitati este comparabila insa contextul in care ele apar este diferit. Unul este pe “nevoia” si ardoarea caracteristica copilului de experimentare, in timp ce batranul traieste dintr-un context al intelepciunii si transcederii problemelor cotidiene. Copilul urmeaza sa intre in furtuna vietii si isi tureaza motoarele, isi pregateste structurile pentru aventura care urmeaza, batranul a trecut prin multe furtuni si se joaca detasat de experienta tulburi anterioarr. Ideea de baza este simpla: nimic nu este pierdut, irosit sau inutil in Creatie. Nici macar ego-ul.
De-a lungul mileniilor a fost o parte a noastra pe care ne-am dezvoltat-o si ne-a ajutat extraordinar. 
La inceput pentru a supravietui, apoi pentru a obtine … ceea ce ne doream, apoi pentru a cunoaste si explora. A devenit odata cu timpul un instrument din ce in ce mai redutabil in gestionarea si controlul fortelor exterioare, iar cand am adaugat incetul cu incetul intelectul, a devenit interesant!
Pana cand egoul se manifesta cu “parul” si “super-parul”, limitele distrugerilor pe care le putea face, in scopul protejarii sau impunerii propriilor interese, era destul de restrans. Adaugandu-i pe urma unelte tot mai complexe, ca urmare a cercetarilor si descoperirilor stiintifice, a devenit clar ca poate fi un drum cu doua directii, creatie sau distrugere. Exemplul celor doua razboaie mondial si al altora (cum ar fi toate dictaturile), care au fost pornite pe fondul unui ego dus la extrem, dintr-o megalomanie sustinuta de un intelect abil si manipulativ, ne-a aratat o directie nefericita in care merge un ego aflat sub controlul unor campuri mentale si de energie joase.
Ego-ul insa are si aspecte mai pozitive cand stimuleaza obtinerea de rezultate, progres economic, acumulari materiale.
Ego-ul are multe acceptiuni, pornind din psihologie, filozofie si pana la conversatiile la un ceai cu prietenii toata lumea foloseste acest termen cu usurinta, ca si cum toti ar vorbi despre acelasi lucru. Si totusi ce este Ego-ul?
Ego-ul sunt toate povestile care ne trec prin minte si cu care ne identificam. Tot ceea ce cred ca gandesc “eu”, este trecutul “meu”, tot ceea ce poarta dupa sine “eu”, “al meu”, “mie”… este parte din ego-ul unui individ. Problema nu este Ego-ul ci identificare cu el. Parte din jocul sau de supravietuire consta in a ne “pacali” in legatura cu aceste asocieri. In realitate nu exista nimic care este al unui individ, care apartine unei persoane, nici macar gandurile. Daca pare greu de crezut, intreaba-te cand ai avut ultima oara un gand original
Cand ai gandit ceva ce nu a mai gandit nimeni? Iar daca chiar crezi ca ai unul, intra pe Google si cauta acele cuvinte sau idei si te asteapta o surpriza :)
Unica si originala este doar compozitia, in fiecare clipa, a vietii fiecaruia dintre noi
Unicitatea este data de fapt de totalitatea a ceea de suntem si am devenit. Punctiform suntem, cum s-ar zice, toti o apa si un pamant.
Mecanismele Ego-ului sunt multiple si ele dau culoare povestilor pe care ni le spunem in minte: idealizare, critica, polemica, vizualizare, mentalizare, fanteziile, judecare, evaluare, reducere, amplificare, ridiculizare, banalizare, adorare s.a. 
Toate aceastea sunt proiectii proprii asupra unor realitati exterioare si interioare, si care ne modifica interactiunea cu ele. Faptele, persoanele, lucrurile, gandurile, mecanismele intrinsec exista; dar felul in care ele exista pentru noi este o rezultanta a supra-impunerii propriilor noastre programe si valori, mixate bine prin mecanismele egoului si Voila’ ! … rezulta realitatea subiectiva a fiecaruia dintre noi. 
Aceasta este asa zisa viata, sau poveste de viata proprie, iar daca povestea este una frumoasa, putem spune ca avem o viata “buna”; daca povestea este dramatica, putem spune ca avem o viata “rea”.
Cum sa facem sa traim vieti frumoase? Pai putem sa ne spunem povesti frumoase, sa alegem ganduri frumoase, mecanisme frumoase (recunostinta, aprecierea, adorarea, servirea); iar calitatea si experienta subiectiva va fi una plina de lumina. Sau putem alege sa ne spunem povesti dramatice, sa gandim urat, sa folosim mecanisme distructive (critica, barfa, diminuarea, ridiculizarea) si atunci experimentam altceva. Fiecare are liberul arbitru. Unii prefera sa mearga la cinema la comedii, altii la filme de groaza. 
V-ati intrebat vreodata ce fel de filme preferati? S-ar putea sa fie interesant sa constatati ca viata dvs. are acelasi gen de energie si dinamica…
Oricum eu va doresc … ce va doriti voi :) !!! 
iar pentru mine si pentru cine mai doreste: O zi frumoasa si o viata luminoasa si plina de iubire, armonie si belsug

 http://andreafilip.com


 Să dăruim!

“Cine nu adună cu Mine risipește.”
“Vinde-ți ce aveți și dați milostenie. Faceți-vă rost de pungi, care nu se invechesc, o comoară nesecată în ceruri, unde nu se apropie hoțul și unde nu roade molia. Căci unde este comoara voastră, acolo este și inima voastră.”
“Dați și vi se va da, ba încă vi se va turna în sân o măsură bună. îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsără veți măsura, cu aceea vi se va măsura.”
“Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: “Veniți binecuvantații Tatalui Meu de mosteniți Împărăția care v-a fost pregatită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând, și Mi-ați dat de mâncat; Mi-a fost sete, și Mi-ați dat de băut; am fost străin, și M-ați primit; am fost gol, și M-ați îmbrăcat; am fost bolnav, și ați venit sa Mă vedeți; am fost în temniță, și ați venit pe la Mine.”. Atunci cei neprihăniți Îi vor raspunde: “Doamne, când Te-am văzut noi flămând și Ți-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ți sete și Ți-am dat de ai băut?. Când Te-am văzut noi străin și Te-am primit? Sau gol și Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în temnită și am venit pe la Tine?”. Drept răspuns, Împăratul le va zice: “Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.” Apoi va zice celor de la stânga Lui: “Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic care a fost pregătit diavolului și îngerilor lui! Căci am fost flamand, și nu Mi-ați dat să mănânc; Mi-a fost sete, și nu Mi-ați dat să beau; am fost străin, și nu M-ați primit; am fost gol, și nu M-ati imbrăcat; am fost bolnav și în temniță, și n-ați venit pe la Mine.” Atunci Îi vor răspunde și ei: “Doamne, când Te-am văzut noi flâmând, sau fiindu-Ți sete, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță, și nu Ti-am slujit?” Și El, drept răspuns, le va zice: “Adevărat vă spun că, ori de cate ori n-ați făcut aceste lucruri unuia dintre acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie nu Mi le-ați făcut.” Și aceștia vor merge în pedeapsa veșnică, iar cei neprihaniți vor merge in viața veșnica.”

Acestea fiind citite și recitite nu-mi rămâne decât să dăruiesc: timpul meu altora, cuvinte, din cele dinlăuntrul meu, din cele din jurul meu. Să mă risipesc de dragul altora …Începând cu cei ai casei mele și continuând cu cei din afara casei. Nu-mi rămâne decât să transpir de dragul altora, să mă doară mușchii sufletului de-atâta risipire, să nu mă mai gândesc la mine ci la ceilalți, la binele lor, la înflorirea lor.
 Să înghit în sec când aș putea să rănesc prin cuvintele mele. Să iert, DAAA, să dăruiesc iertare chiar și când nu-mi este cerută. Să-mi curăț mintea de gândurile ei rele dăruind și celor ce-mi fac rău, obligându-mă la dăruire necondiționată. fără interes.
Să mă educ lângă Dumnezeu .. spre a DA altora și în final lui Dumnezeu, ceea ce niciodată nu mi-a aparținut de fapt ci mereu a fost a Lui Dumnezeu.
Doamne ajută-mă Tu și învață-mă să mă uit la Tine și să copiez tainele acestui joc în care tu arunci în poala vieții mele binecuvîntări peste binecuvîntări, arătîndu-Ți bunătatea și mă îndemni să le dau mai departe ..ca să ajungă în final tot la Tine, de unde au plecat, fără ca Tu să ai nevoie de ele.
Înțeleg din asta că Tu îmi construiești bogățiile Cerești din ceea ce Ți-am înapoiat.
Mai văd un lucru…cu cât dăruiesc mai mult primesc mai mult și sunt pusă în situația de a dărui și mai mult. Îmi spui că așa și doar așa îmi strâng comori în Cer ..și mă asiguri că Acolo nu le rod moliile și nici rugina, nici hoții nu le fură.
Doamne, ajută-mă să stau mereu în acest lanț al dăruirii și al agonisirii întru cele de Sus, fără teama că voi sărăci ci adânc încredințată că doar așa mă pot îmbogăti, pe mine și pe cei cărora le dăruiesc.


Nu-l vând. Îl fac cadou!  

Într-o zi, făcând curat în casă, mi-am dat seama că am foarte multe lucruri care îmi ocupă spaţiul şi pe care

nu le foloseam. Primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost să le vând,majoritatea erau într-o stare foarte bună. Mi-am amintit atunci de bucuria pe care o simţeam când primeam cadouri. 

Aşa mi-a venit idea site-ului nulvandilfaccadou. În loc să vindem lucruri, le facem cadou.
Aceasta este filozofia site-ului nulvandilfaccadou.ro, înainte de a vinde sau a arunca orice lucru pe care îl considerăm util, de ce să nu-l facem cadou cuiva?
Tot ce trebuie să faci este să te loghezi şi să dăruieşti.
Ştiţi momentele alea când simţiţi că viaţa voastră e prea rutinara şi nu găsiţi un scop pe pământ. Aici e rezolvarea. Dăruieşte. De ce? Pentru că doar atunci când dăruieşti din inima vei primi bucurie. Atunci vei simţi ce înseamnă să fii om şi vei fi surprins să vezi câtă lume necesitată trece pe lângă tine, inclusiv tu. La început poate e greu să renunţi la un lucru, sau să nu vinzi acel telefon care ţi-a mâncat salariul. Încearcă o dată şi te vei contagia de fericirea care trezeşte în tine dăruirea.
Pe principiul primul venit, primul servit, vă invit în lumea cadourilor.
Dacă asta este şi mentalitatea ta, acesta este locul tău. Bine ai venit pe nulvandilfaccadou.ro!
Mai jos vă las un video care m-a impresionat destul de mult, iar fraza principală este:
"A fi bogat nu înseamnă cât de mult ai ci cât de mult dăruieşti. Oarecum, atunci când dăruieşti, vei fi mai fericit!"



http://www.nulvandilfaccadou.ro
Sa nu credeti ca dragostea,pentru a fi adevarata, trebuie sa fie extraordinara. Lucrul de care avem nevoie e sa iubim fara ca asta sa ne oboseasca.”  Maica Tereza
 
Fotografie: “Sa nu credeti ca dragostea,pentru a fi adevarata, trebuie sa fie extraordinara. Lucrul de care avem nevoie e sa iubim fara ca asta sa ne oboseasca.”Maica Tereza

Nu ne sta in putere sa facem lucruri uriase, insa putem face lucruri mici cu o iubire uriasa.”
Dumnezeul est prietenul linistii: uitati-va cum natura: copacii, iarba, florile .. cresc in liniste.”
 
Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă îţi place ce faci, atunci vei avea succes.”
 

Fotografie: Mi-aş dori să fiu mai puţin sensibilă. Să nu-mi mai plângă sufletul atât de rău, să nu se mai consume, să nu se mai simtă îngreunat.
Mi-aş dori să pot să trec mai uşor peste despărţiri. Şi asta vine tot de la suflet. De fapt, ce nu porneşte de la el? Pentru că el e cel care iubeşte, el e cel care dă naştere la tot ce simţim noi frumos. El ne defineşte ca oameni.
Mi-aş dori să-mi pot opri uneori lacrimile. Să nu curgă pe faţă, pentru că în interior oricum o fac. Şi ce rău e! 
Mi-aş dori să nu îmi mai fac atâtea gânduri, să am mai multă încredere şi speranţă în acele situaţii... acele situaţii dureroase.
Mi-aş dori să reacţionez altfel, să nu mai am privirea pierdută atunci când merg pe stradă, să nu mai fiu aparent cineva serios, dar de fapt un om spălat în tristeţe şi uneori dezamăgire.
Doar mi-aş dori... pentru că în realitate nu e deloc aşa! Şi sinceră să fiu nu cred că va fi vreodată. Iar dacă va fi să fie, va fi doar de faţadă.

→ Georgiana R. - Despre cum aş vrea să fiu... şi nu voi fi
Pasaje din viata

 
"Nu-l judeca după modul în care s-a comportat cu alții.
Nu-l arăta cu degetul în funcție de meseria pe care o are.
Cunoaște-l. Pătrunde în sufletul său și vezi ce găsești. Poți da peste cămăruțe pline cu bunătate, iubire și sensibilitate, dar la fel de bine poți să găsești răceală, nepăsare și egoism...
Ai răbdare să cunoști oamenii și abia apoi să decizi dacă îi primești sau nu în viața ta."
Să nu cataloghezi un om după zâmbetul pe care îl afișează. Poate că in spatele acelei măști fericite, se acund lacrimi și suferințe greu de imaginat.
Să nu-ți dai cu părerea despre el după hainele pe care le poartă. Faptul că are haine scumpe, nu înseamnă că este un om bun, rău sau bogat, așa cum dacă are haine ieftine, nu înseamnă că este sărac ..

Fotografie: Să nu cataloghezi un om după zâmbetul pe care îl afișează. Poate că in spatele acelei măști fericite, se acund lacrimi și suferințe greu de imaginat.
Să nu-ți dai cu părerea despre el după hainele pe care le poartă. Faptul că are haine scumpe, nu înseamnă că este un om bun, rău sau bogat, așa cum dacă are haine ieftine, nu înseamnă că este sărac...
Nu-l judeca după modul în care s-a comportat cu alții. 
Nu-l arăta cu degetul în funcție de meseria pe care o are. 
Cunoaște-l. Pătrunde în sufletul său și vezi ce găsești. Poți da peste cămăruțe pline cu bunătate, iubire și sensibilitate, dar la fel de bine poți să găsești răceală, nepăsare și egoism... 
Ai răbdare să cunoști oamenii și abia apoi să decizi dacă îi primești sau nu în viața ta. ©

→ Georgiana R.

Când am mulțumit ultima oară lui Dumnezeu?!
Reușim să vedem tot ceea ce avem sau doar ceea ce ne lipsește?!

Bucurați-vă de minunea de a fi, nu de a avea!
Hrisostom Filipescu

Nu este ușor să-ți păstrezi zâmbetul când în jurul tău lumea pare că se prăbușește. 
Nu este ușor să-ți păstrezi visele când eșecurile bat la ușa inimii. Nu este ușor să păstrezi drumul drept în viață când toate cărările par să ducă în altă parte. Nu este ușor să ierți când toți te dezamăgesc în fiecare moment. Nu este ușor să întorci celălalt obraz când ești lovit cu vorbe urâte din toate direcțiile. Nu este ușor să vezi în clipa prezentă o nouă șansă, în momentul de față un prilej, în ușile care se închid speranță, când tot ceea faci pare să fie tocmai pe dos. Nu este ușor să-ți păstrezi încrederea, curajul, optimismul în momentele grele din viață. Nu este ușor să o iei de la capăt. Nu este ușor să fii tare în ciuda greutăților care vor să te vadă la pământ. Nu este ușor să supraviețuiești și să găsești calea spre fericire.
Nimic din toate acestea nu sunt ușor de făcut, și totuși le facem în fiecare zi.
Cu răbdare, credință, iubire și curaj trecem peste fiecare piatră așezată în calea noastră.
Pentru că nu știm o altă cale. Pentru că nu există în inima și în mintea noastră cuvântul „ renunțare”. Pentru că o gândim, ne-o dorim și reușim într-un final să dăm un alt sens cuvântului „ imposibil”. Pentru că nimic nu poate sta în calea noastră atâta timp cât pornim la drum cu această convingere.
Pentru că totul este posibil, chiar și un zâmbet cald într-o zi tristă
Pentru că fiecare dintre noi are în adâncul sufletului această forță magică care ne propulsează în mijlocul problemelor și ne lasă să ne descurcăm cum putem.
Uneori nu avem nici o altă armă în afara gândurilor noastre. Și trebuie să ne descurcăm cumva. Alteori apar , din necunoscut, oportunități și soluții la care nici nu ne gândeam dar care ne ajută să ajungem la soluția optimă pentru noi.
Atâta timp cât ne dăm voie să visăm și nu ne limităm în gânduri și acțiuni, vom afla la timpul potrivit soluția corectă la toate frământările și întrebările noastre nerostite.
Atâta timp când nu pierdem din vedere țelul nostru nu avem de ce să simțim teamă sau tulburare.
Atâta timp cât mai există o fărâmă de optimism și speranță în sufletul nostru nu este nimic pierdut.
Înarmează-ți sufletul și mintea doar cu gânduri pozitive.
Și încearcă zi de zi să poți mai mult. Să vrei mai mult.
Să zâmbești mai des.


Poate că timpul schimbă chipuri însă niciodată suflete. Poate că timpul va reuși să strecoare pe ici pe colo un fior, o neliniște, un sentiment nefiresc, însă niciodată nu va putea să transforme o inimă curajoasă într-una temătoare. Poate că timpul ne va preda lecții dureroase însă niciodată nu va reuși să stingă pasiunea și încrederea dinăuntrul nostru. Poate că timpul va reuși să ne răpească vise însă niciodată nu va reuși să ne ucidă speranța. Poate că timpul va aduce în viața noastră lacrimi și singurătate însă inimile neînfricate și încercate vor putea trece peste aceste obstacole devenind și mai puternice, și mai doritoare să reușească, să triumfe. Poate că timpul face diferența între ceea ce ne dorim și ceea ce reușim să obținem, însă evidența clară a lucrurilor care ne lipsesc și a sentimentelor după care tânjim nu va reuși decât să ne ațâțe, să ne provoace la și mai multă muncă, la și mai multe vise, la și mai mult efort. Poate că timpul va îndepărta tot ceea este în plus în viața noastră, tot ceea este supraestimat, tot ceea ce ne îngreunează gândurile și inclusiv inima, însă vor rămâne întotdeauna cuprinse în sufletul nostru sub forma unor amintiri dureroase, dar dragi. Oricum ar fi timpul este cel care așterne schimbarea în suflete, cel care modelează spirite și cel care naște vise. Căci în timp ce unele pier sufocate de griji și frământări, altele prind aripi și zboară. Nimic nu rămâne la fel. Totul este într-o continuă schimbare. Chiar și timpul.
 

Nu mă îndoiesc de faptul că va veni o zi care ne va pune față în față cu trecutul nostru, cu realizările sau eșecurile noastre, cu visele și dorințele cele mai ascunse, cu gândurile și temerile noastre, cu noi înșine.
Nu mă îndoiesc de faptul că va veni momentul adevărului, când vom înceta să ne mai mințim, să ne căutăm scuze, să amânăm să facem lucruri.
Nu mă îndoiesc de faptul că acea clipă va evidenția tot ceea ce am fi putut face și nu am făcut, tot ceea ce am lăsat pe mai târziu dar nu am făcut niciodată, tot ceea ce am abandonat și lăsat în urmă.
Nu mă îndoiesc de faptul că acea zi va reuși să sublinieze motivele pentru care nu am reușit, scuzele pe care le-am gândit sau deciziile care ne-au influențat acțiunile.
Nu mă îndoiesc de faptul că vom sta față în față cu noi înșine și va fi prea târziu pentru a putea amâna ceva.
În consecință, clipa prezentă este cea mai bună opțiune a noastră, momentul cel mai propice pentru a da curs viselor noastre și de a ne bucura de realizările noastre.
Ziua de AZI este oricum numai obișnuită nu. Este, dacă dorim să gândim în felul acesta, un mecanism care ne resuscitează sufletul, mintea și corpul aducându-ne din nou la viață. Este dătătoare de speranță și încredere. Este imboldul de care avem nevoie pentru a renunța la vechile obiceiuri și a încerca altceva cu totul nou. Este pagina albă din viața noastră pe care o putem completa cu ceva frumos sau o putem lăsa neatinsă. Este amintirea trecerii noastre, plăcută sau mai puțin. Este albumul pe care îl deschizi după mult timp și care te face să lăcrimezi de emoție.
Nu mă îndoiesc că va veni o astfel de zi care ne va arăta nu numai cât am evoluat dar și care ne-au fost sacrificiile.
Ziua care ne va pune în balanță tot ceea ce am făcut până la momentul acela.
Ziua care va trage linie și ne arăta rezultatul eforturilor noastre.
Eu spun asta : De ce trebuie să așteptăm până în ultima clipă ? De ce trebuie să așteptăm să vedem ceea ce nu am făcut în loc să trecem la treabă, astfel încât să nu existe nici cel mai mic regret.
Lipsa timpului este doar o scuză, un moft cu care reușim să dăm deoparte toate lucrurile pe care le-am putea face fără să ne simțim vinovați.
Lipsa timpului este doar un gând de moment, care ar putea trece dacă am regăsi pasiunea și iubirea pentru lucrurile frumoase.
Sunt sigură că fiecare dintre noi are ceva în minte. Lucruri pe care dorește să le facă, să le încerce, să le bifeze. Sunt sigură că sufletul fiecăruia păstrează încă un dor nebun față de acele vise care odată reprezentau pasiunea și energia noastră.
Și atunci de ce să le ținem închise ? De ce să nu le permitem să prindă aripi și să zboare ? De ce să nu renunțăm la inhibiții, la temeri nejustificate, la frustrări aiurea și să facem pasul care ne va elibera ?
De ce să nu ...?
 
Fotografie: Nu mă îndoiesc de faptul că va veni o zi care ne va pune față în față cu trecutul nostru, cu realizările sau eșecurile noastre, cu visele și dorințele cele mai ascunse, cu gândurile și temerile noastre, cu noi înșine. 
Nu mă îndoiesc de faptul că va veni momentul adevărului, când vom înceta să ne mai mințim, să ne căutăm scuze, să amânăm să facem lucruri. 
Nu mă îndoiesc de faptul că acea clipă va evidenția tot ceea ce am fi putut face și nu am făcut, tot ceea ce am lăsat pe mai târziu dar nu am făcut niciodată, tot ceea ce am abandonat și lăsat în urmă. 
Nu mă îndoiesc de faptul că acea zi va reuși să sublinieze motivele pentru care nu am reușit, scuzele pe care le-am gândit sau deciziile care ne-au influențat acțiunile. 
Nu mă îndoiesc de faptul că vom sta față în față cu noi înșine și va fi prea târziu pentru a putea amâna ceva. 
În consecință, clipa prezentă este cea mai bună opțiune a noastră, momentul cel mai propice pentru a da curs viselor noastre și de a ne bucura de realizările noastre. 
Ziua de AZI este oricum numai obișnuită nu. Este, dacă dorim să gândim în felul acesta, un mecanism care ne resuscitează sufletul, mintea și corpul aducându-ne din nou la viață. Este dătătoare de speranță și încredere. Este imboldul de care avem nevoie pentru a renunța la vechile obiceiuri și a încerca altceva cu totul nou. Este pagina albă din viața noastră pe care o putem completa cu ceva frumos sau o putem lăsa neatinsă. Este amintirea trecerii noastre, plăcută sau mai puțin. Este albumul pe care îl deschizi după mult timp și care te face să lăcrimezi de emoție. 
Nu mă îndoiesc că va veni o astfel de zi care ne va arăta nu numai cât am evoluat dar și care ne-au fost sacrificiile. 
Ziua care ne va pune în balanță tot ceea ce am făcut până la momentul acela. 
Ziua care va trage linie și ne arăta rezultatul eforturilor noastre. 
Eu spun asta : De ce trebuie să așteptăm până în ultima clipă ? De ce trebuie să așteptăm să vedem ceea ce nu am făcut în loc să trecem la treabă, astfel încât să nu existe nici cel mai mic regret. 
Lipsa timpului este doar o scuză, un moft cu care reușim să dăm deoparte toate lucrurile pe care le-am putea face fără să ne simțim vinovați. 
Lipsa timpului este doar un gând de moment, care ar putea trece dacă am regăsi pasiunea și iubirea pentru lucrurile frumoase.
Sunt sigură că fiecare dintre noi are ceva în minte. Lucruri pe care dorește să le facă, să le încerce, să le bifeze. Sunt sigură că sufletul fiecăruia păstrează încă un dor nebun față de acele vise care odată reprezentau pasiunea și energia noastră. 
Și atunci de ce să le ținem închise ? De ce să nu le permitem să prindă aripi și să zboare ? De ce să nu renunțăm la inhibiții, la temeri nejustificate, la frustrări aiurea și să facem pasul care ne va elibera ? 
De ce să nu ...?


Vrei mai multa usurinta in viata ta? Foloseste acest instrument Access Consciousness






Mantra Access Consciousness este: Totul in Viata vine la mine cu Usurinta, Bucurie si Glorie. Glorie inseamna: expresie, exuberanta si abundenta.
Foloseste aceasta mantra de 10 ori dimineata la trezire si de zece ori seara la culcare si vezi ce se schimba in viata ta. Aceasta nu este o afirmatie. O poti folosi in orice situatie din viata ta: cand esti in trafic, cand esti suparat, cand nu stii ce sa faci si nimic nu functioneaza. La fel cu celelalte instrumente Access Consciousness, o folosesti si vezi ce se intampla, fara a avea o agenda asupra a ceea ce ar trebui sa se intample... cu curiozitate, precum un copil care a primit o noua jucarie si care acum o exploreaza.
Exemple de ce a creat aceasta mantra in viata altora:
Un tata ingrijorat de fiul lui care se droga si care lipsea de acasa a folosit aceasta mantra 2 ore in sir, nestiind ce altceva ar putea face. A doua zi, fiul a venit la el si i-a spus ca are nevoie de ajutor.
O femeie a folosit aceasta mantra in trafic pentru a alunga plictiseala. Drumul, care de obicei era foarte aglomerat la acea ora, de aceasta data a fost foarte lejer.
O sotie furioasa a folosit aceasta mantra de nenumarate ori pana sa ajunga acasa, unde se prevedea o discutie furtunoasa. Sotul a intampinat-o cu cina pregatita si cu un zambet pe buze.
Vrei sa testezi acest instrument si sa vezi ce poate crea in viata ta?
ACUM ESTE TIMPUL!






Orice situatie care exista in viata ta iti aduce ceva. Atunci cand nu ne mai place ceva in viata noastra incepem sa punem intrebari, incepem sa facem ceva pentru a produce o schimbare. Atata vreme cat nu facem acest lucru inseamna ca avem ceva de castigat din acea situatie. Atunci cand te plangi in loc sa spui clar, “Acest lucru se schimba, fie ce o fi, ies din situatia aceasta!”, de fapt nu vrei sa schimbi nimic.
Punctul de vedere ca exista o lectie de invatat este o minciuna. Ar avea o fiinta infinita nevoie de lectii de invatat? Punctul de vedere iti creaza realitate, prin urmare, daca tu crezi ca ai nevoie de lectii pentru a invata ceva, iti vei crea aceasta realitate.
Imagineaza-ti cum ar fi daca energia pe care o folosesti pentru a crea ce este acum in viata ta ai folosi-o pentru a crea ceva diferit, care sa iti placa mai mult. 
Uita-te la viata ta si recunoaste: “Sunt un creator minunat, ce altceva as mai putea crea?”
Daca ai timp si disponibilitate, fa o lista cu punctele de vedere pe care ti le-ai insusit din carti, de la traininguri, de la tv sau din reviste, de la prieteni si familei, de pe Facebook, de pe internet si incepe sa intrebi:
Ar alege o fiinta infinita acest punct de vedere? Daca nu, de ce as face-o eu?
Si alta intrebare pe care sa o pui este: Ce realitate creaza acest punct de vedere? (stiind ca punctul de vedere iti creaza realitatea)
Acest lucru iti poate aduce multa claritate despre minciunile pe care le preiei din jur si iti poate crea spatiu pentru a crea o noua realitate, in acord cu ceea ce stii dincolo de minte. Ce stii dincolo de minte poti afla cand pui intrebarea: Ar alege o fiinta infinita acest lucru?
Ce situatii din viata ta nu sunt asa cum ai vrea sa fie? Cum ar fi daca ai incepe sa le schimbi chiar astazi, punand intrebari care sa iti ofere posibilitati diferite?
Timpul pentru o viata diferita este acum! Acum este timpul sa renunti la minciuni si la povestile pe care le spui. Exista metode, exista instrumente care sa iti ofere constientizarea necesara pentru a avea viata pe care o doresti. Cere si vei primi! Intreaba si vei afla.
Recunoaste faptul ca universul doreste sa contribuie la a actualiza tot ceea ce iti doresti…atunci cand pui o intrebare intr-un mod care ii ofera posibilitatea sa o faca.
Sa ai o saptamana fenomenala!

 http://www.astrocafe.ro
Persona sau Imagine?



Persona este tot ceea ce esti si ce vei fi atunci cand nu iti pasa de ce spun cei din jur.
Persona este o creatie vie si generativa. Esti cine esti tu si creezi orice vrei sa fii in functie de energia momentului si nu iti pasa de ce crede lumea. Creezi persona atunci cand esti cameleon si poti fi orice, fara sa ramai blocat in nici un rol. 
Gandeste-te la actori: unii dintre ei pot juca orice rol si nu pastreaza acelasi stil de la un rol la altul. Altii si-au creat o anumita imagine si nu "pot" trece dincolo de ea. Te invit sa te uiti la politicieni si la alte "vedete" si sa vezi care functioneaza din persona si care nu.

Persona iti da posibilitatea sa arati diferite parti al tale si iti permite sa fii cine esti tu, fara sa te definesti.

Imaginea este ceea ce crezi ca ar trebui sa fii si este o constructie, este ceea ce vrei sa vada ceilalti ca esti si, in timp, incepi sa crezi ca este ceea ce esti. Crezi ca esti imaginea pe care o prezinti lumii si traiesti conform acelei imagini. Este o fatada cu o singura dimensiune. Si, este necesar sa te judeci non stop pe tine deoarece incerci sa iti pastrezi imaginea. Adica, in loc sa fim cine suntem, punem o imagine despre ce credem noi ca ar trebui sa fim pentru a demonstra ca suntem acel lucru. Cand esti in imagine esti “mort”, nu esti cine esti, nu ai spatiu sa respiri, nu ai ocazia sa joci alt rol decat cel care ai decis ca ar trebui sa fii. Nu ai ocazia sa te amuzi si sa te simti plin de viata atunci cand esti imaginea ta. E ca si cum iti pui haine frumoase dar nu te joci pentru a nu te murdari... sunt mai valoroase hainele nepatate decat starea de bine in care le murdaresti, le sifonezi, le dai jos oricand.

Persona este generativa si te expansioneaza, imaginea te limiteaza la maxim.

Sunt persoane care, dupa dupa ce se casatoresc, incep sa recurga la imagine in loc sa continue sa fie persona. Alteori, intri in casatorie sau relatie ca imagine si iti ia multa energie sa iti mentii imaginea, toata energia ta ducandu-se in acea directie. Daca ti se pare ca nu ai suficient de multa energie si nu te simti bine fiind “TU” intreaba-te: “Folosesc imagine sau persona?”

De multe ori, dataorita faptului ca suntem constienti de ce proiecteaza lumea asupra noastra legat de ce crede ea ca ar trebui sau ar fi potrivit sa fim, in acord cu varsta, sexul, jobul, nationalitatea, etc, incepem sa devenim acel lucru care este asteptat de la noi. Sau, sunt situatii in care ceilalti ne desemneaza un rol sau imagine si apoi proiecteaza asupra noastra sa fim acea imagine iar noi ne conformam, fara sa fim foarte constienti de acest lucru.

Imaginea este ce arati lumii, si iti da alegeri minime, persona este cine alegi sa fii si iti da alegere infinita. Cand alegi persona, viata ta se poate deschide in moduri nebanuite, pe care imaginea nu ar putea sa o aduca.

Cand folosesti persona iti poti crea orice rol, in functie de ce vrei sa creezi in lume si in viata ta, ca viata ta. Cand folosesti imagine, poti crea doar rolul care ai decis ca esti, bine definit, constant, neschimbat.

In lumea in care traim este incurajata imaginea, si esti considerat nebun sau ciudat atunci cand esti schimbator. Si totusi, geniile lumii, au folosit aproape mereu persona.

Vrei sa distrugi si sa decreezi in totalitate toate imaginile pe care le-ai creat? Multumesc! Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys and beyonds.

Vrei sa alegi ceva diferit? Doar pentru o zi?... apoi, iti poti crea o noua imagine ; )

Este viata ta! Tu ce alegi? Persona? Imagine?
 
http://www.astrocafe.ro

Constienta sau inconstienta & anticonstiinta?



Daca alegi sa fii constient, vei savura fiecare moment al vietii. Constienta are un sens de pace si este precum un univers fara inceput si fara sfarsit, in care orice este posibil, orice este disponibil si in care alegerile pe care le faci determina cum vei fi cu tine si cu cei din jur.
In constienta exista un sens de pace, bucurie, recunostinta pentru tot ce exista si exista un sens de expansiune.
Atunci cand alegi constienta, usile incep sa se deschida.
Constienta nu este un muschi pe care il cladesti ci este accesibila acum, atunci cand alegi. Constienta este o alegere pe care o faci.
Cum ar fi sa pasesti in acel spatiu acum?
Iata si un instrument practic prin care sa ai usurinta in viata ta din nou, atunci cand ai ales inconstienta si anticonstiinta, si atunci cand, sa fii constient, nu pare o alegere disponibila pentru tine.
Ce stupizenie folosesc pentru a crea stupizenia pe care o aleg? Tot ce fac sa creez acest lucru, distrug si drecreez in totalitate. Right and wrong, good and bad, POD and POC, all 9, shorts, boys and beyonds.
Stupizenie, in acest proces, inseamna inconstienta.
Spune acest proces de multe ori si vezi ce se schimba.
Cum ar fi viata ta daca ai alege sa fii constient?
Cum ar fi lumea daca ai alege sa fii constient?


Dr. Carleta Tiba - Facilitator Certificat Access Consciousness
Carleta Tiba te asteapta pe Astrocafe.ro in fiecare marti. Informatii despre clasele pe care le sustine si multe altele, gasesti pe pagina sa: www.carletatiba.com