duminică, 8 februarie 2015

Despre Ann…

Deja îmi place de tine!
Da … de tine, cea minunată și uimitoare, care te afli în căutarea păcii profunde și frumuseții adevărate.
Te înțeleg, și eu sunt la fel – vânez mereu clipe de bucurie, de har, clipe cu El…
Sunt Ann Voskamp, ​​un nume simplu, doar Ann, soția unui Fermier, mamă a șase copii, și sincer, viața mea e un haos total. Dar e ok și așa, crede-mă.
Harul este cel mai uimitor lucru.
Am început o facultate, aveam chiar și bursă dar nu am terminat-o. În schimb, m-am căsătorit cu un fermier și m-am mutat în mijlocul lanurilor cu porumb.
Am copii. O jumătate de duzină de copii frumoși. Coșul meu de rufe nu este niciodată gol. Pierd cărți împrumutate de la bibliotecă. Copii mei plini de energie, urmează școala acasă iar în cele mai multe zile mă simt copleșită și epuizată.
Atunci când copiii și mașina de spălat dorm, mă spăl de mizeria mea acumulată stând în Cuvânt.
Am stat multe zile până târziu în noapte și am scris o carte, ”O mie de daruri: Îndrăznește să trăiești din plin acolo unde te afli”. Dumnezeu menține această carte în topul New York Times al celor mai vândute cărți. Aceasta e o dovadă că Dumnezeu într-adevăr se folosește de cei frânți, dezordonați și cu vieți imperfecte.
Am contribuit la redactarea mai multor editoriale pentru femei, sunt chemată să țin discursuri la conferințe, și susțin multe cauze pentru acei în nevoie. Cei săraci m-au îmbogățit pe mine, și a împărtăși poveștile de viață a celor ce nu pot să o facă – m-a schimbat.
Dar … sincer? Știți care sunt singurele cuvinte care contează cu adevărat?
Sunt acelea pe care le trăiesc.

De acest lucru sunt convinsă.
Scriu zi de zi cuvinte pe care îmi doresc să le trăiesc- cuvinte ce descriu această viață dezordonată – dar minunată, obișnuită – dar sfântă.
Cuvinte…despre găsirea frumuseții și a liniștii,
despre momentele în care caut să văd sacrul în haos,
despre Cruce în rufele de la spălat,
despre tufișuri în flăcări.
Haine de spălat, închinare, viață – toată viața e un pământ sfânt, o experiență sfântă – pentru că Dumnezeu are tufișuri în flăcări peste tot..
Ar fi har pur să ne plimbăm o vreme, tu și eu – să trăim cuvintele împreună …Ann Voskamp
https://omiededaruri.wordpress.com

O MIE DE DARURI Ann Voskamp

O MIE DE DARURI: INDRAZNESTE SA TRAIESTI DIN PLIN ACOLO UNDE TE AFLI

DESCHIDE OCHII SI VEI VEDEA O MIE DE BINECUVANTARI

"O mie de daruri" te indeamna ca, lasand in urma pustiul mandriei, al fricii si al vointei de a controla, sa te increzi in Dumnezeul care iti umple paharul "de da pe deasupra." Relatand despre cateva dintre momentele in care a inteles ce este harul, Ann Voskamp te invata prin exemplul ei cum sa plangi pierderile in mod biblic, transformand durerea in poem, cum sa alegi in mod constient o viata de multumire in toate lucrurile si cum sa te opresti din alergare si sa Il vezi pe Dumnezeu in clipa prezenta.

Mai mult decat o simpla lectura, "O mie de daruri" ar trebui mai degraba privita ca un ghid dinamic, interactiv de aplicare a unor adevaruri ce te vor indruma spre bucuria adanca in Domnul, schimbandu-ti viata pentru totdeauna.

"Ann Voskamp este realmente o scriitoare talentata; cartea ei e una dintre cele mai bune din cate am citit vreodata. Daca vrei o carte-provocare, una care sa te zguduie, dar intr-un fel cum nu se poate mai frumos, atunci ai gasit-o deja. Nu e genul de carte pe care o citesti o singura data si apoi o uiti in biblioteca. E o comoara la care vei reveni ani de-a randul."
-- Lysa Terkeurst
Presedinta a Proverbs 31 Ministries si autoarea cartii de succes "Becoming More Than a Good Bible Study Girl"

Destinata sa devina o lucrare clasica, "O mie de daruri" e genul de carte careia ii indoi colturile paginilor si pe care o recitesti pentru simpla placere de a-i savura cuvintele, bucurandu-te de profunzimea inimii care a scris-o.
-- Mary DeMuth
Autoarea cartii "Thin Places: A Memoir"

Aceasta carte va va schimba felul de a vedea lumea.
-- Marybeth Whalen
Autoarea cartilor "The Mailbox" si "She Makes It Look Easy", director al www.shereads.org

Rareori am avut privilegiul de a recomanda altora o carte atat de frumoasa. Intorcand pagina dupa pagina, am devenit din ce in ce mai convinsa ca viata mea nu va mai fi niciodata la fel. Pregatiti-va sa deveniti alt om dupa ce veti fi terminat aceasta carte. Iti multumesc, Ann. Astazi esti cel de-al 1001-lea dar de pe lista mea.
-- Angie Smith
Autoarea cartii "I Will Carry You" si vorbitoare pentru Women of Faith

In timp ce citeam "O mie de daruri", imi rasuna in minte versul obsedant al lui Walt Whitman: "Va veni, in sfarsit, poetul." E nevoie de un talent aparte pentru a reda intr-un limbaj lucid si liric deopotriva atat maruntele intimitati ale vietii de zi cu zi, cat si ritmurile frante ale inimii; ceea ce Ann reuseste sa faca aparent fara niciun efort. Mai presus de toate, ea intrebuinteaza acest limbaj pentru a spune povestea unei vieti -- viata ei -- schimbata de principiul simplu al multumirii. A venit, in sfarsit, poetul.
-- Mark Buchanan
Autorul cartilor "The Rest of God" si "Spiritual Rhythm"

Convingatoare, subtila si poetica, "O mie de daruri" ne lanseaza provocarea de a multumi pentru toate lucrurile. Gratie remarcabilului ei talent de povestitoare, Ann Voskamp ne impartaseste momente dureroase, tragice chiar, fara a se teme sa se puna intr-o postura vulnerabila. O mie de daruri este o carte rara, plina de intelepciune, lumina si speranta; este construita in jurul unor adevaruri fundamentale care va vor ajuta sa descoperiti harul lui Dumnezeu in imprejurarile zilnice ale vietii, fie ele binecuvantari sau incercari.
-- Matthew Paul Turner
Autorul cartilor "Churched" si "Hear No Evil"

Cartea in sine e darul perfect: ti se intipareste in memorie si continua sa fie o binecuvantare multa vreme dupa ce ai citit-o.
-- Holley Gerth
Director editorial DaySpring, autoare si consilier

Ca sa-ti vezi implinite dorintele cele mai adanci ale inimii -- ca sa stii ce inseamna bucuria -- citeste in primul rand Biblia si apoi aceasta comoara de carte, o poarta deschisa spre bunatatea lui Dumnezeu si spre frumusetea vietii.
-- Kelly Monroe Kullberg
Autoarea cartii "God Beyond Harward"

Scriitura Annei Voskamp e vibranta, gandirea ei, patrunzatoare.
-- Bobbie Wolgemuth
Autoarea cartii "When Morning Gilds the Skies", editor al NCV Mom’s Bible

Cartea "O mie de daruri" lasa impresia imaginilor premiate la concursurile de fotografie: il determina pe cititor sa se opreasca sa admire adancimea si detaliul, luminile si umbrele clipelor desprinse din viata. Ann Voskamp spune povestea din spatele imaginilor intr-un stil memorabil, fascinant.
-- Allison Pittman
Autoarea cartilor "For Time and Eternity" si "Forsaking All Other"

Ce inseamna o viata
...profund umana
...profund spirituala
...profund si autentic implinita

La fel ca noi toti, Ann Voskamp isi doreste sa nu lase viata sa treaca pe langa ea. Si nu e vorba de o lista cu lucruri extraordinare de facut macar o data inainte de moarte.

Intrebarea ei este: 
"Cum ne putem bucura cand suntem stresati de termene limita, datorii, conflicte si treburi care nu se mai sfarsesc
Cum putem fi multumiti atunci cand zilele ne sunt lungi, ingropate in rutina si uneori pline de durere
Ce anume ne da Dumnezeu aici si acum?"

Un ghid practic de descoperire a bucuriei scris intr-un stil fermecator, "O mie de daruri" te invita sa deschizi ochii si sa vezi in fiecare zi binecuvantarile lui Dumnezeu. Vei intelege de ce Ann, multumind pentru viata pe care o avea deja, a ajuns sa traiasca viata la care visase dintotdeauna.

Strabatute de firul rosu al harului, reflectiile lui Ann Voskamp pe marginea experientelor ei de sotie de fermier si mama a sase copii te vor calauzi pe drumul disciplinei spirituale a tinerii unui jurnal de multumire, disciplina care i-a schimbat autoarei viata. 
Vei invata cum sa cultivi o atitudine de multumire, cum sa traiesti astfel incat sa fii gata de moarte si cum sa ramai prezent in prezenta lui Dumnezeu, gasind in ea o fericire adanca si trainica.


Ann Voskamp este redactor pentru DaySpring (un departament al companiei Hallmark), editor la The High Calling (revista online a comunitatii Laity Lodge) si ambasador pentru Compassion International, sustinand cauza copiilor din tarile sarace. A studiat psihologia si pedagogia la Universitatile York si Waterloo. Ea si sotul ei locuiesc intr-o regiune rurala din sud-vestul provinciei canadiene Ontario si impreuna se ocupa de ferma familiei, cresc sase copii, cultiva porumb pe camp si o atmosfera de lauda in casa. Ann scrie zilnic despre minunea vietii obisnuite pe blogul ei, www.aholyexperience.com.

“Îi spun lui Dumnezeu: nu vreau de fapt mai mult timp, nu vreau decât să am timp destul. Destul cât să respir adânc, să văd cu adevărat, să râd îndelung; să-Ți dau Ție slava, să gust odihna adâncă, să cânt de bucurie; destul timp într-o zi cât să nu mă simt hăituită, presată, disperată să termin toate treburile – ieri. Într-o lume cu perechi de vite de încercat, ogoare de inspectat, probleme de rezolvat, în viteza secolului douăzeci și unu cu omniprezentul lui slogan ,,Trăiește clipa,,- lucru la care nimeni din cei angrenați de vârtej nu pare să se priceapă – cine își face într-adevăr timp pentru o viață în acre și sufletul și trupul trăiesc în armonie cu Dumnezeu? Cine își face timp să ia haina din cuier și să iasă sub cerul liber, în aer liber și în verde, minunându-se de ele în lumina lui acum – timp răsfrânt în prismă?
Vreau doar să am timp cât să nu las să treacă pe lângă mine singura viață pe care o am.
Pe pielea mea se sparge un balon de săpun: piele de lumină, de apă și de aer suspendate sferic. Cine are timp pentru așa ceva?
Eu, doar fiindcă fusesem atentă.
Fiindcă lista celor o mie de daruri mă face să fiu la pândă, cu ochii după încă una…și încă una…încă o clipă care poartă ascunsă frumusețea, așa cum femeia își poartă frumusețea în pântec.” (O mie de daruri – Ann Voskamp)

Viața ta simplă ..fără grădiniță

“Tot ceea ce am văzut până acum  mă învață să mă încred în Creator pentru tot ce nu am văzut încă.”  Ralph Waldo Emerson
r1
Draga mea fărâmă de bucurie nestinsă,
te privesc cum plângi de mila cățeilor găsiți la poartă și nu ai liniște în camera noastră când îi știi acolo. Ochii tăi sunt storși de iubirea ce vrea să fie, să se dea, să existe. Atunci te iau de mâna și te asigur că vom găsi o soluție. Toate problemele au o rezolvare ..
Suspinele tale se opresc și în ochii tăi ard stele când ajungem lângă ei.
Dragul meu copil, Îi mulțumesc Celui ce a zis să fii și ai fost, pentru harul de a fi în acest loc..
Ah, ce bine că inima ta simte, ce bine că nu ți-e piatră. Ce bine că prin ea aleargă trăiri de toate culorile și formele, ce bine că ți-e inima câmp de flori în miez de primăvară și…eu te privesc cum iubești viața …și asta mă asigură că am ales bine de data asta.
Viața trebuie iubită!
Cînd nu iubești viața, cînd nu te poți bucura ceva trebuie schimbat. Viața e DAR din Mâini de Dumnezeu!
Nu regret nici o frântură de timp că te-am rupt de oraș și că nu te-am așezat în brațele grădinițelor. Această școlire neorganizată după programe gândite de minți omenești, ți-e cea mai bună școală.
Eu sunt foarte mulțumită de cum te dezvolți, de cum aflii, de cât știi. Nu ești într-un concurs. Viața nu e o competiție între tine și cei ce sunt lângă tine. Viața e cadrul perfect pentru echipă, pentru comunitate, pentru lecții de viețuire în lumea de dincolo de noi.
Nu vreau să te forțez să știi lucruri care nu îți vor fi de folos niciodată. Învață dragul meu tot ce îți e de folos acum și aici, învață tot ce îți naște interes, tot ce te ajută să fii floare deschisă spre soare, tot ce îți lasă ochii să fie stele, tot ce ai nevoie ACUM și AICI.
Nu vreau să fii plin de ce cred alții că ți-ar folosi cândva. Ești unic. Ai povestea ta cu file nescrise. Povestea ta poate schimba lumea dacă o lași să se scrie …Nu ești copia nimănui, ești un modelaj unic.
Cum să te învăț engleză sau franceză azi? Azi, când tu arzi de curiozitate și pasiune pentru animale, ferme…Cum să-ți spun: lasă prostiile cu ferma și hai la lucruri serioase ca limbile străine și matematica…Cum să insist să învățăm numere când tu ai nevoie să știi literele și să scrii peste tot numele animalelor din ferma ta? De ce să te opresc din ce trăiești când tu trăiești cu pasiune?… ca să te duc la lecții de pian, de dans, de orice altceva decât ce ai vrea tu să faci? Trăiește pe ritm de vânt și pe glas de păsări! Vom avea grijă să stăm atenți și să căutăm răspuns la întrebările tale. Te vom ajuta cu ce putem, cu ce știm…și te vom ține printre oameni de toate vârstele, printre animale, printre pomi, printre dealuri, printre cărți atent alese…
Nu TREBUIE nimic când vine vorba de a știi, de a acumula.
Nimic nu trebuie ..
Viața se trăiește natural, în limitele lui Dumnezeu. În limitele Lui poți face tot ce vrei.
Mă simt responsabilă să trasez limitele Lui în dreptul vieții tale…în rest fiii LIBER! Liber să te dai rob dragostei, bucuriei, mulțumirii, liber…
Joacă-te copil drag, plângi cu cei ce plâng, fii milos, dăruiește, crede, fii entuziasmat, întreabă, caută, nu te mulțumi cu puțin, dar fii mereu mulțumit cu cât ai, mărturisește-ți păcatele, iubește fără măsură,…și când nu poți să fii bun te asigur că harul lui Dumnezeu îți va veni în ajutor.
Stai într-o nesfârșită îmbrățișare cu Creatorul Tău!
Viața e frumoasă!
Nu vreau să știi să numeri până la 100 dacă nu ai nevoie să știi asta, dacă nu îți folosește la nimic acum, Vei învăța dacă vei avea nevoie…poate la numărarea puilor de animale din ferma ta. Atunci cu inters, pasiune și fără trudă vei găsi rostul acestui 100.
Nu vreau să știi poezii doar ca să mă pot mândri cu câte știi tu, nu vreau să te privez de păsările ce vin dimineața în ogradă, nici de orele în care în casă miroase a mâncare ce se prepară pentru amiază, nici de fulgii amiezii ținându-te într-o bancă de grădiniță, învățând din cărți despre viață. Viața se învață trăindu-se. Dacă azi ne dorim să evadăm pe dealuri cu câinele și o sanie la ora 11, evadăm…
Vei învăța cu pasiune și iubire viața.
r6
Azi mă gândesc cu milă la copiii plini de energie ce TREBUIE să stea într-o sală de grădiniță ca să învețe viața din cărți. Aș face mai mult pentru ei ..
 Apoi îmi amintesc că eu nu am datoria să conving pe nimeni de nimic. Eu pun semințe atunci când îmi trăiesc viața pur și simplu.
Dumnezeu face semințele să crească când vrea El și cum vrea El, pe ritmul Lui. El dirijează creșterea ..
Noi stăm liniștiți. Viața e frumoasă! :)
r8
https://andreeastanciu.wordpress.com