marți, 10 iunie 2014









Invatatura
 
“Singura cale spre adevarata libertate este sa intelegi cine esti si
aceasta cunoastere iti va arata ca deja esti liber.”
Rune Heivang

Care este cel mai important lucru din viata ta? Cine esti tu? De unde vii? Unde mergi? Care este scopul vietii tale? Cum poti tu sa fii in siguranta, in pace, fericit si liber tot timpul? Cum poti fi tu liber din a mai cauta libertatea?
Raspunsul la toate intrebarile tale este UNUL singur: CONSTIINTA ESTE TOT CEEA CE EXISTA.
Cu mult dincolo de cuvintele despre pacea launtrica, armonie si adevar, acest mesaj al mesajelor iti deschide usa ca sa VEZI ca TU ESTI pacea launtrica, bucuria si abundenta pe care o cauti. TU esti intregul.
~~~~~~
Aceasta invatatura vine dintr-o cunoastere straveche, dincolo de spiritualitate, de psihologie si de religie, despre cum sa “vezi” adevarul tuturor adevarurilor.
Iti arata ca, pentru a intelege cine esti cu adevarat, trebuie sa te opresti din cautare – momentul de acum esti tu. Si asta este tot. Cand descoperi acest lucru, vezi ca momentul de acum este intotdeauna bun, intotdeauna minunat, indiferent care-ti este experienta din prezent. Fericirea din momentul de acum nu are nici un motiv special, este doar o stare de a fi. Si stii ca sursa tuturor lucrurilor este aceeasi si ca aceasta constiinta, care iti permite sa experimentezi orice, este sursa a tot-ceea-ce-este.
Este atat de simplu.
Cei mai multi oameni, dupa trezire, parcurg o calatorie de descoperire a adevarului in tot-ceea-ce-este; ei isi dau seama ca nu trezirea este “tinta”, dar ca iti deschide usa catre tinta finala: intelegerea deplina ca tu esti constiinta nelimitata.
Te trezesti la intelegerea faptului ca tu nu esti gandurile sau sentimentele tale, ca nu esti corpul tau si ca nimic din aceasta realitate care se schimba mereu nu iti poate aduce fericire, siguranta sau libertate care sa dureze
Iar in ceilalti oameni – cei care iti pot da si cei care iti pot lua ceva – te descoperi pe tine insuti.
Sa descoperi cine esti cu adevarat inseamna sa vezi lumea; manifestarea fizica a universului este insasi sursa care se priveste pe sine.
Aceasta calatorie este pentru toata lumea, dar o incepi numai atunci cand iti vine timpul sa stii. Calatoria nu poate incepe nici inainte, nici dupa aceea. Apoi, poate incepe dezintegrarea a tot ceea ce ai crezut ca esti tu. Si intelegi ca tot ce vei fi facut inainte va fi fost doar pregatirea pentru calatoria de trezire la adevarata ta natura.
Calatoria te va duce dincolo de tot ceea ce ti-ai imaginat vreodata. Vei gasi un loc unde ai sa simti ca nimeni nu a ajuns vreodata inainte si ai sa simti ca nu te poate ajuta nimeni. Numai tu poti sa te ajuti. Retine: asa este atunci cand te afli pe drumul cel bun. Acesta este “locul” unde sa capitulezi. Acesta este “locul” unde te opresti din calatorie. Vei descoperi ca nu exista nici-un-lucru (no-thing = nimic), ca nu este un “loc”, dar ca totusi este ceva. Acesta este adevaratul “tu”. Stai aici. Ai fost intotdeauna “aici”; ai avut doar nevoie sa intelegi acest lucru, prin aceasta calatorie. Asta este.
Aceasta intelegere este raspunsul la toate. Daca te intrebi cine esti, Stai aici. Daca te intrebi de unde vii, Stai aici. Daca te intrebi unde te duci, Stai aici. Daca te intrebi de unde vin copiii, Stai aici. Daca te intrebi de unde vine toata lumea, Stai aici. Daca te intrebi de unde vine universul, Stai aici. Daca te intrebi de unde vin gandurile si sentimentele tale, Stai aici. Marea calatorie!

~~~~~~
In alte timpuri si alte civilizatii, calea spre transformare spirituala era limitata la un grup relativ mic de persoane alese.
Astazi, o mare parte a omenirii cauta calea intelepciunii pentru a gasi adevaratul inteles a ceea ce suntem, ce facem si de ce facem ceea ce facem. Acesta este singura cale prin care putem afla ceea ce cautam si dorim cu adevarat. O cale accesibila tuturor, care nu mai poate fi considerata un lux destinat unei elite de oameni alesi.
Ceea ce Rune si echipa sa fac este sa ajute oamenii sa-si gaseasca adevarata lor natura.
Acest lucru se poate face printr-o intelegere unica si prin metode simple, pentru ca este ceva natural in toti oamenii.
Combinatia dintre prezentarile verbale si cateva exercitii simple face, probabil, ca modul de “predare” a acestei invataturi sa fie unic. Exercitiile fac posibil ca participantii sa aiba o experienta personala adanca a ceea ce li se transmite verbal. O experienta prin care adevarul se auto-reveleaza si genereaza o intelegere profunda a ceea ce esti tu cu adevarat. Aceste metode de explicare aduc mai multa bucurie si stare de bine in cadrul experientei de invatare, fara sa diminueze puritatea si claritatea mesajului. Tehnicile aplicate in sesiunile diferitelor evenimente pot fi incorporate cu usurinta in viata ta si pot fi liber impartasite cu altii.
~~~~~~
Vreau doar sa fiu fericit
Inlauntrul tau exista un loc in care ai fost intotdeauna liber, in siguranta si fericit. Tot ce ai nevoie sa faci este sa gasesti acest loc. Este foarte simplu, pentru ca este deja acolo.
Acesta este locul dupa care ai tanjit.
Este atat de minunat, incat toate dorintele tale inceteaza.
Iti dai seama ca acesta este.
Acesta este adevaratul tau Eu.
Poate ca ai incercat intreaga ta viata sa gasesti acest loc.
Poate ca nu ai putut sa gasesti locul in care adevarata fericire sa dureze, pentru ca nu ai cautat unde trebuie.
Draga prietene, nu ai putut sa-l gasesti, pentru ca ai cautat inafara ceva ce se afla in interiorul tau.
Este acolo tot timpul. Cand vei sti cum sa te uiti, o sa-l gasesti.
Adevaratul tu – fiinta ta launtrica.
Ca sa fii liber si fericit, acesta este singurul loc pe care ai nevoie sa il gasesti.
La toate intrebarile: care este intelesul vietii, cine esti tu, de unde vii, incotro te indrepti, cum sa traiesti in fericire si cum sa te bucuri de pacea interna, acesta este raspunsul.
Hai acum sa mergem impreuna, dincolo de psihologie, spiritualitate si tehnici de eliberare.
Si sa-l intalnesti pe Unicul pe care ai nevoie sa-l cunosti, ca sa fii fericit si liber.
Adevaratul Tu.
Esti binevenit la o intalnire care ar putea sa-ti schimbe viata pentru totdeauna.
Cum sa-ti gasesti adevarata fiinta launtrica. Locul in care esti intotdeauna fericit.
Ce este adevarata FERICIRE.
Ce vor toti oamenii, CU ADEVARAT.
Ce este IUBIREA.
Ce este adevarata LIBERTATE.

 TU.

http://runeheivang.ro/invatatura/

Rune Heivang, maestru si invatator din Norvegia, a calatorit 20 de ani prin intreaga lume, in cautarea adevarului suprem despre natura umana.
Dupa o perioada lunga de cautari in spiritualitate, meditatie, yoga, psihologie, coaching si vindecare si dupa intalniri cu mii de oameni remarcabili, a inteles ca doar cativa sunt cei ce au parcurs complet adevarata calatorie.

Rune a ajuns astfel la o Cunoastere unica, plecand de la care poate oferi, oricui doreste, experienta a ceea ce numeste Constiinta Suprema – adevarata noastra natura.

La workshop-urile sale, atat din tara sa cat si peste hotare, unde calatoreste des, Rune a avut mii de clienti si participanti.

„Noi nu impartasim doar cuvinte despre adevar, pace launtrica si armonie; noi iti deschidem ‚usa’ pentru ca sa ‚vezi’ ca tu ESTI intregul. Când afli, și intelegi ceea ce iti indicam, renunti la limitările tale și traiesti tot timpul in siguranta, fericire si libertate. Nu este vorba despre a crede în ceva. Este vorba despre a sti CINE ESTI CU ADEVARAT. Noi suntem aici pentru cei care sunt gata sa se trezească.” 


Când încetezi căutarea, atunci doar eşti, şi ştii că vei avea tot ceea ce-ţi va trebui, atunci când îţi va trebui. De ce să te îngrijorezi azi, cu privire la ceva ce ştii că se va rezolva într-un fel mâine?

Mintea va dori întotdeauna încă şi mai mult: mai mulţi bani, mai multă iubire, mai mult din toate. Ceea ce insa doreşti cu adevărat să găseşti este “eu sunt". Atunci vei fi găsit totul, devenind nimic - iar mintea se poate odihni.

Nu poţi să ai mai mult decât ceea ce esti cu adevarat, pentru că este imposibil să-ţi doreşti mai mult.
 

Cati pasi i-ar fi necesari unei persoane limitate ca sa devina nelimitata? De cate experiente spirituale are nevoie o persoana limitata, ca sa devina iluminata? Nici-o persoana, nici-un „eu” nu se poate ilumina. Cunoasterea si intelegerea sunt cele care te pot trezi cu adevarat, si nu experientele.

 
"Care e cel mai important lucru din viata ta? Majoritatea oamenilor, din toata lumea, nu stiu ce vor cu adevarat. Dar cel mai important lucru din viata ta este constiinta ta. Atunci cand suntem constienti, putem sa ne traim viata simtindu-ne liberi, fericiti si in siguranta. Asta este ceea ce cauta fiecare persoana de pe aceasta planeta. "


Când poţi trăi fără amintirile trecutului şi aşteptările pentru viitor, poţi fi Prezent în toată puterea ta, în momentul de Acum.

Când nu eşti disperat să obţii lucruri în felul tău, esti în armonie cu universul care îţi va da ceea ce vrei cu adevarat.

Când îndrăzneşti să te aventurezi în necunoscut, viaţa devine nouă şi interesantă, iar inspiraţia continuă. Între securitate şi insecuritate găseşti forţa magică a vieţii, din viaţă. Înţelepciunea apare în întâlnirea cu necunoscutul.


 Fericirea care dureaza este ceva ce poti gasi inlauntrul tau; atunci cand intelegi cum si unde sa „privesti”, ai sa „vezi” ca este intotdeauna acolo.

 Cand descoperi cine esti – prin investigarea profunda a mintii, gandurilor si sentimentelor tale – iti descoperi puterea divina si adevarata ta natura.
Si-atunci nu mai este indoiala – doar Adevar.


 Viata ta se va schimba
"...ai sa auzi ceva ce probabil n-ai mai auzit inainte, explicat in feluri pe care nu le vei mai fi auzit niciodata. Si, ai sa simti si ai sa experimentezi ceva ce probabil niciodata, inainte, nu vei fi experimentat." 


 Cat de departe sunt stelele de tine, cand tu le percepi in tine? Cat de departe este Universul? Cat de departe esti tu de toate? Si-atunci unde sa cauti libertatea, siguranta, fericirea? In afara ta? Unde le percepi?
Mesajul meu e atat de simplu incat poate sa para complicat: esti deja liber/a, in siguranta si esti deja fericit/a. Si pot sa-ti arat cum sa afli singur/a asta, pentru tine.


Zambeste lumii si lumea iti va intoarce zambetul. Cu liberul tau arbitru, de ce nu faci asta tot timpul...? Zambeste. De ce nu alegi tot timpul exact ce ganduri sa ai si ce emotii sa simti?
Mulți sunt cei care spun lucruri mari despre zambete si fericire, dar nimeni nu iti spune, cu adevărat, cum. Ei spun: «zambeste», iar tu simți zambetul. Dar ce este mai mult? Dureaza oare ceea ce simti cand zambesti sau trebuie sa faci asta tot timpul?; si-apoi, de ce nu faci asta tot timpul?
Daca esti cu adevărat sincer vei vedea că universul nu funcționează în acest fel. Adevarul este cu mult mai frumos. Asta e ceea ce ei nu iti spun. Pentru că cei mai mulți oameni, nu știu. 


 Cel mai important lucru din viata ta este constiinta ta; ea determina ce fel de viata traiesti. De ce oamenii nu cauta libertatea si pacea launtrica direct, in loc s-o caute in obiecte? Pentru ca nu stiu ca este posibil

 Singura cale către adevărata libertate este să înțelegi cine ești cu adevărat

Sa traiesti in necunoscut
Cand poți sa traiesti fara amintiri din trecut și asteptari pentru viitor, poti sa fii prezent, in deplina putere, in momentul de acum. Atunci cand nu esti disperat sa obtii ‚lucruri’ asa cum vrei tu, vei fi in armonie cu universul, care iti va oferi ceea ce vrei cu adevarat. Cand indraznesti sa te aventurezi in necunoscut, viata devine noua si interesanta, iar inspiratia continua. Intre securitate si insecuritate, vei gasi forța unei vieți magice, in viata. Ințelepciunea apare in intalnirea cu necunoscutul


 Cand ma privesti, ma percepi, esti constient de mine, in interiorul tau. Si-atunci, cat de departe sunt eu, de tine? Cat de separati suntem noi?

 Cand vezi cu adevarat – tu insuti - ceea ce spunem, ceea ce impartasim, ceea ce transmitem ca invatatura, vei intelege ca impartasim cel mai bun instrument de auto-ajutorare din univers. Eliberarea de limitari, eliberarea din cautarea libertatii, fericirii si sigurantei. De fapt, ceea ce impartasim este mult dincolo de aceste cuvinte, si nici macar nu este vorba despre un instrument - pentru ca este doar o cunoastere a ceea ce deja esti, cu adevarat.

 "În alte timpuri și alte civilizații, calea catre transformarea spirituală era limitată la un grup relativ mic de persoane selecte.
Astăzi, o mare parte a omenirii cauta calea înțelepciunii pentru a găsi adevăratul inteles a ceea ce suntem, ce facem și de ce facem ceea ce facem. Acesta este singura cale prin care putem afla ceea ce cautam si dorim, cu adevărat. Si, pentru ca este esențiala pentru viețile noastre și pentru lumea în care trăim, ea nu mai poate fi un lux destinat unei elite de oameni aleși, ci accesibila tuturor celor care o cauta."


 Cei mai multi dintre oameni nu si-au pus intrebari fundamentale despre cine sunt ei și despre cum funcționeaza, cu adevarat, realitatea lor. Cei mai mulți cred ca sunt (se identifica cu) gandurile și sentimentele lor și se definesc prin prisma experiențelor lor din trecut. Aceasta "definire" este foarte limitata, in comparație cu cine sunt ei cu adevarat.
Cand inveți sa pui intrebari dintr-o stare de conștiința inalta, se deschide ‚usa’ catre adevarata ințelepciune, pace interioara și libertate.


Exista in tine o pace eterna, care este adevaratul ‘tu’.
Singura alegere adevarata pe care o ai, este sa alegi sa te familiarizezi cu pacea ta launtrica. Altfel, poti alege sa gasesti solutii la provocari stresante, din nou si din nou. Insa, doar atunci cand renunti la a gasi solutii perfecte, le vei gasi. Atunci se asterne pacea launtrica si stresul, care este cauza tuturor problemelor de natura fizica, emotionala si mentala, dispare. Iar viata va putea curge liber...


 Exista multe modalitati de a impartasi si altora! Una dintre cai este foarte simpla: o faci fiind tu insuti. Daca totul este constiinta, inclusiv tu, iar tu esti acum constient, ce se va intampla cu realitatea ta si cu cealalta persoana, in aceasta realitate a mintii clare, a pacii si a armoniei? In aceste momente, vei vedea ca tot ceea ce exista este constiinta. Inainte nu puteai sa 'vezi' constiinta, era invizibila. Acum incepi sa 'vezi' ca aceasta esenta minunata este peste tot, in orice fiinta, in orice lucru. ASTA inseamna sa te trezesti la o lume noua, la o istorie noua si la un nou tu.

Toti oamenii au ceva in comun: vor sa fie fericiti. Invatatura noastra este despre a sti cine esti tu - tu esti constiinta. Cand intelegi profund si 'stii' acest lucru, esti fericit tot timpul. Fericirea adevarata este sa fii constient, pentru ca asta este adevarata ta natura si casa ta. Cel mai minunat lucru dintre toate: deja esti acolo, cand stii asta!
Ne intoarcem ca sa impartasim cu tine adevarata viziune a libertatii, Viziunea ta.
Rune