marți, 7 octombrie 2014
Relatia cu partenerul
Stabilirea prioritatilor.
Cu cine o sa-ti petreci tot restul vietii?
Joburile vin si pleaca, colegii, prietenii vin si pleaca.Pana si copii vin si pleaca.
Partenerul de viata nu este seful, clientul, furnizorul,
prietenii de la o bere si apoi partenerul.
Va tratati la fel de frumos partenerul de viata cum va tratati colegii?
il respectati? sunteti calmi cu el? investi
la fel de mult in relatia cu partenerul ca si in dezvoltarea ta profesioanala, spirituala?
In disponibilitatea sa va alegeti hainele investi la fel de mult ca si in partener.
Oamenii din filme se incaltau frumos, se imbracau frumos in casa. Este o forma de respect pentru cei mai importanti oameni din viata
ta!
Nu poti pune pe tine un tricou, sa uiti sa faci dus, sa nu te pregatesti cu atata drag cu cat te pregatesti pentru o conferinta, un eveniment.
Disponibilitatea timpului pentru o intalnire, al clietului, al intalnirii cu un prieten .. aceia vin si pleaca ..celalalt vine si pleaca.
Cat timp acorzi din acest timp relatiei cu partenerul tau?!
cand te-ai pregatit pentru partenerul/partenera ta ultima data?
Cand ti-ai luat ceva pentru partener sau l-ai surprins din tot timpul unei zile?Cat timp din ziua care a trecut i-ai daruit-o partenerului si cat timp ti-ai dedicat tie insuti?
Cat timp ai discutat vrute si nevrute cu colegii, la telefon cu clientii, cu sefii si cand te-ai gandit sa o surprinzi pe partenerul/partenera ta?
Cat timp din ziua care a trecut ai avut disponibilitatea sa te gandesti la cum este relatia cu partenerul/partenerea?
Cat timp il vrem doar pentru noi si cat din timpul nostru il daruim unei relatii?
sursa: Andreea Filip
Pentru Dumnezeul din voi de la Dumnezeul din mine
Adevarata compasiune
“O
poveste foarte frumoasa spune ca Buddha, odata ajuns la portile
Nirvanei, a fost intampinat de mii de ingeri si sfinti care cantau si ii
celebrau sosirea. Portile erau larg deschise, insa Buddha s-a oprit si a
privit in urma. Toti asteptau ca Buddha sa paseasca pragul Paradisului,
dar Buddha nu schita nici cel mai mic gest.
Apropiindu-se de el, i s-au inchinat cu palmele impreunate la piept si l-au intrebat: ” Ce se intampla? De ce nu intri?” Buddha a raspuns: “Nu pot intra, cata vreme nu pasesc peste acest prag toti cei care vin in urma mea. Vad ca miliarde de fiinte se zbat in intuneric si in suferinta, asa cum am facut si eu timp de mii de vieti. Nu pot sa-i abandonez, au nevoie de ajutorul meu. Odata ce am intrat pe taramul Infinitului nu le mai pot intinde mana.
Va rog, inchideti portile, pentru ca voi intra doar atunci cand vor trece acest prag toate fiintele.“
http://astrodeva.wordpress.com
Apropiindu-se de el, i s-au inchinat cu palmele impreunate la piept si l-au intrebat: ” Ce se intampla? De ce nu intri?” Buddha a raspuns: “Nu pot intra, cata vreme nu pasesc peste acest prag toti cei care vin in urma mea. Vad ca miliarde de fiinte se zbat in intuneric si in suferinta, asa cum am facut si eu timp de mii de vieti. Nu pot sa-i abandonez, au nevoie de ajutorul meu. Odata ce am intrat pe taramul Infinitului nu le mai pot intinde mana.
Va rog, inchideti portile, pentru ca voi intra doar atunci cand vor trece acest prag toate fiintele.“
http://astrodeva.wordpress.com
Zece adevaruri spirituale
Ce ar fi lumea noastra de astazi daca cele 10 adevaruri spirituale din acest articol ar fi fost predate in scolile noastre, precum si in mass-media noastra oficiala? Cum am putea schimba sistemul, introducand aceste subiecte pentru generatiile viitoare? Cum ar fi lumea daca aceste adevaruri spirituale ar fi recunoscute in mod oficial?1. Noi, oamenii, suntem fiinte spirituale aflate intr-o calatorie. Inainte de a ne naste in acest corp fizic, ne-am planificat un moment in timp in care vom incepe sa ne trezim si vom sti sa raspundem la intrebarile: “Cine suntem si ce cautam aici?” Pantecele mamei noastre a fost pentru noi ca un tunel de uitare si am stiut dinainte care este cel mai mare risc: acela de a nu ne mai aminti niciodata in aceasta viata. Noi nu am fost niciodata deconectati de la sursa noastra de lumina; provocarea noastra este aceea de a ajuta sa creasca pilonul nostru interior de lumina, in amintirea a ceea ce suntem cu adevarat.
2. Sufletele noastre nu mor niciodata; nu vom schimba decat vehiculul. Atunci cand este timpul sa deconectam cordonul vietii de la corpul nostru fizic, sufletul nostru se ridica in afara corpului nostru fizic. Luam cu noi experienta vietii noastre, dar concentrarea noastra se schimba la un nivel usor diferit de vibratii. Noi nu vom mai avea aceeasi forma fizica intr-o viata viitoare, si asta pentru ca sufletul nostru nu are forma. Fiecare viata ne aduce mai multa experienta si intelepciune.
3. Totul este energie ce vibreaza la o anumita frecventa. Toate lucrurile vii de pe pamant au constiinta, chiar si pietrele si copacii. Fiecare lucru este conectat la “arborele vietii” sau la o sursa de energie infinita. Ne putem conecta la constiinta copacilor si pietrelor si putem chiar initia conversatii cu ei pe frecventele lor particulare de vibratie. Corpurile noastre sunt 90% apa si pot fi programate si modelate catre o anumita frecventa de vibratie prin ganduri, sunet, culoare si dragoste. In momentul in care am inteles vibratiile, atunci putem vindeca orice boala sau indispozitie din organism prin schimbarea vibratiei.
4. Gandurile noastre creeaza realitatea noastra. Toate gandurile sunt energie care se manifesta in ceea ce vedem ca realitate. Intotdeauna, a fi constienti de gandurile noastre este unul dintre primii pasi in luarea responsabilitatii in ceea ce priveste co-crearea propriei realitati. Este un concept simplu, dar necesita constientizare si munca. In cazul in care fiecare persoana de pe Pamant si-ar indrepta gandurile sale catre pace si dragoste, atunci in lume nu ar mai exista nici razboi si nici tiranie. Concentrandu-ne pe ganduri negative, vom crea o frecventa de vibratie mai mica; daca ne vom concentra pe ganduri pozitive, putem creste frecventa de vibratie. Realitatea noastra este o manifestare a ceea ce cream prin modelele noastre de gandire.
5. Noi ne aflam aici pentru ca am fost asteptati aici. Exista mai multe rase si dimensiuni de fiinte pe aceasta planeta: ingeri, heruvimi, arhangheli, sirieni etc. Noi ne-am oferit voluntar pentru a fi aici, in acest moment, raspunzand astfel apelului planetei Pamant care a strigat dupa ajutor. Am venit aici din alte galaxii, universuri si cosmosuri. Multi au venit aici de fiecare data cand a existat o sansa pentru a obtine o “varsta de aur”, dupa “cadere”.
6. Cei mai multi dintre noi ne-am mai intrupat aici inainte, de mai multe ori, cu scopul de a ne pregati pentru viata aceasta. Exista suflete care sunt aici pentru a fi conducatori sau indrumatori de cale spirituala, dar exista si suflete care au dorit sa fie aici doar pentru a asista la cresterea vibratiei rasei umane. Multi dintre noi avem mai multe “clase” de absolvit, pentru a deveni proprii maestri in procesul reincarnarii.
7. Nu suntem niciodata singuri. Nu am putea exista aici fara ajutorul ghizilor nostri spirituali, fiinte vibrationale inalte de lumina care au facut pacturi cu noi in a ne a ajuta in calea spre ascensiune. Acesti ghizi spirituali exista intr-un alt nivel vibrational sau dimensional decat al nostru, si, prin urmare, cei mai multi dintre noi nu ii putem vedea. Ei sunt mereu cu noi si ne asteapta cu rabdare ca noi sa le cerem ajutorul. Ei ne respecta liberul arbitru si nu pot interveni daca noi nu le cerem acest lucru. Cele mai multe indrumari vin din interior, ca o intuitie, printr-un proces de telepatie; mesajele pot veni, de asemenea, si de la alti oameni, care sunt un fel de “intermediari” ai ghizilor nostri spirituali.
8. Timpul este o iluzie. Avem un trecut si am fost deja in viitor. Majoritatea particulelor noastre de energie (sufletele noastre) exista intr-un loc fara timp. Timpul este creat in scopul de a experimenta si face parte dintr-un experiment controlat. Meditatia este cheia pentru a ne intoarce in locul fara timp, acolo putand gasi toate raspunsurile.
9. Ascensiunea nu inseamna a merge undeva. Ascensiunea este o stare de a fi, o concentrare spre constientizare si o constiinta intr-o frecventa vibrationala mai inalta. Nu mergem nicaieri, ci pur si simplu redescoperim locul din care credeam ca suntem plecati. Noi suntem deja ceea ce ne dorim sa fim; doar trebuie sa fim din nou constienti.
10. Iubirea este totul. Gasirea si reconectarea la sentimentul de iubire este cel mai important lucru pe care il putem face noi, ca oameni. Iubirea neconditionata este cheia pentru a ne intoarce la Sursa. Fara iubire, nimic nu e.
Daca aceste 10 adevaruri ar fi cunoscute si puse in practica de toti, atunci intreaga omenire s-ar putea schimba enorm. Invidia, razboiul, dusmania, ura, egoismul… toate aceste lucruri ar putea disparea intr-o clipita, iar tot ce-ar ramane ar fi doar iubirea, pacea si linistea spirituala. Nu asa ca ar fi minunat? De aceea, impartasiti acest articol la cat mai multi oameni… poate reusim sa declansam impreuna o anumita schimbare pozitiva in randul oamenilor.
http://www.esoterism.ro
Autovindecarea cu ajutorul energiei
Poate ati auzit si pana acum de "channeling" - el se referala descarcarea intuitiva de informatii de la Sursa Zero.Poate ati auzit si pana acum de "channeling" - el se referala descarcarea intuitiva de informatii de la Sursa Zero.
Unele persoane se pot comporta ca si cand ar fi niste canaleprin care ne sunt transmise informatii de la sursa. Toate informatiile pe care aceste persoane le primesc au forma unor imagini stiintifice complexe dar, pentru a putea fi intelese de toata lumea si a le face mai accesibile, ele trebuiesc mult simplificate din punct de vedere stiintific.
Pentru a intelege vindecarea sau autovindecarea pe cale energetica, nu trebuie sa aveti cunostinte de fizica cuantica. Este suficient sa stiti de unde provine energia si cum functioneaza ea. Trebuie sa intelegi cum se leaga originea universului nostru de starea de sanatate si vindecarea corpului.
Totul in univers este energie, sub forma undelor sau a particulelor. Mai mult decat atat, totul in univers isi are originea intr-o sursa de energie comuna. Cu totii suntem interconectati energetic. Potrivit teoriei Big Bangului, universul a fost creat in urma cu aproximativ 10-15 miliarde de ani, atunci cand o explozie cosmica a azvarlit materia in toate directiile. Deoarece suntem cu totii facuti din aceeasta materie, nu numai ca suntem interconectati energetic, dar noi toti avem acces la cunoasterea universului, o cunoastere intuitiva, sub forma de energie, ceea ce inseamna ca toti putem accesa informatiile necesare pentru vindecare.
Putem reusi sa facem acest lucru prin intermediul intuitiei si intentiilor, accesand informatiile din campurile morfice ale Sursei Zero, care este de fapt "Biblioteca" universului. Energia corpului, traversat de curenti colorati, este exteriorizata sub forma aurei ce poata fi vazuta de unele persoane ce au perceptii fine. Anumite tehnici de vindecare se concentreaza asupra aurei. În zonele sanatoase ale organismului, aura are o anumita forma si anumite culori, ea se misca si se involbureaza dupa un anumit model, aparand organizata si armonioasa. Într-o zona afectata, acest flux este intrerupt. Vindecatorul isi utilizeaza mainile si mintea pentru a netezi si repara blocajele energetice care afecteaza negativ organismul. Blocajele energetice evidentiaza atat afectiunile existente, cat si cele in curs de formare.Cu totii suntem o energie si interconectati unii cu altii, precum si cu energia universala si toti emitem in univers holograma noastra, adica o energie ce contine toate informatiile noastre.
Daca ati vizualiza materia in cea mai mica manifestare a ei, nu ati gasi nicaieri materie solida. Asa cum picatura din ocean este legata de toate celelalte picaturi de apa, asa si energia noastra este legata de oceanul de energie din univers, suntem influentati si influentam energiile celorlalte entitati. Un obiect cuantic influenteaza un obiect geaman corelat, indiferent cat de departe sunt unul de altul. Asta explica modalitatea in care o energie poate influenta o energie din alta parte si, ca urmare, distanta geografica nu constituie un obstacol.
Fotonii, cele mai mici particule de lumina, sunt capabili sa transfere universal informatii. Biofotonii sunt fotonii emisi de orice celula a unui organism viu. Aceste frecvente electromagnetice sunt energie sau modalitati de a descrie energia. În lumea cuantica, definita in termenii celor mai mici particule cu putinta, actiunea de a observa pur si simplu sau de a interactiona cu un obiect cuantic ii modifica acestuia comportamentul.
Fizicienii recunosc faptul ca nu inteleg multe din aspectele legate de lumea cuantica, insa formulele lor matematice confirma teoria cuantica. Ceea ce ii uimeste insa, este faptul ca obiectele cuantice gemene se modifica simultan, indiferent cat de departe se afla unul de altul. Unii numesc aceasta conexiune "entanglement cuantic". Datorita conexiunii universale, gandurile si intentiile noastre pot influenta nelocal evenimentele. Aceasta insusire a nelocalizarii poate explica posibilitatea de a vindeca energetic o persoana, de la distanta. Atunci cand se realizeaza o vindecare la distanta, transferul informatiilor in camp nu este influentat de timp si spatiu. Vindecatorii energetici lucreaza cu aceste proprietati ale energiei. În calitate de vindecatori ai propriei persoane, putem invata sa utilizam aceste proprietati.
Fiecare dintre noi poseda de la natura capacitatea de a vindeca. Cei mai multi dintre noi au nevoie doar de cateva indrumari pentru a-si maximiza constiinta acestui fapt si pentru a-si concentra intentiile in aceasta directie. Conteaza insa foarte mult ca beneficiarul tratamentului energetic sa inteleaga ce se intampla cu energia lui si sa participe la propria lui vindecare. Cei sceptici in aceasta privinta pot crea si consolida paradigme care sa-i impiedice sa inteleaga vreodata evenimentele ce se petrec dincolo de granita celor cinci simturi. În cadrul unui grup de indivizi avand intentii similare, aurele lor se unesc si, fiind conectate la cea mai fundamentala forma de energie, frecventele lor fizice vor fuziona, iar actionand simultan in acelasi sens, vor putea produce vindecarea unui numar mare de oameni in acelasi timp. Atunci cand oamenii participa la propria lor vindecare, apare o modificare de durata. Cand incep sa simta ca pot sa-si influenteze pozitiv propria sanatate fizica, emotionala si spirituala, ei devin mai puternici si mai increzatori.
Dar directionarea energiei inseamna in acelasi timp si un consum de energie. Dupa un astfel de tratament, se impune reechilibrarea energiei corpului prin exercitii fizice, dar si prin consumul unor pahare de apa curata, inainte si dupa tratament.
Multe aspecte ale vindecarii energetice si ale altor discipline alternative au fost considerate misterioase, ascunse in spatele unui val de secrete si ritualuri. În realitate totul este perfect natural, firesc si simplu.
Important este sa fiti convinsi ca aveti capacitatea sa va vindecati singuri. Sursa energiei utilizate intr-un tratament este rezervorul nesfarsit al universului. Ea poate fi atrasa de imaginatia noastra si ghidata de intentiile noastre pozitive de vindecare. Gandurile si intentiile noastre, care sunt tot niste fenomene energetice, nu au limite. Din moment ce gandurile si intentiile noastre sunt tot o energie, imaginati-va ce lume am avea daca am emite cu totii numai ganduri si intentii pozitive! O asemenea lume este posibila daca ne invatam unii pe altii despre infleunta reciproca.
Atunci cand lumea va ajunge la o astfel de intelegere, nu vor mai exista razboaie, crime si rautati, ci numai armonie.
La fel precum celulele organismului nostru vor fi in armonie in acel mediu, vom lucra si noi in armonie. Multi oameni au inceput sa fie constienti de conexiunea reciproca, insa si-au inabusit aceste insusiri din teama de ridicol.
Autodezvoltarea va fi posibila atunci cand fiecare om va transmite celorlalti ganduri de bine si cunoasterea legata de ceea ce se poate realiza.
Cu totii putem contribui la accelerarea procesului de schimbare si de vindecare a acestei lumi.
Atunci cand incepeti sa va explicati experientele traite in calitate de fiinta deopotriva materiala (energie solidificata) si nemateriala (energie ondulatorie), va puteti deschide mintea catre puterea energiei si a intentiei si veti putea astfel sa va explorati capacitatile pe care le aveti cu totii pentru a va influenta starea de sanatate si a va autovindeca. Singurele limite sunt cele pe care singuri vi le-ati fixat in minte.
Prin aplicarea terapiilor energetice, frecventele energiei distructive sunt schimbate intr-unele sanatoase. În realitate, aceste amintiri celulare distructive au produs intreruperea unor campuri electrice din corpul nostru si noi trebuie sa corectam acest flux de energie.
Secretul acestor vindecari este unul singur: orice problema de sanatate este o problema de energie, iar pentru energie exista o singura sursa la care noi toti avem acces.
În prezent, multi oameni de stiinta sunt convinsi ca memoria noastra se afla depozitata in celulele intregului organism, nu numai intr-un anumit loc. Memoria celulara rezoneaza cu frecventele energiei distructive si produce stres in organism. Deci, ce este memoria celulara? Este memoria stocata in celulele noastre. Care celule anume? TOATE celulele. În cazul unei memorii celulare sanatoase, unui om ii poate merge bine chiar si in conditii dezavantajoase. Pe masura ce memoria celulara dispare, dispare si sanatatea lui.
Memoria celulara si convingerile gresite sunt acelasi lucru despre care vorbea Solomon cu peste 3000 de ani in urma. Problemele sufletesti sunt sursa oricarei probleme pe care o aveti in viata - fizica, relationala, succesul sau esecul.
Activarea unor amintiri dureroase va duce la distrugerea ADN-ului, in timp ce activarea amintirilor sanatoase poate insanatosi efectiv ADN-ul. Acest lucru a fost dovedit de Institutul HeartMath. Dr. John Sarno, profesor de medicina de reabilitare clinica la Facultatea de Medicina a Universitatii New York si fizician la Centrul medical al Universitatii New York, sustine ca durerile cronice si diferite alte boli sunt cauzate de supararea si furia reprimate in inconstient.
Noi nu stim ca avem asa ceva pentru ca nu suntem constienti de acest lucru. Aceasta furie si suparare inradacinate in memoria noastra celulara sunt exact cele care s-a constatat ca distrugeau ADN-ul in testele facute la Institutul HeartMath.
În cadrul Institutului UCLA, s-a constatat ca durerile si bolile cronice ale unor copii ar fi putut fi cauzate de anxietatea parintilor, cu alte cuvinte, stresul parintilor crea amintiri celulare distructive, care ajungeau sa se manifeste ca stres la copii. În concluzie, bolile copilariei par a fi provocate de factori de natura psihologica, nu fizica.
De ce oare gandirea pozitiva nu este suficienta pentru vindecarea memoriei celulare distructive?
NU, pentru ca inconstientul nostru detine mecanisme de protectie a acestor amintiri, ceea ce face ca ele sa nu poata fi vindecate.
Cu totii avem amintiri pline de furie, frica, tristete, confuzie, vina, neajutorare, disperare, inutilitate, etc. Cum am putea purta asa ceva in noi fara sa avem de suferit? Pretul platit sunt problemele de sanatate, relationale, profesionale, etc. Cu totii avem nevoie sa vindecam SURSA acestor probleme, nu doar manifestarile lor. Vindecand doar manifestarile, problema se poate intoarce oricand si chiar se poate amplifica, transformandu-se in mai multe probleme.
Sursa problemelor de care vreti sa scapati este memoria celulara distructiva. Procesul de reprimare a amintirilor celulare creaza o stare de stres constant care va face in cele din urma ca ceva sa se strice in corpul nostru.
Vindecarea acestor amintiri si nu reprimarea lor, reprezinta conditia dobandirii starii de sanatate.
Cum am putea vindeca aceste energii negative pe care le-am acumulat in celulele noastre si care ne creaza probleme de sanatate si un stres permanent? Doar prin vindecarea amintirilor in sine. Amintirile celulare sunt si ele o forma de energie si pot fi curatate tot prin terapii energetice. Una din metodele de vindecare a acestor amintiri celulare este redata in "Codul vindecarii" ("The healing code") a dr. Alexander Loyd - poti gasi asta in cartea cu acelasi nume, dar si pe site-ul original http://thehealingcodes.com/
Codul vindecarii descoperit de dr. Alexander Loyd a dat rezultate in toate cazurile supuse studiului. Acest cod contine si o rugaciune. Rugaciunea este una dintre cele mai studiate practici in medicina, dovedindu-se ca ea are efect de vindecare, chiar daca nu se roaga oamenii ei insisi ci pun pe altii sa o faca pentru ei. Codul vindecarii este doar un instrument, el fiind precedat de rugaciune astfel incat sa fie stabilita legatura cu divinitatea si energia universala, apriori. Este foarte importanta relatia fiecaruia cu Dumnezeu, cel care lucreaza direct cu energia cuantica. Deci va sfatuim ca rugaciunea sa fie primul si cel mai important pas al acestei metode, urmata apoi de codul vindecarii ca parte a acestui program de terapie.
Doctorul Alexander Loyd a descoperit ca intr-adevar exista un cod al vindecarii valabil pentru oricine, inca din anul 2001. El consta din patru centri ai corpului prin care se poate introduce energie vindecatoare cu ajutorul degetelor noastre. Acesti centri trebuie "iluminati" cu energie intr-o anumita ordine. Degetele pot fi tinute relaxate, drepte sau incovoiate, dupa cum va este mai comod, important fiind ca ele sa tinteasca centrul de vindecare. Varfurile degetelor trebuie sa fie la distanta de 5-7.5 cm de zona respectiva, fiind demonstrat faptul ca la distanta fata de corp, aceasta inducere a energiei este mult mai eficienta decat daca am atinge corpul cu degetele sau ar fi tinute mult mai aproape, asa cum nici bujia de la masina nu atinge partea metalica a motorului pentru a functiona bine. Degetele vor crea un camp energetic pozitiv/negativ, exact asa cum are corpul nevoie pentru a se vindeca. Distanta de 5-7.5 cm dintre degete si corp permite crearea polaritatii necesare producerii unei puteri mai mari.
CEI PATRU CENTRI DE VINDECARE
Radacina nasului (mai exact intre radacina nasului si mijlocul distantei dintre sprancene)
Marul lui Adam (exact deasupra marului lui Adam)
Maxilarele (la baza dinspre ureche a osului mandibular, de ambele parti ale capului)
Tamplele (1.25 cm deasupra tamplei si 1.25 cm de la tampla spre spatele capului, de ambele parti ale capului).
Fiecaruia din cei patru centri, cu exceptia marului lui Adam, ii corespunde o pozitie normala a miinilor si o pozitie de sprijin. Daca miinile se deplaseaza de la centru (pe durata terapiei), vindecarea tot se va produce, pentru ca intentia de vindecare e mai importanta decat perfectiunea tinerii mainilor. Daca va dor coatele in pozitia de sprijin, puneti o perna sub ele.
Lucrati cu codul intr-un loc linistit, unde sunteti singuri si va puteti relaxa, fara intreruperi si distragerea atentiei.
Evaluati-va amintirile si incepeti cu amintirea care va produce un disconfort maxim. Începeti sa lucrati cu aceasta amintire:
Evaluati amintirea pe o scara de la 0 la 10, 10 fiind cel mai dureros.
Identificati-va sentimentele si/sau convingerile nesanatoase legate de aceasta problema.
Puneti-va in functiune detectorul de amintiri: identificati si alte amintiri sau situatii in care v-ati simtit la fel de rau, chiar daca din alte cauze sau in alte circumstante. Cautati senzatiile identice, nu situatiile identice.
Daca ati mai depistat o amintire care va face sa va simtititi la fel de rau sau si mai rau, concetrati-va mai intai pe amintirea cea mai veche.
Evaluati acea amintire veche pe o scara de la 0 la 10. Ar putea exista si altele. Cautati in continuare amintirea cea mai puternica si mai veche si lucrati cu ea mai intai. Ce va deranjeaza in prezent poate fi ceva creat de o amintire veche nevindecata. Cand vindecati o amintire veche si puternica, toate amintirile legate de esenta ei se vor vindeca in acelasi timp.
Rostiti rugaciunea de vindecare, introducand toate amintirile descoperite (ex. "amintirea mea de la 3 ani cand m-a muscat cainele, problema mea cu frica de serpi, operatia mea de apendicita, operatia mea la amigdale, si altele care mi-au creat aceeasi senzatie de frica si stare de rau). RUGĂCIUNE: Ma rog ca toate imaginile negative, convingerile nesanatoase, amintirile celulare distructive, stiute si nestiute, si toate problemele fizice legate de .... (problema sau necazurile mele), sa fie identificate, scoase la iveala si vindecate, ca sa ma umplu de lumina, viata si iubirea de Dumezeu. Ma rog si ca eficienta acestei vindecari sa fie sporita de 100 de ori sau mai mult". (Aceasta ii va spune organismului sa faca o prioritate din vindecare).
Începeti sa faceti codul vindecarii, mentinand degetele in fiecare pozitie, aprocimativ 30 de secunde, repetand o declaratie de concentrare asupra adevarului care se adreseaza problemei pe care o aveti si contracareaza orice convingere nesanatoasa legata de ea. Cand lucrati cu codul vindecarii concentrati-va asupra partii pozitive, nu negative a problemei.
Faceti secventa codului vindecarii cel putin 6 minute si asigurati-va ca treceti prin toate cele patru pozitii, in ordine. Daca ati evaluat problema la peste 5 sau 6 pe scara de evaluare de la 0 la 10, puteti prelungi durata codului vindecarii la mai mult de 6 minute.
Cand ati terminat secventa codului, reevaluati-va amintirea. Daca ea a scaazut pe scare de evaluare la 1 sau zero, treceti la urmatoarea amintire.
Daca sunteti intrerupt in timp ce faceti o secventa de cod, reluati mai apoi de unde ati ramas. Daca sunteti intrerupt si a doua oara, reluati toata secventa de la capat.
Dr. Alexander Loyd recomanda repetarea secventei codului vindecarii de 3 ori pe zi. Pentru rezultate mai rapide, se poate face chiar de mai multe ori pe zi.
În orice situatie se poate obtine vindecarea, chiar daca nu il puteti face decat odata pe zi, insa ideal ar fi de 3 sau mai multe ori pe zi pentru rezultate mai rapide. Cheia este consecventa, sa faceti secventa cel putin o data pe zi, zilnic.
APLICAREA CODULUI PENTRU O ALTĂ PERSOANĂ
Se poate face toata secventa de cod pentru o alta persoana, diferenta fiind rugaciunea care va fi de felul urmator:
"Ma rog ca toate imaginile negative, convingerile nesanatoase, amintirile celulare distructive, stiute si nestiute, si toate problemele fizice legate de ... (problema sau necazurile persoanei) sa fie identificate, scoase la iveala si vindecate, pentru ca .... (numele persoanei) sa se umple de lumina, viata si iubirea de Dumnezeu. Ma rog si ca eficienta acestei vindecari sa fie sporita de 100 de ori sau mai mult".
Faceti exercitiile pe voi. Cand ati terminat, rugati-va simplu:
"Trimit integral efectele acestei vindecari catre ... (numele persoanei), cu iubire."
Reactii de disconfort pot apare intr-o proportie de 1:10, ceea ce nu e specific doar utilizarii codului vindecarii. Este un fenomen bine cunoscut in medicina sub numele de reactia Herxheimer. Spunem ca este o reactie de vindecare deoarece este dovada faptului ca va insanatositi, organismul incepe sa se curete, toxinele din organism si emotiile negative cautand o cale de iesire din sistem. Daca apar reactii de disconfort, continuati cu codul vindecarii, dar puneti accent pe usurarea disconfortului reactiei de vindecare.
Pe masura ce vindecarea se produce, nu este ceva neobisnuit ca sa aveti fluctuatii emotionale, fiind zile cand va veti simti excelent, dar si zile cand va veti simti ca inainte de vindecare. Încercati sa nu fiti nerabdatori cu procesul, el va dura atat cat trebuie sa dureze.
Nu uitati ca vindecati decenii de deseuri. Codul vindecarii vindeca sursa spirituala a problemei, care consta intotdeauna in amintiri/imagini celulare distructive si convingeri nesanatoase, nu in simptome fizice, boala sau stare de rau.
Daca sunteti dependent de un viciu, cum ar fi drogurile, fumatul, alcoolul, atunci trebuie sa lucrati in primul rand pentru aceasta necesitate. A continua sa faci ceva gresit, desi stii ca acel lucru e gresit, intra in categoria "actiuni vatamatoare" si inlaturarea lor constituie prima prioritate. Pe masura ce va veti vindeca, alegerea actiunilor sanatoase va deveni din ce in ce mai simpla.
Vindecarea se poate produce chiar si dupa ce nu mai lucram cu codul, la citeva saptamani sau luni dupa. Codul vindecarii lucreaza la nivel de subconstient.
Toate problemele pe care le are o persoana de-a lungul vietii, intra in 12 categorii mari, cu care va trebui sa lucram.
CELE 12 CATEGORII DE PROBLEME SUFLETEŞTI
Imposibilitatea de a ierta
Actiuni vatamatoare
Convingeri gresite
Iubire contra egoism
Bucurie contra tristete/depresie
Liniste contra anxietate/frica
Rabdare contra suparare/frustrare/nerabdare
Bunavointa contra respingere/asprime
Bunatate contra lipsa de bunatate
Încredere contra control
Umilinta contra mandrie nesanatoasa/aroganta/controlul imaginii
Autocontrol contra lipsa controlului.
Toate acestea sunt foarte importante pentru vindecare.
Dar nu uitati: tinta Codului Vindecarii este intotdeauna memoria celulara, convingerile gresite si sentimentele negative.
Pentru a aprofunda mai bine toate aceste lucrui legate de vindecare prin codul dr. Alexander Loyd, va recomand sa cititi cartea "Codul vindecarii - 6 minute pentru vindecarea problemelor de sanatate, succes sau relationale", autor Alexander Loyd si Ben Johnson.
Fiti consecventi in aplicare si va veti rezolva o mare parte sau chiar toate probleme care in prezent va apasa si va creaza o stare de stres si disconfort.
Ce pot sa va spun din propria experienta este ca aceasta metoda m-a linistit foarte mult si, odata ce am inceput cu o amintire, ulterior mi-au aparut si alte amintiri, de la sine, de parca ar fi urmat un fir ascuns undeva, amintiri pe care le creadeam demult vindecate si ingropate dar, evident, chiar nu era asa.
http://www.esoterism.ro
Zece lucruri care trebuiesc retinute
1. Slaveste-l pe Dumnezeu in toate.
2. Traieste in integritate.
Trebuie sa indeplinesti activitati care iti convin, trebuie sa ai puterea sa renunti la anumite lucruri care te imping in jos, care te apasa precum atmosfera. Asculta-ti inima si renunta la munca pe care o faci din interes si nu din placere.
3. Nu exista decat ACUM.
Esti complet si intreg acum, daca te gandesti la viitor admiti ca esti incomplet si ca astepti o minune care nu vine. Prezentul este tot, traieste-l.
4. Tot conflictul este in interiorul mintii tale.
Tu iti proiectezi temerile si egoul asupra lumii si de aceea crezi ca "ei" sunt impotriva ta. Frica te indeamna sa-i urasti pe ceilalti cand de fapt "ei" sunt proiectiile tale, proiectiile unei minti care se teme.
5. Purifica-ti dieta.
Renunta la alimentele care te indoctrineaza, renunta la vicii si poti sa traiesti liber si fericit. Esenta alimentelor pe care le mananci te afecteaza mult timp dupa ce mancarea se digera.
6. Nu da pentru a primi.
Nu astepta ca sa primesti, nu darui ca sa primesti. Daca vei astepta ceva in schimb de fapt tu nu oferi nimic in schimb, retine darul in mintea ta si asteapta sa primesti inainte ca tu sa oferi.
7. Petrece timp de unul singur in natura
Aer proaspat,raze de Soare care te insanatosesc mai repede, lumea copiilor care iti zambesc chiar dca nu-i cunosti, ritmul vietii bate in natura, viata = natura si atunci de ce te inchizi in temnita casei??? Ritmul natural al Pamantului trebuie sa corespunda cu cel al tau.
8. Detaseaza-te de materie.
Materia = ego, ego = idolatrie. Materia este necesara dar nu trebuie sa-o ridicam la nivelul de idoli. Nu te poti elibera cand esti ahtiat de bani si posesiuni. Acestea sunt lucruri inferioare si ne abat de la natura noastra superioara, sinele nostru.
9. Nu judeca.
Cand ii judeci pe ceilalti,te aperi de tine insuti, te indepartezi de tine atunci cand ii ataci si judeci pe ceilalti. Daca te gandesti la un pericol,creezi de fapt un climat care te va pune in pericol sia tunci ce faci??? ii judeci pe ceilati si dai vina pe ei.
10. Traiesti acolo unde ti-e focalizata constiinta.
Fara iubire exista durere, constiinta ta esti tu insuti si efectele locului in care iti este focalizata constiinta. Nu lumea ne cladeste pe noi, ci noi cladim lumea, gandurile noastre ne coloreaza viata.''
Omul devine ceea ce gandeste
Omul devine ceea ce gandeste-Nu atragem realitatea pe care ne-o dorim, ci ceea ce suntem!Nu atragem realitatea pe care ne-o dorim, ci ceea ce suntem!
omul devine ceea ce gandeste Mintea umana poate fi comparata cu o gradina, ce poate fi cultivata inteligent sau lasata in paragina. Indiferent daca este cultivata sau neglijata, ea da insa fructe. Chiar daca omul nu cultiva seminte utile, exista destule seminte inutile de buruieni care vor cadea, se vor acumula si vor da roade.
Asa cum un gradinar isi cultiva lotul de pamant, semanand florile si fructele pe care le doreste si destelenind buruienile, noi trebuie sa ne ingrijim gradina mintii, sa smulgem „buruienile” gandurilor impure, nedemne, inutile si incorecte, si sa cultivam ganduri frumoase, nobile, curate si utile, tinzand astfel catre perfectiune. Prin acest proces, vom descoperi mai devreme sau mai tarziu ca suntem stapanii propriului nostru suflet si ai vietii noastre. Mai mult, ajungem sa descoperim legile gandirii si sa intelegem din ce in ce mai clar cum functioneaza fortele-ganduri si elementele mintii in modelarea caracterului, circumstantelor si destinului nostru.
Gandurile si caracterul sunt acelasi lucru. Asa cum caracterul se releva numai prin manifestarea lui in circumstantele exterioare, aceste circumstante depind intru totul de starea noastra interioara de spirit. Asta nu inseamna ca anumite circumstante prin care trecem exprima intregul nostru caracter, ci doar ca ele sunt intim conectate cu anumite ganduri pe care le emitem, fiind indispensabile pentru dezvoltarea noastra ulterioara.
Indiferent in ce etapa ne aflam, aceasta corespunde intru totul legii existentei noastre, respectiv gandurilor care ne structureaza caracterul. Nimic din viata noastra nu este intamplator, totul fiind rezultatul legii, care nu poate da gres. Acest lucru este valabil in egala masura pentru cei nemultumiti de mediul exterior si pentru cei incantati de acesta.
Circumstantele ne coplesesc doar atat timp cat avem convingerea ca suntem sclavii conditiilor exterioare. Atunci cand ajungem sa intelegem ca noi suntem inzestrati cu o putere creatoare si ca detinem controlul asupra solului nostru interior si a semintelor pe care le cultivam in el, din care se nasc apoi circumstantele exterioare, noi devenim stapanii destinului nostru.
Orice om care a cultivat o vreme purificarea interioara si autocontrolul stie ca circumstantele exterioare deriva din gandurile sale, caci observa ca modificarea acestora este direct proportionala cu transformarea starii sale mentale. De aceea, atunci cand facem efortul sincer de a ne remedia defectele de caracter, cu scopul de a progresa rapid, noi trecem in mod automat printr-o suita de vicisitudini.
Sufletul atrage realitatea pe care o gazduieste in gandurile sale, in egala masura lucrurile pe care le iubeste si cele de care se teme. El se poate inalta pana la nivelul aspiratilor sale supreme, dar poate cadea la fel de usor pe nivelul dorintelor sale neimplinite. Modalitatea prin care el primeste cea ce merita reprezinta circumstantele exterioare.
Orice samanta-gand cultivata sau care ajunge intamplator in minte tinde sa prinda radacini aici, sa produca roade, sa infloreasca mai devreme sau mai tarziu sub forma actiunilor si sa genereze oportunitati si circumstante similare esentei sale. Gandurile bune genereaza roade pozitive, iar cele rele roade negative.
Lumea exterioara a circumstantelor se modeleaza in functie de cea interioara a gandurilor. Din acest punct de vedere, atat circumstantele placute cat si cele neplacute servesc in egala masura binelui suprem al individului, caci noi culegem ceea ce semanam si invatam atat din suferinte cat si din bucurii.
Prin urmarirea dorintelor, aspiratiilor si gandurilor noastre, in masura in care ne lasam dominati de ele (fie de imaginatia noastra impura, fie de gandurile noastre elevate si pure), noi ajungem sa culegem in sfarsit roadele pe care le-am semanat, sub forma conditiilor exterioare din viata noastra. Acestea corespund legilor cresterii spirituale si adaptarii la mediu.
Fiind stapanii propriilor noastre ganduri, noi ne faurim singuri destinul, caracterul si mediul exterior. Nici chiar conditiile nasterii pe care le atrage sufletul nu sunt intamplatoare, iar cu fiecare nou pas pe care il face in acest pelerinaj terestru, el continua sa atraga acele combinatii de conditii care ii reflecta propria puritate sau impuritate, propriile puteri si slabiciuni, adica propria sa fata (la fel ca o oglinda).
Noi nu atragem realitatea pe care ne-o dorim, ci ceea ce suntem. Poftele si ambitiile noastre apar si dispar la fiecare pas, dar gandurile si dorintele noastre cele mai profunde sunt alimentate de propria noastra hrana, care poate fi nutritiva sau nu. „Divinitatea care ne modeleaza destinul” se afla in interiorul nostru, fiind chiar sinele nostru. Noi suntem cei care ne intemnitam singuri, iar gandurile si actiunile noastre sunt pazitorii Destinului. Ele ne pot deveni temniceri daca sunt impure, dar si ingeri pazitori daca sunt pure si nobile. Noi nu primim lucrurile pe care ni le dorim si pentru care ne rugam, ci cele pe care le meritam. Divinitatea nu ne raspunde la dorinte si rugaciuni decat daca acestea se armonizeaza cu gandurile si cu actiunile noastre.
Ce inseamna, asadar, in lumina adevarului, sa „lupti impotriva circumstantelor”? Înseamna sa te revolti impotriva unui efect exterior, in timp ce in sinea ta ii alimentezi singur cauza prin gandurile pe care le cultivi in inima ta. Aceasta cauza poate lua forma unui viciu constient sau a unei slabiciuni subconstiente, dar indiferent cum se manifesta, ea iti blocheaza eforturile constiente si te sileste sa gasesti un remediu.
Toti oamenii isi doresc sa isi imbunatateasca circumstantele exterioare, dar putini isi doresc sa se perfectioneze. De aceea, ei continua sa ramana inlantuiti.
Sa luam exemplul unui om sarac lipit. El isi doreste cu disperare sa isi imbunatateasca mediul exterior si confortul personal, dar in acelasi timp isi bate joc de munca sa si se considera indreptatit sa isi insele patronul sub pretextul salariului insuficient pe care i-l plateste acesta. Un astfel de om nu intelege nici macar rudimentele acestor principii care stau la baza adevaratei prosperitati, asa ca nu numai ca nu are nicio sansa de a iesi din saracia in care se zbate, dar chiar atrage o saracie inca si mai mare prin indolenta si gandurile sale negative, impure si mincinoase.
Sa luam acum exemplul unei femei bogate care este victima unei boli dureroase si persistente datorate lacomiei sale. Ea este dispusa sa plateasca oricat pentru a se vindeca, dar nu renunta la dorintele sale lacome. Cu alte cuvinte, ea si-ar dori sa se bucure in egala masura de poftele sale nefiresti si de o sanatate perfecta. Din pacate pentru ea, aceasta femeie nu are nicio sansa sa se vindece, caci nu a invatat care sunt principiile unei vieti sanatoase.
Un alt exemplu pe care il putem da este cel al unui angajator care incearca sa evite plata salariului minim impus de stat, reducand salariile angajatilor sai cu scopul de a-si maximiza profitul personal. Acest om nu merita sa se bucure de prosperitate, iar cand se trezeste falit si cu reputatia patata, el da vina pe circumstantele exterioare, fara sa isi dea seama ca le-a atras singur prin comportamentul sau.
Exemplele de mai sus nu fac decat sa ilustreze adevarul ca fiecare om isi genereaza singur circumstantele exterioare (ce-i drept, cel mai adesea inconstient). Desi incearca sa isi imbunatateasca aceste circumstante, atat timp cat gandurile si dorintele sale nu se armonizeaza cu scopul sau, el nu are nicio sansa sa si-l atinga si se va simti in permanenta frustrat. Exemplele de mai sus pot fi multiplicate si variate la infinit, dar acest lucru nu este necesar, caci tu poti urmari actiunea legilor gandirii in propria ta minte si in propria ta viata. Simpla urmarire a circumstantelor exterioare nu este suficienta pentru a te ajuta sa intelegi aceste lucruri, si cu atat mai putin sa iti modifici in bine aceste circumstante.
În realitate, nimeni nu poate declara cu certitudine ca suferintele sale sunt consecinta calitatilor sale pozitive, si nu cea a viciilor sale, atat timp cat nu si-a eliminat chiar si ultimul gand impur din minte si chiar si ultima pata de pe suflet. Oamenii aflati in drumul catre Perfectiune, dar inca departe de aceasta, sunt nevoiti sa suporte consecintele Marii Legi, care este intotdeauna absolut dreapta, neoferind niciodata lucruri bune pentru ganduri rele si invers. Cine ajunge la aceasta cunoastere isi poate privi retroactiv viata, dandu-si seama ca aceasta a fost dintotdeauna ordonata corect, toate experientele sale din trecut – deopotriva cele placute si cele neplacute – fiind consecinta echitabila a gandurilor emanate de sinele sau inca insuficient de evoluat (desi aflat in plin proces de evolutie).
Gandurile si actiunile bune nu pot produce niciodata rezultate rele, la fel cum gandurile si actiunile rele nu pot produce niciodata consecinte benefice. Suferinta este intotdeauna efectul gandurilor negative. Ea arata ca nu suntem in armonie cu noi insine, si deci cu Legea Vietii. Unicul scop al suferintei este purificarea, respectiv arderea gandurilor inutile si impure. În cazul oamenilor puri, suferinta nu poate exista. Odata arse impuritatile minereului, aurul nu mai trebuie ars. În mod similar, o fiinta perfect pura si iluminata nu are de ce sa sufere.
Circumstantele asociate cu suferinta sunt rezultatul lipsei de armonie interioara (la nivel mental). Cele asociate cu binecuvantarea sunt rezultatul armoniei interioare. Masura gandurilor corecte este starea de binecuvantare, nu posesiunile materiale. În mod similar, masura gandurilor incorecte este nefericirea, nu lipsa posesiunilor materiale. Binecuvantarea nu se asociaza cu bogatia materiala decat atunci cand atunci cand din urma este folosita in mod just si cu intelepciune. La randul lui, omul sarac nu devine nefericit decat daca este nemultumit de destinul sau, considerandu-l nedrept.
Cele doua extreme ale negativitatii sunt saracia si excesul. Ele sunt la fel de nefiresti si sunt consecinta unui dezechilibru interior. Indiciile armoniei sunt fericirea, sanatatea si prosperitatea. Aceste indicii sunt consecinta adaptarii echilibrate a mediului interior la cel exterior, respectiv a integrarii noastre armonioase in mediul inconjurator.
Noi nu putem deveni maturi decat atunci cand incetam sa ne mai plangem si sa mai dam vina pe altii, respectiv cand incepem sa cautam justitia ascunsa care ne guverneaza viata. Pe masura ce ne adaptam mintea tinand cont de acest factor, noi renuntam sa ii mai acuzam pe ceilalti pentru propriile noastre circumstante si incepem sa ne construim ganduri nobile si ferme. Nu ne mai revoltam impotriva conditiilor exterioare, ci incepem sa ne folosim de acestea pentru a progresa mai rapid si pentru a ne descoperi puterile ascunse si posibilitatile acumulate inlauntrul nostru.
Principiul care prevaleaza in univers este legea, nu confuzia. Sufletul si substanta vietii este justitia, nu injustitia. Forta care pune in miscare si guverneaza lumea este dreptatea, nu nedreptatea. Ce-i drept, pentru a putea observa ca universul este drept, noi trebuie sa devenim noi insine drepti, adica sa ne armonizam. De-a lungul acestui proces, vom constata ca pe masura ce ne modificam gandurile in raport cu alti oameni si cu diferite situatii, gandurile oamenilor fata de noi si situatiile se schimba la randul lor.
Daca ne vom modifica in mod radical gandurile, vom ramane uimiti de transformarea rapida a conditiilor materiale in care traim. Unii isi imagineaza ca gandurile pot fi tinute secrete, dar nu pot. Ele se cristalizeaza rapid in obiceiuri, iar obiceiurile se solidifica in circumstante exterioare.
Gandurile animalice se cristalizeaza in obiceiuri precum alcoolismul si desfraul, care se solidifica in degradare si boala.
Gandurile impure de orice fel se cristalizeaza in obiceiuri degradante si confuze, care se solidifica in circumstante adverse si in dificultati.
Gandurile de teama, indoiala si indecizie se cristalizeaza in obiceiuri ce conduc la slabiciune si inconstanta, care se solidifica in circumstantele specifice esecului, saraciei si dependentei (similara sclaviei).
Cele de lene se cristalizeaza in obiceiuri precum necinstea si indecenta, care se solidifica in circumstante precum grosolania si cersitul.
Gandurile de ura si resentiment se cristalizeaza in obiceiuri precum acuzatiile si violenta, care se solidifica in circumstante precum ranile si persecutiile.
Gandurile egoiste de toate felurile se cristalizeaza in obiceiuri egocentrice, care se solidifica in circumstante dintre cele mai neplacute.
Pe de alta parte, gandurile frumoase de toate felurile se cristalizeaza in obiceiuri pline de gratie si de bunatate, care se solidifica in circumstante geniale si insorite.
Gandurile pure se cristalizeaza in obiceiuri precum cumpatarea si autocontrolul, care se solidifica in circumstante precum linistea si pacea interioara.
Gandurile de curaj, independenta si decizie se cristalizeaza in obiceiuri puternice, care se solidifica in circumstante asociate cu succesul, abundenta si libertatea.
Cele pline de energie se cristalizeaza in obiceiul curateniei si al muncii asidue, care se solidifica in circumstante ce asigura protectia si securitatea.
Gandurile pline de iubire si de altruism se cristalizeaza in obiceiul iertarii de sine si fata de ceilalti, care se solidifica in circumstante precum prosperitatea si bogatia.
Mai devreme sau mai tarziu, orice ganduri cultivate cu perseverenta (deopotriva bune sau rele) genereaza rezultate similare asupra caracterului si circumstantelor exterioare. Nimeni nu isi poate alege direct circumstantele, dar orice om isi poate alege gandurile, modelandu-si indirect circumstantele exterioare.
Natura ne ajuta daruindu-ne ganduri incurajatoare si prin prezentarea unor oportunitati care scot la suprafata gandurile similare asociate cu ele.
Daca vom renunta sa mai emitem ganduri pacatoase, intreaga lume se va purta mai frumos cu noi si va fi gata sa ne ajute.
Daca vom renunta la gandurile de slabiciune si de boala, in viata noastra vor aparea oportunitati vindecatoare.
Daca vom cultiva ganduri bune, soarta nu ni se va mai parea cruda si nu ne va conduce niciodata catre circumstante care ne vor umple de rusine.
Lumea este caleidoscopul nostru personal, iar diferitele combinatii de culori pe care ni le prezinta in fiecare clipa sunt proiectii colorate ale propriilor noastre ganduri.
http://www.esoterism.ro
Viata noastra pe pamant este doar o mica parte din ceea ce avem de trait
DUMITRU C. DULCAN - Viata noastra pe pamant este doar o mica parte din ceea ce avem de trait.DUMITRU CONSTANTIN DULCAN - "Viata noastra pe pamant este doar o mica parte din ceea ce avem de trait"
Este medic neurolog si psihiatru, cercetator in domeniul constiintei, o fire curioasa si temerara, ce a indraznit sa caute raspunsuri despre om in teritorii ale cunoasterii inca neexplorate.
Distinse cu premii si declarate bestsellers, cartile domniei sale au schimbat viziunea stiuta despre univers, punand pe ganduri o intreaga comunitate stiintifica. Cea mai recenta aparitie, Mintea de dincolo, nu e doar rodul unor lecturi extrem de vaste, ci si expresia unei inteligente iesite din comun, ce a reusit performanta absolut originala de a pune cap la cap concluziile fizicii cuantice, ale psihologiei transpersonale si ale stiintelor neurocognitive, cu experientele religioase si ale mortii clinice, pentru a ne oferi o descriere cat mai aproape de realitate a lumii de dincolo. Un demers impresionant, ce reafirma originea noastra divina si importanta de a trai dupa legi spirituale.
"Moartea clinica este o trecere intre doua lumi"
- Domnule Constantin Dulcan, tocmai a iesit de sub tipar cartea dvs. cea mai recenta, care aduna si sintetizeaza studii si marturii ale experientei mortii clinice. De ce ati ales tocmai acest subiect? Poate experienta mortii clinice sa dezlege unele mistere ale existentei umane?
- Nimic din ce am scris pana acum n-a fost premeditat. M-a mobilizat de fiecare data curiozitatea de a sti ce este dincolo de noi. As putea spune ca, scriind, mi-am raspuns singur la multe intrebari. Am scris intai Inteligenta materiei, pentru ca am vrut sa argumentez stiintific intuitia ca in spatele tuturor lucrurilor se afla o Ratiune universala care ordoneaza si coordoneaza totul. Şi ca aceasta Ratiune e Dumnezeu. Daca Dumnezeu exista, atunci si noi, oamenii, trebuie sa avem un sens. Cea de-a doua carte, În cautarea sensului pierdut, a fost motivata de faptul ca lumea actuala se inscrie din punct de vedere moral pe o curba descendenta. Am pierdut legatura cu Sursa si am uitat de ce suntem aici. Singuri, fara o busola spirituala, am alunecat in marele impas moral, social si economic in care ne aflam. Acum, ceea ce am incercat in cartea Mintea de dincolo a fost sa arat ca experienta mortii clinice vine sa sustina cu argumente clare originea noastra spirituala - idee pentru care pledeaza descoperirile fizicii cuantice, religiile, psihologia transpersonala, stiintele neurocognitive si nu numai acestea. Toate sursele discutate ne spun ca viata noastra pe pamant e doar o mica parte din ceea ce avem de trait, o lectie pe care trebuie sa ne-o insusim pentru evolutia noastra spirituala. Scriind aceasta carte, simt ca am incheiat un ciclu fundamental al adevarului despre noi. Suntem si materie, suntem si spirit, a reduce existenta lumii doar la dimensiunea ei fizica inseamna a ne intemeia viata pe un adevar incomplet.
- Ce inseamna concret, din punct de vedere medical, moartea clinica?
- Moartea clinica este acea experienta in urma careia individul traverseaza toate etapele mortii biologice, dar nu definitiv, fiindca e resuscitat, readus la viata spontan sau prin interventie medicala, iar functiile sale vitale sunt reluate. Ce traiesc aceste persoane in timpul mortii clinice e insa tulburator. Studiul experientelor de moarte clinica demonstreaza ca exista un tipar comun la toata lumea, indiferent de rasa, origine sau moment al istoriei.
- Sunt cunoscute cazurile celor care s-au reintors la viata si au avut, in timpul mortii clinice, o seama de revelatii. Ce "vad" de fapt aceste persoane?
- La inceput, chiar in momentul mortii, subiectii sunt confuzi, nu inteleg ce li se intampla. Durerea, in cazul celor foarte bolnavi, inceteaza brusc. Apoi constientizeaza ca au murit si incep sa-si vada din afara lor corpul bolnav, ranit sau abandonat. Se mira ca nu pot fi vazuti si nu pot fi auziti de nimeni; sunt uimiti sa-i auda pe cei din jur ca-i declara morti. Decorporalizati, isi cauta rudele, vor sa le imbratiseze, dar mana lor trece prin corpul acestora fara sa fie perceputa. Într-un caz citat de Kenneth Ring, un soldat american mutilat in razboiul din Vietnam si-a vazut corpul de deasupra sa. A vazut elicopterul american care l-a transportat la spital si, spune el, "m-am intrebat unde sunt dus si am zburat dupa el". Cei mai multi indivizi vorbesc apoi de imaginea unui tunel, prin care sunt obligati sa treaca, singuri sau insotiti de ghizi - rude decedate sau ingeri. Este trecerea dintre doua lumi, din lumea noastra fizica in lumea spiritelor, in lumea de dincolo.
- În cele mai multe cazuri, indivizii se intalnesc cu o Fiinta de Lumina. E chiar Dumnezeu?
- Dincolo de tunel, toti martorii acestor experiente vad o lumina vie, de o stralucire foarte intensa, care nu orbeste totusi. E o lumina feerica, invaluitoare si calda, ce ofera mangaiere si bucurie. Cei care au trait aceste experiente spun ca e Fiinta Suprema, Iisus, Buddha sau Allah, in functie de apartenenta religioasa a fiecaruia. O fiinta pe care o descriu mai degraba ca pe o impresie traita, decat ca pe o figura concreta. Se si spune ca Dumnezeu este asa cum si-l imagineaza fiecare dintre noi, dar in realitate nu este ca in niciuna din inchipuirile noastre. Asa cum marturisesc cei care au experimentat moartea clinica, Dumnezeu ii intampina cu o iubire coplesitoare, o pace profunda si o stare de beatitudine despre care toti spun ca nu au mai trait-o niciodata. Nici urma de Dumnezeul dur, amenintator si acuzator, cum e descris traditional.
- ...care in plus ne va supune la Judecata de Apoi.
- Exista si in marturiile acestor oameni un soi de judecata. Este filmul vietii pe care il vad cei ajunsi in fata Fiintei de Lumina, un film panoramic cu amanunte in detaliu. Aceasta este, cred, expresia Judecatii De Pe Urma, cu care ne-au obisnuit religiile. Nu ne judeca nimeni, ne judecam singuri, fiindca, vazand acest film, traim, in toata cruzimea sa, efectul actiunilor noastre asupra altora. Dannion Brinkley, un caz celebru de moarte clinica, mercenar angajat in armata, marturiseste ca a simtit durerea provocata de gloantele trase pe front in soldatii armatei inamice, dar si durerea si disperarea copiilor, mamelor si sotiilor celor ucisi in timpul misiunilor lui. A marturisit ca a simtit inclusiv durerea propriului caine, pe care il lovea, enervat ca ii roade covorul. La filmul vietii nu esti, deci, un simplu spectator, ci traiesti aievea durerea si tristetea pe care le-ai produs altora, dar si bucuria si recunostinta celor pe care i-ai ajutat sau i-ai iubit.
- Exista, deci, o plata in ceruri a tuturor faptelor noastre?
- Nu Dumnezeu ne pedepseste, ne pedepsim singuri, aici, pe pamant. Exista o lege cosmica, dupa care tot ce facem altora se repercuteaza asupra noastra, mai devreme sau mai tarziu, prin boala, necazuri si nefericire. Iadul e mai degraba o stare de spirit, o stare a constiintei noastre incarcate de rele. Toti cercetatorii acestor fenomene afirma cu convingere ca nu exista dincolo o pedeapsa divina fara sfarsit, pentru nimeni.
- Sa revenim la experienta propriu-zisa a mortii clinice. Ce se intampla mai departe?
- Dupa ce filmul vietii ii face sa inteleaga unde au gresit si unde au procedat corect, celor aflati in moarte clinica li se arata o bariera, o punte sau un rau, si li se interzice sa treaca. E semnul distinctiv dintre cele doua lumi. "Nu este inca timpul" e ceea ce aud cei mai multi dintre ei. Altora li se spune, intr-o forma sau alta, "Du-te inapoi si spune lumii ce ai vazut". Toti cei care au trecut prin asa ceva spun deschis ca nu mai au niciun fel de frica fata de moarte. Pentru cei care traiesc aceste experiente e atat de covarsitor, incat raman constienti si dupa aceea de existenta unei dimensiuni spirituale in univers, dedicandu-se, pe mai departe, unei vieti spirituale sau unei vieti puse in slujba binelui.
"Nu creierul genereaza constiinta, ci constiinta are in primire un creier de care se foloseste"
- Domnule Dulcan, va provoc sa discutam si din punct de vedere stiintific. Cum se impaca toate aceste descoperiri cu formatia dvs. de medic neurolog?
- Tocmai pentru ca sunt medic neurolog si am studiat creierul pot sa afirm cu tarie ca mintea omeneasca nu se reduce la reactiile biochimice care au loc in creier. S-au facut masuratori ale momentului in care sunt activate diferite arii din creier si ele demonstreaza ca aceste activari preced cu cateva miimi de secunda constientizarea lor. Cu alte cuvinte, decizia de executare a unei miscari pare a fi luata inainte de a fi informat creierul. Şi atunci, daca initiativa creierului precede, oarecum, vointa noastra de a actiona, ne intrebam firesc: gandim sau suntem ganditi? Nu avem inca o teorie coerenta referitoare la constiinta. Experienta mortii clinice pledeaza pentru independenta constiintei fata de creier. Nu creierul genereaza constiinta, asa cum inca se crede la modul general, ci constiinta are in primire un creier, de care se foloseste de-a lungul unei vieti, pentru a se informa, a experimenta si a evolua.
- S-a imputat acestor viziuni avute in timpul mortii clinice ca ar fi rodul anestezicelor sub care se afla majoritatea pacientilor.
- Da, s-a adus argumentul ca ar putea fi halucinatii sau expresia unui creier in suferinta, ca ar fi rezultatul ischemiei sau al unor crize epileptice. Sunt doctor neurolog si pot aduce oricand argumente medicale impotriva acestor ipoteze. Despre efectul anestezicului nu poate fi vorba, caci sunt si multi oameni care au avut aceste experiente spontan, fara nicio influenta chimica. Apoi, exista oameni care si-au dezvoltat capacitatea de a calatori extracorporal, ei sunt cat se poate de lucizi si de sanatosi, iar marturiile lor se muleaza perfect pe viziunile celor care au trait o moarte clinica. Nu e vorba de nicio influenta exterioara. E pur si simplu o alta stare a creierului, pe care, vrea nu vrea, stiinta va trebui sa o accepte. Exista studii facute pe sute de oameni, de varsta, sex, religie si provenienta diferite. Viziunile lor sunt asemanatoare, fie ca e vorba de Sfanta Tereza de Avila, de Platon sau de persoane din zilele noastre.
- Aduce studiul mortii clinice argumente concrete in favoarea realitatii lumii de dincolo?
- Unul din cele mai puternice argumente este faptul ca in timpul mortii clinice, nevazatorii din nastere vad prima oara ce se intampla in jur. Ei vad cu ochii spiritului, ai corpului de energie. Este o dovada ca nu avem doar corp fizic, ci si corp subtil, care este insotit de o constiinta detasata de creierul nostru anatomic si care are o alta perceptie asupra timpului si a spatiului. Experienta este a acestei constiinte, nu a creierului. Vederea se face intr-un unghi de 360 de grade si poate explora instantaneu la orice distanta. Aceasta vedere panoramica apare nu numai la cei care au o moarte clinica, ci si in starile de extaz mistic sau in experienta unor maestri spirituali ai Orientului. Un creier traumatizat poate genera, desigur, si halucinatii, dar ele n-au coerenta, n-au logica. Tot ceea ce se petrece in experienta mortii clinice are o coerenta, un sens moral, o filosofie profunda, cu referire la viata persoanei implicate. În urma lor, invatam intotdeauna o lectie. Un alt argument extrem de important este memoria noastra de dincolo. Filmul retrospectiv al vietii, care li se prezinta tuturor celor care ajung dincolo, demonstreaza ca nimic nu se uita din ceea ce am trait aici. Se retin si cele mai mici amanunte, pe care credeam ca le-am uitat de mult, pe care si le amintesc chiar si indivizii bolnavi de Alzheimer. În timpul vietii noastre, nu memoria se pierde, ci instrumentul de redare, neuronul se atrofiaza. Memoria ramane in campul constiintei, care se extinde dincolo de noi in acelasi timp cu matricea corpului nostru subtil. Argumente exista cu duiumul, dar probabil cele mai puternice sunt marturiile celor reintorsi la viata.
- Din toate cazurile pe care le-ati intalnit si studiat, care vi se pare cel mai spectaculos?
- Cred ca cel mai impresionant este cazul Anitei Moorjani, pe care l-a si relatat intr-o carte autobiografica. Era de patru ani bolnava de cancer limfatic cand, intrata in coma profunda, terminala, incepe sa perceapa lumea dincolo de limitele obisnuite. Desi are ochii inchisi, fiindca e supusa reanimarii, il vede pe fratele sau in avionul cu care venea din India la Hong Kong, pentru a fi prezent la ultimele sale clipe de viata. Aude discutiile intre medici si sotul sau, desi ele aveau loc pe un coridor indepartat. Şi nu doar ca ii aude si vede, dar le aude si gandurile. Se elibereaza din trupul fizic si constata, cu uimire, ca poate fi in mai multe locuri in acelasi timp. Vede toate manevrele de reanimare pe care le fac medicii, intelege disperarea sotului si ar vrea sa-i spuna fratelui sa nu se grabeasca, fiindca nu va muri pana nu va veni. Însa nimeni nu o aude. Dupa o vreme, atasamentul ei fata de oameni se estompeaza si intra intr-o lume minunata, guvernata de bucurie si de iubire neconditionata. Îsi revede tatal, care murise cu zece ani inainte, cu care sta de vorba si care o anunta ca nu a venit inca timpul sa ramana acolo. Îsi vede filmul vietii si intelege misiunea pentru care a sosit pe pamant si ceea ce mai are de facut pentru a o implini. Nu se bucura la gandul revenirii in corpul bolnav, dar intelege ca trebuie sa se intoarca sa transmita lumii un mesaj. La iesirea din coma, le zambeste medicilor si le spune ca a fost vindecata si va trai. Nimeni n-o ia in serios. Şi totusi, peste cateva zile, la analizele efectuate, medicii constata semne certe de vindecare. Însa Anita Moorjani a mai spus ceva in cartea ei autobiografica, si anume ca, in spatiul de dincolo, in timpul filmului panoramic, i s-au revelat si vietile pe care le-a avut pana atunci.
"Suntem cu adevarat «lumina din Lumina»"
- Atingeti o chestiune extrem de controversata, tema reintruparii, respinsa, de altfel, de religia crestina. Avem motive sa credem in asa ceva?
- Ideea reintruparii e motiv de mare controversa intre crestini si sustinatorii ei. Exista insa argumente ce tin de impresia fiecaruia dintre noi, de acel sentiment de déjà vu pe care il avem, uneori, cand intalnim o anumita persoana. Din nou, marturiile oamenilor sunt cele care ar trebui sa ne puna cel mai tare pe ganduri. Cercetatoarea Sandra Anne Taylor aduce in discutie un caz foarte interesant, al unui tanar arab, care s-a nascut in munti, in Liban, si nu si-a parasit casa pana la 20 de ani. S-a intamplat sa fie dus ocazional intr-o alta localitate, la sute de km distanta, pe care a recunoscut-o imediat ca fiind cea in care a trait anterior.
Ba mai mult, dintr-un impuls, a mers direct la casa in care se nascuse, i-a identificat pe nume pe cei care o locuiau, le-a aratat locul in care si-a amintit ca a ascuns niste bani si i-a gasit. Familia respectiva era atunci intr-un proces de stabilire a unui hotar intre pamanturi. El si-a amintit unde era vechiul hotar. A fost atat de convingator, incat si justitia i-a acceptat marturia. Se nascuse in acelasi anotimp in care, in urma cu 20 de ani, vechea persoana fusese ucisa. Reincarnarea lui a fost, deci, imediata. Mai e si cazul lui Rand Jameston Shields, care in timpul unei morti clinice retraieste 68 de evenimente din vietile anterioare. A retinut locul unde a trait si cine a fost. A facut 8 vizite in acel oras, a inventariat 114 dovezi care atestau acea viata si a recunoscut 35 de cladiri. Cazul lui e celebru si e studiat de dr. Jim B.Tucker, la sectia de medicina psihiatrica din Universitatea Statului Virginia. Dar detaliul care naste cele mai multe intrebari e chiar cazul Anitei Moorjani. Acolo, sus, Cineva i-a spus sa stea linistita, ca va fi vindecata si i-a aratat si celelalte vieti pe care le-a avut. Daca stiinta a putut confirma vindecarea ei miraculoasa, anuntata in lumea de dincolo, de ce n-am crede si in celelalte lucruri vazute de ea acolo? Este o intrebare ce nu poate fi evitata.
- Suntem, deci, nemuritori. Murim, dar continuam sa traim sub alta forma.
- Continuam sa traim in corpul subtil, care e format din lumina de inalta frecventa. Cei care au vazut corpul subtil, ceea ce numim in mod traditional "suflet", in timpul experientelor extracorporale, l-au descris ca fiind format din milioane de puncte luminoase. Daca in ceea ce priveste trupul nostru s-a spus ca "pamant suntem si in pamant ne vom intoarce", in ceea ce priveste sufletul, "lumina suntem si in Lumina ne vom intoarce". Suntem cu adevarat "lumina din Lumina". E valabil si daca extrapolam la nivel macro. Universul, spune David Bohm, este o holograma gigantica. Între lumea de aici si lumea de dincolo e doar o diferenta de frecventa. Ceea ce nu vedem nu inseamna ca nu exista. De pilda, noi percepem sunetele a caror frecventa se situeaza intre 16.000 si 20.000 Hz. Liliacul emite si recepteaza ultrasunete cu frecventa pana la 150.000 Hz. Iar delfinii comunica pe frecvente situate peste 150.000 Hz. La fel si cu lumina. Sub un anumit prag al frecventei, lumina se condenseaza in materie fizica, iar deasupra acestuia, lumina devine energie invizibila. Suntem aici, pe pamant, limitati de zidul unei frecvente care ne obtureaza vederea. Însa Dumnezeu, in marinimia Lui, ne-a asezat intr-o fereastra cosmica, din care putem vedea universul, din care ni se ofera deschiderea.
- Vreti sa spuneti ca Îl putem cunoaste pe Dumnezeu pentru ca El Însusi vrea sa fie cunoscut?
- Universul nu face lucruri gratuite. În vremurile noastre au explodat o serie de preocupari stiintifice care nu fac decat sa confirme aceasta dimensiune spirituala a universului, sa demonstreze ca istoria universului si a omului e scrisa de aceeasi mana, ca om si univers au aceeasi origine spirituala. Experienta mortii clinice a fost un mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dat, pentru a ne indemna sa schimbam drumul gresit pe care am mers pana acum si sa ne insusim lectia cunoasterii si a iubirii, care e adevaratul sens al vietii. Avem o singura sansa de iesire din criza in care intreaga omenire este implicata: sa optam pentru o adevarata renastere spirituala. Cu alte cuvinte, sa traim in armonie cu Dumnezeu, cu noi insine, cu semenii si cu natura. Nu intamplator, Iisus a spus: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata".
Ni s-a aratat Adevarul, ni s-a aratat Calea, e randul nostru sa raspundem chemarii Lui.
http://www.esoterism.ro
Horoscopul karmei
BerbecAre o karma de inhibare a agresivitatii, care cere o reorientare a energiilor catre interior. Trebuie sa-si controleze instinctele ; deseori se observa la el aplecarea spre idealul de echitate si moralitate spirituala. El trebuie sa „stearga” preocuparea pentru fizic si materie, devenind „maestrul spiritului”. In aceasta viata el isi va proteja existenta de cei care, intr-o viata anterioara, l-au silit sa traiasca o viata pe care n-a dorit-o. Karma sa spune ca el se crede inca in lupta fortata cu ei si, de aceea, are o mare agresivitate. Nu pricepe de ce il invaluie resentimente si ranchiuna care, oricum, vin dintr-o viata anterioara, in care a cunoscut amare deceptii, care-i influenteaza comportamentul in viata prezenta.
Taur
Karma sa este sa invete sa-si exprime si sa-si controleze sentimentele si viata afectiva, sa se deschida catre cei din jurul sau, sa se aplece cu afectiune si fara resentimente catre ei. Intr-o viata anterioara a fost inselat si deposedat de sentimente si bunuri. Karma sa il indruma spre abilitati de finante si dragoste pentru familie. Are o karma grea prin incapatanarea pe care o aduce in aceasta viata si pe care trebuie sa o controleze. Acumularile negative din viata anterioara trebuie eliberate si acest lucru se petrece uneori in mod violent. De multe ori, el persista in indaratnicie si spirit posesiv si in viata prezenta, periclitandu-si invatatura karmica, deoarece ea cere ca obiectivele prezentei vieti sa fie viata insasi si constructia ei.
Gemeni
Karma sa este axata pe comunicare ; nativul este inspirat si sensitiv, dar are o mare problema mostenita dintr-o viata anterioara, in acest sens. Acum, in aceasta reincarnare trebuie sa-si faca, in primul rand, ordine in viata, apoi sa-si valorifice aptitudinile de comunicare. Referindu-se la viata anterioara si urmarile ei in cea prezenta, karma sa este legata de comunicare neaparat. Vorbirea si scrisul, vocabularul si exprimarea verbala sunt instrumentele pe care trebuie sa le perfectioneze pentru suplinirea lipsurilor de acest fel din viata anterioara. Daca isi invata lectia karmica si principiile de care a fost privat in viata trecuta, el trebuie sa fie in continua miscare, comunicare si progres. Numai astfel isi poate achita datoria karmica.
Rac
Are o karma de respingere a frustratiilor si a marii sale inhibitii. Este o karma grea care se refera la viata interioara si cea spirituala. Pentru a-si implini karma, el trebuie sa-si apropie persoane din semnele Fixe, capabile sa-l ajute sa se organizeze si pe cele din semne Mutabile care-l pot antrena in mobilitatea lor. Daca nu pricepe lectia vietii anterioare el isi poate crea karme noi si - poate - mult mai grele. De aceea, trebuie sa fie deschis catre lumea superioara, sa recunoasca intreaga Lege universala, aceea care se cheama - Dumnezeu.
Leu
Cu o karma dura si cu un „bagaj” karmic greu si incarcat, nativul trebuie sa-si inteleaga lectia vietii anterioare, care poate fi destul de grea. El trebuie sa-si elibereze multitudinea de sentimente si emotii, fapte si ganduri negative. Ii este destul de dificil de a-si urma karma, intrucat de multe ori persista in erorile comise in viata trecuta. Va trebui sa corecteze fatalismul sau material si spiritul posesiv, interpretand dobandirile materiale sau spirituale ca pe niste instrumente de corectie, iar nu ca pe un scop in sine. Scopul karmic este sa-si reprime puseurile autoritare si sa cultive iubirea.
Fecioara
Are o karma relationala; exista la aceasta zodie urme ale relatiilor traite intr-o viata anterioara. Constiinta sa este inca orientata pe trecut, iar spiritul sau nu se poate concentra pe prezent. Pricepe greu relatia cauza-efect ( pe care se bazeaza legea karmica ), in asemenea masura incat ii este greu sa faca legaturi chiar intre lucruri simple, fapte, oameni, circumstante. Karma sa este sa-si concentreze atentia catre „aici si acum”, ceea ce-i va permite sa stabileasca puncte solide de referinta pentru a stabili o legatura si o comunicare favorabile cu lumea exterioara. Mostenirea sa karmica, plina de fantezie si aplecare spre mistic, iar nu catre aceasta lume, indeamna nativul sa se intoarca in viata prezenta.
Balanta
Are o karma de blocaj la nivel emotional datorata vietii anterioare in care, se pare ca a avut relatii amoroase nesatisfacatoare pe plan emotional; poate n-a fost iubit in trecut si acum, nativul are o mare neincredere fata de iubire si, mai ales, are o teama profunda, reziduala din viata anterioara, de a nu fi ranit din nou de sexul opus. Nu inceteaza sa-si aminteasca un vechi amor, de care nu scapa si in el se amesteca trecutul si prezentul, devenind neincrezator si solitar. Karma sa este de a-si depasi resentimentele, lasand in urma deceptiile si remuscarile, iertand si revarsandu-si prinosul de dragoste si afectiune, prin iubire.
Scorpion
O karma de viata interioara si spirituala ; se confrunta ramasitele de agresivitate din viata anterioara cu transformari subtile care se produc in el si in cei din jurul sau, acum. Resursele actuale trebuie sa fie reorientate, energiile canalizate si - mai ales - actiunile sa fie concrete. Tot ce a dobandit trebuie pus in responsabilitatile fata de prefacerile din el si de felul in care se raporteaza la ceilalti, precum si a modului de a transmite cunoasterea dobandita astfel. Vine din viata anterioara cu multe resentimente care trebuie, karmic, reprimate. Karma lui este sa ajute si sa se ajute pe sine, in intelegerea transformarilor interioare, spirituale. Daca nu-si intelege pe deplin karma, poate sa si-o incarce cu „bagaj” suplimentar.
Sagetator
Karma sa este legata de introspectia traversand mentalul superior. Are multe experiente trecute, spirituale si mistice dobandite in viata anterioara. In incarnarile trecute a avut un mare respect pentru principiile religioase. Nativul trebuie sa invete sa-si asculte vocile interioare care sunt proiectii ale trecutului. In plus va regasi in viata prezenta adevarurile achizitionate in vietile trecute, ceea ce-i va folosi mult. Este de o mare onestitate care i-a lipsit in viata anterioara. Spiritul sau trebuie sa fie liber in mod fundamental, pentru a-si forma propria conceptie despre lume si viata. Intr-o viata anterioara el a sondat mentalul superior si vrea sa faca asta si in viata prezenta. Uneori, karma are greutati in aceasta privinta si asta il nedumereste.
Capricorn
Are o karma grea, o mostenire structurala rigida, care-i afecteaza comportamentul in aceasta viata. El trebuie sa lucreze in prezent asupra unei alte modalitati de a aborda viata; cum, in mod curent, va juca rolul de Tata, psihologic vorbind, de mentor, se va implica in actiuni foarte grele si trebuie sa gaseasca in el puterea de a face saltul evolutiv. Trebuie sa-si intelesaga corect lectia karmica, cu incredere si dorinta de a face asta si de a extrage cu intelepciune invatamintele pentru acest salt. Este vorba de capacitatea sa de a se dedica schimbarii karmei, facand aceasta fara compromisuri, dar si fara incrancenare. Daca este conciliant, si-a inteles lectia karmica.
Varsator
Are o karma de reconstructie ; o trecere de la ideal spre concret. Daca o viata anterioara a creat o karma de vise nerealizate, el trebuie in aceasta viata sa le concretizeze, sa le puna in lucru. Vine dintr-o reincarnare care-i lasa mostenire si instrumentele necesare acestei treceri; are inspiratie si intuitie pe care trebuie sa le valorifice prin recunoasterea valorii lor spirituale. Acumularile vietii anterioare, lectia acelei vieti, fiind corect intelese, faciliteaza indeplinirea sarcinilor sale karmice. Fixitatea incarca mult karma ; dimpotriva mobilitatea o implineste.
Pesti
Are o karma de separare ; trebuie sa invete independenta de gandire si actiune. Incarcatura karmica e dominata de tendinte opuse ; din punct de vedere psihologic - dual. Lectia karmica pe care trebuie sa o invete este independenta de idei si fapte, libere de orice constrangere spirituala sau traditionala. Cum mostenirea karmica nu este doar duala, negativa, nativul primeste si uneltele lucrului asupra sinelui si acestea sunt resursele sale creatoare si originalitatea sa. Karma sa este de a cultiva creatia pozitiva, independent de influentele negative sau onirice.
http://www.esoterism.ro
Rugaciunea lui Solomon
Rugaciunea lui Solomon
Maestrul OMRAAM AIVANHOVUnii dintre voi m-au rugat sa va spun Rugaciunea lui Solomon, pe care nu au auzit-o pana acum. Desigur, pot sa o fac, am facut-o de cateva ori in trecut, in circumstante exceptionale, dar inainte, va voi spune acestea:
În zilele noastre, cand ezoterismul si stiintele oculte sunt la moda, din ce in ce mai multe cunostinte care stateau ascunse de secole sunt puse la dispozitia tuturor. În trecut, ele erau date numai celor care se aratau demni, dar acum sunt etalate la lumina zilei. Şi nu numai ca sunt etalate la lumina zilei, dar se prezinta, amestecat, adevarul si falsul, bunul si raul, magia alba si magia neagra, fara a invata oamenii sa faca diferenta intre cele doua si fara sa fie preveniti de pericolele teribile spre care alearga aruncandu-se orbeste in nu conteaza ce studiu si in nu conteaza ce practica. Deci, fiti atenti!
Aceasta rugaciune, numita Rugaciunea lui Solomon, este foarte puternica din cauza tuturor numelor divine care sunt invocate si nu putem sa o spunem fara sa ne luam precautii. Trebuie ca, in prealabil sa fi depus o munca de stapanire de sine asupra noastra insine, pentru a ne adresa fara pericol sefiroturilor, ierarhiilor ingeresti si lui Dumnezeu pronuntandu-le numele cu voce tare. Şi chiar numai pentru a asculta aceste nume, care sunt cele mai sacre ale Kabbalei, e necesar de a ne pune intr-o stare de mare respect, de mare reculegere.
Iata ceea ce va cer sa faceti. Deci, iata aceasta rugaciune:
Puteri ale Regatului, fiti sub piciorul meu stang si in mana mea dreapta.
Glorie si Eternitate, atingeti-mi cei doi umerii si dirijati-ma pe caile Victoriei.
Milostenie si Justitie, fiti echilibrul si splendoarea vietii mele.
Inteligenta si Întelepciune, dati-mi Coroana.
Spirite ale lui Malhouth, conduceti-ma intre cele doua coloane pe care apasa intregul edificiu al Templului.
Îngeri a lui Nestah si Hod, intariti-ma pe piatra cubica a lui Iesod.
O Gedoulael! O Gebourael! O Tiphereth!
Binael, fii dragostea mea.
Rouah Hohmael, fii lumina mea.
Fii ceea ce esti si ceea ce vei fi, o Ketheriel.
Ischim, asistati-ma in numele lui Chadai.
Keroubim, fiti forta mea in numele lui Adonai.
Bnei Elohim, fiti fratii mei in numele Fiului si prin virtutile lui Tsebaoth.
Elohim, luptati pentru mine in numele Tetragrammaton-ului.
Malahim, protejati-ma in numele lui Yahve.
Serafim, curatati-ma in numele lui Eloha.
Haschmalim, luminati-ma prin splendoarea lui Elohim si lui Shekina.
Aralim, actionati.
Ophanim, intoarceti-va si straluciti.
Hayot-haKodesch, strigati, vorbiti, racniti, mugiti.
Kadosch, Kadosch, Kadosch, Chadai, Adonai.
Iod He Vav He.
Ehieh Ascher Ehieh.
Aleluia, Aleluia, Aleluia.
Amin.
Pentru ca aceste inalte entitati sa poata raspunde la chemarea voastra si sa va aduca ajutorul si lumina lor, trebuie cel putin sa le pregatiti in voi conditii favorabile: pace, puritate. A pronunta numele lor sau a cunoaste momentul propice pentru a le invoca nu e suficient. Pentru a atrage binecuvantari, trebuie sa va consacrati, sa va puneti in serviciul Divinitatii.
Dar cati sunt capabili sa-si abandoneze preocuparile pentru a urca aceste culmi? Foarte putini. De aceea renunt adesea sa va vorbesc despre aceste regiuni care sunt poate singurele in care ma simt fericit. Adesea, venind spre sala de conferinte, imi spun: "Astazi le voi vorbi despre Arborele Vietii si despre ierarhiile ingeresti..." Şi deja pe drum le pronunt numele in interiorul meu. Dar cand ajung si vad fetele voastre, simt ca sunt lucruri mult mai urgente pe care trebuie sa vi le spun! Cum as putea sa va intretin cu aceste subiecte sublime cand citesc in privirea voastra cat sunteti de prinsi de necazurile vietii cotidiene?..
Dar astazi am pronuntat aceste nume divine, ele au plecat in spatiu, ierarhiile glorioase au auzit ca le-am invocat si ca le-am cerut binecuvantarile lor pentru voi.
http://www.esoterism.ro
Calea Inteleptului
“Un
Intelept nu are nevoie de baghete, potiuni magice sau incantatii pentru
a face magie. Un Intelept poate face constient ceea ce oamenii pot face
numai in visele lor. Si asta datorita felului sau de a privi lucrurile.
Aceasta este singura diferenta dintre un adevarat Intelept si un
magician sau un simplu om. Pentru ca Inteleptul cunoaste Adevarul. El nu
se lasa prins in iluziile vietii ca omul obisnuit. Un
Intelept are puterea Alchimiei. Puterea de a transforma numai prin
gand. Alchimia nu este transformarea plumbului in aur. Aceea e o
metafora. Este transformarea spiritului in aur, metalul nepieritor.
Cum face asta?
Primul pas este intoarcerea la inocenta!
Cand
erai copil, intreaga lume era un loc magic. Dar, pe masura ce cresteai,
ai inceput sa pui etichete lucrurilor. Acesta e un copac, acela e un
nor, aceea o frunza. Nici macar nu mai privesti obiectul, ii vezi numai
numele. Daca ai putea sa te opresti si sa vezi ce sunt lucrurile acelea
cu adevarat, ai fi atat de uluit, incat nu te-ai mai putea tine pe
picioare!
Pasul urmator spre Intelepciune este acela de a fi inexplicabil de fericit!
Si
asta din cauza ca toate acele lucruri care ii nemultumesc pe oamenii
simpli, pe el nu il ating. Pierderea, de exemplu. Un Intelept stie ca
totul este trecator si constant in acelasi timp. Pentru ca totul este
facut prin puterea lui Dumnezeu, care isi schimba numai forma
necontenit. Nu poti pierde ceva pentru ca toate sunt parte din tine si
tu esti parte din Dumnezeu. Tot ce a existat vreodata este inca aici.
Si-a schimbat forma numai.
El a trait si va trai mereu. Un Intelept stie ca e nemuritor. Mereu a fost si va fi.
Un Intelept nu cunoaste singuratatea.
Pentru ca el nu s-a rupt de Univers. Este una cu el si una cu puterea lui Dumnezeu. Cum ar putea fi el, asadar, singur?
Un Intelept este cu adevarat treaz, in timp ce restul omenirii viseaza.
Odata patruns adevarul acestei revelatii, legile timpului si spatiului isi pierd sensul.
Un Intelept poate face orice!
Sfida gravitatia, teleporta oriunde, crea lucruri cu un simplu gand! Pentru ca el este una cu Dumnezeu si una cu Universul.
Buddha a fost un Intelept! Iisus fost un Intelept! Krisna a fost un Intelept! Acelasi Intelept launtric pe care ei l-au descoperit se afla in tine! Esti ceea ce crezi ca esti! Nici mai mult, nici mai putin! Orice din universul nostru “solid”, odata descompus, nu mai e solid defel! Adevarul este ca toti suntem unul si unul este de fapt Dumnezeu, actionand toate componentele simultan. Oricine poate percepe dincolo de iluzia soliditatii si a mortii este un atotputernic Intelept. Ne temem de pierderea propriei identitati, dar, din moment ce suntem o parte din Dumnezeu, ce se pierde de fapt? Numai rolul nostru dintr-un act al nesfarsitei piese a vietii.
Oamenii
isi considera visurile iluzii ale mintii si starea de trezie ca fiind
realitate. Adevarul insa e ca si starea de trezie e numai un vis. Visul
lui Dumnezeu. Un Intelept stie asta si-si traieste viata in consecinta.
Asta e cheia! Inlaturarea tuturor indoielilor asupra unitatii cu
Dumnezeu. Daca vei putea face asta pentru o singura secunda, nu exista
miracol pe care nu l-ai putea face. In visurile tale adesea zbori sau
creezi lucruri printr-un gand. Ai putea face acelasi lucru in visul pe
care il numim viata daca ai uita iluzia mortii si a soliditatii. Odata
ce vei fi facut asta, si tu vei fi un Intelept. Vei fi una cu Dumnezeu,
una cu universul.
Un Intelept este un spectator, un observator in piesa asta pe care o numim viata.
El inca isi spune replicile si-si joaca scenele, dar o face lucid si mereu constient ca joaca numai un rol. In timp ce noi, ceilalti, continuam sa credem ca rolurile noastre sunt reale si ne uitam adevaratele identitati.
Un Intelept este lipsit de “sine”.
El stie ca trupul lui e numai o creatie a constientei. Nu constienta
exista in trup, ci trupul exista in constienta. Iar cand trupul dispare,
constienta ramane. Asa cum a existat inaintea trupului.Puterea unui Intelept este puterea iubirii absolute.
Iubirea de Dumnezeu, iubirea de natura, iubirea de oameni. Cuvantul “iubire” este putin inteles. Cand spun cuvantul “iubire” nu vorbesc de simtaminte. Toate simtamintele sunt lucruri, lucruri fabricate. Iubirea de care vorbesc e iubirea divina. E o forta care arde toate himerele. Dizolva toate impuritatile. Iubire care cauta impuritatile si le arde. Nu exista persoana lipsita de iubire. Numai cei care si-au impietrit intr-atat inimile incat nu mai percep iubirea care e pretutindeni in jurul lor devin orbi la iubire asa cum un orb devine incapabil de a vedea lumina din care el insusi e creat. Invizibila si mereu prezenta, iubirea e mai mult decat un simtamant, mai mult decat o emotie. E mai mult decat placere, mai mult decat extaz. Este starea fireasca a lui Dumnezeu. Forta suprema din univers!
In perceptia unui Intelept, Iubirea e in aerul pe care il inspiram, circula prin fiecare celula a fiintei noastre. Iubirea patrunde totul si pe toti. Cand spunem ca iubim ceva sau pe cineva, de fapt ne ingaduim numai sa simtim ceea ce e mereu prezent.
A iubi Universul si tot ce cuprinde acesta e puterea suprema. Inseamna sa traiesti intr-o liniste interioara de nezdruncinat.
Iubirea nu este ceva ce nu mai simtim. Este ceva ce suntem.
A incepe sa iubesti pe cineva sau ceva este de fapt a incepe sa
simti ceea ce e mereu prezent, dar pe care noi am ales sa nu percepem.
Asa cum etichetam copacii, norii, asa etichetam si oamenii. Daca ne-am
opri vreodata cu adevarat si am privi oamenii de langa noi si am putea
vedea ce sunt ei in realitate, nu ne-am putea abtine sa nu-i iubim.
Pentru ca ei sunt o expresie a lui Dumnezeu! Toata iubirea oamenilor
este efemera, trecatoare. Trece de la un obiect sau individ la altul. Se
poate transforma repede in ura daca lucrurile nu ne ating asteptarile.
Dar iubirea adevarata nu se poate schimba. Nu are nimic de-a face cu
obiectul, nici nu poate deveni alt sentiment, pentru ca nici macar nu
este un sentiment. E un fel de a fi. Acel “a fi” este starea fireasca a
infinitei forte divine, din care putem numai putin percepe daca asa
hotaram. Pentru a percepe aceasta iubire trebuie sa eliminam sinele. Sa
eliminam toate temerile, obiceiurile, egoismul si furia. Trebuie sa ne
golim ca sa putem ingadui universului sa ne umple cu iubire. Constiinta e
cea care ne poate transforma perspectiva iubirii egoiste in iubire
dezinteresata. Trebuie sa ne reeducam pentru a atinge acest punct de
vedere. Ca iubirea este mereu prezenta si pretutindeni. Exista in
oricine si orice. Ca iubirea e starea fireasca. Toate celelalte sunt
iluzii.
Cand un Intelept vorbeste despre iubire, cea la care se refera el
este aproape opusul a ceea ce oamenii numesc iubire. Pentru oameni,
iubirea e un sentiment cat se poate de personal. Pentru un Intelept este
o forta universala. Oamenii percep iubirea ca o atasare. Sa posezi pe
cineva sau sa fii in posesia cuiva. Asta e o inchipuire.Pentru Intelept, adevarata iubire inseamna sa nu simti nici o atasare, nici o posesie asupra cuiva sau a ceva.
Sa apartii tuturor simultan si toate sa-ti apartina. Iubirea individuala pe care o percepi fata de o alta persoana e o forma concentrata a iubirii universale. Iubirea universala este o forma extinsa a iubirii individuale.
Iubirea e cu adevarat puterea lui Dumnezeu atragand totul spre el. E o forta de nestavilit.
Dar cum atingem acest nou punct de vedere? Cum ne scuturam de
iluzia vietii?Cum ne trezim din vis? Trebuie sa-ti reeduci mintea si
emotiile, apoi credinta te va duce mai departe.
Iata pasii pe care-i poti face pentru a atinge felul Inteleptului de a privi lucrurile:
Principiul nevoii de a darui.
Daca ai nevoie de iubire, daruieste iubire. Daca ai nevoie de
sprijin, daruieste sprijin. Daca ai nevoie de un prieten, fii tu
prieten. Orice ai nevoie, daruieste celorlalti si iti vei afla propriile
nevoile satisfacute.
Destinde-te, nu te incorda.
Este la fel de simplu sa te destinzi ca si sa te incordezi. Ne
incordam numai din frica. Aceasta retragere constanta in noi insine din
cauza fricii de a fi raniti este motivul impietririi inimilor noastre.
Invata ca este la fel de usor sa fii vesel ca si sa fii trist. Fii
amabil in loc sa te iriti, fii mai degraba prietenos decat ostil. Data
viitoare cand vrei sa te incordezi, incearca sa te destinzi. Cand iti
vine sa plangi, opreste-te si razi, in schimb.
Renunta la atasamente.
Daca nu obtinem ce vrem suntem nefericiti. Daca patim ceva ce nu
vrem, suntem nefericiti. Chiar si cand obtinem ceea ce vrem suntem
nefericiti pentru ca nu putem pastra pentru totdeauna.. Mintea rezista
schimbarii, dar schimbarea e lege. Totul e trecator. Recunoaste ca nu
posezi nimic. Totul e un imprumut de la Dumnezeu si, pana la urma, totul
se intoarce la el.
Bucura-te de orice ti se intampla.
Ne plac vremurile bune si le uram pe cele rele. Dar este suferinta
intamplarilor neplacute cea pe care o cultivam. Admite-ti suferinta ca o
lectie. Apoi vei invata sa iubesti si amintirile placute si pe cele mai
putin placute. Pentru ca, fara suferinta n-ai fi acelasi om care esti
azi. Asa ca invata sa te lasi purtat de curent si sa te bucuri de orice
ti se intampla.Lasa sa vina si sa treaca.
Ai observat vreodata un bebelus? E greu sa ni-i imaginam ca maestri ai propriilor emotii, dar asta sunt. Un bebelus plange cand are o nevoie, dar in clipa in care nevoia ii este satisfacuta, lacrimile i se opresc instantaneu. Mai tarziu in viata invatam sa ne suprimam emotiile. Dar pentru un Intelept, emotiile se exprima liber. Iar odata exprimarea uitata, un Intelept nu mai staruie in emotii, nu-si mai reprima furia sau bucuria sau iubirea. Simte ceea ce simte si apoi lasa sa treaca.
http://astrodeva.wordpress.com
Abonați-vă la:
Postări (Atom)