luni, 11 iulie 2011

Nativa zodiei Sagetator

Cuvinte cheie: aspiraţie, dragoste de libertate, explorare
Semn de Foc: mobil, echilibrant, neutru
Planetă guvernatoare: Jupiter şi Neptun (secundar)
Simbolizează: ţările străine, călătoriile lungi, aventurile, lucrurile neobişnuite şi incitante, copiii, jocurile şi întreprinderile riscante, comerţul la scară mare, viaţa în aer liber, exerciţiile fizice, dansul şi sporturile, cursele de cai, viteza, pariurile, şansa; filosofia, religia şi înaltele feţe bisericeşti, acţiunile legale; darul profeţiei.
Culorile specifice: albastru, purpuriu
Pietrele preţioase: turcoazul
Metalul: staniul
Propoziţia cheie: „Eu văd” (vizionarul)
Calităţi: exteriorizare, adaptabilitate, vitalitate, entuziasm, optimism, cunoaştere superioară, legalitate, religiozitate, filosofie aplicată, simţul umorului, înţelepciune, intuiţie, înzestrare profetică; independenţă, viaţă naturală, înclinaţie către călătorii şi cultură fizică; îndrăzneală uluitoare, detaşare în faţa primejdiilor.

Vrea să experimenteze, să exploreze

Acest semn astrologic reprezintă o extraordinară capacitate de sublimare. Femeia din zodia Săgetătorului este frumoasă şi minunat împlinită corporal, iar viaţa ei înseamnă adesea o maximă deschidere faţă de Univers. Aspiră frenetic să se eleveze, să atingă o dimensiune superioară, sublimă şi misterioasă, pe care o caută într-o mişcare plină de avânt.

Femeia din zodia Săgetătorului este născută sub semnul onestităţii şi al francheţii, simbolizat de săgeata care zboară direct la ţintă. Este energică şi spontană, îşi împlineşte ţelul prin puterea gândirii optimiste. Primeşte întotdeauna ajutor când are nevoie, chiar şi în ceasul al unsprezecelea.

Săgetătoarea este preocupată de propriul confort, dar şi de binele societăţii, este pasionată de idei abstracte, principii şi credinţe. Consideră că spiritualitatea şi etica sunt deasupra intereselor individuale. Este onestă, corectă, generoasă, preocupată să obţină aprobarea şi armonia. Are o viziune profundă asupra vieţii. Deoarece este directă, acţiunile ei sunt tranşante şi oferă o versiune nediluată a realităţii.

Săgetătoarea are capacitatea de a vedea viitorul, deoarece intuiţia ei este profetică şi înţelege curentele actuale de gândire. Ea pătrunde în domenii necunoscute, pentru că doreşte să ştie, să experimenteze, să exploreze.

Călătoreşte cât poate de frecvent şi pe distanţe lungi, fie în realitate, fie în gând. Vrea ca oamenii să-i recunoască talentele şi munca, are o mare capacitate creatoare şi se simte împlinită atunci când şi-o foloseşte.

Adoră bărbaţii puternici

Femeia din zodia Săgetătorului nu afirmă întotdeauna ceea ce vrem să auzim. Se exprimă pe şleau şi adresează întrebări stînjenitoare. Dar când spune ceva deosebit, splendid, îţi vine să cânţi de fericire.

O femeia născută sub acest semn, este prietenoasă, onestă şi ţi se lipeşte de suflet cu farmecul ei unic, original. Întotdeauna vorbeşte deschis, pentru că vede lumea exact aşa cum este, deşi, uneori, uşor colorată în roz. Acesta este unul din talentele ei deosebite - poate privi raţional orice situaţie, cu o logică imbatabilă, păstrîndu-şi în acelaşi timp capacitatea fericită de a crede că lucrurile se vor ameliora sau dacă nu, de a le accepta aşa cum sunt.

Această femeie este foarte independentă şi detaşată de legăturile de familie.
Chiar dacă drumurile ei duc uneori doar la film sau la prietene, este tot timpul pe picior de plecare.

Îi place să se simtă protejată, dar nu-i place să i se dea ordine. Deşi detestă să i se comande, mai ales în public, cînd testează un bărbat, aşteaptă de la el fie ferm. Jupiterienele nu-i agreează pe nehotărîţi. S-ar putea să reacţioneze cu o uimitoare supunere tandră, dacă este convinsă. Deşi nu este totdeauna pregătită să renunţe la individualitatea ei pentru un bărbat, îi adoră pe cei puternici.

E o iubită dulce şi feminină

Cu toată inteligenţa ei logică, Săgetătoarea nu ştie întotdeauna de unde va apărea următoarea idilă şi ce o va face să se îndrăgostească. Iar atunci cînd apare bărbatul care o atrage, nativa abordează o detaşare exemplară. Flirtează, însă nu are de gând să transforme fiecare flirt într-o legătură stabilă sau eternă.

E în largul ei şi neconvenţională în relaţiile cu bărbaţii. Fiindcă se consideră egala lor, e posibil să le copieze comportamentul şi să le împrumute puloverele. Dacă îi mai plac şi sporturile sau campingul, s-ar putea să fie greu de deosebit de "băieţi". Dar puloverul unui bărbat stă altfel pe ea... Jupiteriana poate fi cea mai dulce şi mai feminină iubită. Doar că se înţelege atât de bine cu atât de mulţi bărbaţi, încât o vezi cu ei peste tot.

Deoarece e atât de onestă, s-ar putea să dispreţuiască ipocrizia care apare în relaţiile sociale. Ştie că morala ei este ireproşabilă şi asta e tot ce contează. Nu înseamnă că e uşuratică numai pentru că râde la glumele unor bărbaţi. Câteodată propunerile ei de prietenie pot fi interpretate greşit drept declaraţii de dragoste.

Are un optimism molipsitor

Adevărul e că îşi păstrează toată viaţa sufletul de copil încrezător. Percepţia ei e atât de candidă, încât devine câteodată vulnerabilă în dragoste. Nu contează cât de inteligentă este într-o discuţie sau logica uluitoare pe care o dovedeşte. Toate astea n-au nimic de-a face cu sentimentele ei. Mintea ei e sclipitoare şi se poate descurca în orice situaţie de criză. Dar inima ei este sensibilă la o lume magică.

Femeia din Săgetător este delicios de stângace uneori. Însă starea ei de spirit solară poate topi cele mai dure inimi.
Savurează mîncarea şi vinurile bune, o încântă hainele frumoase şi adoră să călătorească. Este cheltuitoare, cu condiţia să nu aibă ascendent în Capricorn sau Fecioară. Banii de dragul banilor nu o interesează şi e nevoie de câteva lecţii bune ca să înveţe valoarea lor.

Multe dintre native sunt atrase de lumina reflectoarelor. Ipocrizia şi sclipiciul artificial din lumea spectacolului o dezgustă rapid însă şi va da fuga acasă ca să testeze viaţa domestică alături de cineva care crede că sinceritatea e frumoasă. Dacă renunţă la carieră nu înseamnă însă că şi-a desfăcut aripile de la picioare. Acestea sunt prinse la călcâiele ei încă din naştere.

Nu este femeia potrivită pentru un iubit melancolic, posomorît. Pesimismul o îmbolnăveşte la propriu.

Dăruieşte şi dragoste, şi prietenie

Femeia aceasta simte nevoia să fie înconjurată de frumuseţe şi curăţenie pentru a se simţi în largul ei. Nimeni nu e o gazdă mai graţioasă decât ea, campioană în materie de viaţă socială. Atitudinea prietenoasă, veselă a jupiterienei îi face pe toţi să se simtă bineveniţi în casa ei. Poate sparge gheaţa imediat, chiar şi la cele mai scorţoase evenimente sociale, dar probabil că uneori va face câteva sprâncene să se ridice dezaprobator.

Femeia din Săgetător dăruieşte cald, din preplinul ei de loialitate, încredere şi afecţiune. În privinţa ei cele trei sunt inseparabile, căci această femeie nu poate dărui dragoste fără prietenie.

Nativa din zodia Săgetătorului face gesturi rapide şi hotărâte. Are ochi care strălucesc de entuziasm, sesizând totul de la prima vedere.

Două tipologii fizice sunt posibile pentru acest semn: cea atletică şi cea scundă cu forme rotunde. În orice caz, Săgetătoarea are o alură plină de încredere şi ştie să atragă privirile.

Se bucură de o bună sănătate, suprasolicitarea îi poate slăbi nervii.
Are gambele şi picioarele puternice, o mină optimistă, sinceră, nasul cârn, sprâncene mici şi gura senzuală, cu o expresie mereu frumoasă.

Zodia Fecioara

Cuvinte cheie: discriminare, metodism
Semn de Pământ: feminin, negativ, nocturn, volatil
Planetă guvernatoare: Mercur, în aspect nocturn
Simbolizează: pământul, fiinţele bune, pure şi resemnate; datoria, virginitatea; opoziţia altora; posturile subalterne şi onorurile dificile; avantaje prin intermediul fraţilor şi surorilor sau pentru aceştia
Culorile specifice: argintiu, violet, indigo
Pietrele preţioase: ametist, carneol, pirită
Metalul: mercurul
Fraza cheie: „Eu analizez”
Calităţi: interiorizare, adaptabilitate, materialitate. Calcul, comerţ, critică şi analiză, logică şi discernământ; perspicacitate, simţ practic. Interes pentru chimie, mecanică, medicină, farmacie, igienă, dietetică, munci subordonate. Eficienţă practică, metodă, atenţie şi ingeniozitate. Conştiinciozitate.
Trebuie să dezvolte: o viziune mai cuprinzătoare asupra lumii, o mai mare diversitate de interese.
Trebuie să evite: hipercriticismul, implicarea în lucruri neînsemnate.
Acest semn zodiacal este reprezentat printr-o tânără fată virgină înaripată purtând spice sau o cunună.

În universul zodiacal al Fecioarei se decupează silueta unui caracter cu o dispoziţie generală către control, reţinere, stăpânire, disciplină, cu o tendinţă către economie, acumulare, temporizare.

Femeia Fecioară are un caracter serios, conştiincios, scrupulos, metodic, ordonat, ataşat principiilor, sobru, preocupat de sensul civic şi de respectabilitate, muncitor, îndreptat către lucrurile dificile, laborioase.

În Egiptul antic, semnul Fecioarei era semnul lui Isis. Acest semn mai simbolizează conştiinţa apărând din confuzie, precum şi naşterea puterii de pătrundere a minţii.

Sunt multe de învăţat despre acest simbol vulnerabil şi fragil al feminităţii pline de candoare. În primul rând, coloana ei vertebrală este făcută din oţel inoxidabil.

Este adevărat ca este adeseori timidă. Dar o femeie din Fecioară are toate talentele şi resursele necesare pentru a-şi găsi fericirea, oriunde s-ar afla aceasta. Dacă pe acest drum se întâmplă să dea peste spini, rămâne verticală şi neînfricată.

Dacă aflăm cumva că o femeie Fecioară încalcă regulile sociale, înseamnă că trebuie să citim printre rânduri. Mintea ei este fundamental curată, pură, ca şi iubirea adevărată, singurul fel de iubire pe care-l acceptă. Escaladează cel mai înalt munte şi traversează oceane furtunoase doar în pantofi şi rochiţă odată ce spiritul ei mercurian este stârnit, fapt ce poate schimba profund acea imagine feciorelnică, fragilă a ei. O Fecioară pentru care o relaţie este imperfectă, găseşte o iubire care i se pare fără cusur, şi taie legăturile vechi fără ezitare. Este la fel de calmă şi precisă ca un chirurg. Oricât ar evita să rupă legăturile personale, ea evită şi mai mult ipocrizia.

Odată ce a văzut că o iubire e adevărată şi ideală, puritatea conceptului ei despre o legătură sentimentală este mai presus de orice document legal din lume. Ea este femeia din zodiac care poate fi extrem de practică şi divin de romantică în acelaşi timp. O Fecioară dăruită unei aventuri romantice este un exemplu de Fecioară care se comportă cum îi dictează inima atunci când se află în situaţia de a alege. Chiar dacă apare opoziţia societăţii, aceasta nu îi schimbă cursul acţiunilor, aşa cum nu-i schimbă nici puritatea motivelor ei. Iubirea unei Fecioare poate arde cu incandescenţă prin intensitatea şi hotărîrea ei. Însă aprinderea acestui foc poate dura câtva timp.

Femeia tipică din Fecioară are o calitate misterioasă, tăcută şi răbdătoare, un gen de "pasiune a spiritului", delicateţe amoroasă.

Nativa este perfecţionistă şi face totul ordonat şi eficient. Şi de cele mai multe ori are dreptate. În plus, ţine enorm la promptitudine. Una dintre plăcerile ei sufleteşti este să cultive, să ofere şi să primească flori. Pămîntul este elementul ei, aşa că apreciază natura. Florile fac din fecioară o fetiţă dulce, plină de farmec

Mintea ei limpede descoperă imediat orice fisură în conversaţie, chiar şi spusă de cel mai rafinat orator. Are mintea pură, este adevărat, dar deloc naivă. În plus, este o fiinţă atât de încântătoare încât nu mai contează dacă ea câştigă dezbaterea.

Este o excelentă consultantă şi administratoare în chestiuni financiare. Este concisă şi practică, descoperă cele mai mici detalii, pe care nici un expert contabil nu le-ar detecta imediat.

Cuceritorul Fecioarei trebuie să fie impecabil în ce priveşte manierele şi gramatica. Apreciază răbdarea, graţia şi bunul gust, teatrul, emoţia dramatică, tot ce i-ar stimula trezirea şi manifestarea liberă a emoţiilor ei ţinute strâns sub control. Este un critic excepţional. Intelectul ei înalt combinat cu gustul artistic îi oferă o percepţie remarcabil de de ascuţită. Iubeşte piesele de teatru, concertele şi cărţile, dar le critică cu luciditate conţinutul. La fel de critică este şi cu vorbele şi faptele bărbaţilor.Gândirea ei limpede precum cristalul îi permite să-şi vadă în taină propriile imperfecţiuni la fel de clar cum le vede şi pe ale celorlalţi şi se ajustează constant, cu obiectivitate şi optimism.

Unul dintre multele lucrurile plăcute în relaţia cu o femeie din Fecioară este faptul că ea se ocupă de tot, făcându-i plăcere să ţeasă cu măiestrie meandrele vieţii cotidiene, ceea ce-i eliberează pe cei mai puţin organizaţi de un stres ireparabil. Îşi ţine iubitul pe o linie dreaptă, fără să-i răpească masculinitatea, artă pe care femeile din alte semne o pot învăţa de la ea.

Cât despre chestiunea fidelităţii, putem să fim liniştiţi chiar dacă ea rămîne singură timp de o lună pe o insulă cu cel mai sexi bărbat din lume. Dar două luni? Fecioarele sunt şi ele femei....

Au inimi mai calde decât cred cei din jur şi emoţii care pot fulgera de intensitate, chiar dacă sunt discrete în privinţa aceasta. Latura emoţională a nativelor este controlată, dar intensă.

Este meticuloasă în chestiuni mărunte, dar este şi bună, generoasă şi afectuoasă. În lumea aceasta, ce ne-am face fără mintea şi viziunea pătrunzătoare a Fecioarei? Chiar şi în timp ce observă lucid, este adorabilă şi irezistibilă. Comportamentul ei liniştit şi ochii blânzi, limpezi, ne prind treptat în magia lor. Poate fi încântător de amuzantă atunci când se află între prieteni care o iubesc, un spirit sclipitor îmbrăcat de un trup drăgălaş si un râs fermecător, ca nişte clopoţei.

Este o desăvârşită demascatoare de iluzii. Pentru ea, adevărul este frumuseţe şi frumuseţea este adevăr. Îşi împarte viaţa cu cei în care are încredere, iar lucrurile mărunte înseamnă mult pentru ea. Chiar dacă este modestă şi uneori timidă, este suficient de puternică pentru ca ceilalţi să găsească sprijin în ea în momente dificile.

Fecioara îi disciplinează cu fermitate pe cei pe care îi iubeşte. Copiii le găsesc deseori pe mamele din Fecioară încântător de amuzante şi bune. Acestea sunt ferme şi urmăresc să le inducă obiceiuri sănătoase, dar au o blândeţe care-i face să se simtă iubiţi şi în siguranţă.

O Fecioară are mereu casa mirosind a flori. Este un înger pentru cei dragi la vreme de restrişte, se îmbracă îngrijit şi poate discuta orice subiect. Este lipsită de gelozie, păstrează secretele, îşi ajută prietenii practic în orice situaţie. Cine este iubit de o asemenea femeie se poate considera cu adevărat norocos.

Fecioarele caută mereu cunoaşterea, care le aduce totul sub controlul minţii. În final, ele ajung la conluzia că aşa cum trupul trebuie să servească mintea, la fel, şi mintea trebuie să servească spiritul.

Simbolul acestui semn este fecioara ce poartă în braţe un mănunchi de grâne, care simbolizează înţelepciunea culeasă de pe câmpul experienţei. Ele sunt adevărate maestre în a creea ordine acolo unde domneşte confuzia.

Fecioara este practică şi inteligentă, de aceea ştie exact cum să ajute, fără a se lăsa copleşită de pretenţiile celorlalţi. Ea supune lumea unei analize microscopice. Îşi dezvoltă prin experienţă capacitatea de a discrimina între ceea ce este nesemnificativ şi ceea ce este esenţial.

Totuşi, este necesar să evite să confunde intelectul, chiar strălucit, cu înţelepciunea.

O calitate excepţională a Fecioarei este dăruirea de sine în serviciul dezinteresat, pentru binele general. Are o uimitoare rezistenţă fizică şi la boală, având inclusiv putere de vindecare prin prezenţa ei tonică şi binefăcătoare.

Femeia Fecioară este lucidă chiar şi în domeniul dragostei. Preferă bărbaţii care dau dovadă de stăpânire de sine şi răbdare decât bărbaţii pasionali şi insistenţi, căci ea trebuie să fie cea care decide momentul. Consideră apropierea sufletească la fel de importantă ca aspectul fizic al unei relaţii. Dormitorul şi trupul ei catifelat miros mai degrabă a flori proaspete decât a parfumuri exotice. Exhibiţionismul îi este străin dar odată hotărâtă, nu dezamăgeşte. Îi place să discute subiecte erotice, însă adesea doar ca un simplu flirt, pentru a-şi proteja intimitatea. Este receptivă la orice abordare amoroasă, fie ea chiar şi avantgardistă, cu condiţia să-i fie explicat totul în prealabil, să cunoască teoretic ce urmează, dacă este posibil, cu mai mult timp înainte, pentru a nu fi complet surprinsă. Dar pentru că admiră sincer talentul şi spiritul celorlalţi, este receptivă la arta şi ştiinţa amorului.

Ce îi învaţă pe ceilalţi: iubirea este puritate.
Ce învaţă de la ceilalţi: iubirea este plenară satisfacţie.
Cant Celui, care fiece dimineata ma trezeste din asternuturi.
Cant Celui, prin care primul respir al unei noi zile il daruiesc Lui.
Cant Celui, care ma iubeste neconditionat si ma poarta in gandurile Luminii.
Cant Celui, care iubeste a mea faptura, cu Tot ce a creat in ea.
Cant Celui, prin care timpul se asterne in templul inimii darului de A fi.
Cant Celui, prin care clipa este iubirea imbratisarii eterne.
Cant Celui, prin care Universul este linistea coborarii in mine.
Cant Celui, prin care izvorul-curgerii Infinitului,
soarbe nectarul seteii de ruga si contemplare.
Soarbe dulcele mir al tamaduriii, in natura muntelui,
Celui prin care exist, respri, cant, iubesc ..
Lui ii astern gandurile si-L rog cu ardoare sa ramana vesnic in
cuvintele asternute ale secundelor, zilelor, anilor ..
A intregii vieti, pe care alaturi de bratul Lui invizibil, de
atingerea Lui plina de iubire, de odihna trupeasca,
ma poarta, ma incanta ..ma inalta in Cea mai frumoasa poveste de
dragoste ..Povestea mea cu El, alaturi de El, pasesc incet,
alaturi de El, zilele sunt senine, sunt pline de puritate,
De candoare, de veselie ..sunt copilul Lui,
pe care il strange in brate si-l atinge cu al Sau Duh Sfant.
Cu tine, cantarea inimii, mi-e plina de seninatate si speranta.