marți, 12 februarie 2013



Zboruri prin mine

Valseaza prin mine amintiri.As lua un creion si as contura povestea vietii. timpul prezent si viitorul. degetele-mi nu cunosc maiestria picturii… l-as putea desena cu sentimente. As face fondul din culoarea libertatii, vasta si plutitoare, iar celelalte nuante, vii si sclipitoare ar fi ale iubirii, incantarii, recunostintei, idealului, increderii. Imi aduc gandurile inapoi si le priponesc in prezent. 

Le colorez cu tot ce vreau sa-i ofer viitorului.
Presar pe clipa prezenta sclipiri incandescente.
Presar timpuri luminifere si sunete melodioase.
Presar jocuri de basm si pasi in lumina.
Presar dansul in Cetatea Eternitatii si deschid usa mirarii.
Presar tic-tacul clipei si desenez  tabloul vietii.
Presar in mine, redescoperirea uimirii.
Presar in mine, atingerea prin Tine.
Presar in mine, bucuria regasirii.
Reiau cu mine, intalnirea serii.
Reiau cu mine,  calatoria vietii.
Ating prin Tine, esenta vietii.
Ating prin Tine, zborul spre mine. 
 
 
 
 
 
 

 

 

 





Femeie, impaca-te cu trupul tau!



Femeie, impaca-te cu trupul tau!

Inainte de a citi acest articol, iti recomand sa-ti duci atentia inspre respiratie, sa inspiri si sa expiri profund. Respiratia e principala punte de legatura intre tine si trupul tau, intre tine si Viata. Apoi, aseaza-te bine in corpul tau si relaxeaza-te, caci esti femeie (pentru noi femeile, relaxarea e ceva natural si nativ).
Din pacate, traind vremuri in care ni s-a cerut sa fim cat mai rationale, in detrimental intuitiei, am uitat sa comunicam cu trupul nostru si sa-l simtim cu adevarat. Ne aducem aminte de existenta lui doar atunci cand suntem obosite sau cand ne imbolnavim. Acest lucru ne-a indepartat practic de noi insine si am ajuns sa traim totul direct in mansarda mintii si cu etajul inimii inchis.
Avand o minte obisnuita sa judece, sa compare, sa catalogheze si sa traga concluzii, am ajuns sa facem acelasi si cu trupul nostru, uitand sa-l iubim si sa-l acceptam cu inima.
Daca esti nemultumita de cum arata corpul tau e semn ca nu te accepti pe tine. Daca ii critici pe ceilalti e tot un semn ca nu te accepti pe tine, ca esti aspra cu tine insati si implicit cu corpul tau.
Ca prim pas in acceptarea de sine, iti propun  urmatorul exercitiu de sinceritate: sa te privesti in oglinda timp de cateva minute in ochi si sa fii sincera cu tine…ce iti spun acei ochi la care te uiti? Apoi lasa acei ochi sa te priveasca si sa-ti vorbeasca. Revelatiile nu vor intarzia sa apara.
Ochii ne vorbesc mereu…fara cuvinte, fara complicatii. Esti un suflet care are trup si fara acesta nu ai mai fi aici pe acest pamant.
Poti sa-ti ignori trupul in favoarea mintii, sa-l neglijezi, sa-l chinui fortandu-l permanent, sa-l privezi de sport si de miscare, sa-l infometezi sau sa-l intoxici lent cu diverse dependente, insa tu vei fi cea care va suporta toate consecintele mai tarziu.
Iti poti trata trupul ca pe un templu sau ca pe un bordel, caci felul in care il tratezi iti vorbeste despre tine si despre cat de mult te iubesti.
Trupul unei femei este precum apa..si asa cum apa tinde sa ia forma vasului in care o torni, trupul tau se va modela in functie de lumina ta interioara si de cata iubire ii oferi.  
De aceea, te invit sa-ti tratezi trupul ca pe un templu in care sufletul tau slujeste Divinului.
Incepe cu lucrurile simple, aparent banale: sa-l ingrijesti, sa-l speli, sa-l atingi cu dragoste, sa-l rasfeti din cand in cand si sa-i multumesti ca iti sustine sufletul in drumul lui spre evolutie.
Si ce daca e diferit de alte trupuri? Asa cum nu exista frunze perfect identice in natura, asa cum fiecare templu are particularitatea sa, tot asa, Natura adora sa se exprime pe sine prin diversitatea formelor sale, iar trupul tau e una dintre ele. Nu-i asa ca e extraordinar? A constientiza ca esti unica si irepetabila si ca fiecare este asa, iti da o stare de relaxare si de liniste sufleteasca…
Incepe sa comunici cu trupul tau, asculta-l, descifreaza-i limbajul si invata din mesajele pe care ti le transmite. In acest moment, daca inchizi pentru o clipa ochii si iti cobori atentia in corp, ce simti? Ce iti transmite?
Astept raspunsul tau.

 
Cu drag,
Adela Moldovan
Life Coach & trainer Feminitate