miercuri, 27 martie 2013



Magia laptelui de măgăriţă în produsele cosmetice








Recunoscut pe scara larga pentru calitatile sale exceptionale, laptele de magarita este un ingredient natural cu proprietati revitalizante si regenerante pentru piele. Cleopatra, regina Egiptului, a fost prima care a pus in evidenta virtutile laptelui de magarita. Aceasta isi mentinea pielea tanara si catifelata facand baie in lapte de magarita. De-a lungul secolelor si alte femei au adoptat reteta de infrumusetare a Cleopatrei.



Laptele de măgarita, este cel mai aproape de laptele matern, conţinând raporturi scăzute de lipide şi valori mari de lactoză.



Compoziţia laptelui de măgăriţă, matern şi de vacă  (g/100 g)
compoziţie
lapte de magăriţă
matern
vacă
7.0 – 7.2
7.0 – 7.5
6.6 – 6.8
Proteine g/100g
1.5 – 1.8
0.9 – 1.7
3.1 – 3.8
Făt g/100g
0.3 – 1.8
3.5 – 4.0
3.5 – 3.9
Lactoza g/100g
5.8 – 7.4
6.3 – 7.0
4.4 – 4.9
Solide totale (TS) g/100 g
8.8-11.7
11.7-12.9
12.5-13.0
Cazeina de azot Nitrogen (CN) g/100 g
0.64-1.03
0.32-0.42
2.46-2.80
Proteine din zer g/100 g
0.49-0.80
0.68-0.83
0.55-0.70
NPN g/100 g
0.18-0.41
0.26-0.32
0.1-0.19
Cazeina de azot (CN) %
47.28
26.06
77.23
Proteine din zer %
36.96
53.52
17.54
Non-protein nitrogen (NPN) %
15.76
20.42
5.23



Laptele de măgăriţă  este similar cu laptele matern uman, în sensul că este relativ sărac în proteine ​​si grăsimi, dar bogat în lactoză. Cazeina datorită proteinelor ​​din zer este intermediara între laptele matern si laptele de vacă. Compozitia brută de lapte diferă de stadiul lactatiei mamei, cenușa si continutul de proteine ​​indică o tendintă de scădere, dar pH-ul, procentul de proteine ​​din zer, si continutul de aminoacizi răman identici.



Analiza biochimică a laptelui măgariţă ne permite de a determina rolul său precis in produse dermatologice.

Laptele de măgăriţă contine o cantitate incredibilă de acizi grasi, vitaminele A, B1, B2, B6, C, D si E, minerale si proteine, care ajută pielea să devină fină si mătăsoasă.

Datorită aceastei compozitii, laptele de măgăriţă este extrem de eficient împotriva pielii uscate şi a ridurilor: este un tensor natural, capabil de a preveni îmbătrânirea pielii si, de asemenea de a o regenera.



Secretul frumuseţii stă în laptele de măgăriţă. Aşa spun cercetătorii italieni care au descoperit că acest lapte este bun şi pentru ten, şi pentru inimă, şi în caz de anemie.

Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, acestia sustin ca ajută şi la menţinerea unei siluete de invidiat.
Se ştie că laptele de măgăriţă conţine cantităţi mari de calciu şi omega 3 şi poate fi mai bun pentru inimă decât alte tipuri de lapte.



Laptele de măgăriţă hidratează şi regenerează foarte bine pielea, bogat in vitamine, minerale si oligoelemente, este perfect pentru procesul de anti-îmbătrânire.












Lapte de măgăriţă are un impact puternic asupra revitalizarii întregului organism. Este foarte eficient pentru îndepărtarea problemelor de piele, precum si pentru stimularea sistemului imunitar, pentru recuperare si împotriva oboselii cronice.

Ingredientele sale sunt deosebit de utile pentru sportivi, femei însărcinate, copii si pentru persoanele care suferă de astm.

Laptele de măgăriţă regenerează flora intestinului. Este ca si laptele matern, usor de digerat pentru corpul uman.

Desi contine jumatate mai putine grăsimi decât laptele de vacă, contine o cantitate semnificativă de ingrediente nutritive, este bogat în vitaminele C, B și D12. Este deosebit de bogat în imunoglobuline care fac o băutură perfectă pentru prevenirea si combaterea virusurilor si agresorilor bacteriologici care de multe ori apar în timpul iernii, cum ar fi răcelile, bronsita, etc.



Laptele de măgăriţă poate fi băut fără a avea nevoie de pasteurizare, deoarece, spre deosebire de laptele de vacă, laptele de măgăriţă nu contine nici bacterii, este mai alb si mai usor de digerat decât laptele de vacă si are un continut mai mic de grăsime.

Laptele de măgăriţă contine doar 0,6 g de grăsimi în 100 g de lapte proaspăt, care este mult mai mică în comparatie cu raportul de lapte de vacă, care contine aproximativ 3.7g. Ceea ce face o diferentă semnificativă în ceea ce priveste laptele de vaca este continutul de proteine. Continutul de proteină ​​medie este de 1.72g si se caracterizează printr-un procent mic de cazeină.



Laptele de măgăriţă este deosebit de bun pentru următoarele categorii:



  • copiii alergici la proteinele care pot fi găsite în tipurile traditionale de lapte (de capră, vacă, etc)

  •  copii, în general, pentru că stimuleaza cresterea

  • populatia mai în vârstă cu probleme de osteoporoză si de inima

  • cei care prefera alimente si cosmetice sănătoase si naturale

  • persoanele care sufera de astm

  • persoanele cu imunitate scazuta

  •  femei insarcinate



Omega 3, Omega 6 din laptele de măgăriţă



Pentru laptele de măgăriţă fractiunea lui de lipide reprezintă nivelul ridicat de acizi grasi esentiali. Acizii grasi au fost calificaţi drept esentiali, deoarece corpul ii produce în cantităti mici, astfel cantitatea necesară trebuie să fie furnizată din alimentele de zi cu zi sub forma de înlocuire adecvată.



Acidul linoleic (omega 6) si linolenic (omega 3) sunt prezenti într-o mare măsură (8,15% si 6,32% din totalul acizilor grasi). Prezenta semi-acizilor grasi saturati face laptele de măgăriţă superior în ceea ce priveste laptele de vacă (numai 2,9% cantitatea de acizi grasi în total), ceea ce il face similar cu laptele matern (11,3 de acizi grasi în total).

Acizii grasi esentiali au o mare influentă asupra dezvoltării creierului si a retinei.

 Omega 3 joacă un rol vital în protejarea inimii, deoarece participă la corectarea functionării sistemului cardiovascular, el ajuta în tratamentul trombozei, reglementează ritmul inimii si previne bolile de inima. Unele studii recente arată că acizii grasi pot fi de ajutor în combaterea cauzelor bolii Alzheimer si unele tipuri rare de cancer.

 Omega 6 sunt foarte importante si necesare in compozitie cosmeticelor de calitate.



 Laptele de măgăriţă contine un număr mare de vitamine:



    Vitamina A - cruciala pentru redresarea membranei celulelor, faciliteaza regenerarea pielii, scăderea simultana a efectelor de imbatranire a pielii.

    Vitamina B2 - lipsa ei poate cauza rani pe piele si ale mucoase, astfel încât prezenta acestei vitamine în lapte imbunatateste imunitatea prin activitatea sa biologică

    Vitamina C - are rol antioxidant si este la cerere, în produsele cosmetice; încetineste procesul de îmbătrânire si accelerează mecanismele de recuperare.

    Vitamina E este binecunoscuta ca esentială si antioxidant, deoarece incetineste imbatranirea pielii si asigura stabilitatea structurii celulei, fiind si un conservant natural.



Sărurile minerale din laptele de măgarita ajuta la purificarea pielii. Ele eliberaza pielea de celulele moarte, lăsând astfel loc pentru celule care traiesc pe suprafata pielii. Acest lapte are, de asemenea, implicatii in dezvoltarea celulelor. Acesta contine o cantitate mare de lipide, care prevăd hrana pielii. Acizii grași esentiali omega 6, sunt de ajutor pielii in a absorbi vitaminele într-un mod mai eficient. Ele creaza elasticitatea pielii si asigura prevenirea bolilor de piele cum ar fi eczeme si psoriazis.



Laptele de măgarita a fost secretul vietii lungi a unei familii din Equador. Longevitatea celei mai bătrâne femei din lume Maria Esther de Capovilla din Equador a fost salutata de către nutritionisti. Maria de Capovilla a murit la vârsta de 116, iar consumul de lapte de magarita a fonst considerat unul din motivele longevitatii acestei femei devenita celebra.



Productia de lapte de măgarita este foarte rară în Europa.

Domnul Olivier Denys din Belgia este considerat cel mai productiv european in domeniul laptelui de măgarita, care produce 2000-3000 de litri de lapte pe an. Jumătate din productie merge în fabricarea produselor cosmetice, restul merge în consum fără a fi nevoie de pasteurizare. Nu este nevoie pentru asta, spune Denys, spre deosebire de laptele de vacă, lapte de măgarita nu contine nici o bacterie.

Domnul Denys a descris laptele ca fiind mai alb si mai usor decât cel de vacă, cu un continut de grăsime mai mic.
















Laptele de măgăriţă contine vitamine (A, B1, B2, B6, D, C, E), minerale, oligoelemente (calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, zinc ...) si imunoglobuline implicate în raspunsul imun. Datorită compozitiei sale bogate, este un hidratant excelent, care este foarte eficient ca un tratament anti-age. De asemenea, pielea sensibila, care are o reactie alergică la îngrijire tolereaza mult mai usor crema cu lapte de măgăriţă.



Laptele este regenerativ pentru piele din cauza unor niveluri ridicate de proteine, fosfolipide si ceramide, care, îi conferă acesteia calmare si proprietati de restructurare.



Astazi, beneficiile laptelui de magarita le regasim in cosmeticele bio Cosmo Naturel si Laboratoire Gravier, produse in Franta din 1975, care sunt certificate bio de catre Nature&Progres, cel mai exigent institut de certificare a produselor bio.





Sapun de frumuste cu lapte de magarita, 100 gr


Ingrediente & Beneficii: * Laptele de magarita regenereaza, hidrateaza, vitaminizeaza, tonifica pielea. * Glicerina vegetala protejeaza pielea impotriva deshidratarii. * Uleiul de palmier curata si hraneste pielea in profunzime.
Caracteristici: * Contine peste 95% ingrediente Bio * Nu a fost testat pe animale. * Nu contine coloranti artificiali. * Nu contine parabeni, parafina, silicon, PEG-uri. * Nu conţine OMG-uri. * Nu conţine parfum sintetic. Sapunul este parfumat cu uleiuri esentiale bio 100% pure.
Ingrediente INCI:

sodium palmate*, sodium palm kernelate*, aqua, asinae lac*, parfum*, capryl gluciside, glycerin*, sodium chloride, sodium hydroxide, citric acid, citral**, limonene**, linalol**.


* ingrediente din agricultura biologica
** componente ale uleiurilor esentiale



Lapte de corp cu lapte de magarita 500 ml

 


Produs indispensabil pentru hranirea si hidratarea pielii!

Acest lapte de corp usor de utilizat este cunoscut pentru beneficiile sale si anume hidratarea straturilor superioare ale epidermei in profunzime. Recunoscut in mod traditional pentru calitatile sale exceptionale, laptele de magarita este o substanta care da fermitate pielii in mod natural, o revitalizeaza si o regenereaza. Descoperiti efectele benefice ale laptelui de magarita prin acest lapte de corp combinat cu alte substante active Bio selectate pentru a va hidrata si catifela pielea. Laboratoire Gravier. Marca preferata a femeilor rafinate!

Volum:  500 ml Ingrediente de baza: lapte de magarita, parfumuri 100% din uleiuri esentiale BIO, 100% substante active vegetale BIO, glicerina BIO

Brand: Laboratoire Gravier

Ţara de origine:  FRANŢA

Produs certificat: Nature & Progres





Gel de dus si spuma de baie bio cu lapte de magarita, 500 ml

 
Un produs de succes încă de la lansare!

Desfătați-vă cu excepționalele calități de regenerare și revitalizare ale laptelui de măgăriţă, o adevărată comoară, adus în prim-plan pentru calităţile sale excepţionale încă din antichitate de către Cleopatra, regina Egiptului.

Oferă pielii tale o curăţare delicată, catifelare si strălucire cu acest produs BIO din lapte de măgăriţă, care poate fi folosit atăt ca gel dus, căt si ca spumă de baie si care este recomandat pentru utilizarea zilnică.

Descoperă efectele benefice, ale laptelui de măgăriţă prin acest gel cu spumă delicată.



Laboratoire Gravier. Marca preferată a femeilor rafinate!



Volum: 500 ml

Ingrediente de bază: lapte de măgăriță, parfumuri 100% din uleiuri esenţiale BIO, 100% substanţe active vegetale BIO, glicerină BIO

Brand: Laboratoire Gravier

Țară de origine: FRANTA

Produs certificat: Nature & Progres

Sampon bio cu lapte de magarita, 500 ml


Pentru un ritual perfect de îngrijire a părului!

Datorită complexului natural al laptelui de măgăriță cu efect reparator, de întărire și regenerare, fibra capilară este hrănită, iar părul devine moale și strălucitor.

Descoperă efectele benefice ale laptelui de măgăriţă prin acest şampon cu spumă ultra-delicată pentru utilizare frecventă. Vei simți mireasma rafinată a parfumurilor de proveniență 100% din uleiuri esenţiale BIO, ce te va înconjura întreaga zi.

Șampoanele Laboratoire Gravier sunt delicate cu pielea și prietenoase cu mediul, oferind îngrijirea esențială pentru un păr sănătos.

Volum: 500 ml

Ingrediente de bază: lapte de măgăriță, parfumuri 100% din uleiuri esenţiale BIO, 100% substanţe active vegetale BIO, glicerină BIO

Brand: Laboratoire Gravier

Țară de origine: FRANTA

Produs certificat: Nature & Progres

Crema de zi bio cu lapte de magarita, 50 ml



Zi de zi pentru o piele catifelată și strălucitoare!

Inveleste-ţi pielea cu această cremă de zi cu textură fină și ultra-hidratantă, care asigură fermitatea pielii in mod natural, o revitalizează și o regenerează. Formula sa eficientă imbină proprietăţile reparatoare ale laptelui de măgăriţă, care sunt asociate cu cele ale uleiurilor vegetale BIO, ale untului de karite BIO și ale sevei de aloe vera BIO



Volum: 50 ml

Ingrediente de bază: lapte de măgăriță, parfumuri 100% din uleiuri esenţiale BIO, 100% substanţe active vegetale BIO, glicerină BIO

Brand: Laboratoire Gravier

Țară de origine: FRANTA

Produs certificat: Nature & Progres






Motto-ul nostru este "Excelenta in distributie”. Excelenta manifestata in servicii de calitate, preturi competitive, precum si furnizare eficientă."



Incercati produsele noastre, le veti iubi!

Vă urăm bun venit si o calatorie magica in beneficiile cosmeticelor cu lapte de magarita.


În format electronic:


Va invitam sincer, a vizita www.nmdistribution.ro (site in lucru momentan)


- ne găsiţi pe adresa:  officenmfamily@gmail.com, office@nmdistribution.ro

- pentru discuţii, sugestii, întrebări si alte lămuriri pe:

http://www.facebook.com/pages/NMDistribution/354734227973171 

Vă mulţumim pentru timpul și lecturarea articolului.

Autor: Ramona Merca