marți, 8 iulie 2014

Sa descoperi cine esti, sa-ti cunosti adevarul, sa-l exprimi si sa-l traiesti e pentru mine desavarsire.

Sa-i descoperi pe ceilalti, sa fii recunoscator pentru ei, sa accepti manifestarea adevarului din ei, indiferent de imaturitati sau frici, sa fii deschis, sa te bucuri pur si simplu de cresterea lor, fara sa te intereseze nivelul la care sunt, e pentru mine iubire si bunatatate.

Si acestea nu pot veni decat din tine; o pot oferi pentru ca aceeasi relatie sincera, intelegatoare si autentica o am in primul rand cu mine.

Fii stapana pe emotiile tale


Astazi vreau sa va impartasesc ceva ce eu am experimentat de-a lungul timpului in relatiile mele. In timp, mi-am dat seama ca gresesc si acceptand ca gresesc, am inceput sa schimb abordarea. Va spun, ca e de bine! :)
  • Comunica cu partenerul tau, fii sensibila, dar fii stapana pe emotiile tale.
Adica, pentru ca nu eram matura emotional, de fiecare data cand intervenea vreo neintelegere in cuplu, deveneam coplesita, confuza, nu gandeam clar si nu puteam sa abordez situatia obiectiv; parca asteptam ca el sa-mi rezolve mie problemele emotionale, il consideram responsabil pentru ele, si normal ca discutam si discutam .. dar nu lamuream nimic, tocmai pentru ca eu eram prinsa in cercul vicios al emotiilor, care imi incetosau ratiunea si intuitia si probabil ca el simtea ca e depasit de situatie. 
Dragi femei, pe multi barbati ii depaseste asta. Ei inteleg lucrurile mult mai simplu, functioneaza mai simplu, pentru ei ori e alba, ori e neagra . . si trebuie sa le transmitem clar printr-un mesaj asta.
Dar ca sa stim sa-i transmitem unui barbat informatii clare si directe trebuie sa stim cine suntem si ce vrem; altfel, daca tu nu-ti poti face fata, cu atat mai putin va reusi el. Cand stii cine esti, iti e foarte usor sa comunici si iti e foarte usor sa stii ce vrei sa faci.
De aceea, daca atragi un barbat care poate vrea doar sex de la tine, tu esti responsabila sa lamuresti asta si sa iei o decizie; coincid dorintele voastre sau simti ca nu e cel mai potrivit lucru pentru tine? E important sa rezonati. Pentru mine un lucru e clar si il urmez: nu te culca cu cineva cu care nu ti-ai dori sa FII. Nu aduce nimic bun. 
Si aici e greu, pentru ca fie acel barbat vrea doar sex de la tine si nu-ti arata nici urma de respect, fie vrea doar sex de la tine, iti comunica asta direct, dar arata respect si afectiune.Sinceritatea e cea mai buna si daca nu o poti citi in ochii lui, pentru ca nici macar nu se uita in ochii tai, las-o balta si pleaca. 
Cu alta cuvinte, nu face un lucru doar pentru ca cauti validare si afectiune.
Nu cauta un barbat doar pentru asta, ignorand comportamentul tau fata de tine, intentiile si actiuniile lui in ceea ce te priveste.
Nu el e vinovat ca se comporta asa, tu esti responsabila sa alegi ce e mai sanatos pentru tine.
Un barbat nu poate sa stie ce vrei tu, poate eventual sa-ti arate interes, curiozitate, dar tu trebuie sa-i comunici prin vorbe si fapte. 
Vei face clar diferenta intre un barbat caruia ii pasa si unuia caruia nu-i pasa; in cazul celui de-al doilea, nici nu va dori sa te cunoasca, mai ales sa afle ce vrei.
Unii iti spun direct ce vor, altii te manipuleaza, se folosesc de tehnici de seductie, cauta sa-ti descopere slabiciuniile si se folosesc de asta in interes propriu pana cand obtin ce vor. Eu zic ca-i mai bine sa ti le descoperi tu, sa fii constienta de ele si sa lucrezi la tine, ca sa eviti orice umilinta din partea unui barbat. 
Acum general vorbind, nimeni, nici barbatul, nici femeie, nu sunt responsabili de slabiciuniile si imaturitatiile celuilalt.
Daca inca traiesti cu iluzia ca se va intampla o minune si dintr-o data vei deveni o persoana matura, intuitiva si inteleapta prin munca si initiativa altui om, uita de asta!
Cele mai bune rezultate vin din munca pe care o faci tu cu tine, din timpul de calitate pe care-l petreci cu tine, oamenii si experientele de calitate pe care le alegi ca sa cresti.
Eu te invit sa traiesti, sa cresti si sa faci ce simti. Dar iti propun sa incepi calatoria asta cu AUTOCUNOASTEREA. 
Normal ca si eu daca acum 2 ani aveam maturitatea emotionala pe care o am acum, as fi abordat lucrurile altfel si as fi atras altfel de relatii. Dar a trebuit sa gresesc ca sa invat, si sincer va spun, ca daca faci o greseala si a doua oara deja nu o mai faci, ai crescut un pic mai mult si poti spune ca te cunosti mai bine.
Sunt lucruri despre tine pe care le stii deja si sunt lucruri despre tine pe care le poti afla din relatiile cu oameni. 
Foarte des ni se spune: invata din greseli, invata din greseli. Dar, oameni dragi, cei care au gresit inaintea noastra au trait experiente, si-au permis sa simta viata, sa greseasca, si numai pentru ca au simtit consecinta greselii pe pielea lor, au considerat ca trebuie sa schimbe ceva, pentru ca au simtit din propriile experiente, fie ele bune sau rele. 
Eu te indemn sa traiesti si sa iti dai voie sa gresesti. Viata netraita e o viata irosita, o viata neinteleasa. 
Cu siguranta ca sunt sunt unele greseli pe care le-au facut altii, pe care nu trebuie sa le facem si noi ca sa ne dam seama ca nu e tocmai okay pentru noi, dar tot ce simti sa traiesti, chiar si cu riscul de a gresi, fa-o. 
Sunt multi dintre noi avem nevoie de zguduieli puternice ca sa inviem si sa avem poate parte de constientizari importante pentru restul vietii noastre. Eu sunt unul dintre ei. Nimeni nu te invata sa fii matur, asta nu o inveti. Asta e ceva mai profund, e acolo in tine si cumva infloreste cand intri in contact cu esenta adevarata al vietii. Pentru unii procesul e mai brusc, pentru altii e mai lent. 
Cu alte cuvinte, nimeni nu-ti poate spune cum sa traiesti.
Tu iti construiesti stilul de viata si iti selectezi oamenii din viata ta cu atentie. Asta te face puternica, matura si increzatoare. 
Te ajuta sa-ti stapanesti emotiile. 
Cand spun asta, nu ma refer la faptul ca nu iti vei mai permite sa plangi niciodata pe umarul iubitului tau sau al unei prietene.
NU, nu trebuie sa renunti la sensibilitatea ta. Pentru o femeie e un dar de pret.
Ce vreau sa spun e ca e bine sa ai mai mult control atunci cand vine vorba de emotiile tale in situatii neplacute.
E mult mai sanatos si eficient pentru tine si pentru cel din fata ta, sa-ti comunici emotia, trairea, sa comunici felul in care el a produs acea emotie in tine, fara sa-l faci neaparat sa se simta vinovat, punandu-te in postura de victima; practic, il faci sa-si dea seama de ce esti asa cum esti si il faci constient de actiuniile lui in raport cu tine. 
Este mult mai usor si pentru un barbat sa mestece informatia daca esti stapana pe emotiile tale si nu-l acuzi pentru emotiile tale. Cand il acuzi de emotiile tale, el se poate simti vinovat, dar si manipulat, constrans. 
UN lucru important pe care l-am invatat eu si care m-a facut sa imi controlez mai bine starile de emotii, a fost sa inteleg ca nimeni nu poate determina ce simt eu si ca eu sunt cea care decide cum ma fac altii sa ma simt.
Asta inseamna sa te cunosti foarte bine, sa nu ai indoieli fata de tine si in momentul in care cineva iti spune ceva, tu sa stii clar daca esti adevarat sau nu, sa ramai centrata in tine si astfel nu ai cum sa fii influentata de vorbele si actiuniile celorlalti. 
Pentru o femeie, asta e ceva ce merita slefuit, pentru ca te face libera si aici vorbesc de dezvoltarea inteligentei emotionale, maturitatii emotionale. 
Fii directa, clara, transparenta; poti fi sensibila, dar stapaneste-ti emotiile, lucreaza cu ele, lucreaza cu tine. 
Te iubesc si te imbratisez. Nu uita sa-ti stabilesteti intentii bune. Vor fi receptionate si se vor intoarce la tine cu multe experiente si oprtunitati vii. 
http://initiativafeminina.wordpress.com


Sunt lucruri despre tine pe care le stii deja si sunt lucruri despre tine pe care le poti afla din relatiile cu oameni. 

Foarte des ni se spune: invata din greseli, invata din greseli. Dar, oameni dragi, cei care au gresit inaintea noastra au trait experiente, si-au permis sa simta viata, sa greseasca, si numai pentru ca au simtit consecinta greselii pe pielea lor, au considerat ca trebuie sa schimbe ceva, pentru ca au simtit din propriile experiente, fie ele bune sau rele.

Eu te indemn sa traiesti si sa iti dai voie sa gresesti. Viata netraita e o viata irosita, o viata neinteleasa. 





Grijile, dificultăţile vor exista mereu, orice aţi face; este inutil să luptaţi împotriva lor, voi veţi fi puşi la pământ. Împotriva greutăţilor nu există o altă soluţie decât de a privi spre înalt pentru a primi lumina şi forţa.
A privi spre înalt înseamnă şi a te bucura de ceea ce ai neglijat până acum. Încercaţi să descoperiţi zilnic ceva ce vă face bine sau vă încântă – poate fi o întâlnire, un eveniment, un obiect, un gând – aşezaţi-l în inima, în inteligenţa, în memoria voastră, şi mulţumiţi că v-a apărut în cale. Omraam Mikhaël Aïvanhov




In adevar gasesti libertate si fericire

Viata e extra-ordinara. 


Vreau sa-ti amintesc ca esti aici sa cresti si sa afli ca cel ce ESTI,  esti deja, iar asta nu ti-o poate spune sau determina nimeni: nici mama, nici tata, nici iubitul/a, nici seful, nici nimeni. 
Vreau sa-ti amintesc ca tu ESTI si ca nu ai nevoie de un rol ca sa FII. 
Tu nu esti aici ca sa fii macar ceva.  Adica: macar sa am si eu un job, macar sa am si eu o familie, un copil, macar sa am si eu un rol, nu? Exact, UN ROL. 
Cand nu stii cine esti si te tot cauti in exterior, ceilalti pot determina foarte usor cine sa fii, pentru ei. Dar asta nu este cine esti tu. Este cine vor ei sa fii, pentru ei, pentru nevoile lor, dorintele lor, aspiratiile lor.  
Iti asumi roluri. Rolurile presupun efort. Nu se simt natural. Tu simti asta. 
E simplu, daca tu nu stii cine esti, sa fii sigura sa se va gasi un destept care sa-ti spuna cine esti si mai ales ce sa faci SI TE MANIPULA GRAV PENTRU ASTA, pentru ce are el nevoie. Inconstientul e ca dependentul de droguri. I let this to your imagination. 
Rar vine cineva sa-ti spuna: Stii, eu simt ca tu nu esti libera, ca nu-ti traiesti viata asa cum simti, ca incerci prea mult sa traiesti, sa fii fericita, si motivul pentru care tot incerci nu iti e clar. 
Pentru mine acestia sunt genul de oameni care nu ascund cine sunt, care-si asuma ce fac, care traiesc cum simt, care nu au nevoie sa fure lumina altcuiva, energia, timpul, ca sa obtina ei ceva, si daca vor ceva bun pentru ei, isi doresc sa ofere acel lucru bun si celorlalti. Ei exista, pentru ca am oameni asa in viata mea. 
Atunci cand te straduiesti sa faci ceva si nu ai claritate, traiesti inconstient, nu stii cine esti si nici nu vei vedea rezultate clare. Tot timpul, te vei invarti intr-un cerc vicios si vei lasa pe altcineva sa determine cine esti si ce vrei, cum sa-ti traiesti viata, etc. Asta aduce suferinta, ne umple de suferinta si traind asta, perpetuam samanta suferintei in noi si in altii. 
Nimeni nu stie nimic despre ceilalti daca nu stie cine e el in primul rand. Incepe lucrul cu tine. 
Incepe sa lucrezi cu tine si la tine, ca sa ierti, sa te vezi si sa intelegi, sa nu te mai judeci, sa nu mai urasti si sa nu mai cauti vinovati pentru viata ta trista, sa nu mai emani energie reprimata si negativa, pentru ca apoi sa se intoarca la tine prin experiente incarcate cu o astfel de energie, care te fac sa aduni in tine si mai multa suferinta, ura, agresivitate. 
Chiar crezi ca ai nevoie de PASI CONCRETI? NU, nu ai, dar asa crezi, din cauza indoctrinarii si a conditionarilor. 
10351235_10204015295411387_24444300079301247_n
Cand cauti pasi concreti, cauti in exterior, vrei sa-ti spuna cineva ce sa faci si daca se poate, sa faca si munca in locul tau – asta e rezultatul indoctrinarii – dependenta de altcineva si de altceva.
E un obicei prost, care va persista pana cand il inlocuiesti cu un obicei bun. Asculta-te pe tine, observa-te, tu stii ce te face cu adevarat fericit si liber. 
Nimeni nu-ti poate da pasi concreti. NU asta e ideea. Asa credeam si eu ca e si cautam in exterior. Asta pentru ca asa am fost crescuti, obisnuiti si educati, sa cautam adevarul in afara, in carti, in oameni, dar niciodata in noi.
Cand suntem mici nu ne preocupa asta, dar in timp devenim mai putin liberi si deschisi. Ni se ia libertatea de a fi. Tu deja esti cine ESTI cand te nasti, nu ai nevoie sa mai DEVII TU INCA O DATA. 
Dar ni se da impresia ca ni s-a luat cine suntem si atunci avem nevoie de ROLURI: 
  • incepem sa ne cautam in afara; 
  • cautam cunoastere, relationare, iubire, toate in scop personal;
  • cautam validare, confirmare, acceptare 
  • vrem sa EXISTAM, avem nevoia asta, sa fim cineva;
  • vrem sa avem un rol in viata asta – sa fim importanti facand ceva, avand ceva, fiind cu cineva; 
  • avem nevoie de rolul de a trai cand tu traiesti deja. 
Eu iti zic ca esti chiar AICI, cu mine. Ma citesti ACUM. 
Asculta-te, nu te mai ignora. 
Viata e ceva extraordinar, viata e in tine, si iti spune exact unde stai in privinta asta.
Nu te bate nimeni, nici Dumnezeu, nici viata. Tu singur o faci si cei care iti spun tie ce sa faci, niste dumnezeii umani, care folosesc adevarul, in contexte gresite, ca sa minta, sa manipuleze, sa corupa.
Nu-i vina ta, asa suntem crescuti, dar acum eliberarea e o alegere, cerceteaza in tine si vezi care e adevarul. Tu oricum primesti semnale si din interior si din exterior.
Pana si viata iti semnaleaza cu precizie ce atragi: experiente inconstiente, in care de multe ori tu AI UN ROL sau experiente constiente, in care tu ESTI si traiesti cum simti , sincer, profund, autentic.
Experientele inconstiente sunt experientele pe care le atragi din sinele tau fals. 
Sinele tau fals e de fapt amprenta sinelui fals al altor oameni, adica: ce ti s-a spus sa faci, cine ti s-a spus ca esti, ce rol ai in viata lor,  in societate, etc, etc. 
Asa ca e foarte usor sa joci roluri impuse. 
In felul acesta, depinzi de lucruri, depinzi de oameni, de relatii, de orice altceva din exterior, care sa determine ceva despre tine, sa ai si tu MACAR un rol acolo. 
Insa, toate astea iti provoasa SUFERINTA. Oare de ce?
Pentru ca acolo unde e sinele tau fals, automat te afli si TU.
Sinele tau fals nu poate exista in lipsa ta, pentru ca tu, adica cine esti tu cu adevarat, ai plecat in vacanta, si sinele tau fals a ramas sa-si faca de cap.
Oriunde mergi, acolo esti MEREU. 
Tu esti, dar esti adormit, inconstient si esti martor la tot ce se intampla. Si suferi, pentru ca stai dupa cortina si te uiti la tine cum joci roluri in care ai ajuns sa crezi si crezi ca ala esti tu si iti vei lasa sinele fals sa caute adaptarea, iar tu suferi, pentru ca nu te recunosti acolo, in afara. Stai si privesti dinauntru fricos si suferi, pentru ca iti e greu sa crezi ca esti tu ala. Iti e greu, pentru ca nu esti tu. Simplu. 
Asa ca, STAND !! RIDICA-TE! Fara tine nimic nu exista. Totul e prin tine, totul e posibil pentru ca tu ESTI AICI si pana nu iesi din cochilia a ce nu esti, a personalitatii, a rolurilor, nu-ti vei putea manifesta frumusetea. 
 „ Rămâne un mister faptul, că, deşi sufletul omului tânjeşte după acel Adevăr în care-şi găseşte clar libertatea şi fericirea, prima reacţie a oamenilor faţă de acest Adevăr este ura şi teama.” Anthony De Mello
Adevarul elibereaza. Adevarul e ca esti liber si fericit. Tot ce trebuie sa faci e sa  aprinzi lumina sa vezi asta. Cum? Aprinzand lumina, ca sa vezi. Atat. Vazand, vei putea manifesta in jurul tau tot ce esti. Nu te lasi sa te vezi sau sa fii vazut, nu poti manifesta asta. 
Sa vezi ce fericit vei fi cand te vei vedea . . . impactul cu tine, ti se va face pielea de gaina, parca nu ai mai vazut in viata ta asa ceva. Vei fi coplesit si cel mai fericit. Vei fi uimit .. si mare iti va fi suprinderea cand vei constientiza in sfarsit ca ALA esti CHIAR TU. :)
Viata incepe  . . . si sa vezi cand incepi sa te vezi pe tine si sa te manifesti, sa vezi cum o sa incepi sa-i vezi si pe ceilalti . . . esti un copil fericit si crede-ma, esti plin de iubire; poti sa fii fericit ca bate vantul, ca ploua, cade frunza, ca doarme pisica, ca ce mai vrei tu . . . radiezi, pur si simplu !! :) 
Acum vreau sa impartasesc cu voi o rugaciune budista care pe mine ma ajuta.
Dacă am rănit pe cineva în vre-un fel, fie cu bună știință sau neintenţionat, prin confuziile mele, le cer iertare.
Dacă cineva m-a rănit în vre-un fel, fie cu bună ştiinţă sau neintenţionat, prin confuziile sale, îl iert.
Iar dacă exista vreo situaţie în care încă nu sunt pregătit să iert, mă iert pentru asta.
Pentru toate modurile prin care îmi fac rău, mă resping, mă îndoiesc de mine, mă minimalizez ca persoană, mă judec sau sunt aspru cu mine datorită confuziilor mele, mă iert.
http://initiativafeminina.wordpress.com