duminică, 13 ianuarie 2013









Inainte de a incepe sa citesti acest articol, vreau sa te opresti putin. Exact acolo unde esti. Vreau sa-ti pui ambele maini in dreptul inimii si sa tragi profund aer in piept, de cate ori este necesar pentru a te relaxa complet. Inspira si expira, inspira si expira. Relaxeaza-ti gatul, umerii si spatele. Casca de cateva ori daca iti vine sa casti, e natural sa se intample acest lucru cand incepi sa elimini rezistenta dinauntrul tau. Si acum, inca o data, respira profund si devino constienta de acest moment de acum si de plinatatea acestuia. Acum…imagineaza-ti inima ca fiind un boboc de lotus, care se deschide si care daruieste, si primeste in acelasi timp, lumina si iubire din toate partile. Din aceasta stare de deschidere si acceptare…citeste articolul de mai jos.
—- Nu citi mai departe pana n-ai facut exercitiul de respiratie de mai sus —-
Nu poti descoperi niciodata Adevarul Adevarat (adevarul spiritual, de dincolo de forme si imagini) despre adevarata ta esenta, atata timp cat inca mai reprimi parti ale manifestarii tale, cat timp inca nu te accepti in totalitatea ta, cu tot ceea ce exista atat in interiorul, cat si in exteriorul tau. Ceea ce trebuie sa descoperi tu despre tine in aceasta viata este faptul ca esti o manifestare perfecta a Divinitatii. In tine, precum si in mine si in noi toti, salasluieste Dumnezeu … dar, cu siguranta, va veni si momentul in care sa descoperi acest lucru in toata splendoarea sa. Pana atunci, insa…viata isi va face rolul si iti va aduce in cale tot ceea ce trebuie sa stii si sa descoperi despre tine, pas cu pas, etapa cu etapa.
Nu ne iubim si nu ne acceptam pe noi insine cu adevarat, pentru ca ne raportam viata si existenta doar la ceea ce putem vedea in afara noastra. Credem ca existam doar in aceasta forma si in aceasta viata, si ca nimic altceva nu mai exista in afara a ceea ce suntem constienti. Ne vedem separati de ceilalti si de Dumnezeu, iar acest lucru ne tine intr-o competitie constanta cu toti cei de langa noi.
Intotdeauna va aparea cineva care are mai mult ca noi, care face mai multe ca noi, care stie mai multe ca noi, care este mai bogat sau mai frumos ca noi. Daca ne raportam viata la acest “adevar”, intotdeauna vom fi nemultumiti de noi insine, intotdeauna vom experimenta o stare de frustrare si de neajuns. Intotdeauna vom fi suparati si nerecunoscatori pe viata, crezand ca nu suntem iubiti si ca noi nu meritam iubire si fericire.
Ei bine, pe parcursul vietii mele, am descoperit ca lucrurile stau putin diferit. Si eu am crescut cu aceasta constiinta, in care eram in lupta si in competitie cu toata lumea din jurul meu. Incercam sa-i multumesc pe toti, doar pentru a primi aprecierile lor, insa, acest lucru nu doar ca nu mi-a adus aprecierea acestora, dar m-a si indepartat de mine, de adevarul inimii mele. Ajunsesem sa privesc numai in afara mea si sa ma compar cu ce face toata lumea. Bineinteles, niciodata ceea ce facem eu nu era indeajuns de bun pentru mine, nu ma multumea cu adevarat, pentru ca erau altii care faceau mai mult si mai bine decat faceam eu. Am trait in aceasta realitate aproape toata adolescenta mea,  in care imi doream din rasputeri sa fac orice ca ceilalti sa ma placa asa cum sunt. Doar ca nici macar eu nu stiam cum sunt cu adevarat. Doream de la ceilalti ce nici macar eu nu-mi ofeream mie insami.
Cum oare dorim sa ne iubeasca si sa ne accepte cei de langa noi pentru ceea ce suntem cu adevarat, cand noi nu ne iubim si nu ne acceptam pentru ceea ce suntem cu adevarat?
Aceasta constientizare mi-a schimbat viata. M-a facut sa fac 2 pasi inapoi si sa port discutii interioare cu fiinta dinauntrul inimii mele. M-a indemnat sa descopar adevarul despre mine, despre existenta mea pe acest Pamant. Sa inteleg ce anume trebuie sa descopar despre mine pentru a-mi putea gasi pacea si implinirea interioara.
A fost o lunga si frumoasa calatorie de trezire spirituala, ce probabil se va continua pe tot parcursul vietii, cu decizii dureroase la anumite momente ale vietii mele, dar decizii luate din inima, pe care le simteam profund in interiorul meu ca fiind adevarate. Desi atunci, nu stiam de ce le iau, cand totul in afara imi spunea sa fac o alegere complet diferita, intotdeauna am ascultat Vocea Sufletului, care imi spunea sa merg inainte pe drumul pe care-l simt, pentru ca este bine. A venit intotdeauna si vremea in care sa inteleg intelepciunea din spatele fiecarei decizii pe care am luat-o si nu trece o zi in care sa nu fiu recunoscatoare pentru viata mea si pentru ceea ce am ajuns sa descopar despre mine pana in acest moment al vietii mele.
Consider ca cea mai mare bogatie a unei persoane este pacea si puritatea sufleteasca. Ca indiferent de orice s-ar intampla la nivel exterior, tu sa ramai in pace si in armonie interioara, avand claritatea si maturitatea spirituala prin care sa intelegi de ce se intampla unele lucruri exact asa cum se intampla.
Dar, sa revenim la subiectul acestui articol.
Ei bine, pana in momentul in care nu ne vom gasi curajul divin de a fi complet sincere fata de noi, de a ne dezbraca si a sta goale in oglinda, pentru atata timp cat este necesar, si a ne privi cu adevarat, de a ne asculta cu adevarat, pana atunci totul va continua sa fie o suferinta continua.
Stiu ca in acest moment exista 2 voci pe care le auzi si de care ti-e teama. Este vocea din capul tau care te tine in teama si in insuficienta de sine, care te indeparteaza de tine, care iti pune piedici in dorinta ta de a ajunge la acceptare si la iubire de sine, si mai este o a doua, cea din interiorul inimii tale, pe care chiar si atunci cand o reprimi, stii si simti in adancul fiintei tale,  ca ea este singura care este adevarata.
Stiu ca in momentul in care te decizi sa stai de vorba sincer cu tine, intreaga ta fiinta este acaparata de teama si de indoiala. Stiu ca pe sufletul tau atarna greutati si nemultumiri mari. Stiu in tine au ramas stagnate suferinte ale trecutului, critici adunate de-a lungul vremii, sentimente reprimate, cuvinte de ura fata de ceilalti si implicit fata de tine. Toate acestea ti-au inchis inima si ti-au frustrat corpul. Te-au facut sa-ti pui singura un scut de aparare, crezand ca daca te inchizi, asa nu vei mai suferi niciodata. Insa, nici macar asa nu ti-ai gasit eliberarea si fericirea, si tocmai de aceea iti spun sigur ca nu aceasta este calea ta spre eliberare, acceptare de sine si spre vindecare a inimii tale.
Nu poti vindeca niciodata ceea ce reprimi despre tine. Cu cat reprimi mai mult, cu atat mai mult esti in rezistenta. Cu atat mai mult te inchizi, iar in interiorul tau se va duce o lupta continua.
Pentru a te elibera cu adevarat de toate aceste suferinte si nemultumiri, este necesar, ca pentru inceput, sa primesti aceste informatii cu inima deschisa. De aceea te-am pus sa faci exercitiul de la inceputul articolului. Pentru a invata sa te eliberezi de acea tensiune acumulata si a-ti deschide inima pentru tot ceea ce poate aparea ca si constientizare in viata ta. Eu stiu ca undeva, in adancul fiintei tale, ai purtat propriile tale conversatii cu Dumnezeu, si poate uneori te-ai suparat pe el, alteori poate te-ai indoit de existenta lui, iar alteori poate pur si simplu nu l-ai inteles sau n-ai stiut ce isi doreste sa-ti transmita.
Dar ei bine, cu siguranta n-ai ajuns degeaba sa citesti acest articol in acest moment. Dumnezeu iti raspunde intotdeauna prin moduri pe care nici macar nu ni le imaginam. Sunt atat de simple si de aproape de noi, incat reusim sa le dam cu piciorul de atatea ori, nefiind constienti de existenta lor.
Ceea ce imi doresc sa-ti spun este sa te relaxezi. Sa zambesti si sa devii constienta de tine chiar in acest moment. Priveste-ti corpul, bratele, priveste lumea dimprejurul tau si ramai pe loc 2 secunde. Da-ti voie sa asculti tacerea, sa simti prezenta divina ce s-a asternut in acest moment. Stai acolo un minut, dupa care inchide ochii si respira profund, primindu-l si recunoscandu-l din nou pe Dumnezeu in interiorul tau. Da in cap in semn de recunoastere si zambeste la bucuria faptului ca realizezi ca nu a plecat niciodata de langa tine. Deschide-te sa ii primesti mesajul. Si fii sigura ca va fi un mesaj care te va ajuta in aceasta calatorie de reintoarcere la esenta.
Probabil mesajul lui pentru tine astazi este acela de a te iubi si de a te accepta exact asa cum esti. De a intelege ca esti o manifestare perfecta prin care Dumnezeu isi indeplineste Lucrarea Sa prin tine in aceasta viata. Esti exact asa cum trebuie sa fii si exact acolo unde trebuie sa fii. Dumnezeu are nevoie de tine exact asa cum esti, pentru ca esti unica si pentru ca existi acolo unde este cea mai  mare nevoie de tine. Nu te limita privind doar la ceea ce poti intelege, ci deschide-ti mintea si inima pentru a descoperi o realitate mai inalta, in care te-ai pus la dispozitia Vietii ca aceasta sa-si indeplineasca prin tine rolul Suprem al Existentei.
In momentul in care vei realiza ca esti exact asa cum trebuie sa fii si ca nu este necesara absolut nicio schimbare la adresa ta, pentru a fi perfecta si pentru a-ti indeplini perfect rolul si menirea in aceasta viata, atunci in inima ta se va activa Focul Iubirii si al Recunostintei profunde, care te vor ajuta sa privesti viata din Constiinta Unimii, a Iubirii si a Adevarului Spiritual. Acest lucru te va ajuta sa-ti gasesti linistea sufleteasca, sa incepi sa te simti bine in pielea, in corpul si in viata ta si in acest fel iti vei recunoaste lumina si scanteia divina din interiorul tau. Din momentul in care vei face acest lucru, cea mai mare claritate va veni catre tine, iar tu vei incepe sa stralucesti, intelegand ca TU esti LUMINA LUMII, si ca alta nu exista in afara de tine.
Vei intelege ca toate experientele vietii tale, chiar si cele mai dureroase (mai ales acelea) te-au condus toate pana in acest moment, in care sa realizezi ca exista o alta realitate, dincolo de toate ingrijorarile, temerile si nemultumirile tale, o realitate in care vei descoperi bucuria, implinirea, pacea sufleteasca si cea mai sfanta si mai binecuvantata iubire. Aceasta este Realitatea lui Dumnezeu care nu a fost niciodata separata de tine, pentru ca ea salasluieste in centrul cel mai adanc al fiintei tale. Ai venit pe acest Pamant sa te bucuri de aceasta descoperire si sa le fii un mesager divin si altora, catre a-si descoperi propria lumina din interiorul lor, lumina ce le reda claritatea si adevarata fericire.
Asadar, accepta-te si iubeste-te in deplinatatea fiintei tale, cu tot ceea ce inseamna ea. Accepta-te si iubeste-te ca un intreg. Nu mai reprima parti din tine care nu-ti plac, ci accepta-le, mangaie-le si iubeste-le. Fii recunoscatoare ca exista in viata ta si multumeste-le ca te ajuta in calatoria ta de reamintire. Multumeste-le ca iti sunt mesageri divini, prin care cele mai profunde adevaruri spirituale iti sunt relevate.
Nu-ti reprima niciodata starile sau emotiile prin care treci. Nu reprima niciodata experientele vietii tale, ci pur si simplu accepta faptul ca ele se intampla si deschide-te sa intelegi intelepciunea din spatele acestora. Intreaba-te intotdeauna: ”ce pot descoperi eu despre mine prin intermediul acestei stari/emotii/experiente? De ce anume exista ea in viata mea? Ce anume doreste sa-mi transmita?”
Vei vedea ca imediat ce iti vei pune aceste intrebari, intreaga ta viziune despre experienta respectiva se va transforma instantaneu. Treci de la postura de victima la postura de invatacel. Te deschizi catre o cunoastere mai inalta, devii curioasa, intelegi ca tot ceea ce se intampla in viata ta se intampla pentru a te ajuta sa te cunosti mai bine. Atunci realizezi ca fiecare experienta isi are rostul ei perfect potrivit in viata ta. Atunci realizezi ca totul te conduce spre cel mai mare bine.
Cand tu iti vei oferi oportunitatea de a te descoperi in deplinatatea fiintei tale, de a te accepta si de a te iubi exact asa cum esti, atunci toata lumea te va iubi si te accepta exact asa cum esti. Tu esti singura care ii indepartezi pe oameni de tine, deoarece inca tii zavorul inimii inchise, deoarece inca ti-e teama sa-ti descoperi lumina si sa luminezi atat de puternic, incat numai tu stii sa o faci. Tu singura stai in calea fericirii, iubirii si a frumusetii tale.
Cand vei intelege ca luptele tale interioare sunt de fapt luptele tuturor oamenilor, atunci vei inceta sa-i mai privesti pe acestia ca pe superiorii sau inferiorii tai si vei incepe sa-i privesti ca pe egalii tai. Vei intelege ca prin ceea ce treci tu, trec si ei, iar reintalnirea voastra in aceasta lume este o reintalnire divina, prin care sa va recunoasteti ca fiind Ceea Ce Sunteti cu Adevarat si sa va ajutati in procesul vostru, al fiecaruia, de trezire.
Intelegi ca vocea din interiorul tau este singura voce de care trebuie sa mai tii cont de acum inainte. Ea iti va sta aproape, iti va fi un slujnic de incredere, te va ghida si te va bucura, dandu-ti infinite ocazii prin care tu sa te exprimi in afara in cel mai frumos mod posibil. Tine minte: cand tu iti vei descoperi lumina in interiorul tau si iti vei gasi curajul de a lumina si in afara, atunci le oferi tuturor celor de langa tine oportunitatea sa faca si ei la fel.
Iti dai seama ce inseamna acest lucru? Ii poti ajuta pe oamenii din jurul tau sa devina liberi cu adevarat, sa se accepte si se iubeasca pentru ceea ce sunt cu adevarat si sa inceapa si ei sa faca acelasi lucru cu prietenii si cu familiile lor.
Va fi un circuit la luminii, al iubirii si al Imparatiei Cerurilor, cand fiecare isi va acorda sansa sa priveasca inauntru si sa se redescopere cu adevarat.
La ce lume frumoasa co-cream impreuna in momentul in care intelegem ca fiecare dintre noi este Lumina Lumii! Ca in fiecare dintre noi sta Calea, Adevarul si Viata! Ca fiecare il poate cunoaste pe Dumnezeu si ii poate auzi mesajul inauntrul sau!
Iti dai seama la ce Planeta Fericita si Sanatoasa co-cream impreuna cand ne dam sansa sa ne cunoastem cu adevarat?
Te imbratisez, suflet drag si iti multumesc ca ai avut rabdarea de a citi pana la final. Daca simti ca mai este necesar, reia articolul, dupa care ofera-ti 5 minute de introspectie. Vezi ce se naste in interiorul tau. Vezi ce simti ca fiind adevarat si vezi ce nu. Nu trece insa superficial peste acest articol. Nu lasa sa fie doar unul dintre multele pe care le citesti. Lasa-l sa-ti ajunga in suflet si sa-ti bucure inima. Lasa-l sa te transforme. Lasa aceasta energie pe care o resimti acum in interiorul tau sa se purifice si sa te elibereze. Sa te deschida catre cea mai frumoasa viata pe care meriti sa o traiesti. Si nu te indoi niciodata de iubirea si lucrarea lui Dumnezeu. El stie de ce te-a ales. Acum mai trebuie sa descoperi si tu acest lucru. Si-l vei descoperi cu siguranta la momentul cel mai potrivit.
Daca acest articol te-a ajutat si simti ca poate ajuta si pe altcineva, atunci da-l mai departe si lasa-l sa ajunga si in inimile altor oameni. Daca simti ca te pot ajuta cu ceva, lasa-mi comentariul tau mai jos, la rubrica de comentarii, si voi trece personal sa raspund. 
Daca cumva nu te-ai inscris la newsletter pana acum, atunci click aici si vei primi la inscriere si cartea electronica “Ghidul Tuturor Femeilor”. 
Cu cea mai mare si mai sfanta dragoste pe care o pot simti acum in interiorul meu, 
                                                                                                           Tania Tita

 http://ghidultuturorfemeilor.ro