joi, 24 ianuarie 2013








Te-astern Doamne in mine si-n gand.
Te-astern Doamne, in voce si-n strop.
Te-astern Doamne, in secunde, ore, zile, ani
Timp si dincolo de timp.
Te-astern Doamne, in rostire’mi firava si delicata.
Te-astern Doamne in  calatoria inimii mele catre Cerul Inaltului.
Te-astern Doamne,  in toate care Le stii.




Floarea de lotus

Imi asez mainile in juru’ti PreaSfanta Floare de lotus.
Raza de Soare iti lumineaza drumul.
Este drumul contopirii  sarutului celor doi iubiti.
Este drumul presarat cu Lumina privirii lor.
Este drumul alcatuit din luminile ancestrale.
Este drumul lin, delicat, al imbratisarii rasaritului in tacerea inimii.
Este drumul asezat in locul „acasa” al Indiei.
Este  frumusetea Gangelui, cuprins de jocul lotusului.
Este lotusul inimii celor doi iubiti,
Reuniti in petalele rugaciunii Shivaice.                                                                                           
Readusi in templul de unde au plecat si unde s-au reintors.
Este vocea iubirii Universului in floarea inimii lor.
Este mudra impreunarii Eternitatii in atingerea trezirii,
Celui care a fost, Celei care a fost,
Redevenirea completa a Unicului.
Preasfanta florare de lotus, care in dimineti, in cursul zilei,
in amurgul serii reversi a Ta Gratie in sufletele Celor care te adora,
plini de umilinta, de semerenie, de iubire, de recunostinta,
Iti cantam cantecul curgerii in binecuvantatul Gange,
Cel care curge in Noi, unirea cu  frumusetea inimii Tale,
Lotus Sfant!                                   


"Acolo, unde din uitare, încet ce-am trăit odată se-nalţă spre noi, pur măiestrit, blând, nemăsurat şi-n cuprinsul denecuprinsului înluminat: Acolo începe cuvântul, adevăratul; tăcut, însemnătatea lui ne depăşeşte. Căci duhul ce temeinic ne-nsingurează vrea să fie deplin sigur că atotneuneşte." Rainer Maria Rilke  


Ganduri de asternut pe foaie si in suflet







Nimeni nu se poate întoarce înapoi, dar toţi putem să mergem înainte. Iar mâine, când soarele va răsări, ajunge să-ți spui în sinea ta:

– Am să privesc ziua asta ca și cum ar fi prima din viața mea.

Să-i văd pe cei dragi cu surprindere și uimire - bucuros să descopăr că sunt lângă mine, împărtășind în tăcere ceva numit iubire, despre care se vorbește mult, dar e puțin înțeleasă.

Mă voi alătura celei dintâi caravane care se va ivi în zare, fără să întreb încotro se îndreaptă. Și voi înceta să o mai urmez când voi vedea ceva demn de luat în seamă.

Voi trece pe lângă un cerșetor care îmi va cere de pomană. Poate o să-i dau, poate o să socotesc că va cheltui totu pe băutură și voi merge mai departe - auzindu-i ocările și înțelegând că acesta e felul lui de a-mi vorbi.

Voi trece pe lângă cineva care încearcă să distrugă un pod. Poate o să caut să-l împiedic, poate o să înțeleg că face asta pentru că nu are pe nimeni care să-l aștepte în partea cealaltă, și dorește astfel să scape de propria-i singurătate.

Voi privi totul și pe toți ca și cum ar fi pentru prima oară - mai cu seamă lucrurile mici, cu care m-am obișnuit, uitând de vraja care le înconjoară. Dunele deșertului, de pildă, care se mișcă cu o forță pe care nu o înțeleg, fiindcă nu reușesc să zăresc vântul.

Pergamentul pe care îl port mereu asupra mea îmi va servi nu ca să notez lucruri pe care nu trebuie să le uit, ci ca să scriu un poem. Chiar dacă n-am mai făcut asta niciodată și chiar dacă nu am s-o mai fac, voi ști că am avut curajul să-mi pun sentimentele în cuvinte.

Când voi ajunge în vreun cătun pe care îl cunosc deja, voi intra pe alt drum decât de obicei. Voi zâmbi, iar localnicii vor spune ”E nebun, pentru că războiul și prăpădul au făcut ca pământul să nu mai rodească.”

Dar eu voi continua să zâmbesc, fiindcă îmi place că mă cred nebun. Zâmbetul meu este felul meu de a spune: ”Pot să-mi nimicească trupul, dar nu-mi pot distruge sufletul.”

[...]

Vreau să privesc pentru prima oară soarele, dacă mâine va fi cer senin.

Vreau să urmăresc încotro se îndreaptă norii, dacă cerul va fi acoperit. Întotdeauna mi se pare că nu am timp de așa ceva sau nu îi dau importanță.

Deasupra mea există un cer despre care omenirea întreagă, de-a lungul a mii de ani, a țesut o pânză de explicații.

Ei bine, voi uita tot ce am învățat despre stele, iar ele se vor transforma din nou în îngeri, sau în copii, sau ceva în care voi dori să cred în acea clipă.

[...]

Pentru prima oară voi zâmbi fără vină, fiindcă bucuria nu e păcat.

Pentru prima oară, mă voi feri de tot ceea ce mă face să sufăr, pentru că suferința nu este virtute.

Nu mă voi plânge de viață, spunând: totul e la fel, nu pot să fac nimic pentru o schimbare. Fiindcă trăiesc ziua asta ca și cum ar fi prima și voi descoperi de-a lungul ei lucruri despre care nu am știut niciodată că se aflau acolo.

[...]

Și chiar dacă aceasta ar fi ultima mea zi pe Pământ, mă voi bucura de ea atât cât este cu putință, pentru că o voi trăi cu inocența unui copil, ca și cum aș face totul pentru prima oară.

Paulo Coelho








Templul schimbării Autor: Elena Cociş Autor: Erik Berglund

Pare greu de acceptat faptul că Drumul care duce spre trăirea Divină autentică, spre autocunoaşterea ce te ridică pe culmile celei mai subtile vibraţii poate fi la îndemâna oricui.
        Şi totuşi, această carte o dovedeşte. Totul este simplu, atunci când este adevărat. Am experimentat tot ceea ce în aceste rânduri stă scris, am dus în adâncul sufletului meu fiecare învăţătură în parte - înainte de-a cuteza să le împărtăşesc cu cei în căutarea adevărului - şi am descoperit locul unde stă Cheia pe care Dumnezeu a ascuns-o cu Iubirea Sa. Lumina acestei cărţi se va releva cu străluciri nebănuite, dar şi cu o blândeţe angelică, tuturor celor care au hotărât să nu mai întoarcă privirea de la Dumnezeu şi caută neîncetat Drumul spre El.
        Pe lângă şiragul de meditaţii cu certă valoare iniţiatică, tehnicile de autovindecare şi metodele de autocunoaştere - inclusiv mudrele cuprinse în carte - vin să îmbogăţească şi să netezească calea spre descoperirea Sinelui nostru Superior.
        Templul Schimbării nu este o metaforă. Este un spaţiu real - aflat încă în lumea nevăzută - unde fiecare poate ajunge, dacă vrea, pentru a se regăsi pe sine, pentru a transforma în Lumină Divină vălul ce ne opreşte să vedem Adevărul.
        Spiritul cărţii a fost alături de mine, din clipa în care Universul m-a ales pentru această minunată misiune. Mi-a lăsat un îngeraş - care va fi veşnic alături de mine şi a plecat cu altă misiune! Acum este alături de fiecare cititor în parte, pentru a-l ajuta să treacă pragul Templului Schimbării.
        Simţiţi-l lângă voi şi veţi fi scăldaţi în marele ocean al Iubirii Divine.

B.L.I.S.S. Natura extazului Maureen Moss

 În Natura Extazului, Moss ne conduce într-o călătorie spre extraordinară – pe drumul care ne duce înapoi la adevărata noastră natură, la extaz. Această călătorie magică realizează o vindecare profundă atât pe plan personal, cât şi pe plan global.

Descriere

Nu este nevoie să te mulţumeşti cu o viaţă banală, atunci când în tine se ascunde o viaţă extraordinară. Ştiu asta, pentru că am avut parte de ambele”, spune Maureen Moss, scriitoare, îndrumătoare în viaţă şi conducător de seminar.
În Natura Extazului, Moss ne conduce într-o călătorie spre extraordinară – pe drumul care ne duce înapoi la adevărata noastră natură, la extaz. Această călătorie magică realizează o vindecare profundă atât pe plan personal, cât şi pe plan global.
Cartea Natura Extazului ne arată cum să punem în armonie cele cinci elemente ale extazului – echilibrul, iubirea, integritatea, sexualitatea şi sufletul. Relatările întâmplărilor personale de transformare, ca şi o serie de îndrumări de Explorare Interioară, presărate de-a lungul întregului text al cărţii, ne ajută în acest proces.
Din Natura Extazului:
  • Echilibrul se realizează când păşeşti în lumina unui adevăr, care depăşeşte cu mult ceea ce cunoaşte mintea în momentul de faţă.
  • “Sunt iubită şi iubesc aşa cum trebuie?” Cu fiecare clipă în care-ţi vei atinge propria inimă, vei ajunge să afli mai multe despre Iubire.
  • Când îţi trăieşti viaţa cu Integritate, ia naştere o mare libertate şi o legătură profundă cu Pulsul Universal.
  • Înţelegerea caracterului Divin al Sexualităţii tale şi a forţei pure a energiei tale sexuale sacre îţi deschide inima şi îţi permite să te apropii tot mai mult de inima lui Dumnezeu.
  • Când urmezi mesajul Sufletului, ai de plătit un preţ, dar te aşteaptă şi o recompensă. Preţul este că viaţa ta, aşa cum ai cunoscut-o, nu va mai fi niciodată la fel. Recompensa: viaţa ta, aşa cum ai cunoscut-o, nu va mai fi niciodată la fel


"Draga mea fiinta minunata, iti doresc astazi, ca in fiecare zi, sa fi Ceea Ce esti Tu cu Adevarat.

Alege sa traiesti astazi si intotdeauna, intr-o stare profunda de pace si de recunostinta! Esti in siguranta.

Viata te iubeste si iti va aduce in cale toate experientele minunate pe care le meriti prin drept divin."
 Vindecare prin iubire! 

Vindecare prin iubire!

Am putut sa observ de-a lungul timpul cum vietile oamenilor se pot imbunatati urmand niste pasi simpli de … AUTOVINDECARE, as spune.

Constient sau poate “intamplator”, oamenii au trait experienta “implinirii dorintelor”, fie bucurandu-se de o noua relatie in viata lor, fie de sljba ideala, fie de abundenta, fie pur si simplu de mai multi bani sau de o casa proprie ori o masina noua. Toate aceste lucruri materiale care, pana la urma, sunt o iluzie, trebuie sa recunoastem ca au impact asupra vietii noastre, asupra felului in care noi, cu mintea noastra umana, ne raportam la fericire.
Pentru a ne putea vindeca Viata si pentru a ne putea bucura de toate darurile sale, SINGURUL lucru de care avem nevoie este IUBIREA. Si e firesc ca aceasta sa vina din interior. Dar cum se ajunge la aceasta IUBIRE DE SINE? Cum o gasim? Cum o manifestam? Ce pasi avem de urmat pentru a o simti pe deplin si pentru a o exprima? Cat de frumos si fascinant ar fi sa ne regasim in Iubire, sa invatam sa zburam cu aripi de iubire, fiind Iubire!
Primul pas pentru a te reconecta la Iubire, pentru a-ti aminti adevarata ta natura, reaccesandu-ti adevarata esenta ar fi MEDITATIA. Mediteaza cat de des poti. E simplu: inchide ochii si adu-ti pacea in minte si in suflet. Da-ti voie sa asculti linistea! Fa-o peste tot in viata de zi cu zi: fa-o la dus, fa-o in timp ce pregatesti micul dejun, fa-o stand la coada la cumparaturi, fa-o stand la semafor, fa-o punandu-ti carburant in rezervorul masinii, fa-o in timpul serviciului inchizandu-ti ochii pentru cateva minute. Chiar daca nu va fi o meditatie de maestru, va fi o aducere a pacii in interiorul tau.
OBSERVA FARA SA CRITICI – pe tine sau pe ceialti! Pur si simplu sa ii VEDEM pe ceilalti, sa ne vedem pe noi asa cum suntem, fara sa avem obiectii vis-a-vis de felul in care aratam sau felul in care ne comportam. Respecta-i pe ceilalti si respecta-te pe tine, renuntand la critici si acceptand Ceea Ce Este asa cum este. Critica nu te face decat sa negi parti din tine, fie ca le respingi la ceilalti, fie ca le respingi la tine. Iar acest aspet determina schimbarea ta in sens negativ! Noi suntem intr-o continua schimbare! Asa ca ai grija cu ce iti hranesti mintea, pentru ca aceea vei deveni! Accepta ca totul este o Creatie Divina care merita admirata si nu criticata!
IARTA! Chiar daca pana la urma Totul E Perfect Asa Cum E, uneori mintea noastra are nevoie sa judece si sa acuze, sa invinovateasca. Da-ti voie sa ierti! Si incepe prin a TE ierta pe TINE! Ce-a fost a fost! Ai facut tot ce ti-a stat tie in putinta, cu intelegerea, cunoasterea si informatiile pe care le detineai la momentul respectiv! Alegerile pe care le-ai facut la un moment dat nu definesc ceea ce esti astazi. Te-au ajutat sa ajungi in acest punct, dar nu te definesc! TU NU ESTI TRECUTUL TAU! Astazi esti o cu totul alta persoana! Odata ce vei practica Iertarea in viata ta, vei avea capacitatea sa o practici si in rest.
RENUNTA LA PESIMISM! Nu e dracul atat de negru cum pare! Inceteaza sa-ti mai hranesti mintea cu imagini sau situatii infioratoare, care sa te sperie sau chiar sa te terorizeze. Nicio problema dusa la extrem nu exista cu adevarat in acea clipa. Exista doar IDEEA ta ca ea ar putea exista si forma pe care tu i-o creezi mental. Problema de fapt nu exista! Si nu te judeca pentru faptul ca obisnuiesti sa dramatizezi! Treptat aceasta gandire se poate schimba. Incepe prin a gasi si a contempla imagini care sa-ti faca placere si atribuie-le de fiecare data situatiei in care crezi ca te afli.
ROAGA-TE. Este o vorba care mie imi place tare mult: “Pune-ti o dorinta si apoi roaga-te TIE sa ti se-mplineasca!”. Cam asa sta treaba. Noi suntem responsabili cu implinirea propriilor dorinte. Fie ca te rogi lui Dumnezeu, Universului sau unei orice alte Forte Superioare, de fapt Te rogi TIE. Orice crezi ca e, e valabil pentru tine! Ce crezi e ce creezi! Rugaciunea inseamna speranta. Deci roaga-te, ca sa iti amintesti cat esti de “complet”. Ai putea chiar sa iti faci Rugaciunea sa fie expresia Recunostiintei pentru tot ce ai deja!
AJUTA-TE. Atunci cand simti ca esti intr-un impas, nu renunta la “lupta”. Ajuta-te sa iesi dintr-o situatie deprimanta sau trista. Daca nu poti de una singura, apeleaza la ajutorul prietenilor apropiati tie sau la cei din familie. Dar nu renunta la tine! Ajuta-te sa treci peste orice “obstacol” care apare in calea fericirii tale. Da-ti voie sa razbesti, da-ti voie sa iesi la suprafata. Nu te ineca de una singura. Si mai ales, nu o face constient. Primeste ajutorul care vine spre tine.
ACCEPTA-TE, cu bune si cu rele. Accepta-ti si gandurile negative, recunoaste-le si lasa-le sa-ti transmita mesajul pe care il au de transmis. Treptat le vei putea schimba, exersand gandirea pozitiva. Dar pana atunci, nu nega nimic din tine. Accepta-ti toate partile, caci sunt ale tale. Si orice lucru care nu-ti place, poate fi vindecat si schimba. Dar pentru asta trebuie mai intai recunoscut si acceptat. Constientizeaza ca acestea au fost create pentru a suplini niste nevoi (nesatisfacute). Acum ai inceput sa gasesti modalitati pozitive prin care sa iti satisfaci orice nevoie. Elibereaza-te, asadar, de vechile sabloane si imbratiseaza noile metode!
AI GRIJA DE CORPUL TAU! Corpul tau este TEMPLUL sufletului tau. Ai de trait in el o viata intreaga! Fii atenta la nevoile lui. Ai grija cu ce il hranesti, ce exercitii il pui sa faca, ce ingrijire ii oferi. Invata despre nutritie, cauta un sport care sa ti se potriveasca, du-te la masaje, fa-te cu crema in fiecare seara mangaindu-te. Iubeste-ti corpul – la propriu! Ai grija de corpul tau si el va avea grija de tine.
VORBESTE CU TINE. De fiecare data cand te uiti in oglinda, priveste-te in ochi. Spune-ti cat esti de minunata. Spune-ti ca te ierti, ca te iubesti, ca te accepti asa cum esti. Uitandu-te in ochii tai, iti accesezi direct subconstientul…care te va crede. In timp vei incepe sa te comporti ca atare si asta se va reflecta in mediu. Te vei simti mai iubita, mai apreciata, te vei simti acceptata de cei din jur. Dar, de fapt, vor fi propriile tale actiuni reflectate.
RADE CAT DE MULT POTI! Nu ai nevoie de un motiv. Pur si simplu, fa-o! Daca nu poti sa razi, macar zambeste. Lasa-ti capul pe spate si zambeste. Despre ras se spune ca trateaza multe boli, dar ceva la care se pricepe de minune este sa te faca sa te simti FERICITA. Aminteste-ti lucruri dragute din viata ta care te-au facut sa razi sau vizioneaza filmulete amuzante. Hraneste-ti spiritul cu voie buna! Bucura-te de viata, ca doar de asta o ai. Rade pana si in fata grijilor, caci acestea se vor face mici si vor fugi. Rade in fata fiecarei intamplari. Poti alege ca viata ta sa fie o comedie romantica, nu o drama sau un film horror. Doar rade!
Si acum…incepe sa te IUBESTI! Ai toate motivele s-o faci! IUBESTE-TE! Nu astepta pana iti trece supararea sau pana slabesti sau pana te faci bine sau pana intalnesti pe cineva.. Incepe sa te iubesti ACUM! Si fa-o cu adevarat! Meriti!
                                                                                                                                         Raluca Iancu
                                        http://ghidultuturorfemeilor.ro/revistasufletulfemeii/vindecare-prin-iubire
"Imaginația i-a fost dată omului pentru a compensa ceea ce el nu este, iar simțul umorului să-l consoleze pentru ceea ce este." Francis Bacon