vineri, 4 iulie 2014




Erica Mou





Cel mai mult ador momentele magice savurate în jurul familiei și al prietenilor. Iubirea care plutește în aer, armonia care îți învăluie sufletul, complicitatea existentă din jur. Le ador și le iubesc în aceeași măsură și tânjesc , când sunt departe de ei, după aceste clipe aducătoare de relaxare și fericire. Toate întâlnirile , regăsirile, sunt momente care îmi aduc împlinirea, momente care mă fac să mă simt iubită, îndrăgită, protejată. Îmi amintesc cum de cele mai multe ori , în clipele dificile , am căutat refugiul și pacea în sânul familiei și al prietenilor. Și cum, de fiecare dată , am fugit să împart bucuriile și visele cu ai mei dragi oameni , fără să țin cont de distanță sau timp. E uimitor cum sufletul te trage, ca un magnet, în preajma persoanelor care te iubesc, cum știe când ai nevoie de ei, cum te poartă cu gândul către amintiri dragi când simți un dor acut și nevoia de a retrăi acele momente. Este mai complicat când ești departe de casă, departe de persoanele dragi sufletului tău, fiindcă știi că nu te poți îmbrăca rapid și traversa strada pentru a fii alături de ei. Poate de aceea iubesc weekend-urile, zilele libere, concediile, fiindcă îmi oferă șansa de a retrăi acele clipe, de a-mi face noi amintiri, de a-mi umple inima și mintea de relaxare și iubire, de a pluti și de a visa nestingherită în mijlocul familiei mele. Poate de aceea, înțeleg durerea și frământarea celor care nu avut de ales și au plecat departe de familiile lor pentru a-și face un rost, lacrimile și bucuria reîntâlnirilor, gustul îmbrățișărilor , strălucirea și dăruirea din privirea lor când ajung într-un târziu, acasă, la cei dragi.
Nu este nimic mai vindecător , nimic mai îndestulător, nimic mai mulțumitor, decât mici momente petrecute în compania celor dragi, pentru inima și pentru mintea ta. Nimic mai perfect, mai simplu și mai natural decât scurtele clipe în care te simți tu, copilul, omul matur , fiica, fiul, persoana cea mai importantă din viețile lor. Particule de iubire. Mici, rotunde, valoroase, colorate, strălucitoare. Particule care dau sens vieții imperfecte pe care o ducem. Particule care ne conturează perfect stările și emoțiile.



Nu lăsa să treacă nicio zi fără să le oferi persoanelor dragi motive pentru a zâmbi
Nu permite timpului să treacă fără un rost anume, modelează, construiește, desenează, fă din timpul prezent motive de fericire
Nu acționa decât în interesul celor slabi, nu te supăra din cauze nejustificate, nu ridica glasul și nici mâna, nu accepta ca vorbele răutăcioase să te atingă.
Nu îngădui evenimentelor negative să-ți fure speranța, să-ți secătuiască sufletul, să-ți spulbere credința .
Nu ceda vorbelor mincinoase, oamenilor mici, gesturilor invidioase.
Nu lăsa nimic la voia întâmplării, ia frâiele în mână și fă proprii pași, fără să aștepți să fii împins de la spate.
Nu proceda cum au făcut alții, ai curajul de a face propriile greșeli .
Deschideți inima și mintea către schimbare, către armonie și iubire, către o viață și o lume mai bună, către prietenie, bunătate și adevăr, către frumusețe și credință. Nu uita nici o clipă cât de frumos și special ești ca om și încearcă să alungi din viața ta tot ce te reține , tot ce te macină, tot ce nu este bun pentru tine. Fiecare moment îți este dăruit pentru a realiza lucruri frumoase, lucruri bune, lucruri pozitive. Nu permite timpului să se scurgă fără să faci cel puțin o faptă bună pentru sufletul tău în ajutorarea celor mai puțin norocoși.


 http://anasstassya.wordpress.com/