duminică, 5 octombrie 2014


You are searching for God, but God is not 'other'.
How can you, as ego, be subject and God the object?
You are the object.
Drop your self and He is here.
  ~ Mooji




Cum sa iertam si sa dam drumul resentimentelor








"Iertarea nu este intotdeauna usoara. Uneori, e mai dureros, decat rana suferita, sa-l ierti pe cel care a cauzat-o. Si totusi, nu exista pace fara iertare." ~ Marianne Williamson

Nepoata mea a venit la mine intr-o dupa-amiaza sa-mi ceara un pahar cu apa. Fusese cu bicicleta si pentru ca a pedalat toata ziua, ii era foarte sete.I-am dat sa bea apa si din cauza felului in care respira, am rugat-o sa se aseze si sa se odihneasca un pic inainte de a merge din nou. Am tras scaunul pentru ea ca sa se aseze. In timp ce ea isi bea apa, am observat ca se tot uita in jos si isi tot tragea palaria astfel incat sa nu-i vad fata.
"Ce faci?" i-am spus razand.
"Parul tau este tot ud. 
E atat de cald afara.
Scoate palaria." I-am scos palaria si am pus-o pe masa.
"Ce s-a intamplat?" i-am spus cu o voce ingrijorata.
"De ce esti trista?"
"Nu sunt trista", a raspuns ea.
"Sunt suparata! M-am certat tare cu Alexandra. Nu vreau sa vorbesc despre asta. Asa ca te rog, nu ma face sa vorbesc despre asta."
Dar am vrut sa vorbesc cu ea despre asta. Si asa am insistat.
"Haide. Stii ca poti sa-mi spui. Nu te voi judeca. Ce s-a intamplat intre tine si cea mai buna prietena a ta, Alexandra?"
"Ei bine, hai sa spunem ca ea nu mai este prietena mea." Mi-a spus ea cu o voce foarte furioasa si ochii inlacrimati.
"E rea!
Nu ai nici o idee cum mi-a vorbit...Si toate lucrurile dureroase, a spus ea.
Mi-a spus toate aceste nume oribile...
Cine face asa ceva?
Asta e ceea ce fac cei mai buni prieteni?
Nu mai vreau sa o vad niciodata.
Am terminat cu ea!"
Am fost in stare de soc. Niciodata in viata mea n-am vazut-o atat de plina de furie.
"Stii, eu sunt sigura ca nu a vrut sa te raneasca, si inteleg cum cuvintele ei te-au ranit, dar nu poti purta aceasta manie si furie in tine.
E nevoie sa-i dai drumul.
Esti atat de tanara si inocenta. Ai doar 15 ani... Toate aceste ganduri si sentimente toxice de care te agati, te otravesc. Iti iau dulceata, frumusetea si inocenta ta.
Te rog, nu lasa sa ti se intample asta.
Iart-o si toate aceste sentimente toxice se vor dizolva imediat."
Dupa ce am terminat de spus aceste cuvinte, am facut un pas mai aproape de ea, incercand sa ii dau o imbratisare. Dar ea s-a tras imediat inapoi, simtindu-se si mai furioasa si suparata decat inainte.
"Crezi ca e prima data cand ea imi face asta?
E imi spune mereu ce sa fac. Cum sa ma comport, incercand sa-mi controleze fiecare miscare. Spunandu-mi ce trebuie sa schimb si ca nu ar trebui sa fiu asa cum sunt.
Prietenii te accepta pentru ceea ce esti, fara sa incerce sa te schimbe.
Nu vreau sa mai fiu prietena ei.
Nu vreau sa o iert.
Nu am de gand sa o mai fac. Asa ca inceteaza sa-mi spui sa o iert!"
Si dintr-o data am inceput sa ma ma simt foarte trista. Ca si cum as fi putut simti durerea pe care o simtea ea...
"Stii, atunci cand ierti, nu o faci neaparat si pentru cealalta persoana. O faci pentru tine. Pentru a fi in pace si a fi capabil sa te bucuri de viata ta frumoasa.
Cand ierti, te eliberezi de toata toxicitatea si toata otrava de care te-ai agatat si lasi sa vina iubirea in locul ei.
Pentru ca nimic nu te face sa te simti mai bine ca iubirea.
De ce ii permiti acestui incident sa iti otraveasca mintea, corpul si sufletul?
De ce porti aceasta povara grea cu tine?
Iart-o si vei fi libera. Iart-o si vei fi in pace.
Sunt sigura ca nu a vrut sa te raneasca si sunt sigura ca ea sufera acum la fel de mult ca si tine.
Asa ca te rog, nu iti face asta.
Voi fetelor sunteti foarte tinere, si poate ca este ceva ce aveti amandoua nevoie sa invatati din aceasta experienta. Si daca continuati sa fiti prietene, sau nu, asta nu e important. Cel mai important lucru pentru tine este sa-ti eliberezi inima de ura, manie si resentimente.Sa ai doar ganduri de iubire si sa iti amintesti doar momentele frumoase pe care, voi fetelor, le-ati avut impreuna si sa nu regreti niciodata ca ai fost prietena cu ea.
Si daca o intalnesti vreodata pe strada, sa te uiti la ea cu iubire si compasiune, fara sa ai sentimente de furie, amaraciune, tristete sau resentimente fata de ea.
Trebuie sa ai grija de inima si mintea ta. Si nu conteaza daca oamenii actioneaza intr-un mod crud si rau fata de tine, nu permite niciodata ca actiunile, cuvintele si comportamentele lor sa te otraveasca. Nu le permite niciodata sa-ti ia dulceata, puritatea si inocenta. Pentru ca, daca ii lasi sa ti le ia, devii precum ei. Si incepi sa le faci si tu celorlalti lucrurile oribile care nu ti-au placut atunci cand altii ti le-au facut tie.
Cand ierti, tu arati iubire si bunatate fata de tine. Da drumul la toata durerea pe care o porti cu tine, toate gandurile si sentimentele care iti otravesc incet mintea, corpul si inima, si intoarce-te intr-un spatiu al iubirii. Al pacii interioare si al bunastarii.
Acesta este motivul pentru care ierti. De aceea iertarea este atat de importanta. De asta ar trebui sa o ierti. Pentru ca tu sa poti continua sa fii fiinta minunata, dulce si pura, care esti.
Ierti pentru ca te iubesti pe tine insuti.
Asa ca, practica iertarea fata de ea si fata de tine.
Cand inchizi ochii pentru a merge la culcare noaptea, inchipuieste-ti ca sta in fata ta. Uita-te la ea, si priveste-o pana cand esti capabila sa vezi in adancul inimii ei. Adanc in Sufletul ei dezgolit.
Uita-te la ea pana cand poti sa o vezi acoperita in intregime de lumina. Si fii sigura ca asta este ea cu adevarat.
Trebuie sa intelegi ca mintile voastre pot fi in conflict, dar Sufletele voastre nu sunt. Si cand te uiti la ea prin intermediul mintii tale, vei simti furie, tristete si resentimente. Dar cand te uiti la ea prin intermediul Sufletului tau, vei simti doar iubire si compasiune.
Lasa-ti Sufletul sa privesca in Sufletul ei. Lasa-ti Sufletul sa invete mintea cum sa ierte.
Mergi spre ea. Imbratisati-va si lasati aceasta lumina sa va inconjoare si sa va inunde pe amandoua cu iubire. Si fa asta in fiecare noapte pena cand nu mai exista tristete si nici un resentiment in inima ta ori de cate ori te gandesti la ea. Fa asta si vei vedea cat de bine te simti. Fa asta si nu te vei mai simti ranita..."
Am facut tot posibilul sa-i explic in acea zi de ce iertarea era atat de importanta, in speranta ca in cele din urma ea a renuntat la toate acele ganduri si emotii toxice, de care a fost agatata, si sa fie din nou in pace.
"Iertarea este cel mai puternic lucru pe care il puteti face pentru fiziologia si spiritualitatea voastra. Cu toate acestea, ea ramane unul din acele lucruri mai putin atractive pentru noi, in mare parte pentru ca ego-urile noastre conduc atat de echivoc. A ierta este oarecum asociat cu a spune ca totul este in regula, ca acceptam fapta rea. Dar asta nu este iertare. Iertarea inseamna ca va umpleti cu iubire si radiati acea iubire in afara, si refuzati sa stati agatati de veninul sau ura ce a fost generata de comportamentele care au creat ranile." ~ Wayne Dyer
O multime de oameni cred ca in momentul in care te decizi sa ierti pe cineva, care te-a ranit o data, persoana care primeste iertarea este singura care beneficiaza de gestul nostru bun si caritabil, dar nu este asa.
Iertarea este un dar pe care ti-l faci tie insuti, pentru a fi in pace, fericit si capabil sa dormi noaptea. Nu ierti pentru ca esti slab, ci pentru ca esti suficient de puternic sa realizezi ca numai renuntand la resentiment, vei fi fericit.
Daca tii gandurile otravitoare, ura, furia si resentimentele, sfarsesti prin a te otravi mai mult pe tine insuti decat pe cealalta persoana. Daca ceilalti te-au tratat urat in trecut, asta nu inseamna ca trebuie sa continui munca lor. Da drumul la toata furia, toata toxicitatea si toate resentimentele care iti otravesc mintea, trupul, sufletul si viata.
In fiecare noapte, cand te rogi, meditezi sau stai in pat intins pentru a adormi, cu ochii inchisi, vezi daca poti crea o imagine mentala a persoanei, locului, gandului sau experientei fata de care simti resentimente. Uita-te la acea persoana, loc, gand sau experienta prin ochii Sufletului tau = Iubire, si nu prin ochii mintii = Judecata.
Acopera-le cu lumina si cand nu mai este nici o judecata, furie, resentiment, du-te la ele. Si permite ca lumina sa le vindece, sa te vindece pe tine, relatiile tale si toate ranile. Fa acest lucru in fiecare dimineata si in fiecare noapte pana cand nu mai exista tristete si resentimente in inima ta.
Fa asta pana cand toate amintirile pe care le ai despre acei oameni, locuri, experiente, nu te mai fac sa te simti rau. Fa asta pana cand ai doar iubire si compasiune in inima ta, pentru toti. Fa asta pana cand esti in pace cu tine insuti si cu toti cei care te-au ranit.

http://www.astrocafe.ro




Iubește viața și lecțiile ce le înveți în ea !! Toate au un rost pe acest pămînt !!
După ce ai supravieţuit unei încercări dificile sau ai depăşit un obstacol, devii mult mai puternic din punct de vedere emoţional. Viaţa te-a testat şi ai trecut testul cu brio. Apoi, când va apărea următorul obstacol, vei fi mult mai bine pregătit pentru abordarea lui.

Problemele şi provocările aduc la lumină ce este mai bun în noi — ne descoperim abilităţi despre care nu ştiam că le avem. Mulţi dintre noi nu şi-ar fi descoperit niciodată aceste talente dacă viaţa nu le-ar fi scos în cale aceste dificultăţi. Situaţiile nefavorabile îţi dezvăluie propriile puteri şi capacităţi şi te ajută să îţi dezvolţi şi mai mult aceste calităţi.

Fotografie: Iubește viața și lecțiile ce le înveți în ea !! Toate au un rost pe acest pămînt !! 
După ce ai supravieţuit unei încercări dificile sau ai depăşit un obstacol, devii mult mai puternic din punct de vedere emoţional. Viaţa te-a testat şi ai trecut testul cu brio. Apoi, când va apărea următorul obstacol, vei fi mult mai bine pregătit pentru abordarea lui.

Problemele şi provocările aduc la lumină ce este mai bun în noi — ne descoperim abilităţi despre care nu ştiam că le avem. Mulţi dintre noi nu şi-ar fi descoperit niciodată aceste talente dacă viaţa nu le-ar fi scos în cale aceste dificultăţi. Situaţiile nefavorabile îţi dezvăluie propriile puteri şi capacităţi şi te ajută să îţi dezvolţi şi mai mult aceste calităţi.

Și dacă ți-aș spune că asta e ultima dată când ma vei mai vedea ..ce-ai avea a-mi spune?

Mulţumiţi-vă cu daruri mici, nu cereţi daruri mari. Este o greşeală! Un dar pe care îl ai nu e mic, este tocmai ce-ţi trebuie ţie! Dar omul, în nesăbuita lui mândrie şi dorinţă, vrea tot cerul într-o clipă! Nu se poate fără smerenie nimic. Să ştiţi! 
Vedeţi că într-un cuvânt este cuprinsă toată mântuirea? O stare de dispoziţie interioară. De ce să fim trişti? A Înviat Hristos! Suntem botezaţi, avem înger păzitor, Dumnezeu ne învaţă: „Cereţi-Mi, că Eu vă dau. Cine-ţi dă piatră în loc de pâine? Şi Eu să nu vă dau vouă pâine, puţin credincioşilor?” Asta este puţină credinţă! Încercaţi, nu vă lăsaţi deloc! La măsura voastră. Mulţumiţi-vă cu daruri mici, nu cereţi daruri mari. Este o greşeală! Un dar pe care îl ai nu e mic, este tocmai ce-ţi trebuie ţie! Dar omul, în nesăbuita lui mândrie şi dorinţă, vrea tot cerul într-o clipă! Nu! Tot cerul este al tău dacă eşti prezent şi smeritNu se poate fără smerenie nimic.
Să ştiţi! Există o carte Viaţa Sfântului Nifon. Pe acest sfânt îl caracterizează îndeosebi smerenia. Şi să vedeţi ce descoperire a avut de la Dumnezeu, nici nu vă daţi seama: la moarte au venit sfinţi cuvioşi şi mucenici să-l ia, a venit chiar Mântuitorul. Pentru că el a zis: „Doamne, cât aş fi eu de fericit să vii şi Tu la moartea mea!”. L-au luat dinainte să-şi vadă locul în cer. Toate aceste lucruri le realizează smerenia. Asta-i singura cale. Dar nu vă desconsideraţi, că e cu neputinţă să faceţi ce a făcut Sfântul Nifon. Nu! La măsura ta, străduieşte-te şi tu. Sfântul Apostol Pavel spune: „Împărăţia cerurilor se ia cu năvală”. La un concurs aleargă mulţi, dar cine aleargă sincer nu aleargă degeaba. Cine se duce la concurs să nu se gândească că nu câştigă. Toţi câştigă în final dacă au alergat cinstit, însă numai unii iau premii.

 http://www.doxologia.ro