miercuri, 1 octombrie 2014

Cât de valoros eşti tu

Tu nu eşti la întâmplare.
Naşterea ta nu a fost o greşeală a cuiva.
Tu nu te-ai născut la întâmplare. Viaţa ta nu este un noroc al naturii. Nu părinţii tăi te-au planificat, ci Dumnezeu a făcut-o. El nu a rămas surprins prin naşterea ta. De fapt El te-a aşteptat să te naşti.
Mult timp înainte de a fi conceput de părinţii tăi, tu ai fost conceput în mintea lui Dumnezeu. Nu este în voia soartei, nu este o şansă, nu e un noroc, nu e o coincidenţă că tu poţi să respiri ca să exişti. Eşti în viaţă pentru că Dumnezeu a vrut să te creeze.

Dumnezeu a proiectat în cel mai mic detaliu trupul tău. El a hotărât ce rasă vei avea, ce culoare să aibă pielea ta, părul tău şi orice alt detaliu. El ţi-a făcut trupul tău la comandă în felul cum El a vrut.
El a determinat talentele tale naturale pe care le-ai putea avea şi personalitatea ta unică.
Pentru că Dumnezeu te-a făcut cu un scop, El a decis când te vei naşte şi care vor fi lungimea zilelor tale. El a planificat zilele vieţii tale dinainte, alegând exact timpul naşterii tale şi timpul morţii tale.

"Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele." (Psalm 139.16).

Dumnezeu de asemenea a planificat unde te vei naşte, şi unde vei trăi pentru scopul Lui.
Rasa ta şi naţionalitatea ta nu sunt un accident.
Dumnezeu nu a lăsat nimic la întâmplare. Tot ce El a planificat a făcut-o pentru scopul Lui.

Nimic în viaţa ta nu este arbitrar. Totul este cu un scop.
Este fantastic, cum a decis Dumnezeu ca tu să fii născut.
Nu are importanţă dacă părinţii tăi sunt buni sau răi. Dumnezeu a ştiut că cei doi părinţi au avut celule genetice exacte pentru a da naştere unei persoane aşa cum El a avut în mintea Lui pentru tine. Ei au avut ADN-ul pe care Dumnezeu l-a vrut pentru tine.

Dumnezeu nu face nimic accidental, şi niciodată nu face greşeli.
El are o raţiune pentru tot ceea ce El a creat.
Fiecare plantă şi fiecare animal a fost planificat de Dumnezeu, şi fiecare persoană a fost proiectată cu un anume scop în minte. Motivul lui Dumnezeu pentru creaţie a fost dragostea Lui.
Dumnezeu s-a gândit la tine chiar înainte de a face lumea.
De fapt, de aceea a creat-o!
Dumnezeu a destinat atmosfera acestei planete, în aşa fel ca noi să putem trăi. Suntem în atenţia dragostei Lui şi mai mult decât atât suntem cele mai de preţ creaturi ale Sale.

Iată, deci, cât de mult te iubeşte Dumnezeu şi cât de valoros eşti tu!

 

 http://aripidegandblog.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu