duminică, 25 aprilie 2010

Melita Maschmann-Întâlnind beatitudinea

Melita Maschmann este o ziaristă germană. După o călătorie de două săptămâni prin India, „o simplă coincidenţă” a adus-o la Anandamayi Ma. Şi-a anulat toate planurile de călătorie, a rămas cu Ma, a călătorit prin India alături de ea şi a făcut din India casa sa.
Cartea „Întâlnind beatitudinea” relatează povestea vieţii şi activităţii lui Anandamayi Ma (1896-1982), „mama plină de beatitudine”, una dintre cei mai importanţi sfinţi indieni şi una dintre puţinele femei-Guru ale vremurilor noastre.
Dar, această carte nu este doar o relatare despre Ma. Este o relatare fascinantă a experienţei Melitei Maschmann în India spirituală, încercările şi necazurile sale, bucuriile şi tristeţile ei în compania constantă a lui Ma. Melita şi-a pus întrebări şi a avut îndoieli în căutarea adevărului ultim. În drumul ei întâlneşte iluminaţi ca Maica Tereza, Raihana Tyabji, o mare doamnă în vârstă care a fost asociată cu Mahatma Gandhi, un Lama Tantric şi mulţi alţii, pentru a-şi da seama în final, la fel ca „Siddhartha” lui Hermann Hesse, că trebuie să cerceteze în interiorul ei pentru a găsi răspunsul ultim.

„Văzând faţă radiantă a lui Anandamayi Ma şi auzind râsul Ei, ghiceşti că Ea este o încarnare a Beatitudinii. Atins de mângâierea privirii Ei, ştii că inima Ei se revarsă cu dragoste peste toate fiinţele. Ascultând învăţăturile Ei, atât de simple şi clare, înţelegi că Ea este în posesia întregii înţelepciuni. Dar, nu poţi să spui dacă este Beatitudine, Dragoste sau Înţelepciune care este sursa tuturor acestora, pentru că, în Ea, toate trei sunt întrepătrunse inexorabil şi indisolubil - una nu ar putea exista fără celelalte.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu