luni, 11 iulie 2011

Nativa zodiei Sagetator

Cuvinte cheie: aspiraţie, dragoste de libertate, explorare
Semn de Foc: mobil, echilibrant, neutru
Planetă guvernatoare: Jupiter şi Neptun (secundar)
Simbolizează: ţările străine, călătoriile lungi, aventurile, lucrurile neobişnuite şi incitante, copiii, jocurile şi întreprinderile riscante, comerţul la scară mare, viaţa în aer liber, exerciţiile fizice, dansul şi sporturile, cursele de cai, viteza, pariurile, şansa; filosofia, religia şi înaltele feţe bisericeşti, acţiunile legale; darul profeţiei.
Culorile specifice: albastru, purpuriu
Pietrele preţioase: turcoazul
Metalul: staniul
Propoziţia cheie: „Eu văd” (vizionarul)
Calităţi: exteriorizare, adaptabilitate, vitalitate, entuziasm, optimism, cunoaştere superioară, legalitate, religiozitate, filosofie aplicată, simţul umorului, înţelepciune, intuiţie, înzestrare profetică; independenţă, viaţă naturală, înclinaţie către călătorii şi cultură fizică; îndrăzneală uluitoare, detaşare în faţa primejdiilor.

Vrea să experimenteze, să exploreze

Acest semn astrologic reprezintă o extraordinară capacitate de sublimare. Femeia din zodia Săgetătorului este frumoasă şi minunat împlinită corporal, iar viaţa ei înseamnă adesea o maximă deschidere faţă de Univers. Aspiră frenetic să se eleveze, să atingă o dimensiune superioară, sublimă şi misterioasă, pe care o caută într-o mişcare plină de avânt.

Femeia din zodia Săgetătorului este născută sub semnul onestităţii şi al francheţii, simbolizat de săgeata care zboară direct la ţintă. Este energică şi spontană, îşi împlineşte ţelul prin puterea gândirii optimiste. Primeşte întotdeauna ajutor când are nevoie, chiar şi în ceasul al unsprezecelea.

Săgetătoarea este preocupată de propriul confort, dar şi de binele societăţii, este pasionată de idei abstracte, principii şi credinţe. Consideră că spiritualitatea şi etica sunt deasupra intereselor individuale. Este onestă, corectă, generoasă, preocupată să obţină aprobarea şi armonia. Are o viziune profundă asupra vieţii. Deoarece este directă, acţiunile ei sunt tranşante şi oferă o versiune nediluată a realităţii.

Săgetătoarea are capacitatea de a vedea viitorul, deoarece intuiţia ei este profetică şi înţelege curentele actuale de gândire. Ea pătrunde în domenii necunoscute, pentru că doreşte să ştie, să experimenteze, să exploreze.

Călătoreşte cât poate de frecvent şi pe distanţe lungi, fie în realitate, fie în gând. Vrea ca oamenii să-i recunoască talentele şi munca, are o mare capacitate creatoare şi se simte împlinită atunci când şi-o foloseşte.

Adoră bărbaţii puternici

Femeia din zodia Săgetătorului nu afirmă întotdeauna ceea ce vrem să auzim. Se exprimă pe şleau şi adresează întrebări stînjenitoare. Dar când spune ceva deosebit, splendid, îţi vine să cânţi de fericire.

O femeia născută sub acest semn, este prietenoasă, onestă şi ţi se lipeşte de suflet cu farmecul ei unic, original. Întotdeauna vorbeşte deschis, pentru că vede lumea exact aşa cum este, deşi, uneori, uşor colorată în roz. Acesta este unul din talentele ei deosebite - poate privi raţional orice situaţie, cu o logică imbatabilă, păstrîndu-şi în acelaşi timp capacitatea fericită de a crede că lucrurile se vor ameliora sau dacă nu, de a le accepta aşa cum sunt.

Această femeie este foarte independentă şi detaşată de legăturile de familie.
Chiar dacă drumurile ei duc uneori doar la film sau la prietene, este tot timpul pe picior de plecare.

Îi place să se simtă protejată, dar nu-i place să i se dea ordine. Deşi detestă să i se comande, mai ales în public, cînd testează un bărbat, aşteaptă de la el fie ferm. Jupiterienele nu-i agreează pe nehotărîţi. S-ar putea să reacţioneze cu o uimitoare supunere tandră, dacă este convinsă. Deşi nu este totdeauna pregătită să renunţe la individualitatea ei pentru un bărbat, îi adoră pe cei puternici.

E o iubită dulce şi feminină

Cu toată inteligenţa ei logică, Săgetătoarea nu ştie întotdeauna de unde va apărea următoarea idilă şi ce o va face să se îndrăgostească. Iar atunci cînd apare bărbatul care o atrage, nativa abordează o detaşare exemplară. Flirtează, însă nu are de gând să transforme fiecare flirt într-o legătură stabilă sau eternă.

E în largul ei şi neconvenţională în relaţiile cu bărbaţii. Fiindcă se consideră egala lor, e posibil să le copieze comportamentul şi să le împrumute puloverele. Dacă îi mai plac şi sporturile sau campingul, s-ar putea să fie greu de deosebit de "băieţi". Dar puloverul unui bărbat stă altfel pe ea... Jupiteriana poate fi cea mai dulce şi mai feminină iubită. Doar că se înţelege atât de bine cu atât de mulţi bărbaţi, încât o vezi cu ei peste tot.

Deoarece e atât de onestă, s-ar putea să dispreţuiască ipocrizia care apare în relaţiile sociale. Ştie că morala ei este ireproşabilă şi asta e tot ce contează. Nu înseamnă că e uşuratică numai pentru că râde la glumele unor bărbaţi. Câteodată propunerile ei de prietenie pot fi interpretate greşit drept declaraţii de dragoste.

Are un optimism molipsitor

Adevărul e că îşi păstrează toată viaţa sufletul de copil încrezător. Percepţia ei e atât de candidă, încât devine câteodată vulnerabilă în dragoste. Nu contează cât de inteligentă este într-o discuţie sau logica uluitoare pe care o dovedeşte. Toate astea n-au nimic de-a face cu sentimentele ei. Mintea ei e sclipitoare şi se poate descurca în orice situaţie de criză. Dar inima ei este sensibilă la o lume magică.

Femeia din Săgetător este delicios de stângace uneori. Însă starea ei de spirit solară poate topi cele mai dure inimi.
Savurează mîncarea şi vinurile bune, o încântă hainele frumoase şi adoră să călătorească. Este cheltuitoare, cu condiţia să nu aibă ascendent în Capricorn sau Fecioară. Banii de dragul banilor nu o interesează şi e nevoie de câteva lecţii bune ca să înveţe valoarea lor.

Multe dintre native sunt atrase de lumina reflectoarelor. Ipocrizia şi sclipiciul artificial din lumea spectacolului o dezgustă rapid însă şi va da fuga acasă ca să testeze viaţa domestică alături de cineva care crede că sinceritatea e frumoasă. Dacă renunţă la carieră nu înseamnă însă că şi-a desfăcut aripile de la picioare. Acestea sunt prinse la călcâiele ei încă din naştere.

Nu este femeia potrivită pentru un iubit melancolic, posomorît. Pesimismul o îmbolnăveşte la propriu.

Dăruieşte şi dragoste, şi prietenie

Femeia aceasta simte nevoia să fie înconjurată de frumuseţe şi curăţenie pentru a se simţi în largul ei. Nimeni nu e o gazdă mai graţioasă decât ea, campioană în materie de viaţă socială. Atitudinea prietenoasă, veselă a jupiterienei îi face pe toţi să se simtă bineveniţi în casa ei. Poate sparge gheaţa imediat, chiar şi la cele mai scorţoase evenimente sociale, dar probabil că uneori va face câteva sprâncene să se ridice dezaprobator.

Femeia din Săgetător dăruieşte cald, din preplinul ei de loialitate, încredere şi afecţiune. În privinţa ei cele trei sunt inseparabile, căci această femeie nu poate dărui dragoste fără prietenie.

Nativa din zodia Săgetătorului face gesturi rapide şi hotărâte. Are ochi care strălucesc de entuziasm, sesizând totul de la prima vedere.

Două tipologii fizice sunt posibile pentru acest semn: cea atletică şi cea scundă cu forme rotunde. În orice caz, Săgetătoarea are o alură plină de încredere şi ştie să atragă privirile.

Se bucură de o bună sănătate, suprasolicitarea îi poate slăbi nervii.
Are gambele şi picioarele puternice, o mină optimistă, sinceră, nasul cârn, sprâncene mici şi gura senzuală, cu o expresie mereu frumoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu