sâmbătă, 3 mai 2014

Sa-l vedem pe celalalt ca Fiind Ceea Ce Este El cu Adevarat

Sa poti vedea tot ce e mai bun in celalalt, chiar in momentele in care acesta iti arata partile lui cele mai intunecate. Acest lucru inseamna sa Privesti cu Adevarat.
Nu este vorba despre a incerca sa-i schimbam pe ceilalti, ci poate mai mult, de constientizarea faptului ca orice gand indreptat catre ei, ii transforma deja. Si ca inclusiv privirea noastra proiectata inspre ei, ii transforma, chiar daca constientizam acest lucru sau nu.
Auzim tot timpul faptul ca nu-i putem schimba pe ceilalti si ca insasi incercarea de a o face este din start o premisa gresita. Este adevarat: Nu este vorba sa incercam sa ii schimbam pe ceilalti, ci sa ajungem in momentul in care sa avem ochii prin care sa ii putem vedea ca fiind Cine Sunt Ei cu Adevarat. Incercand sa ii schimbi, inseamna din start ca nu privesti de unde ai putea sa privesti. Inseamna ca privesti umanul din ei, in loc sa privesti divinul din ei. Si bineinteles, ca ceea ce privesti, ti se va reflecta in propria relatie cu acesta.
In momentul in care lasam la o parte comportamentele celuilalt si proiectiile noastra fata de acesta, coborand in inima si deschizand un lacasul sufletului, vom ajunge in momentul in care sa il privim pe celalalt prin inima. Sa il vedem ca fiind Minunea Care Este de Fapt. Sa vedem Esenta Pura a Ceea Ce Este El cu Adevarat, esenta care este aceeasi cu Ceea Ce Suntem Noi cu Adevarat. In acel moment, constientizam ca nu avem ce sa schimbam in celalalt, pentru ca vazandu-l ca Fiind Ceea Ce Este, vedem inocenta si puritatea lui. Ce sa schimbam la aceasta inocenta si puritate?
Stiu ca este dificil de acceptat faptul ca locul de unde privim ne arata exact locul de unde traim, si totodata, ne creaza realitatea impreuna cu obiectul privit. Asadar, nu este responsabilitatea celuilalt sa fie altfel decat este, ci este responsabilitatea noastra sa constientizam de unde privim, ca mai apoi sa ne deschidem sa privim Ceea Ce Este cu Adevarat, dincolo de ceea ce se vede.
Totodata, un simplu gand de-al nostru il transforma pe celalalt, pentru ca energia acestui gand va ramane in campul energetic al celuilalt. Totul este interconectat. Tot ceea ce gandim, facem sau spunem influenteaza intregul Univers intr-un fel sau altul.
Este mult mai simplu sa-l facem vinovat pe celalalt pentru un anumit comportament fata de noi, dar poate pentru prima oara ar fi indicat sa ne oprim si sa constientizam: Ce gandim tot timpul despre celalalt? Ce anume vedem in el? De unde anume il privim?
Raspunsurile sincere la aceste intrebari ne vor putea fi niste pioni minunati inspre constientizarea A Ceea Ce Suntem cu Adevarat si A Ceea Ce Este celalalt cu Adevarat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu