marți, 17 februarie 2015

Cel mai important pentru o femeie e încrederea că pentru ea și bărbatul ei există mâine. Încrederea este cel mai bun lucru pe care îl poate oferi un bărbat

10565094_989179891098325_7860548465081053984_n 
 
Sunt bărbați care oferă fără să ceară nimic. Sunt bărbați care cer fără să lase ceva în urmă. Sunt bărbați creatori și bărbați demoni. Sunt bărbați cu trecut și fără viitor sau invers. Bărbați diferiți, pe cât de diferite sunt femeile din viața lor. Însă atunci când lucrurile trec dincolo de aprecierea unei femei, când pasiunea se transformă în dragoste iar gesturile în fapte, un bărbat se știe responsabil să aducă în viața celei de alături un răspuns. Uneori răspunsul e tăcere, alteori reproșuri sau promisiuni de-o zi. Însă cel mai frumos răspuns e încrederea.
Ceea ce se întâmplă între o femeie și un bărbat este frumos. Relații, gânduri la ea, promisiuni, atingeri, lumânări și cine romantice, certuri cu miros de împăcare, dragoste, atingeri. Când toate astea devin parte firească din viața lor comună, femeia tinde să vrea mai mult și bărbatul să ofere mai mult. Și sub acest mult nu se ascunde o motivație materială și nici un moft personal. Mai multă implicare, mai multă atitudine, mai mult viitor. Cel din urmă e cel mai important argument al fericirii unei femei. Este cel mai important pentru o femeie să știe că poate conta pe omul ei, oricând și în orice împrejurare.
O femeie vrea stabilitate. Și siguranță. Și nu e vorba de stabilitate că el va acționa așa sau altfel. La un bărbat deja trebuie să fie simțul responsabilității și al faptelor corecte. O femeie vrea încrederea de după ceva timp împreună, când inconștient sau imaginar își vede viața alături de acel bărbat. Îl vede în casa lor jucându-se cu copiii sau reparând un scaund, îl vede puternic alături când ea are probleme, îl vede seducător și tandru în orice moment. Și când un bărbat acuză că o femeie vrea doar casă și mașină, nu are dreptate: o femeie vrea un bărbat care pe viitor să poată construi și avea. Unele femei vor vrea aici și acum de la bărbatul lor, dar asta e despre altceva. Contează că bărbatul la rândul lui, atunci când se va gândi la femeia de alături ca la soția lui și mama copiilor lui și fericirea lui, să știe că acea soție va dori stabilitate și acea mamă va dori siguranța unui viitor pentru copii. Da, lucrurile frumoase se construiesc împreună și nu e firesc de dus responsabilitatea masculină la extreme, dar chiar și de construiești împreună o femeie va căuta încrederea că anume el este acel bărbat cu care poți construi.
Așa că fiecare bărbat trebuie să se asigure că pe lângă sărut și cuvinte dulci mai poate oferi ceva. Poate oferi stabilitate, siguranță, încredere unei femei. Și dragoste multă. Va cere în schimb aceeași iubire, susținere și devotament. Iar dacă ambii vor înțelege cât de importante sunt aceste lucruri, greutățile și certurile nu vor fi decât modalități să întărească dragostea dintre ei. Viitorul este la fel de important ca și prezentul pentru o femeie, iar după o perioadă cel mai important.
Așa că da, cel mai important pentru o femeie e încrederea că pentru ea și bărbatul ei există mâine. Încrederea este cel mai bun lucru pe care îl poate oferi un bărbat. 

 http://devorbacutine.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu