marți, 17 februarie 2015

Dacă nu știi ce să simți față de un om, închide ochii și imaginează-ți că el nu este. Niciunde. Nicicum. Niciodată

relatiere
Oamenii pe care i-am iubit odată mai mult decât pe noi înșine și care erau viața noastră au devenit un trecut. Femeile cărora le promiteam iubire veșnică au rămas o promisiune deșartă. Bărbații pe care unele femei îi numeau creatori și îngeri au plecat departe. Să fie îngerii altora. Lucrurile care le consideram cele mai de preț, cele trăite alături de cineva, au uitat să devină fapte și momente plăcute din viață. Au devenit amintiri. Atingerile odată simțite, nopțile odată fierbinți, gândurile odată rebele au dispărut.
Și poate că unii oameni de asta sunt în viața noastră. Să-și spună lecția și să plece. Și poate că pe alții de asta îi considerăm importanți. Că au venit la timpul potrivit și au lăsat prea mult din ei lângă noi. Însă dragostea, ura, plăcerile și neînțelegerile legate de oameni, trăite cu alți oameni, se unesc nu în regrete și nici în amintiri frumoase. Ci în noi. În felul nostru de a fi alături de cineva. Sau fără el. Cu toată dragostea lui. Sau fără dragoste. Cu miile de emoții ce se nasc știind aproape. Sau fără nimic. Relații, prietenii, momente unice, chiar și același sex de o noapte, toate își păstrează intensitatea după ce a rămas din urmă. Dacă a fost acel om important sau nu. Dacă te-ai simțit bine alături de el sau nu. Dacă te-a schimbat sau nu. Dacă te mai schimbă sau nu.
Dacă nu știi ce să simți față de un om, închide ochii și imaginează-ți că el nu este. Nu este în viața ta, în lumea ta, în inima ta. Nu sunt momentele în care râdeți împreună zgomotos. Sau momentele de liniște. Sau nopțile fierbinți trăite împreună. Nu sunt plimbările de-o seară. Sau certurile de-o oră. Sau nebuniile făcute în doi. Nu sunt enervările la culme sau clipele de tăcere. Nu sunt călătoriile în doi. Săruturile sau palmele oferite la furie. Nu sunt cuvintele dulci sau amare. Îmbrățișările calde sau indiferente. Ochii atât de cunoscuți sau atât de reci. Nu este el, omul fără de care nu ai putea nici o secundă sau cel lângă care timpul e o veșnicie. Tristă. Nu este susținerea lui, grija lui, încrederea lui sau nepăsarea. Nu este el. Pur și simplu nu este.
Dacă nu știi ce să simți față de un om, închide ochii și imaginează-ți că el nu este. Niciunde. Nicicum. Niciodată. Ce vei simți atunci? 

 http://devorbacutine.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu