marți, 28 decembrie 2010

Adevarata ta inima si zidurile cu care ai inconjurat-o

La fel ca orice alt barbat, uneori imi doresc sa ma bucur de energia feminina, iar alteori sa avansez catre un scop, in maniera masculina, fara a fi intrerupt in vreun fel. Destinul a facut insa ca esenta mea sexuala sa fie masculina, asa ca ma simt atras de tine, iubita mea minunata. Stiu foarte bine ce imi doresc de la tine din punct de vedere sexual, draga mea iubita. Imi doresc sa iti contemplu mereu fascinat manifestarea ta feminina si sa percep invitatia ta continua de a fuziona cu intreaga ta fiinta. Imi doresc sa patrund in tine si sa imi daruiesti inima ta feminina, deschisa in fata lui Dumnezeu. Imi doresc sa imi fac salas in receptivitatea ta plina de iubire si sa ma deschid impreuna cu tine in fata fericirii iubirii, nu doar in calitate de simpli prieteni, ci ca iubiti, in jocul pasiunii si al desfatarii reciproce. Si totusi, simt ca de multe ori te inchizi in tine si ma respingi. Din punct de vedere sexual, iti simt uneori raceala si rezistenta, care depasesc bucuria ta de a te abandona. Stiu ca uneori este din vina mea. Am fost insensibil si crud. Stiu ca alteori esti pur si simplu prea obosita ca sa te deschizi. Exista insa si momente in care simt ca inima ta nu este deschisa sa primeasca iubirea mea, chiar daca esti plina de energie, iar eu sunt in intregime prezent alaturi de tine.


Doresc sa ma bucur de un joc amoros profund alaturi de tine, dar imi doresc de asemenea ca amandoi sa ne deschidem in fata iubirii universale, in beneficiul tuturor celorlaltor fiinte. Doresc ca dormitorul nostru sa devina un palat al fericirii, dar si ca inimile noastre sa daruiasca ce au de daruit de-a lungul intregii zile, astfel incat sa traim in implinirea iubirii, mereu deschisi in fata celorlalti, gata sa facem dragoste prin toate actiunile noastre de zi cu zi si prin toate relatiile noastre cu intregul univers. Doresc ca tu sa te deschizi sincer fata de mine si doresc sa iti daruiesc totul, dar doresc de asemenea sa ne deschidem amandoi astfel incat sa ii putem simti si sa ne putem darui fiinta tuturor celorlalti, de-a lungul intregii zile. Sper ca, impreuna, ne vom putea elibera inimile din colivia fricii. In acest fel, trupurile noastre vor putea fuziona libere in desfatarea actului amoros, iar noi ne vom putea manifesta ca iubire intreaga zi."



Daca semeni cu majoritatea femeilor, inseamna ca te-ai nascut inzestrata cu o esenta sexuala feminina. La nivelul esentei tale, tu te identifici mai degraba cu viata vesnic in schimbare decat cu moartea imuabila. Pe vremea cand erai copila, iti placea sa te joci mai degraba cu papusile decat de-a razboiul. Iti placeau catelusii, creioanele de colorat, trusele de farduri si aromele. Iti placea sa te imbraci frumos si sa te impodobesti cu bijuterii atunci cand te duceai la o zi de nastere, si mai putin jocurile provocatoare. Iti placea sa fii vazuta, pentru ca te-ai identificat intotdeauna cu lumina iubirii. Orice lucru care pune in valoare aceasta lumina – zorzoane, obiecte stralucitoare, bratari – iti amplifica fericirea.


Ca tanara femeie, ai visat probabil la un salvator masculin: staruri de muzica pop, cavaleri in armuri albe, personaje reale sau imaginare, care te-ar fi putut duce altundeva, intr-un loc magic. In adancurile inimii tale, ai sperat ca va veni o zi cand un barbat iti va vedea adevarata frumusete, adevarata lumina, oceanul nesfarsit de iubire care se ascunde in inima ta, ducandu-te apoi in acel loc in care ti-ai dorit intotdeauna sa fii. Ai visat ca daca te vei deschide la fel ca cerul luminat de luna, iubitul tau te va duce in regatul stralucitor al fericirii nascute din iubire.


Din pacate, a venit un moment in evolutia ta in care ai incetat sa mai ai incredere in aspiratia inimii tale feminine. Poate ca te-ai impregnat chiar cu atitudinea anti-feminina specifica culturii noastre. Sau poate ca familia ta te-a educat in spiritul valorilor masculine. Dintr-un motiv sau altul, ai devenit convinsa ca este mult mai bine sa te descurci singura in viata, ca in acest fel poti deveni mult mai puternica, ducandu-te oriunde doresti fara a mai astepta ca iubirea sa vina si sa te poarte pe aripile ei.


Ti-ai reprimat dorinta de a fi vazuta si adorata ca lumina a iubirii. Ai ajuns sa crezi ca asumarea unei directii in viata este mai importanta decat increderea acordata nebuloasei intelepciuni a iubirii care emana in mod natural din stralucirea esentei tale profunde.


Poate ca parintii tai au considerat-o pe sora ta mai frumoasa decat tine, asa ca ti-ai protejat inima ranita cu un zid al ambitiei masculine: „O fi sora mea mai frumoasa, dar eu pot deveni o savanta, caci sunt mai desteapta!” Poate ca ai asistat la dominarea mamei tale de catre tatal tau, asa ca ai preferat sa iti protejezi inima vulnerabila cu un zid al controlului masculin: „Nimeni nu imi va spune mie ce sa fac! Eu voi fi capitanul propriului meu vas!”


Daca ai fi optat sa devii o savanta pentru ca iubeai foarte mult stiinta sau daca ai fi ales sa iti conduci singura propria viata pentru ca numai acest lucru te-ar fi putut face cu adevarat fericita, aceste decizii nu ar fi fost deloc gresite si ti-ar fi implinit inima. Daca ai optat insa sa devii o savanta numai pentru ca parintii tai ti-au ignorat stralucirea interioara si inima ta s-a simtit ranita, ori sa iti controlezi propria viata numai pentru ca nu doreai sa fii ranita de un barbat, asa cum s-a intamplat in cazul mamei tale, inseamna ca ti-ai creat in jurul inimii ziduri puternice ale fricii, refuzandu-ti o viata traita in deschiderea iubirii.


Cand ai mai crescut si ai devenit adolescenta, ti-ai construit noi ziduri de aparare. Ti-ai dorit in acei ani ca baietii sa fie interesati de tine. Din pacate, frumusetea stralucirii tale feminine a ramas ascunsa in spatele zidurilor masculine ale autocontrolului bazat pe teama, cu care ti-ai inconjurat inima ranita si nerecunoscuta. De aceea, ai inceput sa iti construiesti deasupra acestui zid masculin protector o expresivitate feminina superficiala.


Ti-ai cumparat si tu blugii pe care ii purtau toate fetele populare din scoala, ai inceput sa iti verifici din cand in cand silueta in oglinda, intrebandu-te daca asta isi doresc baietii de la tine. Ti-ai petrecut din ce in ce mai multe ore facand cumparaturi si incercand haine si bijuterii, parfumuri si farduri, dar nu pentru ca iti doreai sa iti impodobesti si mai mult stralucirea interioara, ci pentru ca iti lipsea iubirea. Te simteai invizibila si nepretuita, din cauza zidurilor groase sub care ti-ai ascuns in timpul copilariei adevarata stralucire si iubire a esentei tale feminine.


Din cauza ranilor primite in copilarie, tu ti-ai ascuns adevarata ta esenta feminina, alcatuita dintr-o iubire luminoasa si vulnerabila, sub un zid masculin al fricii: „De vreme ce lumina iubirii mele este inadecvata, imi voi orienta viata catre succes, astfel incat sa merit sa fiu iubita pentru realizarile mele”. In anii adolescentei, ai adaugat peste acest zid un altul, de data aceasta aparent feminin: „Daca nu imi voi slefui putin suprafata, baietii nu ma vor baga in seama”.


Si astfel, stralucirea iubirii, specifica adevaratei tale esente feminine, s-a ascuns inca din anii adolescentei in spatele unui zid masculin protector, al dorintei de a te afirma si de a-ti conduce singura viata, spoit pe deasupra cu un strat superficial de feminitate de tip: „Uita-te la mine!”, dublat insa de o lipsa a increderii reale in sine si de intentia ascunsa de manipulare a atentiei barbatilor.


Dincolo de toate aceste ziduri exterioare, inima ta a fost si ramane intotdeauna plina de lumina iubirii. De aceea, la nivelul ei, manifestarea deschisa a acestei lumini si daruirea iubirii reprezinta singurul mod autentic si extatic de a trai. Zidurile de protectie sunt insa si ele inzestrate cu voce, soptindu-ti la ureche: „Frumusetea este superficiala”, „Mintea mea este mai importanta ca trupul”, „Nu pot avea incredere in barbati”, „Daca doresc ca un barbat sa ma iubeasca, trebuie sa il fac sa ma doreasca”, „Obiectivele mele profesionale sunt mai importante pentru fericirea mea decat barbatii cu care ies sau iubirea pe care o ofer lumii prin viata mea, odata cu fiecare respiratie”.


Toate acestea sunt minciuni, iar esenta ta feminina profunda o stie foarte bine. Si totusi, te simti confuza, caci zidurile protectoare cu care te-ai inconjurat pot fi foarte puternice. Fac parte din tine. Este atat de usor sa cazi in capcana minciunilor lor, traindu-ti intreaga viata fara a da curs niciodata dorintei tale cele mai profunde: aceea de a fi recunoscuta ca lumina, de a fi adorata si venerata ca stralucire a iubirii, de a te darui pe tine insati ca ofranda a iubirii care sa fie cuprinsa de o integritate masculina autentica, de a te deschide in fata lui Dumnezeu prin aspiratia plina de iubire a inimii tale.


Poate ca ai incercat sa ai incredere intr-un barbat si acesta te-a parasit. Ca de obicei, te-ai simtit tradata, asa ca ti-ai construit un nou zid de aparare, tot din cauza fricii: acela al „femeii cu o cariera independenta”. Ai sperat astfel ca te vei putea proteja si ca nu vei mai fi ranita sau parasita in noapte de un barbat in al carui angajament nu poti avea incredere. In masura in care cariera ta reprezinta o expresie a iubirii, inima ta se poate darui fara probleme prin intermediul profesiei tale, dar daca ti-ai construit cariera din teama de a nu mai fi ranita si abandonata, decizia ta va fi marcata de teama si cariera ta va avea intotdeauna un fundament slab, caracterizat prin indoieli, singuratate, stres si lipsa implinirii la nivelul inimii.


Si astfel, stralucirea iubirii care reprezinta esenta ta feminina a ajuns sa fie inconjurata de un zid masculin gros (pe care ti l-ai construit din cauza faptului ca sora ta era mai frumoasa decat tine sau pentru ca familia ta pretuia prea mult valorile masculine), spoit cu un strat subtirel de feminitate conjuncturala (pe care l-ai adaugat pornind de la premisa ca baietii nu se uita decat la suprafata fiintei tale), deasupra caruia ai construit un nou zid al ambitiei masculine (pentru ca te-ai temut sa nu devii din nou dependenta din punct de vedere financiar de un barbat instabil).


In timp, toate aceste ziduri s-au pietrificat in interiorul trupului tau, astfel incat ai devenit incapabila sa mai traiesti orgasme profunde, iar fata ti s-a ridat din cauza tensiunilor. Aceste ziduri de aparare ti-au aruncat mintea intr-o stare de confuzie, datorata dorintelor tale conflictuale, cand pentru independenta si siguranta, cand pentru un barbat periculos, care sa iti inmoaie genunchii, cand pentru a reusi pe cont propriu. Toate aceste ziduri iti blocheaza adevaratele emotii, motiv pentru care te simti uneori inerta, aproape amortita, alteori furioasa si chiar isterica, fara a-i permite insa prea des oceanului profund al luminii si al iubirii din inima ta sa iasa liber la suprafata constiintei, sub forma unor valuri emotionale jucause, indiferent daca ai de-a face cu un barbat sau cu intregul univers.


Mai mult, aceste ziduri de aparare atrag inevitabil catre tine barbati cu acelasi gen de probleme, inconjurati la randul lor de ziduri protectoare, care au renuntat cu mult timp in urma sa mai intre in contact cu esenta lor masculina autentica, manifestata prin cultivarea adevarului, prin urmarirea unor obiective ferme si printr-o iubire impecabila. Din cauza minciunilor cu care ti-ai inconjurat inima ranita, vei atrage catre tine numai barbati la fel de raniti, care s-au inconjurat la randul lor cu minciuni. Ei nu te mint numai pe tine, ci se mint chiar pe ei insisi. Intreaga lor viata este o minciuna, la fel cum este si viata ta.


In inima ta, tu visezi probabil sa cunosti un barbat cu o mare integritate, atent cu tine, plin de forta, de umor, de intelepciune, si inzestrat cu o asemenea profunzime a iubirii incat sa iti trezeasca pe deplin increderea, facandu-te sa te abandonezi in intregime lui, astfel incat el sa te poata conduce in forta catre fericirea pe care o meriti, esenta ta profunda sa se poata expune in fata beatitudinii divine, iar trupul tau sa infloreasca si sa explodeze in valuri necontrolabile de placere divina.


Alternativ, te poti simti mai echilibrata, avand motivatii deopotriva masculine si feminine, caci intreaga ta viata nu ai facut decat sa iti tradezi dorinta cea mai profunda a inimii tale, inconjurand-o cu noi si noi ziduri succesive create de frica, ce dau la randul lor nastere confuziei si iti neutralizeaza adevarata aspiratie a inimii. Astfel, ti-ai construit un zid de aparare din teama de a nu mai fi dependenta, iar aceasta te-a condus catre autonomia emotionala si catre increderea in sine. Ti-ai construit apoi un alt zid de aparare din teama ca nu esti suficient de atragatoare, iar aceasta te determina sa te compari tot timpul cu alte femei, sa te imbraci si sa te comporti astfel incat sa ii atragi pe barbati chiar daca nu ai incredere in ei, protejandu-ti astfel inima si trupul chiar in timp ce faci tot ce iti sta in puteri pentru a le atrage atentia.


Iti doresti libertatea de a te imbraca asa cum vrei; iti doresti ca barbatii sa te respecte ca persoana, si nu sa te trateze ca pe un obiect; iti doresti ca ei sa te gaseasca atragatoare, dar sa nu te hartuiasca; iti doresti un barbat de incredere, care sa isi ia angajamentul ferm ca te va iubi; iti doresti un barbat care sa iti acorde spatiul de care ai nevoie si care sa iti respecte propriile decizii; stii ca esti capabila de o iubire profunda; te misti hotarata, dornica sa obtii independenta financiara; te simti obosita si stresata, iar corpul tau feminin tanjeste dureros dupa iubire, chiar daca tu nu mai ai incredere in barbati – toate aceste ziduri de aparare se amesteca si neutralizeaza adevaratele daruri ale fiintei tale esentiale.


De aceea, atunci cand are de-a face cu tine, barbatul nu mai percepe darurile profunde ale iubirii tale, ci doar zidurile de aparare sub care le-ai ingropat. El sesizeaza dorinta ta de independenta, dar si dorinta ta de a fi dorita. Isi da seama ca il atragi, dar si ca il respingi. Simte momentele in care inima ta se abandoneaza si doreste sa fie iubita, dar si pe cele in care te ascunzi din nou in spatele zidurilor de aparare, pentru a nu fi ranita.


Este probabil la fel de confuz in ceea ce priveste menirea lui profunda cum esti tu in ceea ce priveste dorinta ta profunda de a fi iubita. De aceea, in loc sa persevereze in iubirea lui angajata fata de tine, in loc sa dea succesiv la o parte toate straturile rezistentei pe care o opui, in loc sa iti cuprinda plin de iubire adevarata esenta sexuala, astfel incat sa ii poti oferi inima ta deschisa ca pe un dar divin, - el se bucura de ce apuca, dupa care isi cauta o alta iubita, mai putin complicata. Si asa faceai atata caz de independenta ta!


Poate ca ai intr-adevar o esenta sexuala echilibrata (exista un numar relativ mic de femei care au o astfel de esenta), dar probabilitatea cea mai mare este sa fii inzestrata cu o esenta sexuala feminina, neutralizata de straturile succesive generate de frica, deopotriva masculine si feminine, care nu fac decat sa raspandeasca in jurul lor o stare de confuzie: de fapt, care este dorinta cea mai profunda a inimii tale?


Daca ai o esenta sexuala feminina, atunci doresti sa fii vazuta asa cum esti. Doresti ca barbatul sa iti patrunda in inima, sa te deschida in fata iubirii si sa danseze cu lumina iubirii tale. Tu esti acel aspect al revelatiei divine din acest moment prezent manifestata ca stralucire a iubirii; de aceea, aspiri in mod natural sa fii patrunsa de prezenta penetranta si demna de incredere a barbatului tau, in mod beatific, mai profund chiar decat poti suporta. In mod similar, barbatul aspira sa fuzioneze cu lumina ta. Aceasta aspiratie reprezinta aceeasi iubire divina unica ce se manifesta prin intermediul a doua fiinte.


Tu aspiri sa simti dorinta iubitului tau de a patrunde in tine si de a fuziona cu inima ta, iar el aspira sa fie invitat de abandonarea ta, de afisarea placerii tale corporale si de oferirea inimii tale pentru a fi cuprinsa, penetrata si deschisa dincolo de forma. Acesta este mecanismul prin care doua trupuri umane devin impreuna o unica deschidere in fata iubirii si exprima revelatia divina a constiintei si a luminii, intrepatrunderea celor doua principii divine polar opuse, clipa de clipa. Asa se manifesta un act amoros cu adevarat divin.


Adevaratul act amoros se refera la comuniunea divina, la adorarea reciproca a celor doua inimi, la deschiderea in fata fericirii generate de iubire, la oferirea reciproca a darurilor profunde cu care sunt inzestrati cei doi indragostiti si nu in ultimul rand la abandonul lor extatic in unitatea divina. Aceasta ofranda sexuala manifestata prin cele doua trupuri ii pregateste sa se deschida mai presus de egoul lor, astfel incat sa isi poata oferi in fiecare clipa darurile profunde ale inimii, tuturor fiintelor, pentru ca si acestea sa se deschida si sa isi descopere lumina iubirii in propriile lor trupuri.


Odata cu practica, barbatul tau va invata sa isi manifeste profunzimea iubirii in fiecare moment, deschis si fara sa se teama, iar tu vei invata sa receptezi clipa de clipa aceasta iubire in inima ta, bucurandu-te astfel de prezenta divina, fiind capabila sa te deschizi in fata placerii generate de plenitudinea momentului prezent, astfel incat sa iti poti oferi stralucirea inimii pentru iluminarea intregii lumi prin puterea iubirii tale neinhibate.


Chiar daca te vei deschide din ce in ce mai mult in fata plenitudinii iubirii, te vei putea bucura in continuare de cariera ta, de succesul tau si de directia pe care ti-ai ales-o, fara a mai uita insa vreodata de dorinta cea mai profunda a inimii tale si fara a-i mai nega aspiratia sincera de a primi si de a darui iubire, de a se deschide in fata lui Dumnezeu si de a sesiza lumina iubirii din inimile tuturor fiintelor.


In final, vei intelege ca autosuficienta nu reprezinta decat o etapa tranzitorie. Tu nu esti responsabila numai pentru tine, ci si pentru toti ceilalti. Inima ta se va deschide atunci in mod natural si va simti toate celelalte inimi. Ea va reactiona in mod natural la aspiratiile lor. In loc sa iti negi propriile nevoi sau sa iti limitezi iubirea la o independenta care nu se bazeaza decat pe tine insuti, vei intelege atunci ca dorinta ta mai presus de orice este sa iti manifesti deschis iubirea.


Te simti pregatita pentru aceasta aspiratie profunda a inimii tale, dar si a inimilor tuturor celorlalti oameni: aceea de a darui si de a primi iubire, traind la intensitatea maxima a luminii acesteia?


Poti opta pentru a fi directoarea executiva a unei corporatii, avocat sau brutar. Poti opta pentru o familie, pentru o scoala sau pentru conducerea unei organizatii. Nu conteaza atat de mult ce faci cu viata ta, cat felul in care ti-o traiesti: inconjurata de ziduri generate de frica sau deschisa in fata iubirii infinite a lui Dumnezeu, miscata pana in strafundurile inimii de intensitatea si prezenta divina a fiecarui moment pe care il traiesti, oferindu-ti iubirea pentru a ilumina inimile tuturor celor din jurul tau, inclusiv pe aceea a iubitului tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu