sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Puterea Extraordinară a subconştientului tău de Joseph Murphy

Fiţi mereu expresia Iubirii, a Luminii, a Adevărului şi a Frumuseţii lui Dumnezeu; vă veţi afla atunci printre cei mai fericiţi oameni din lume.

 Hotărârea fermă şi credinţa de nezdruncinat în puterea lui Dumnezeu pot produce rezultate minunate.

 Dacă sunteţi receptiv la anumite sugestii, atunci se poate spune că le puneţi la dispoziţie întreaga voastră fiinţă. Amintiţi-vă faptul că aveţi mereu posibilitatea de a alege. Alegeţi viaţa! Alegeţi sănătatea! Alegeţi dragostea!

Nu există nici timp, nici spaţiu atunci când doreşti să ajuţi pe cineva, deoarece inteligenţa nesfârşită este prezentă în totalitate şi simultan în orice colţ al Universului.

Rămâneţi fideli idealurilor voastre şi valorilor spirituale înalte, nu uitaţi că sunteţi aici pentru a progresa şi a vă apropia de Dumnezeu. Nimeni nu trebuie să vă deturneze de la acest scop.

Pentru a vă redobândi tinereţea, învăţaţi să conştientizaţi puterea curativă şi miraculoasă care sălăşluieşte în subconştient şi care vă pătrunde în mod permanent. Simţiţi cum această energie profund benefică vă inspiră, va elevează şi vă revitalizează.
 
Pentru o înţelegere cât mai corectă a fenomenelor ce se petrec în mintea noastră, vom asemăna mintea cu o grădină. Dumneavoastră sunteţi grădinarul care plantează în tot cursul zilei diferite seminţe (gândurile întreţinute în subconştientul propriu). Ceea ce acum semănaţi în subconştient veţi recolta ca efecte mai târziu, în corpul şi destinul dumneavoastră.

Dacă vă veţi focaliza dorinţele doar asupra banilor, spunând: "Unicul meu scop în viaţă îl reprezintă banii, nimic altceva nu este mai important pentru mine", fără îndoială că-i veţi obţine, veţi face avere, dar veţi uita cel mai important lucru: sunteţi aici pentru a învăţa să duceţi o viaţă echilibrată şi să vă afirmaţi în mod armonios pe toate planurile.

 Nici terapiile intensive şi nici exerciţiile fizice exagerate nu sunt cele care vă menţin tineri, ci propria voastră atitudine mentală.

 Rugăciunea dumneavoastră trebuie mai întâi acceptată de către mentalul conştient sub forma unei imagini, pentru ca subconştientul să o poată urma şi să manifeste rezultatul dorit.

 Dacă nutriţi gânduri de sănătate, vitalitate şi perfecţiune, acestea se transmit mentalului subconştient universal.

Vindecarea cu ajutorul rugăciunii este rezultatul conlucrării armonioase, sincronizate şi inteligente dintre mentalul conştient şi subconştient.

 Orice obstacol în calea afirmării voastre îşi are rădăcinile în minte. Împăcaţi-vă cu voi înşivă şi chiar cu cei mai norocoşi decât voi; astfel veţi reuşi să eliminaţi treptat toate obstacolele.

 Subconştientul are întotdeauna drept scop săvârşirea binelui.
 Când există un conflict între imaginaţie şi voinţă, întotdeauna învinge imaginaţia.
Secretul constă în a realiza un acord între imaginea din minte şi dorinţa din inimă.
Cultivaţi cu grijă doar ideea de abundenţă şi urmăriţi să nu daţi atenţie lipsurilor.
Subconştientul nu are propria sa voinţă, vă acceptă în întregime sugestiile şi imaginile mentale.
 Legea vieţii este o lege a credinţei şi se manifestă în mod discret şi constant în întreaga natură.
Sentimentul de prosperitate atrage, prin rezonanţă, prosperitatea. Nu uitaţi niciodată acest lucru.
Subconştientul este sursa idealurilor voastre, a aspiraţiilor către înalt şi a impulsurilor altruiste.
 Efortul exagerat, constrângerea mentală, demonstrează anxietate şi neîncredere în forţele subconştientului.
 Urmăriţi să nu negaţi ceea ce aţi afirmat cu puţin timp înainte, pentru a nu neutraliza rezultatul final aşteptat.
 Mentalul conştient reprezintă aparatul foto, iar subconştientul - filmul pe care impregnaţi diferitele dorinţe, imagini, idei.
 A ierta înseamnă a dărui. Dăruiţi iubire şi bucurie celorlalţi, până nu va mai rămâne nici un strop de durere în inima voastră.
 Acolo unde există credinţă, apare viaţă; acolo unde există viaţă, se manifestă armonia; şi tot ce este armonios e plin de sănătate.
 Depuneţi în subconştient gânduri de succes, prosperitate, abundenţă. Mai devreme sau mai târziu, aceste efecte vor deveni vizibile.
 Înainte de a adormi, oferiţi anumite sugestii pozitive, armoniose, subconştientului, convingându-vă astfel de puterea sa miraculoasă.

Întotdeauna intelectul inventează piedici şi obstacole foarte puternice care influenţează activitatea constructivă a subconştientului.
 Dacă vă orientaţi permanent către ceea ce este frumos, bun şi sublim, vă veţi menţine în formă, sfidând calendarul şi trecerea timpului.
 Procesul de vindecare prin rugăciune reprezintă o proiecţie conştientă a gândurilor (deci a energiilor mentale) pozitive asupra bolnavului.
 Nu Dumnezeu este vinovat de depresiunile voastre sau haosul care domneşte în întreaga lume, ci gândurile distructive în care oamenii se complac.
 Invidia, gelozia şi critica sunt tot atâtea piedici care trebuie eliminate. Urmăriţi să vă bucuraţi de fericirea şi prosperitatea celor din jurul vostru.
 Supravegheaţi-vă gândurile. Orice idee acceptată este trimisă de la creier spre plexul solar - numit şi "creierul abdominal" - şi se va manifesta ca atare.
 Consideraţi banii ca fiind asemănători cu fluxul şi refluxul mării, mereu ritmic şi constant. Căci atunci când marea se retrage, sunteţi siguri că ea va urca din nou.
E bine să înţelegeţi că Biblia nu vorbeşte despre credinţă ca fiind un ritual, un ceremonial, o formulă sau o instituţie. Biblia se referă la credinţa adevărată, din sufletul omului.
Nu vă pierdeţi niciodată încrederea în posibilităţile de care dispune subconştientul. Fiţi mereu relaxaţi şi nu vă forţaţi succesul, deoarece subconştientul nu acceptă să fie constrâns.
 Doriţi tuturor fiinţelor să se bucure de abundenţă, să ducă o viaţă fără lipsuri şi plină de fericire. Chiar în momentul când simţiţi că vă irită succesul cuiva, începeţi să vă rugaţi pentru fericirea şi prosperitatea persoanei respective.
 Repetaţi cuvântul "Prosperitate", calmi şi concentraţi, timp de cel puţin 5 minute în fiecare zi, într-o stare de relaxare profundă sau de meditaţie. Aveţi încredere, subconştientul va materializa această sugestie, astfel încât să vă îndeplinească dorinţa.
Când cineva înţelege cât de mare este forţa creatoare a propriului său mental, încetează să-şi mai facă sânge rău, deoarece el devine conştient că numai gândurile negre şi sentimentele sale îi pot influenţa destinul. Nimic din ceea ce se petrece în exterior nu-l poate tulbura.
 Dacă, urcându-vă într-un taxi, spuneţi şoferului o mulţime de adrese, nu veţi reuşi decât să-l zăpăciţi şi probabil vă va refuza să vă ducă undeva. La fel se întâmplă şi atunci când doriţi să angrenaţi forţele subconştientului. Trebuie să aveţi clar în minte scopul final şi să fiţi foarte hotărâţi.

 Orice om este fericit în anumite momente ale existenţei sale: când se naşte un copil, când se căsătoreşte sau reuşeşte la facultate etc. Putem face o listă interminabilă de evenimente, care ne fac fericiţi. Dar acestea nu sunt decât bucurii trecătoare care vin din exterior şi nu au nici o legătură cu adevărata bucurie interioară.

 Cu toţii am avut cel puţin un abces dentar în trecut. Desigur că acum nu ne mai doare, pentru că l-am tratat atunci. Ne amintim de el, dar nu mai suferim. Acesta este secretul iertării: să vă amintiţi de necazuri, dar să nu mai suferiţi din cauza lor şi să nu purtaţi veşnice resentimente celor care le-au provocat. Dacă nu reuşiţi să treceţi această probă, înseamnă să vă păcăliţi singuri şi că nu aveţi încă puterea să iertaţi.

 În fiecare moment aveţi posibilitatea de a vă crea o sănătate perfectă, succesul şi fericirea prin intermediul gândurilor pe care le întreţineţi, a ideilor pe care le aprobaţi, a scenelor pe care le repetaţi în culisele secrete ale minţii. Acest maiestos edificiu, pe care-l construiţi permanent, reprezintă tocmai personalitatea dumneavoastră, identitatea manifestată în planul exterior, povestea vieţii dumneavoastră pe acest pământ.

 Căutaţi să deveniţi propriul vostru chirurg mental. Suferinţele şi necazurile pot fi îndepărtate la fel cum sunt tăiate dintr-un pom crengile moarte.

 Iubirea alungă întotdeauna teama.
 Subconştientul este sediul emoţiilor, arhiva amintirilor voastre.
 Gândurile noastre sunt active şi ele constituie seminţele din templu.
 Putem folosi autosugestia pentru a învinge orice teamă sau obicei rău.
 Pentru a se vindeca, omul trebuie să-şi schimbe în primul rând mentalitatea.
 Înţelepciuna infinită mă conduce şi mă ghidează, orice aş face în această lume.
 Amintiţi-vă mereu că nu lucrul de care vă temeţi vă agresează, ci chiar gândurile voastre.
 Obişnuiţi-vă să aşteptaţi mereu ceva mai bun, căci subconştientul va răspunde fidel acestui gând întreţinut.
 Boala reprezintă o stare anormală şi indică faptul că acţionaţi împotriva legilor firii şi că gândiţi negativ.
 Ceea ce un om gândeşte, simte şi crede, aceea este starea spiritului său, a corpului său şi a mediului în care se află.
 Rugăciunea semnifică o interacţiune armonioasă între mentalul conştient şi cel inconştient, dirijîndu-le acţiunea către un scop bine determinat.
 Amintiţi-vă că, aşa cum apa ia forma tubului prin care curge, principiul vital curge prin dumneavoastră luând forma gândurilor pe care le nutriţi.
 O imagine mentală clară valorează cât mii de cuvinte. Subconştientul va manifesta orice imagine pe care o întreţineţi cu perseverenţă şi încredere.
 În realitate, tratamentul la distanţă nu se deosebeşte cu nimic de cazul când bolnavul se află în apropiere, căci spiritul universal este omniprezent.
 Perseveraţi, perseveraţi mereu, până cînd soarele va răsări din nou şi umbrele aducătoare de necazuri şi suferinţe vor dispare cu desăvârşire din viaţa voastră.
 Tot ceea ce vi se întâmplă, evenimentele, condiţionările şi chiar acţiunile pe care le întreprindeţi sunt reacţii ale subconştientului la gândurile cultivate cu perseverenţă în minte.
 Frica normală face parte din instinctul de conservare. Frica patologică este, în schimb, foarte periculoasă şi reprezintă rezultatul gândurilor negre, a oboselii şi a imaginaţiei necontrolate.
 Atât timp cât conştientul (Micul Eu) este plin de neîncredere, de griji, de anxietate, emoţiile negative născute în subconştient (Marele Eu) copleşesc fiinţa cu sentimente de panică şi disperare.
 "De ce te temi, de aceea nu scapi", spune o veche zicală populară înţeleaptă. Rezultă cât de important este să vă orientaţi mintea către adevărurile fundamentale ale vieţii şi către lumina dragostei Divine.
 Există multe metode ce pot conduce la vindecări miraculoase. Concluzia care se impune este că există un mental comun tuturor fiinţelor şi acela este subconştientul, iar cauza unică a vindecărilor o reprezintă credinţa.
Imaginaţi mereu un deznodământ fericit, soluţionarea problemei cu care vă confruntaţi, trăiţi pe deplin şi cu anticipaţie bucuria reuşitei, căci orice vă imaginaţi sau simţiţi va fi acceptat şi realizat de către subconştient.

 Sugestiile altora nu au absolut nici o putere prin ele însele, ci doar dacă dumneavoastră le primiţi şi sunteţi dispuşi să le acordaţi vreo importanţă. Ele au nevoie de consimţământul dumneavoastră, au nevoie să fie întreţinute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu