marți, 30 decembrie 2014

TREZIREA FEMEII SALBATICE ~ ADELA HARU
"Cand femeia salbatica se trezeste intr-o femeie,
Inima i se infierbanta, in ochi are scantei si o explozie vulcanica tasneste dinauntrul ei.
Ma refer aici la trezirea din somnul iluziilor in care aceasta lume ne-a cuprins. Ni s-a spus de mici ce e bine si ce e rau pentru o domnisoara, cum ar trebui si cum nu ar trebui sa ne comportam. Ne-a fost negat dreptul la a ne expriama sa fim cum suntem pe motiv ca suntem obraznice si dreptul de a ne cunoaste si explora sexualitatea pe motiv ca asa ceva este indecent si “nu se cade”. Dar ceea ce e reprimat nu moare niciodata…cautand mereu noi forme de a iesi la suprafata.
Desi in fiecare femeie zac toate arhetipurile de femeie, putine sunt femeile care isi dau voie sa manifeste cel putin doua arhetipuri. Majoritatea jucam rolul de femeie “cuminte” de multi ani, pentru ca societatea ne-a invatat ca altfel nu vom fi acceptate sau iubite. Felul in care ne comportam spune cat de mult din ceea ce suntem manifestam cu adevarat in viata de zi cu zi.
Putine sunt femeile care au curajul de se arata asa cum sunt, in ciuda prejudecatilor, de a-si expune vulnerabilitatea si forta interioara, de a fi libere in autenticitatealor.
Astfel de femei au o inima salbatica si sunt imposibil de stapanit, caci femeia salbatica nu are stapan si nu cunoaste supunerea.
Aceasta femeie si-a facut din trupul ei un spatiu sacru prin care divinul sa se poata manifesta, caci stie ca pamantul si cerul se intalnesc in trupul ei. Ea pastreaza misterul din adancurile fiintei sale, stiind ca doar barbatul ce are curajul sa-I patrunda in suflet se va putea bucura cu adevarat de dulceata tamaduitoare a inimii ei.
Femeia salbatica adora sa se bucure de libertatea de a fi…si atat. De aceea, ea nu poate trai in cusca atasamentelor si daca simte ca cineva ii restrange libertatea de fi ea insasi, se va indeparta.
Se simte atat de bine in corpul ei incat nu are nevoie de validare, nu prea o gasesti la shopping sau la saloanele de infrumusetare si nu are nicio problema sa iasa din casa fara machiaj. Ea stie ca adevarata frumusete radiaza din ea insasi si ca intr-o lume atat de superficiala, nu oricine are ochi sa o vada.
Ai sanse sa o gasesti in natura, colindand padurile, imprietenindu-se cu animalele, ocrotind orice forma de viata si admirand la nesfarsit diversitatea formelor naturii. Iti va spune ca poate simti ceea ce Mama Pamant ne transmite si ca ceea ce stie se bazeaza pe intuitie, o tainica comuniune pe care nu o poti deslusi cu logica.
Aceasta femeie e plina de viata si poti citi asta in ochii ei.Uneori, privirea ei este atat de intensa, incat daca o privesti in ochi iti dau lacrimile, caci ochii ei se uita la cine esti, nu la cine cred altii ca esti.
Legatura ei cu lumea spirituala e vindecatoare si plina de mister. Numai ea stie cum reuseste sa invoce fortele universului sa se manifeste prin ea si sa vindece ca un balsam sufletele ranite. Este blanda, dar va starni furtuna daca cineva ataca ceea ce ea iubeste.
Acestea sunt doar cateva trasaturi din arhetipul femeii salbatice."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu