luni, 8 martie 2010

Menire

Încerc sa obtin ca divinul care se afla în noi sa se ridice pâna la divinul Care exista în Univers. (Plotin)

Pe calea lui Dumnezeu, a sta pe loc înseamna a da înapoi. (Bernard de Clairvaux)

Primii oameni n-au fost ziditi nici nemuritori, nici muritori, ci în atare de a ajunge fie la moarte, fie la nemurire, dupa ascultarea fata de Dumnezeu. (Sfântul Teofil al Antiohiei)

Pentru Tine ne-ai creat, Doamne, si inima noastra nu-si gaseste pacea pâna când nu se odihneste în Tine. (Fericitul Augustin)

Isihastul este cel care aspira sa circumscrie Imaterialul înlauntrul trupului. (Sfântul Ioan Scararul)

Slava spre care e chemat omul este aceea de a deveni tot mai mult asemenea cu Dumnezeu, cu cât devine mai mult om. (pr. Dumitru Staniloae)

Cauta-L pretutindeni pe Cel ce este pretutindeni. (Sfântul Ioan Damaschin)

În catedrala imensa care este lumea lui Dumnezeu, fiecare om, savant sau muncitor, este chemat sa lucreze ca preot al întregii sale vieti, sa transforme umanul într-o ofranda si un imn de slava. (Paul Evdokimov)

Vedem ca celor ce navigheaza pe mare nu li se spune izbaviti pentru ca au parcurs atâtea si atâtea mile, ci doar când au ajuns în port si calca pe pamânt. (Sfântul Simeon Noul Teolog)

Binele nu-l gasim în cele trecatoare, ci suntem chemati sa ne împartasim din bunurile cele vesnice si adevarate. (Sfântul Vasile cel Mare)

Ce sunt toate lucrurile vietii în comparatie cu linistea inimii? (Francisc de Sales)

Acolo unde este liniste, este si slava; iar, acolo unde este slava, este si liniste. (Sfântul Ioan Gura de Aur)

Orice om de rând, care L-a aflat pe Dumnezeu, Îl poate arata prin felul lui de viata, marturisindu-L în toate. (Tertullian)

Fiti mica reflexie a unei mari Lumini! (Sfântul Grigorie de Nazianz)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu