luni, 8 martie 2010

Viata

În aceasta lume trebuie sa traim în asa fel, încât sa fim cu sufletul în cer, iar cu trupul în mormânt. (Francisc de Sales)

Viata pamânteasca îi este data omului sa-si pregateasca vesnicia. (...) Viata de aici este doar o scoala în pregatirea noastra pentru viata vesnica. (Nicodim Patriarhul României)

Mai întâi, trebuie sa cunosti bine ispitele, greutatile si obligatiile vietii, fiindca fiecare drum are crucea lui, încercarile si bucuriile lui. (pr.Paisie Olaru)

Adeseori vad saraci care sunt bogati si bogati care-s saraci, barbati care sunt femei si femei care sunt barbati, întelepti nebuni si oameni fara de carte întelepti. (Sfântul Ioan Gura de Aur)

Îi laudati pe cei din trecut, dar traiti dupa obiceiurile celor de azi. (Tertullian)

Faptele savârsite de oameni sunt de trei feluri : conform firii, mai prejos de fire si mai presus de fire. (...) Fireasca este pacea, împotriva firii este dusmania si, mai presus de fire, este iertarea si binele dezinteresat. (Sfântul Atanasie cel Mare)

Cele mai divine si mai înalte dintre lucrurile vazute si întelese sunt numai niste simboluri. (Sfântul Dionisie Areopagitul)

O, daca oamenii ar iubi viata netrecatoare ca si pe cea trecatoare...! (Fericitul Augustin)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu