vineri, 18 aprilie 2014

Traindu-ne durerea


Poate parea paradoxal de spus ca numai traindu-ne durerea, ne vom putea elibera de ea. Insa, s-ar putea sa existe un miez de adevar si aici. De mult prea multe ori am fugit atunci cand o durere se nastea in interiorul nostru, apeland la tot felul de artificii exterioare (mancare, prieteni, filme, cumparaturi), tocmai pentru a nu trebui sa dam fata in fata cu ceea ce ne doare. Insa, de ceea ce fugim, nu scapam. Cu ceea ce nu facem pace, ne va urmari pana in momentul in care suntem pregatiti sa facem pace. 
Uitandu-ne tot timpul dupa pansamente exterioare, vom uita ca atat sursa durerii, cat si sursa vindecarii, sunt amandoua in interiorul nostru. Intr-un moment dureros, alegand sa ne traim durerea, in loc sa o mai reprimam, deschidem o cale prin care putem face pace cu tot ceea ce ne doare. Deschidem usa vindecarii, a acelei vindecari autentice, ce vine din constientizare, acceptare si intelegere spirituala.
Daca am alege sa ne intoarcem in noi insine de fiecare data cand apare o suferinta, ramanand acolo, in liniste deplina, adancindu-ne din ce in ce mai profund, ne vom oferi ocazia sa descoperim in interiorul nostru un spatiu in care suntem tot timpul in siguranta, chiar si atunci cand nu pare. Descoperim ca noi nu suntem durerea noastra si nici nu suntem cel care simte durerea. Pentru ca acesta este intotdeauna ego-ul, dar Noi (Ceea Ce Suntem Noi cu Adevarat), nu suntem ego-ul nostru.
Iar in aceasta constientizare, ne dam voie sa pasim intr-un loc al inimii, in care descoperim un loc sacru, care nu cunoaste durerea, suferinta sau tradarea. Pasim in spatiul Sinelui Nostru Divin, in care ni se face cunoscuta o realitate mult dincolo de ceea ce am cunoscut pana acum. O realitate a sigurantei, a iubirii si a armoniei. O realitate unde nu exista boala, greseala, imperfectiune. Pentru ca In Cine Suntem, suntem perfecti. Doar ca ne-am identificat cu cine Nu suntem, si acest lucru a reprezentat sursa durerii de fapt. Insa, in momentul in care am constientizat adevarata noastra Esenta, suntem liberi de orice boala, de orice durere, de orice iluzie. Pentru ca Adevarul s-a facut cunoscut. Pentru ca Lumina a luat locul intunericului.
Dar pana ca acest lucru sa se intample, poate primul pas este acela de a inceta sa mai fugim, oferindu-ne timpul de constientizare si vindecare. Iar acest lucru nu se va petrece cu adevarat, fara momentele noastre de liniste deplina si de adancire in adancul inimii. Traindu-ne durerea, abandonandu-ne in ea, fara judecata si fara dorinta de a ne elibera de ea, va avea loc la un moment dat o tresarire. O constientizare care nu poate fi redata in cuvinte. Insa experienta va fi cea care va face diferenta.
Frica va disparea din momentul in care vom inceta sa ne mai luptam cu ea. Durerea la fel. Insa acest lucru nu se va petrece, reprimandu-le, ci acceptandu-le si facand pace cu ele. Lasandu-le oportunitatea sa ne spuna ceva despre Cine Suntem. In existenta lor sta o lectie, un mesaj care trebuie preluat. Cand lectia este invatata, efectul dispare, pentru ca si-a terminat rolul. Si-a indeplinit misiunea.

http://taniatita.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu