vineri, 27 iunie 2014

RECUNOŞTINŢA, MARELE MULTIPLICATOR

"Atunci când ne simţim recunoscători pentru tot ceea ce avem, deopotrivă pentru lucrurile măreţe şi pentru cele minore din viaţa noastră, Universul ne oferă din ce în ce mai multe motive de recunoştinţăAstfel, dacă ne simţim recunoscători pentru banii pe care îi avem, oricât de mică ar fi suma, vom primi mai mulţi bani. Dacă ne simţim recunoscători pentru o relaţie, fie ea chiar şi imperfectă, relaţia noastră se va îmbunătăţii. Dacă ne simţim recunoscători pentru slujba pe care o avem, chiar dacă nu este slujba la care am visat, viaţa ne va oferi din ce în ce mai multe oportunităţi de a avansa în carieră sau chiar de a ne schimba locul de muncă. Pe scurt, recunoştinţa este marele multiplicator al vieţii!

Dacă singura rugăciune pe care o rosteşti toată viaţa este un simplu mulţumesc, este suficient.” – Eckhart

Recunoştinţa începe întotdeauna cu aceste două cuvinte simple: (îţi)mulţumesc, dar ele trebuie rostite din toată inima. Cu cât le vom rosti mai des, dar mai ales cu cât le vom trăi mai intens, cu atât mai multă iubire vom emana.

Există trei modalităţi de a folosi puterea recunoştinţei pentru a ne transformă viaţa, şi toate trei reprezintă acte de iubire:

1. Să fim recunoscători pentru tot ce am primit în viaţa noastră (în trecut);

2. Să fim recunoscători pentru tot ceea ce primim în viaţă, acum (prezent);

3. Să fim recunoscători pentru tot ce ne dorim în viaţa noastră ca şi cum am fi primit deja (viitor).

Dacă nu ne simţim recunoscători pentru lucrurile pe care le-am primit în trecut sau de care ne bucurăm în momentul prezent, înseamnă că suntem incapabili să emanăm iubire, invers, dacă oferim mulţumiri pentru lucrurile frumoase pe care le-am primit şi pe care continuăm să le primim, recunoştinţa noastră are capacitatea de multiplica aceste lucruri! Să fim recunoscători inclusiv pentru lucrurile pe care ni le dorim, ca şi cum le-am fi primit deja, iar legea atracţiei va avea grijă – întotdeauna –să le primim.


http://www.iubiresilumina.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu