duminică, 9 noiembrie 2014


Carlos Castaneda spunea : « Noi ori ne facem fericiţi ori nefericiţi, tot atât muncim »
Suntem pe deplin responsabili de ceea ce alegem să fim şi de ceea ce alegem să facem în viaţa noastră şi nu avem nici o scuză fa\` de alegerile făcute, în afară de propria noastră voinţă. A-ţi asuma Responsabilitatea pentru ceea ce faci şi pentru ceea ce eşti, este un demers care poate reprezenta un punct de plecare în viaţa fiecăruia dintre noi.
A-ţi asuma responsabilitatea înseamnă să fii conştient în fiecare moment că Tu alegi să fii într-o situaţie sau în altă, că Tu alegi ce anume permiţi să se întâmple în viaţa Ta, sau cum anume permiţi să fii tratat de ceilalţi. Tu îţi alegi partenerul, Tu îţi alegi  job-ul, Tu acţionezi sau r`mai  pasiv [n fa\a provoc`rilor vie\ii.Cu cât fugi mai mult de responsabilitate, cu cât te victimizezi mai mult, cu cât îi învinovăţeşti mai mult pe ceilalţi cu atât mai mult lucrurile vor merge mai rău. Şi asta  este tot o alegere!
Dacă vrem să înţelegem mai bine cum am creat realitatea prezenţ` nu trebuie decât să observăm alegerile pe care le-am făcut în trecut. Examinarea realităţii, ne va demonstra că am ajuns unde suntem în urmă rezultatelor deciziilor luate ieri, alaltăieri sau în zilele anterioare, sau a lipsei de decizie! Deci este cert că viitorul va depinde de deciziile luate de noi chiar în acest moment!
Viaţa noastră nu este un joc de noroc la care avem ghinion sau câştigăm, şi nici nu este aşa din cauza şefului, părinţilor, partenerului, socrilor, guvernului sau societăţii. Un lucru e clar! Dacă faci de fiecare acelaşi lucru, vei obţine de fiecare dată acelaşi rezultat!
O zi din viaţa ta este o replică în miniatură a întregii vieţi. Analizând o zi din viaţa ta, obţii o mostra din viaţa ta, aşa cum ar fi ea dacă nu ai face schimbări radicale. Cel ce vrea cu adevărat să fie stăpânul propriei vieţi trebuie să acţioneze aici şi acum, la nivelul acestei zile nu mâine sau poimâine.
Desigur toată lumea ştie, că gândirea pozitivă şi optimismul sunt preferabile, că asumarea responsabilităţii este un act de maturitate afectivă şi că succesul se poate învăţa ca orice altceva, însă de la gând la acţiune este uneori un drum anevoios. Capacitatea de a conştientiză că Tu ai ales tot ceea ce ai acum în viaţa este un pas esenţial către dezvoltarea Ta personală.
Cred  că suntem născuţi pentru a ne împlini viaţa, nu pentru a o rata. Cea mai bună dovadă că putem reuşi în viaţa este că atâţia alţii au reuşit înaintea noastră! Suntem condiţionaţi de zeci de limitări psihice, dar suntem înzestraţi şi cu puterea de a le îndepărta pe toate, cu forţa noastră mentală şi cu toate resursele interioare de care dispunem.
Cunoaşterea de sine şi dezvoltarea personală sunt poate cei mai importanţi paşi în viaţa fiecăruia dintre noi, pentru că din interior către exterior este un proces neîntrerupt de reînnoire bazat pe legile naturale care generează creşterea şi progresul uman.
Poţi să te minţi, să dai vină pe context sau pe ceilalţi, până la urmă însă este necesar să conştientizezi, că pentru a schimba ceva în viaţa ta, trebuie să îţi asumi responsabilitatea a ceea ce eşti, să înţelegi că tot ceea se întâmpla în viaţa ta este că Tu ai ales, sau ai permis altora să aleagă!
Alege acum să fii Tu, şi asuma-ţi responsabilitatea propriei vieţi, pentru că şi dacă nu alegi este tot o alegere, “alegi de fapt să nu alegi”, şi să-i laşi pe ceilalţi să decidă pentru tine!
Poate acest fragment din cartea “Realitatea Finală” scrisă de Balogh Bela ne oferă şi un mod de a învăţa cum să facem alegeri, şi cum să credem în alegerile noaste:
A fost odată un om sărac care-şi purta povara gândurilor pe un drum de la marginea unei păduri. Fiind obosit, s-a aşezat să se odihnească, sprijinindu-se cu spatele de un copac. Dar omul nu ştia că acel copac avea puteri magice, si că îndeplinea toate dorinţele celor care-l atingeau.
Pribeagul se gândi mai întâi ce bine i-ar prinde un pahar cu apă. Şi brusc, se trezi că tine în mâna un pahar cu apă limpede. Surprins, a ţinut un timp paharul în mâna, dar în final a decis să-l bea. Apoi, îi trecu prin gând: Ce mi-aş dori acum ceva să mănânc! Şi dintr-o dată se trezi cu mâncare alături.
Se pare că dorinţele mi se împlinesc gândi omul, mirat. Drept pentru care rosti cu voce tare: Vreau o casa minunată! Şi casa minunată apăru lângă el. Apoi îşi dori şi o femeie superbă şi inteligentă, cu care să-şi împartă norocul. Când i s-a realizat şi această dorinţa, omul i-a zis femeii de lângă el: Stai puţin, ce se întâmpla aici? N-am eu aşa noroc! Nu mi se pot întâmpla atâtea lucruri minunate tocmai mie!
Dar in momentul în care a rostit aceste cuvinte toate au dispărut.
Ştiam eu,  zise omul clătinând din cap, apoi s-a ridicat de sub copac şi a pornit pe drumul de la marginea pădurii, purtandu-şi povara gândurilor.
Cel mai mare dar al Universului este liberul arbitru, care ne da şansă că fiecare din noi să-şi aleagă singur calea pe care va evoluă. Cu propria voinţă şi cu puterea ce o avem la dispoziţie, orice este realizabil. Avem libertatea de a crea, iar prin propria creaţie ne putem exprimă valorile exterioare.
Singură putere care se poate opune puterii unui gând, sau unei credinţe, este cea a unui alt gând (poate din subconştient) sau a altei credinţe interioare. O anumită formă-gând în subconştient se îndoieşte de posibilitatea de realizare a imaginii dorinţa creată de gândul conştient, astfel rezultatul este, de multe ori, împiedicat să se manifeste în planul fizic.
Alege acum să fii Tu, şi asuma-ţi responsabilitatea propriei vieţi, pentru că şi dacă nu alegi este tot o alegere “alegi de fapt să nu alegi” şi să-i laşi pe ceilalţi să decidă pentru tine! Mihaela Balcan 

 http://www.alegsafiueu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu