duminică, 9 noiembrie 2014

Toate lucrurile isi gasesc rezolvarea atunci cand sunt gestionate cu calm si prezenta

Sunt multe momente in viata in care lucrurile nu ies asa cum ne doream noi sa iasa. Dar acest lucru nu inseamna ca ele nu se intampla spre cel mai mare bine. Inseamna doar ca modul de manifestare difera de cel pe care il credeam noi ca fiind cel mai potrivit. Cand se intampla ca lucrurile sa mearga pe carari diferite de cele pe care ni le dorim noi, tindem sa ne agitam, sa ne razvratim si sa ne ingrijoram. Insa aceasta abordare nu ne ajuta cu nimic, ci doar ne mareste agitatia interioara si ingrijorarea.
In schimb, cand ne amintim sa revenim in prezent si sa creeam un spatiu prin care lucrurile se pot aseza spre cel mai mare bine, atunci simtim cum o pace se asterne inauntrul nostru si cum lucrurile nu mai par atat de grave precum pareau.
Cand suntem indeajuns de calmi si de prezenti in propria viata,
lucrurile se rezolva din mult mai multa usurinta.
Procesul cel mai important este acela care are loc inauntrul nostru, care face trecerea de la agitatie si ingrijorare la seninatate si deschidere. Si acest proces este singurul care ne merita atentia si singurul pe care sa ne concentram in astfel de momente. De aceea traversam experiente contrastante, pentru a ne putea observa si constientiza procesul transformator care are loc inauntrul nostru. Acesta este cel care ne va oferi eliberarea si detasarea.
Intotdeauna cand atentia este concentrata pe interior, fara a crea drame si fara a cadea prada emotiilor, acolo vor avea loc constientizari ce ne vor ajuta sa privim totul cu mai mult calm, cu mai multa prezenta si seninatate, stiind ca totul este perfect potrivit exact asa cum este.
Viata este o curgere, iar noi este necesar sa invatam sa curgem odata cu ea. In acest fel, usile care trebuiesc inchise se vor inchide de la sine, iar usile care trebuiesc deschise se vor deschide de la sine, iar noi vom fi indeajuns de pregatiti incat sa putem inchide usile fara regrete si sa le deschidem pe cele potrivite fara teama.
Fara sa intram in panica, fara sa fim dezamagiti, fara sa ne razvratim impotriva a ceea ce se petrece, ne oferim o cale prin care sa descoperim bucuria si usurinta de a trece prin viata intr-un mod frumos si linistit. Ceea ce trebuie sa traim, oricum vom trai. Agitatia si teama nu vor face decat sa ne ingreuneze procesul.
Cu calm, deschidere si prezenta, caile se deschid de la sine, din cea mai mare usurinta.

 http://taniatita.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu