duminică, 9 noiembrie 2014

Iubirea de Sine

Pentru ai putea înţelege pe ceilalţi, trebuie să te înţelegi pe tine. Şi pentru ai putea iubi pe alţii, trebuie să te iubeşti mai întâi pe tine, pentru a putea să fii onest cu alţii, trebuie să fii onest cu tine.
Dacă vei înţelege ce este iubirea de sine, vei avea la dispoziţie cel mai puternic instrument, care îţi va permite să te bucuri de tot ceea ce îţi oferă viaţa. Iubirea este răspunsul la orice întrebare. Ea vindecă, transformă, rezolvă problemele şi poate repara orice.
Iubirea înseamnă putere şi tărie de caracter.
Iubirea de sine, este soluţia la toate problemele. Dacă vei învăţa să te iubeşti pe tine însuţi, întreaga lume îţi va aparţine, căci vei trăi pe cel mai înalt nivel al energiei. Vei cunoaşte astfel cea mai sublimă emoţie.
A te iubi pe tine înseamnă în primul rând a te respecta, a te simţi frumos(a), a şti că meriţi tot ce este mai bun şi mai aducător de fericire, a trăi alături de un partener fără sa-ţi fie teamă de cum te va afecta sau schimba relaţia cu acesta. Iubirea de sine este baza oricărei relaţii sănătoase, aşadar nu trebuie ignorată. A te iubi pe tine nu înseamnă a renunţa la celălalt, a nu-l mai iubi sau a-l îndepărta, ci dimpotrivă, aţi păsa cu adevărat de celălalt, tocmai pentru că ţie îţi pasă de tine, să alegi să nu-l faci rău celuilalt pentru că ştii că îţi vei face rău ţie.
Iubeşte-te în fiecare zi, admiră-te în fiecare zi, nu te speria de singurătate, transforma-ţi slăbiciunile în forţe puternice, lasă loc pentru  noi iubiri în viaţa şi în sufletul tău şi de abia atunci vei fi cu adevărat fericit(a) şi împlinit(a).
Opreşte-te o clipă! Respiră şi relaxează-te, iubeşte-te. Respiră adânc… tot mai profund… Inspiră şi expiră puternic de câteva ori!…Aminteşte-ţi… reaminteşte-ţi Cine Eşti!…Eşti unic(a), eşti special(a)…Respecta-te, fă-ţi timp pentru tine, ţine cont de nevoile tale. Lasă trecutul să plece, el nu mai poate fi schimbat!… Fă-ţi loc pentru… NOU!
Chiar dacă fiecare fragment de conştiinţă doreşte să se agate de vechiul sine!… Nu vrea să se elibereze! Vechiul sine consideră că este vorba de moarte, în loc de transformare şi evoluţie. Fiecare fragment de energie încearcă să nu se dea bătut, chiar dacă ştie, precum un copil, că este momentul să evolueze, că este momentul să se schimbe, că este momentul să între în ceva mai măreţ, incă tinde să rămână la fel! Şi aşa apar stările de frică, de griji, de confuzie şi îndoieli, pe care le simţi, adesea…. Renunţă la frică, la vechile convingeri, la trecut, începe să te iubeşti şi să te apreciezi, fii recunoscător pentru tot ceea ce ai!
Iubeşte-te mult, imaginează-te fericit(a), aminteşte-ţi mintea este un magnet şi tot ceea ce doreşţi şi gândeşţi, vei atrage spre tine.
Umple-ţi sacul cu amintiri frumoase şi lasă-le pe cele rele la marginea drumului… iar acum, du-te în faţa oglinzii… zâmbeşte … Uită-te la frumuseţea trupului tău şi scoate-l în evidenţă, pe urmă priveşte în interiorul tău: În tine se afla puterea!
Poţi să-ţi mai acorzi o şansă de a fi fericit, sau să aşţepţi, trist, ca viaţa ta să se stingă.
Să te simţi frumos şi iubit, sau urât şi cu o viaţă fără sens. Ai de ales, de fapt Tu alegi!
Iubeşte-te pe tine însuţi şi nimic nu va mai fi imposibil pentru tine.
(din învăţăturile lui Lawrence Crane)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu