marți, 19 aprilie 2011

Despre Femeie, Barbat si Iubire

Atat barbatul cat si femeia au fost creeati de Dumnezeu, pentru ca aceasta lume sa aiba o coerenta, coerenta iubirii, care sa se rasfranga atat in familie cat si in societate. Nici barbatul nu este barbat fara femeie si nici femeia nu este femeie fara barbat, indiferent de cat de mult ar vrea unii sa se creada "independenti"(pentru cei care urasc sau desconsidera femeia, sa-si aminteasca faptul ca prin ea au venit pe lume). Cuvantul "Independent" semnifica, in acceptiunea moderna, "liber", a nu depinde de altcineva, dar dati-mi voie sa va spun ca libertatea adevarata se simte numai in dragostea dintre oameni, in integrarea in ritmurile si legile universale, nu in independenta din punct de vedere material si nici in orice altceva. Iar in dragoste exista nevoia sufleteasca de intimitate cu acea persoana pe care o iubesti.

Dumnezeu ne-a creeat ca niste fiinte sociabile, avand nevoie unii de altii permanent, nu putem trai singuri... Dumnezeu a creeat femeia ca un ajutor pentru barbat, iar faptul ca in Biblie este scris ca femeia sa fie supusa barbatului nu inseamna ca ea nu este egala sa in drepturi; Femeia este doar diferita de Barbat, Femeia nu este un obiect, ci, la fel ca si Barbatului, Dumnezeu i-a dat un suflet, a inzestrat-o cu mari capacitati de a iubi, de a purta de grija familiei, de a naste copii, de a ajuta! Ei i se cere sa fie atenta si sensibila la nevoile familiei, sa fie inteleapta! De asemenea, Barbatului Dumnezeu ii cere sa isi iubeasca sotia, sa o ingrijeasca, sa o protejeze. El este capul familiei, femeia este gatul, el munceste, in principiu, pentru a-si intretine familia, chiar daca si femeia munceste. Asa cum Soarele aduce lumina si face pamantul sa rodeasca, iar Luna aduce noaptea, regenerarea, care face ca totul sa se dezvolte si sa creasca, in taina. Acum ambii muncesc, iar iubirea dintre ei este un ingredient ce confera eficienta manifestarii lor sociale. De aceea, ambii merita respect, dar nu trebuie sa uite sa se manifeste ca Barbat si ca Femeie.

Sensul adevarat al unei relatii intre un barbat si o femeie nu poate exista in afara iubirii mature, care dureaza mai mult de trei ani, pentru ca el este "a darui", a se darui pe sine din iubire pentru celalalt; a darui totul celuilalt, nu doar "a primi" sau a astepta totul de la celalalt. Daca Dumnezeu ar fi considerat ca barbatului i-ar fi fost mai bine fara femeie, nu ar mai fi creeat-o. Dar El a creeat-o pentru barbat, insa ca un ajutor, nu ca o sclava, ca un obiectel frumos, care sa fie perfect supus, cu o personalitate usor de controlat.

Femeile care iubesc sunt ambitioase, puternice si greu de manipulat. Se stie foarte bine ca in spatele unui om de afaceri, a unui barbat, cu adevarat, puternic exista mai mereu o femeie ... mai puternica in iubire. Nu degeaba se spune – Femeia te ridica, femeia te coboara.

Deseori femeile au presimţiri, simt mai mult decat barbatul, iar aproape de fiecare dată acestea se dovedesc a fi adevărate. Femeile inteleg mai bine limbajul trupului, ceea ce denota ca rareori pot fi inselate, despre ceea ce un barbat vrea sa transmita, de fapt. Curajul lor de a spune lucrurilor pe nume ii pun intr-o situatie dificila pe multi barbati, care de multe ori nu stiu sa raspunda la intrebarile lor. Orgoliul masculin se retrage, de obicei, din fata iubirii si fortei inimii unei femei.

Femeia are puteri ce-i uimeste pe barbati, atunci cand iubeste, cand sufletul ei canta. Trece prin dificultati, face fata greutatilor, dar este fericita si indragostita. Daca iubeste, surade cand vrea sa tipe, canta cand vrea sa planga. Plange cand este fericita si rade cand este nervoasa. Lupta pentru a-si apara valorile.Infrunta nedreptatile si face tot posibilul pentru ca adevarul sa iasa la lumina.

Nu accepta un *nu* ca raspuns daca ea crede ca exista o solutie mai buna. Face totul pentru cel iubit, sau familie, chiar daca ea nu are, din iubire face adevarate miracole pentru ca familia sa aiba.

Merge la medic cu o prietena careia ii este frica sa mearga singura. Merge si la dentist, cu iubitul careia ii este frica de dentist. Cand iubeste aduce lumina pe unde trece, iar daca iubeste ... iubeste, pur si simplu, fara sa ceara nimic in schimb, are nobletea sufleteasca de a se retrage cand simte ca nu e bine primita in sufletul celui iubit. Isi sterge lacrimile si merge mai departe, pentru ca ea dispune de cea mai mare forta a acestei lumi ... rugaciunea. Daca ea iubeste si se roaga, ea stie ca Dumnezeu raspunde si se indupleca, iar daca nu se indupleca, inseamna ca va primi ceva mai bun. Asa cum facea, de mult, cand barbatii plecau la lupta ...femeile se rugau si celor care-si ridicau inima sus la ceruri, cerurile le raspundeau. Cei care cred ca o femeie care iubeste e doar un obiect, o jucarie care face frumos, o vor pierde. Si cerurile le vor trimite simple jucarii care doar fac frumos, pentru ca sufletul lor sa aiba puterea de a recunoaste ca iubirea este un joc, dar un joc al oamenilor, cu adevarat puternici. E usor sa schimbi papusile si jucariile, poate chiar in fiecare noapte, dar pana la urma te plictisesti si chiar vrei altceva, sufletul striga, in tacere disperat, dupa altceva. Insa, acel sau acea, altceva poate fi sub o forma neasteptata, ce iese di tiparul papusilor si jucariilor. Pentru ca, pur si simplu, este altfel, prima tendinta este de a micsora, de a minimaliza, de a umili, acel altceva, pentru ca sufletul stie ... ca acel altceva poate produce transformarea, poate declansa iubirea care sa indeparteze aparentul, plictiseala, cotidianul, ternul ... Sufletul nostru stie, si a stiut dintotdeauna, ca nu cunoastem pentru ca nu iubim si nu iubim pentru ca nu cunoastem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu