miercuri, 7 august 2013

«Tu trebuie să înţelegi că totul se petrece aşa cum trebuie să se petreacă
«Tu trebuie sa faci bine ceea ce faci.»  


Nu există o muncă care te aproprie de Dumnezeu şi o alta care să te depărteze. Pentru a obţine Graţia lui Dumnezeu, de care depinde totul, trebuie să facem, cu sinceritate şi ardoare, orice muncă ce ne este dată, deoarece atunci aceasta va deveni o conjunctură favorabilă realizării noastre spirituale. Având această convingere, orice ni s-ar petrece ne va fi de mare ajutor. Dacă între Ghidul spiritual şi aspirant s-a stabilit acea legătură autentică, tainică şi indisolubilă, dată de relaţia Ghid spiritual – aspirant, atitudini obişnuite sunt transformate în trăiri deosebite, transfiguratoare. Simpla - aparent - comunicare cu Ghidul spiritual nu poate aduce în fiinţa noastră nimic altceva, decât o fericire nemărginită. 
Orice gest al Ghidului spiritual ne poate învăţa ceva cu mult mai profund, decât ar putea să pară la prima vedere.
.. atunci când faci un dar din suflet, nu aştepţi niciun fel de răsplată .
«dacă dăruieşti, dobândeşti» 

 Cât de dulce şi înţeleaptă poate fi mustrarea Ghidului spiritual!

Nu de puţine ori, nu puţini dintre noi am judecat în fel şi chip faptul că Ghidul nostru spiritual nu venea la timp la o întâlnire programată. Acest mod de a mă manifesta ţinea de o imaturitate spirituală, care a putut fi corijată şi apoi eliminată doar în timp, prin practica spirituală, care a transfigurat această atitudine în bucuria de a-l aştepta. Am reuşit chiar şi mai mult – să trăiesc mereu, transfigurator, cu nuanţe îmbogăţite, momentul venirii lui. Astfel, aşteptam cu nerăbdare cel mai cordial semn al sosirii lui, un salut pe un ton inimitabil, un gest alert, vioi. Acestea dădeau startul întâlnirilor, îi impuneau ritmul, ocroteau climatul de bună dispoziţie, dădeau entuziasm discuţiilor. Sorbeam cu nesaţ fiecare cuvânt, într-o uimitoare stare de însufleţire. Trăiam fericirea unică de a-i primi, ca pe o iniţiere, mesajul generos, direct, sonor. După astfel de momente privilegiate , angajamentul meu era spontan şi total. De fiecare dată când fac referire la o temă în discuţie, îi aud glasul şi aceasta constituie un suport efectiv pentru atitudinea mea spirituală în ansamblu: ,,Continenţa, sublimarea energiei sexuale în planurile superioare, face ca o energie uriaşă sa fie conservată în structurile psihomentale ale fiinţei. Prin aceasta, oricare fiinţă va sesiza amplificându-se în ea puterea şi înţelepciunea, care o va putea conduce către Cunoaşterea Ultimă.” Cum să fac şi eu aceasta?

  Dacă un aspirant este consecvent, chiar şi aceasta se întâmplă, într-o anumită măsură, prin voinţa şi binecuvântarea Ghidului spiritual. Dacă rezistă în faţa tentaţiilor, aceasta se realizează, într-o anumită măsură, prin voinţa Ghidului spiritual. Dacă lumea îl primeşte cu dragoste şi respect, aceasta, este într-o mare măsură, prin voinţa Ghidului spiritual.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu