duminică, 20 iulie 2014


 
 
"Dumnezeu este principiul aflat in spatele oricarui lucru care exista astazi. Principiul aflat in spatele unui lucru este Spirit; si Spiritul este Atotputernic, Atotprezent, Atotstiutor. Dumnezeu este Mintea unica, care este atit cauza directa, cit si cauza directoare a tot binele pe care il vedem in jurul nostru. Dumnezeu este sursa a toata iubirea adevarata care mentine sau leaga impreuna toate formele. Dumnezeu este principiul impersonal. Dumnezeu nu este niciodata personal, decit daca devine, pentru fiecare individ, un iubitor Tata-Mama, personal. Pentru individ, El poate fi un personal, iubitor, foarte generos Tata-Mama. Dumnezeu nu este niciodata o mare fiinta aflata undeva in cer, intr-un loc numit Rai, unde sa aiba un tron pe care sa stea si sa judece oamenii dupa ce ei mor; caci Dumnezeu este Viata insasi, si acea viata nu moare niciodata. Aceasta este doar conceptia gresita realizata de gindirea ignoranta a omului, dupa cum atit de multe malformatii au fost produse si le vedeti in lume, in jurul vostru. Dumnezeu nu este un judecator sau un Rege care sa-Si impuna prezenta in fata voastra sau sa va aduca in fata justitiei. Dumnezeu este un iubitor, atoatedaruitor Tata-Mama, care, cind va apropiati de El, Isi intinde bratele si va cuprinde. Nu conteaza cine sau ce esti sau ai fost. Esti copilul Sau, ca si atunci cind Il cauti cu o inima si o aspiratie sincera. Daca esti Fiul Risipitor care si-a intors fata de la casa Tatalui, si esti satul de nimicniciile vietii, de cojile cu care hraneai porcii, poti sa revii la casa Tatalui si sa fii sigur de un bun-venit plin de iubire. Ospatul te asteapta acolo oricind. Masa este mereu intinsa si, atunci cind te vei intoarce, nu vei primi nici un repros din partea vreunui frate care s-a intors inaintea ta.

Iubirea lui Dumnezeu este ca un izvor curat care tisneste dintr-un munte. La sursa este pur, dar pe masura ce curge prin albia lui, devine tulbure si noroios, pina cind ajunge in ocean atit de impur, incit nu mai seamana cu ceea ce pornise de la sursa. De cum intra in ocean, incepe sa-si depuna pe fund milul si noroiul, si iese iar la suprafata ca parte a oceanului viu si liber, din care poate fi luat din nou ca sa improspateze izvorul.

Puteti sa-L vedeti pe Dumnezeu si sa-I vorbiti oricind, exact asa cum faceti cu tatal, mama, fratele sau prietenul vostru. Intr adevar, El este mult mai aproape decit poate fi orice muritor. Dumnezeu este mult mai adevarat si mai aproape de sufletul vostru, decit orice prieten. Dumnezeu nu este niciodata nervos, sau furios, sau deprimat. Dumnezeu niciodata nu distruge, nu raneste si nu obstructioneaza pe vreunul din copiii Sai, creaturile sau creatiile Sale. Daca Dumnezeu ar face asa ceva, n-ar mai fi Dumnezeu. Zeul care judeca, distruge sau refuza lucrurile bune copiilor, creaturilor sau creatiilor sale este un zeu evocat doar de gindirea ignoranta a omului; si nu trebuie sa te temi de un astfel de zeu, decit daca vrei sa faci asta. Caci adevaratul Dumnezeu Isi intinde mina si spune: Tot ce am este al tau. Cind unul dintre poetii vostri a spus ca Dumnezeu este mai apropiat decit respiratia, decit bratele si picioarele, el era inspirat de Dumnezeu. Toti sunt inspirati de Dumnezeu atunci cind acea inspiratie este pentru ceea ce este bun si drept, si toti pot fi inspirati de Dumnezeu, oricind, doar daca o doresc.

Cind am spus Eu sunt Christ, singurul nascut al lui Dumnezeu, nu declaram asta numai despre mine, caci daca as fi facut asa, nu as mai fi putut deveni Christ. Va spun clar ca, pentru a manifesta Christul, eu, ca si toti ceilalti, trebuia sa o declar; apoi trebuia sa traiesc viata, si Christ trebuia sa apara. Puteti sa proclamati Christul din voi, cit vreti, dar daca nu traiti viata, Christ nu va apare niciodata. Dragi prieteni, ginditi-va, daca toti ar declara Christul, apoi sa traiasca viata timp de un an, sau cinci ani, ce trezire ar putea fi! Posibilitatile nu pot fi imaginate. Aceea a fost viziunea pe care o vedeam. Dragii mei, nu puteti sa va puneti in locul meu si sa vedeti ceea ce am vazut eu? De ce ma cufundati in intunericul si noroiul superstitiei? De ce nu va ridicati ochii, mintile si gindurile deasupra acestora, si sa vedeti cu o vedere clara? Atunci ati vedea ca nu exista miracole, mistere, teama, imperfectiune, dizarmonie sau moarte, decit cele pe care le-a facut omul. Cind am spus Am invins moartea, stiam ce spun; dar a fost nevoie de crucificare ca s-o arat celor dragi.

Foarte multi dintre noi ne-am asociat ca sa ajutam intreaga lume, si aceasta este lucrarea vietii noastre. Au fost timpuri cind a fost nevoie de fortele noastre reunite ca sa respingem ideile rele, de indoiala, necredinta si superstitie, care aproape ca sufocau omenirea. Le puteti numi forte malefice sau nefaste, daca vreti. Noi stim ca ele sunt malefice numai daca omul le face astfel. Dar acum vedem lumina crescind, mereu mai stralucitoare, pe masura ce dragii nostri frati abandoneaza limitarile. Renuntarea la aceste limitari poate, pentru un timp, sa scufunde omenirea in materialism; dar chiar si asa, este un pas spre tel, caci materialismul nu va tine pe nimeni in loc asa cum o fac superstitia, mitul si misterele. Atunci cind am mers pe apa, credeti ca mi-am coborit privirea spre adincimile substantei materiale? Nu, ci mi-am atintit ochii spre Puterea lui Dumnezeu, care transcende orice putere a adincurilor. In momentul in care am facut asta, apa a devenit la fel de solida ca o stinca, si am putut sa merg pe ea in deplina siguranta." Învăţăturile Maeştrilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu