duminică, 20 iulie 2014

Oglinda lumii tale ești tu…dar și cei de lângă tine!!!

fluturi irina binder
Este o vorbă în lumea bună și nu-i spusă doar în glumă:)……’spune-mi pe cine iubești ca să îți spun cine ești’.Oglinda ta cea mai sinceră, oglinda lumii tale sunt adesea oamenii de lângă tine.Pentru că de multe ori nu reușim să ne vedem cu adevărat propria greseală, dar ne doare când o vedem făcută de alții în raport cu persoana noastră, nu ne dăm seama de gesturile aiurea făcute într-o anume ipostază cu un drag prieten dar îndată ce le face el i le reproșăm.De ce?Nu pentru  că nu am accepta comportamentul lui ci pentru că știm că nu putem accepta comportamentul nostru, ceea ce de fapt ne deranjează la cealaltă persoană…există deja în noi…suntem chiar noi….căci altfel am trece peste, nu ne-ar deranja așa tare, am ierta mai ușor!
Sunt dimineți în care ne trezim, ne privim în oglindă și totuși trecem cu vederea faptul că ochii azi sunt triști, iar buzele uscate și nu din cauza vântului sau a vremii…ci pentru că am uitat să ne rostim cuvinte bune, frumoase, încurajatoare pentru noi și pentru cei de lângă noi.
Aici începe tragedia…noi uităm de noi și apoi ne plângem de lumea noastră.
Ceea ce iubim la alții și la noi face parte din lumea noastră….și cum trebuie să trăim toate zilele în lumea construită de noi atunci măcar să o facem una bună, plină de dragoste și bunăvoință.
Ceea ce iubești la alții e deja în tine, ceea ce urăști la alții l-ai cules în vremuri grele când ai uitat de ceea ce e bun în tine…însă trebuie să ai grijă să nu te stăpânescă.
Lumea ta începe cu tine și continuă cu ceilalți, ai grijă de tine și de sufletul tău ca mai apoi să poți să ai grijă și de alții.Fii bun cu tine și ceilalți!:)
Oglinda lumii tale începe cu tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu